Kakls

Aizsāka PacienteX 

PacienteX
Kakls
11.01.2016 14:48
Viss sākās ar šādām sūdzībām. Regulāri reibst, sāp galva, tirpst pirksti, slikta dūša sasprindzinot redzi (man darbā jāskatās mikroskopā).
Diagnostikā atrada problēmas kaklā. Doplerogrāfijā kakla artērijas izliekušās ar iespējamu kompresiju sestā kakla skriemeļa līmenī, plūsmas ātrums reducēts, izteikti venozās atteces traucējumi. Magnētiskā rezonanse - deģeneratīvas izmaiņas kakla daļā, spondilofīti, Sestā kakla skriemelī hemangioma 1,5cm.
Par to hemangiomu - cik sapratu - tas neesot nekas īpašs.
MR galvai - viss normā. Acis izmeklēja - viss ideāli.
Vingrošana kaut ko minimāli palīdz, bet sliktā dūša vienalga beidz nost.
Kaut kad iepriekš man mēģināja noskaidrot, kāpēc krīt mati. Visu izmeklēja un neko tādu īpašu neatrada. Tad domāja, ka varbūt galvai traucēta apasiņošana. Vai šis lietas nevarētu būt saistītas?
Zinu, ka ne jau forumā mani izārstēs, bet iesakiet lūdzu kādu speciālistu pie kā vērsties, jo pagaidām man nav saprotama izskaidrojuma kāpēc tādi spimtomi un vai var kā līdzēt?
Re: Kakls
11.01.2016 15:19
Man nav saprotams ar ko es runāju. Vecums,augums,svars,dzimums.Paldies.
PacienteX
Re: Kakls
11.01.2016 15:25
36 gadi, sieviete, garums 170cm, svars 57kg
Re: Kakls
11.01.2016 15:33
Tauku kārtiņas trūkums kaklam. Nacionālā sieviešu nelaime. Nēsāt vienmēr šallīti. Domāju,ka var glābt tikai operācija. Tur ir organiskas izmaiņas.
Vetebrologa, neirologa konsultācijas.Viņam arī pajautāt par matu izkrišanu.
Lai cerība un veselība
Re: Kakls
11.01.2016 18:12
Normāls neirologs.
Re: Kakls
12.01.2016 17:40
Ķirurgs jau gribēs sīkāku CT/MR aprakstu.
Baisi skops MR apraksts.
Jā, neirologs un ķirurga konsultācija obligāti. Par teikumu C6 hemangioma 1,5cm - nekas īpašs - murgs. Viss, kas ir kakla skriemeļos vai to tuvumā ir " īpaši sevišķi svarīgs ". MR ar kontrastu vai vai bez UN vispār, derētu piereģistrēties un likt pilnu MR , CT apraksta daļu, lūdzu.
PacienteX
Re: Kakls
13.01.2016 10:18
MR izrakstīju tikai slēdzienu. Aprakstā vēl var piebilst ka deģeneratīvas izmaiņas - deģeneratīva dehidratācija diskos T2 uzsvērtos attēlos. Spondilofīti - ventrāli, un C3-C4 formināli bez neirālo atveru sašaurinājuma. Parējais ir - izmaiņas neredz... ? CT nebija.
Arī domāju, vai nevajag MR ar kontrastvielu, jo palielam vissatrauktākais bija ārsts, kas taisīja doplerogrāfiju.
Par to hemangiomu - ka tas nekas īpašs, ne pati to izdomāju. Teica ārsts, bet gribēju vairāk saprast un uzklausīt vēl kādu viedokli.
Paldies par ieteikumiem pie kāda speciālista vērsties.
Re: Kakls
13.01.2016 11:46
Piedodiet, ka iejaucos tēmā, bet man arī aktuāli- kas ir "normāls neirologs"? Varbūt varat kādu labu ieteikt?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 3 pieskaita 19?
Ziņa: