Abstinences sindroms - cik ilgi?????

Aizsāka Madara_ 

Labdien! Vai kāds ir saskāries ar šādu lietu? Nogulēju 1mēnesi slimnīcā, kur ārstējos no smagas un ilgstošas zāļu atkarības! Kopumā zāles lietoju nepilnus desmit gadus.(Lexotanilu) Esmu mājās jau mēnesi , dzeru dažādas ārsta izrakstītas zāles.
Problēma ir tāda, ka ir augsts pulss, pāri simtam. Tas rada ļoti nepatīkamu sajūtu, nevaru pastrādāt kaut kur aiziet, uzreiz nespēks un tāda sajūta, ka sirds lec pa muti laukā!
Dzeru metoprololu pulsam, bet tas nepalīdz! Ārsts saka, ka tas ir normāli , un ka jāgaida, ka pāries!
Kādas ir Jūsu domas???
Re: Abstinences sindroms - cik ilgi?????
17.03.2016 00:28
Kādās devās lietoji lexotanil?

Kā notika ārstēšanās?

Kādus medikamentus lietoji slimnīcā?

Kādus lieto tagad?
Re: Abstinences sindroms - cik ilgi?????
17.03.2016 00:36
Pareizi jautājumi, kas jāatbild > atbildēt Runcenei.
Papildus ; kāds ir asinsspiediens ?
Papildus ; vai " augsts pulss " izpaužas kā " sirds sitas ātri " vai klāt tam nāk arī " pārsitieni " " iepauzēšanas momenti " " kūleņi "?
Kas izrakstīja metoprololu? Metaprolola devas - kādas, cik bieži lieto. Svars. Vecums. Augums. Kā mainās pulss, asinsspiediens pēc
tā iedzeršanas ( piem, pēc 1h, 2 h, 3 h, 4 h )?



Edited 1 time(s). Last edit at 17.03.2016 00:37 by smail.
Re: Abstinences sindroms - cik ilgi?????
17.03.2016 10:26
Ja paciente slēpj visu informāciju,tad pareizi atbildēt nav iespējams, diemžēl. Piemēram ,ja ir smaga šizofrēnijas forma. Zinu, pacientu,kurš šo preparātu lietoja gandrīz 10 gadus. Nodzīvoja vairāk par 80 gadiem.
Viņam bija nepieciešamība šos preparātus lietot visu mūžu. Protams, līdz Lexotanil preparāta ieviešanai lietoja Aminazīnu, pēc tam Halaperidolu.
Saprātīga informācija garantē saprātīgu atbildi.
Cieņā.
Re: Abstinences sindroms - cik ilgi?????
17.03.2016 10:50
Jā, tiešām > raksta ka mēnesi gulēts slimnīcā, tagad mēnesi dzīvojot mājās un " dzeru DAŽĀDAS ārsta izrakstītas zāles ". Kādas = klusē. Minēja tikai metoprololu dzerot " pulsam ". Par citām zālēm - klusē kā partizāns.
Labdien! Klusēju , jo nebiju pie datora! Runājot par zālēm, neko neslēpju! Lūdzu:


RIts Pusdienas Nakts

Kventiax 100mg 1/4 1/4 1
Noritren 25mg 1 1 1
Finlepsin 200mg 1 1 1
Metaprolols 25mg 1 1
Diazepams 5mg 1/4 1/2
Re: Abstinences sindroms - cik ilgi?????
17.03.2016 13:49
Ja, vēl vajadzētu pierakstīt kādas bija lexotanil devas šos 10 gadus? (vidēji dienā)
Lexotanīlu lietoju vidēji no 6mg -12mg, citreiz vairāk!
Re: Abstinences sindroms - cik ilgi?????
17.03.2016 14:15
Šeit ir sarunas sākums janvārī: http://www.dr.lv/phorum/read.php?3,447842,page=1

Tēmas autore ir rakstījusi psihes sadaļā, ka lexotanil deva bijusi 6-12 mg. Tā nav vēl tā trakākā atkarība, kaut var radīt bažas.

Jau janvārī es šai diskusijā piedalījos. Toreiz Madara_ tikai grasījās doties slimnīcā, un es pret to zināmā mērā iebildu, jo apmēram zinu, kurā iestādē vai kopā ar kuru speciālistu var izdarīt to un to.

Bet vienmēr ir spēkā likums, ka katrs dara labāko, ko saprot, un pēc tam domā tālāk.

Diazepam ir tās pašas grupas preparāts, kas lexotanil -- benzodiazepīns.

Quetiapine arī nav nekāda debesu dāvana -- atipiskais antipsihotiķis, bet deva maza, tāpat diazepāmam.

Pārējie ir antidepresants (noritren), pretepilepsijas medikaments (finlepsin), kuru šeit droši vien lieto off label režīmā paroksizmu noņemšanai (panikas lēkmēm?) un beta blokators (metaprolol).

Tā kā medikamentozā terapija ir turpinājusies, tikai citā režīmā.

Minesotas programma vai psihoterapeits, vai kāda atkarīgu ļaužu kopiena, kur mācās jaunus domāšanas modeļus, manuprāt, būtu vērtīgāks pasākums, bet tam būs vajadzīgi mēneši vai gadi, jo vispirms jāatšķetina depresijas un trauksmes/baiļu sajūtu psiholoģiskie cēloņi. Tad arī būs vieglāk tikt galā ar benzodiazepīniem.

Turklāt to visu mierīgi varēja dzert arī mājās.

Domāju, ka psihenē nav iespējams izārstēt atkarību no zālēm, jo tur vienkārši liek vietā citas, kas it kā ir mazāk kaitīgas, bet psiholoģiskā atkarība no medikamentiem (ķīmiskās "mātes") netiek skarta un pārrunāta.

Kvetiapīns ir samērā jauns medikaments, un nav zināms, kādas tam ir sekas ilgtermiņā, bet tagad to ļoti dāsni izraksta kā nomierinošu un miega līdzekli.

Mēneša laikā nokāpt no lexotanil pēc 10 gadiem nozīmē sabeigt sirdi, tas nebūtu prāta darbs, lexotanil, manuprāt, jāmazina ļoti pakāpeniski, vietā liekot antidepresantu un mazo neiroleptiķi vai lielo, tikai mazās devās (kā tas noticis šoreiz), bet, kā jau teicu, kvetiapīna atstātās sekas vēl īsti nav zināmas, tomēr pašlaik psihiatriem tas ļoti patīk.

Man ir zināms gadījums, kur parasts padomju laika psihiatrs cilvēkam gadiem izrakstīja fenazepamu, deva netika celta, un viss bija labi. Ieradās jaunais visādas gudrības samācījies doks un atcēla fenazepamu, vietā izrakstot antidepresantu, neiroleptiķi un pretepilepsijas medikamentu, jo, redz, fenazepams kā benzodiazepīns ir slikts...

Neredzu jēgas tādam pasākumam, jo gan antidepresantam, gan neiroleptiķim bija dienā jūtamas blaknes (sausa mute, žāvāšanās un miegainība). Cilvēks atrada citu psihiatru, un dzīvo ar vienu fenazepama tableti uz nakti jau atkal kādus 3 vai 4 gadus.

Bet katram savs, es tikai brīdinu pieiet nopietnāk un dziļāk.



Edited 2 time(s). Last edit at 17.03.2016 14:47 by Runcene.
Jautājums Runcene, bija par abstinenci, ja tu piemirsi! Diazepāmu man ir jālieto tikai 10 dienas, pec tam jāpāriet uz 1/4, un vēl pēc desmit dienām jāpārtrauc pavisam!
Re: Abstinences sindroms - cik ilgi?????
17.03.2016 14:49
Es nepiemirsu, bet ok, ar kašķīgām personām neielaižos, man nav zīlēšanas salons, kur prognozēju abstinences. Tādā garā tā var turpināties visu mūžu. :(
es neesmu kašķīga, Runcene! Es vienkārši tev atgādināju par ko ir jautājums. neprasīju tavu viedokli par savu ārstēšanos, bet par abstinences ilgumu!
Re: Abstinences sindroms - cik ilgi?????
17.03.2016 15:16
Ja Tu esi gājusi tikai bioloģiskās ārstēšanās ceļu, tad neesmu pārliecināta, ka tā ir TIKAI abstinence. Tas pirmkārt.

Bet teorētiski tie var būt arī daudzi gadi, citiem visu mūžu turpinās kaut kādi signāli.

Tas, ko uzrakstīju, palīdzētu vairāk.

Pašlaik no manis viss, vairāk ideju un variantu nav.
Re: Abstinences sindroms - cik ilgi?????
17.03.2016 16:58
Nu ātrs šis process nebūs,ilgums variē ļoti individuāli, vidēji no 3 mēnešiem līdz gadam (citiem daži simptomi var saglabāties vairākus gadus.). Grūtākie pirmie trīs meneši, pēc tam simptomi kļūs mazāk izteikti.
Re: Abstinences sindroms - cik ilgi?????
17.03.2016 17:00
Vēl gribēju piebilst,kategorisks nē alkoholam,savādāk simptomi ievilksies.
Sirsnīgs paldies qwerty_lv par viedokli un ieteikumu!
Sveiks/ sveika, qwerty_lv! Gribēju tikai pajautāt kā Tu domā kāpēc metoprolols nepalīdz pulsam? Arī estecizīns tāpat, un vēl kaut kādas zāles, es neatceros nosaukumu!??
Tev ir idejas?
Re: Abstinences sindroms - cik ilgi?????
18.03.2016 10:00
Mīļais cilvēk. Zāles ir lietotas kaut kādu nopietnu iemeslu dēļ. Pie tam pietiekoši spēcīgas zāles. Te jājautā un jāsaprot,ka tādas slimības,kā Paranoja, Šizofrēnija un arī epilepsija nav pilnīgi izārstējamas slimības.
Zāles būs jālieto visu mūžu.
Ja noņemam Lexatonilu,tad būs jāmeklē citas.Es nezinu preparātus,kuri neizsauktu atkarību un tam sekojošo abstinences sindromu.
Varbūt paši jaunākie preparāti. Cik nojaušu valsts tos neatmaksā.Pārāk dārgi.
Cieņā.
Re: Mazdakteris1
19.03.2016 17:58
Sveiki! Bet man nav neviena no Jūsu nosauktajām slimībām! Lexot es dzēru uz nakti lai gulētu!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 6 pieskaita 22?
Ziņa: