Nātrija Silīcija kaitīgums tvaiku, izgarojumu veidā

Aizsāka kurmene 

Vai kādam ir bijusi saskare sadzīvē vai darbā ar Nātrija silīcija tvaikiem (dedzinātā veidā), izgarojumiem?
Meklēju gan pie saindēšanās opcijām, gan citur, bet skaidrību neguvu. Darba procesa laikā lietoju brilles un cimdus un vēdināju. Apēsts nav, iedzerts nav, acīs nav iekļuvis.

Bet nav skaidrības par kaitējuma nopietnību, ja šī viela nonāk augstās temperatūrās.... Un degot izdala dūmus un tamlīdzīgi.

Patreiz cīnos ar dūmu likvidēšanu.

Ož jau nu ļoti slikti...., neveselīgi. Cik vien iespējams, jiftīgajā telpā neeju. Tikai uz īsu brīdi, likvidēt sekas un dūmus. Pa vairākiem etapiem, lai nesaelpotos to neražu....
Re: Nātrija Silīcija kaitīgums tvaiku, izgarojumu veidā
18.03.2016 16:03
Jebkurš degšanas produkts ir kaitīgs veselībai. Sevišķi plaušām un smadzenēm. Labāk lietot gāzmasku. Tikai jāatceras,ka pie jebkuriem degšanas procesiem izdalās arī tvana gāze. To parastā gāzmaska neaiztur.
Arī kodīgā smaka liecina par degšanas produkta kaitīgumu.
Re: Nātrija Silīcija kaitīgums tvaiku, izgarojumu veidā
18.03.2016 19:08
Vispirms vajadzētu precizēt kas tā par vielu. Nātrijs ar smiltīm, vai kas?

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Ufff..., beidzās tas ķīmiskais murgs. Par laimi. Protams, bija skaidrs, ka nekas labs tas nav, tomēr gribējās zināt, vai tam nav kādas pēctermiņa, ilgtermiņa sekas..., vai nevar nopietni saindēties tieši no ķīmiskajiem izgarojumiem. Smaka bija tāda skābena, viela pati putoja, kamēr izdega līdz nekaitīgumam...
Patreiz kurmene ir fiziskā ziņā pie veselības. Pēc tam, kad process beidzās, rūpīgi vēdināju. Īstermiņā sliktas sekas nejutu.

Vairāk ar to krāmu nedarbošos (būvniecības šķidrais stikls tas bija).

Veiksmīgā kārtā, rokoties pēc informācijas, atradu ievērojami veselīgāku alternatīvu. Tikai tam nācās bezjēgā notērēt vairākas stundas tam.

Tā teikt- nav labuma, bez sliktuma. :)

Biju nepacietīga pēc darba (nevarēju strādāt, jo nebija ilgu laiku ar ko). Tagad priecājos par atrasto mazkaitīgāko metodi (cita ķīmiskā bāze).

Agrāk liku parasto deguna aizsargu, bet tas īsti neko būtiski jau no dūmiem nepasargā. Bet no citām ''daļiņām'' gan. Vispār, mani tie ''uzpurņi'' vienlaikus arī smacēja nost.

Paldies! Ceru, ka būšu tikai pieredzi guvusi, kā nevajag. Arī labi.
Re: Nātrija Silīcija kaitīgums tvaiku, izgarojumu veidā
20.03.2016 11:13
Es tā arī sapratu, ka šķidrais stikls. Viela tā ir vienkārša, tā kā īslaicīgi ieelpojot nekādas sliktas sekas nebūs. Tiesa gan es nevaru iedomāties ar ko viņu var aizstāt tā lai būtu līdzvērtīgs un turklāt vēl mazāk kaitīgs. Pie tā ir jāpiedomā, jo patīkamāki izgarojumi vēl nenozīmē, ka tie ir mazāk kaitīgi...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Nav tāda "nātrija silīcija". Ir nātrija silikāts jeb šķidrais stikls. Karsējot neko citu gaistošu kā vien ūdens tvaiku tas neizdala. Nemaz nerunājot par kaut kādu degšanu. Tātad kaut kas tiek noklusēts, ir bijuši vēl kādi komponenti :)
Jā, kļūdījos ātrumā ar nosaukumu pareizu. Saprotama lieta, ka tuvumā bija arī kādi citi komponenti. :) :) :) Bet par to- nekomentēšu, klusēšu. :)
Bet nekas aizliegts un slikts gan netika darīts. :)
Pats tīkamākais ir tas, ka atradu tehniski pieņemamāku risinājumu. Ko akurāt, vakardien, izmēģināju jau. :) Gribētos teikt, ka metode strādā uz tip top. Jau ievērtēju tikko rezultātu. Lai cik neticami nebūtu. Sākumā arī biju skeptiska. Bet nu dikten apmierināta esmu ar atklājumu. :)
Re: Nātrija Silīcija kaitīgums tvaiku, izgarojumu veidā
20.03.2016 15:21
kurmene, neesi tik skopa, padalies. Te arī ir sastopami tehnoloģiski attīstīti cilvēki (piemēram, manā personā :) kas šķidro stiklu ir izmantojuši stiklveidīga pārklājuma iegūšanai...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
ku! Man nevajadzēja iegūt stiklveidīgu pārklājumu.... Šoreiz nevarēšu padalīties ar info! Klusēšu kā partizāns. :)
Nebūt nenoliedzu, ka esi tehnoloģiski attīstīts cilvēks. Ir novērojams (ievērots).

Bet- šoreiz nevaru komentēt sīkāk. Par citām tēmām, jā, var. :)

Interesanti ir tas, ka kamēr kurmene nebija uzrakstījusi pēc eksperimenta, ka ir vēl sveika un puslīdz vesela, ar visām ķepām un nagiem un spalvu, tikmēr nemaz tik ātra atsaucība par toksikoloģiskajiem jautājumiem nebija (joks, protams...). :) :) :)

Labi, jāmēģina sevi kā uzmundrināt ar darbu...., ja nu izdodas.
Re: Nātrija Silīcija kaitīgums tvaiku, izgarojumu veidā
21.03.2016 12:18
Toksikoloģijas jautājumiem ir svarīgs pilns (!) tehnoloģiskais process, nevis tukšas, nepilnvērtīgas un absolūti bezvērtīgas izteikas.



Edited 1 time(s). Last edit at 21.03.2016 12:38 by smail.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 15 pieskaita 18?
Ziņa: