Ilgstoši ādas iekaisusi vienā un tajā pašā vietā

Aizsāka Hawaii 

Kas varētu būt par cēloni ilgstošam ādas iekaisumam - uz abām kājām, virs potītes? Niez apsārtums, nesmuki. Izstaigāju dermatologus, analīzes, neko neatrada. Ar Avant milk krēma lietošanu ir uzlabojumi, bet tas beidzās un lasu, ka ilgstoši lietot nedrīkst. Alerģija?
Re: Ilgstoši ādas iekaisusi vienā un tajā pašā vietā
21.03.2016 13:12
Ja pateiksim vairāk,tad minēsim. Lūdzu lasiet: Pacientu zināšanai.
Re: Ilgstoši ādas iekaisusi vienā un tajā pašā vietā
21.03.2016 13:23
Kaut kādu slimību vēsturi uzraksti, ar ko slimots, varbūt kādi medikamenti lietoti, kāds darbs utt., ko jau Mazdakteris lūdz un kas minēts tai pielīmētajā tēmā.
Paldies! Sieviete, 1,65m, svars 53kg, 37gv. Strādāju birojā, dators, sēdošs darbs, bet tā tas bija arī pirms tam. Dzīvoju pierīgā, zaļos plašumos, bet arī šis apstāklis nav bijis mainīgs pirms-pēc problēmas. Slimots būtiski nav, ja neskaita saaukstēšanos reizi gados 5os, medikamenti netiek lietoti. Daži mājdzīvnieki, no kuriem viens ņemts no patversmes kādu pusgadu pirms aktualizējās problēmas
Re: Ilgstoši ādas iekaisusi vienā un tajā pašā vietā
22.03.2016 00:09
Pārtikas alerģijas nekad nav bijušas?

Principā varētu ieteikt alergologu, bet viņu pasākumi ir ļoti dārgi. Un, godīgi sakot, pat nezinu, cik nu kuro reizi jēdzīgi.

Vēl varētu domāt par ādas sēnīti. Zvēri visi veseli?
Re: Ilgstoši ādas iekaisusi vienā un tajā pašā vietā
22.03.2016 00:11
Un vēl vari uztaisīt bildi un ielikt saiti, kur to var redzēt, pēcāk varēsi izņemt.

Ko dermatologs teica -- ka pilnīgi nekā nezina?
Taisīja analīzes infektoloģijas centrā, - no katra pleķa nokasīja paraugus, bet rezultātā nekādas psoriāzes, ekzēmas utml neatrada.
It ka'nekad nav bijušas pārtikas alerģijas vai alerģijas vispār, bet nu iespējams, ka kaut kādā vecumā tas pēkšņi lec uz āru.

ģim.ā izrakstīja to Advantan milk (kas ir simptomu novēršanai) un Dasselta, kas arī, skatos, ka tikai novērš simptomus. Aizliedza ēst medu, citrusus, riekstus, šokolādi un sarkanos tomātus, bet nu neesmu pamanījusi atšķirību periodos, kad stingri ievēroju un kad kaut ko apēdu.

Links šeit, - pleķi ir uz abām kājām vienās un tajās pašās vietās - gan iekšpusē, gan ārpusē, tikai labajai vieglākā formā.
http://postimg.org/image/4y00tac4n/
Re: Ilgstoši ādas iekaisusi vienā un tajā pašā vietā
22.03.2016 11:15
Jāiet pie laba dermatologa.Labi bija uz Briāna ielas. Tas kantoris ir Rīgas 1 slimnīcas teritorijā. Kādreizējais Ādas un venērisko slimību dispansers.Jeb 6 nodaļa.
Te jāskatās sēnīšu slimība no kaķiem. Jāskatās vai tas nav saistīts ar vēnu problēmām( vēnu varikoze) uz apakšstilbiem. Ja ir nēsātas vilnas zeķes no laukiem.
Kājas jātur paceltas 45 leņķī, lai uzlabotu asins riti. Kokvilnas zeķītes.
Zilo graudiņu siltas vanniņas rozā krāsā darīs brīnumus.Atmiekšķēs vecos audus. Uzlabos asins riti.Lietot daudz šķidruma. Kalcija glukonāta tabletes,kā vecs bet efektīvs papildus līdzeklis.Pārējo nozīmēs dermatologi.
Lai veselība.
Re: Ilgstoši ādas iekaisusi vienā un tajā pašā vietā
22.03.2016 14:41
Varbūt zeķu gumijas nospiesta vieta vai alerģija uz lateksu kas ir tajā zeķu gumijā iekšā?

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Ilgstoši ādas iekaisusi vienā un tajā pašā vietā
22.03.2016 20:00
Mazdakteri, man arī ienāca prātā doma par lauku vilnas zeķēm, kas rada niezi.

Infektoloģijas centrā strādā dermatologi- venerologi, kas kādreiz strādāja veneroloģijas dispanserā Pērnavas ielā. Pērnavas ielā iestādi likvidēja un viņi uz Inf.centru pārvācās. Sertifikāts viņiem ir kā dermatologam- venerologam, bet reāli tie doki tikai par TĀM slimībām interesējas. Ar "parastām" ādas kaitēm pie dermatologa uz Infektoloģijas centru labāk neejiet. Nav vērts.



Edited 1 time(s). Last edit at 22.03.2016 20:03 by kachenite.
Re: Ilgstoši ādas iekaisusi vienā un tajā pašā vietā
22.03.2016 21:10
Jo tās arī ir vienīgās "parastās" ādas slimības :)

Pārējās visbiežāk atspoguļo kaut ko, kas notiek iekšā, un tāpēc ārstēšana ir bezjēdzīga vai ar švakiem rezultātiem.

Bez alerģijas uz zeķēm, ja tādas tiek valkātas, varētu domāt, kas ar zvēriem, cik liels kontakts, vai tie veseli.

Sēnīte bieži parādās, ja ir zema imunitāte. Tā parasti krītas no psiholoģiskas vai lielas fiziskas slodzes.

Bija reiz labs dermatologs dr. Krasts. Viņš bija bišku šamanis. To spriežu pēc tā, kā viņš runāja ar pacientiem.

Ar pārtikas alerģijām arī ir vēl tas, ka jāņem vērā visi tie ģenētiski modificētie utt. augi, gaļa.
Paldies, foršie, pat nebiju gaidījusi tik racionālu ieteikumu/variantu apjomu :)

Zeķu jautājums tas noteikti nevarētu būt, jo vilnas nevalkāju vispār, arī parastās gadās reti, jo ikdienā valkāju svārkus/kleitas + zeķubikses un tāda veida zeķes. Šorīt pārmaiņas pēc uzrāvu džinsus.
Paldies par viedokli par infektoloģijas centru - to ieteica ģim.ā un tam arī pieķēros kā pie alfa&omega, visprecīzākā varianta. (bet laikam jau uz mani tur skatījās kā uz potenciālo STS nēsātāju :D )

Runcene, es arī bažījos, ka tas ir kaut kas "kas notiek iekšā", jo alerģiju un sēnīšu gadījumā taču ķezas uz ādas būtu dažādos ķermeņa apvidos jebšu kļūdos?
E un ĢMO īpaši uzmanību nepievēršu, tas gan, bet līdz šim arī to nebiju darījusi. Kaķi arī it kā veseli, kupliem kažokiem. Tiesa gan, ka problēmas sākās ar stresiem.
Labi, lūkošu tad meklēt rokā to dermatologu dr. Krastu, visu bildi saliekot kopā, šķiet, ka tā būtu efektīvāk. Ja kādam ir idejas kur šo cilvēku meklēt, priecāšos par ieteikumu.
Paldies, jums liels :)
Re: Ilgstoši ādas iekaisusi vienā un tajā pašā vietā
22.03.2016 22:35
Ai, nē, nē, nemeklē, viņš jau ir citos medību laukos... ;(

Redz, es tikai ar to gribēju pateikt, ka dermatoloģija ārstējas visādi dīvaini. Sēnītei un alerģijai nav jābūt pa visu ķermeni, reiz redzēju zēnu, kam bija zemeņu alerģija ap nabu, nujā, netālu no vietas, kur tās apēstas :), bet šī alerģija var izlekt uz muguras, uz vaigiem utt.

Stresi vispār mazina imunitāti kopumā, cilvēki tad var slimot ar visu ko, kas nu kuram vājā vieta.
Ajj.. Nu tad jau būs tas pats, ko google izmeta kā lieliskāko, kopā ar nekrologu :( Žēl...

Stresi gan nevairoja cita veida "regulārās" saslimšanas, tikai šis uzradās. Pirms "ārstēšanas" bija ķeza arī ar galvas ādu un līdzīgu parādību uz skausta. To gan, - nezinu - pateicoties simptomu novēršanas kursam, vai stresa samazinājumam, izdevās novērst.

Tātad - es īsti neticu alerģijas iespējai un sākumā gribētu izslēgt sēnītes versiju (jo tas izklausās baisāk. Laikam.). Kā un kur to fiziski un efektīvi pārbaudīt?
Re: Ilgstoši ādas iekaisusi vienā un tajā pašā vietā
22.03.2016 23:00
Tie paši dermatologi jau to dara, bet, redz, mūsdienu medicīna ir kļuvusi ļoti fiksa pret pacientu, un pat ģimenes ārsts viņu nezina.

Arī visi dzīves notikumi ārstam būtu jāņem vērā, tai skaitā pacienta stress, bet mūsdienās laika trūkuma dēļ garas runas nav iespējamas.

Vai nu Tu pēc sarunām un ieteikumiem netā pati atrodi kādu citu dermatologu, vai arī mēģini saprast, no kā tas bija (ja runa par stresu), un tad tas var pāriet pats no sevis.

Vēl ar neskaidrām dermatoloģiskām problēmām diezgan labi tiek galā homeopāti. Es caur citiem ļaužiem zinu tikai dr. Edgaru Medni, bet viņš daudziem paīk.
Re: Ilgstoši ādas iekaisusi vienā un tajā pašā vietā
23.03.2016 00:01
Piekrītu ka alerģijai un it īpaši sēnītei nav jābūt pa visu ķermeni. Var būt pat tikai vienā vietā.
Par tām analīzēm, cik sapratu, ir ņemts pie dermatologiem. Kā ar asinsainu? Asins analīzes kāda bija Le formula, EGĀ / CRO? Ja ir taisītas, derētu ielikt forumā.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 3 pieskaita 14?
Ziņa: