temperatura 37 vairāk kā pusgadu.

Aizsāka pilsonis 

Sveiki visiem!
Vecums: 19
Augums: 190
Svars: 90

Oktobra beigās (25-30. datums) biju stipri apslimis (klepus, iesnas, temperatūra līdz 38.4), tad izveseļojos, bet sāku manīt, ka ir tāds kā nogurums, neliels karstums. Sāku mērīt temperatūru un tā bija no 36.8 līdz 37.2. Jau turējās vairāk kā 2 mēnešus, izdomāju, ka kamēr ir tāda nesaprotamas izcelsmes temperatūra uz trenažieru zāli neturpināšu iet (diezgan aktīvi eju 3-4x ned). Nebiju gājis uz zāli ap pusotru mēnesi, bet nekas nemainījās - no rīta temperatūra ap 36.8, pa dienu no 37 - 37.2 un vakarā jau atkal ap 36.8. Ir tāds kā nogurums, nespēks un jūtu, ka ir karsti. Atsāku treniņus un vērsos pie ģimenes ārsta ap janvāra vidu. Sākumā, kad devos pie ģimenes ārsta, man bija neliels deguna blakusdobumo iekaisums (domājām, ka tas dod temperatūru), izdzēru antibiotikas - nekāda rezultāta. Devos pie LORA, ārste teica, ka tam iekaisumam nevajadzētu izsaukt temperatūru un tās otrās antibiotikas, ko ģimenes ārsts bija izrakstījis, teica, lai nedzeru, jo nav vajadzības. Izrakstīja kaut kādu deguna smēri (receptes, kuru ir jātaisa) un vēl dzēru visus: sinunorm, sinupret, sinustrong, gan šķidros, gan tabletēs - atkal nekā. Degunam vispār nav aizlikumu un varu brīvi elpot, bet temperatūra joprojām ir. Nodevu neskaitāmas analīzes un pārbaudes: urīna, asins - gan no vēnas, gan no pirksta, plaušu rentgenu, ultrasonogrāfiju vēdera organiem, visas analīzes bija ļoti labas.
Palasīju internetā par šo tēmu, daudziem līdzīgi simptomi un teica, ka ārsts esot teicis, ka tā ir veģetatīvā distonija. Devos pie ĢĀ vēlreiz, parunājām, teica, ka nezina, kas par lietu un pateica, lai padzeru nervostrong (citiem internetā esot palīdzējis, cik esmu lasījis). Man aptiekāre teica, ka, lai dzeru 1x dienā, ja ļoti vajag, tad 2x. Es dzeru būtība 2x dienā katru dienu, tagad jau dzeru otro paciņu un esmu ticis līdz pusei, tas ir, no 30 tabletēm jau izdzēru 15. Nekāda rezultāta, viss tas pats. Piemēram, šodien pamostos, paēdu, iztīru zobus un jūtu, ka piere ir karsta - izmēru temperatūru - 36.9 (neilgi pēc pamošanās, ap pulks. 12). Vēlāk dodos uz treniņu, 18:20 beidzu trenēties, un 20:10 biju mājās, it kā nejūtos īpaši slikti, bet izmēru atkal: cik tad šoreiz būs. Es vispār biju apstulbis - 37.4.
Uzreiz pēc pamošanās temp. ir 36.6, atliek tikai izkāpt no gultas, padsmit minūtes kaut ko padarīt, kā ir jau 36.8 - 36.9.
Simptomi parasti ir tādi, ka salst ļoti rokas (cenšos ar elpu sasildīt) un pēdas, kā arī piere paliek nedaudz karsta un uzreiz jūtu, ka temperatūra ir paaugstināta. Kā arī pa nakti pēdējā laikā svīstu.
http://www.medicine.lv/jautajumi/LVQA_55166 šajā diskusijā ir ļoti līdzīgi simptomi (salst pēdas un kājas, KĀ ARĪ TAS, KA VISIEM TĀ TEMPERATŪRA PARĀDĀS PĒC SASLIMŠANAS), bet dažiem esot palīdzējis tas nervostrong.
Biju domājis, ka, jā, ir pēdējā laikā stress, mājās šīs tas, un darbs ir stresains (viesmīlis), bet, no Nervostrong vispār nekāda labuma nav bijis, skaitot to, ka es dzeru biežāk nekā vajadzēja.
Vienīgais, kas analīzēs nebija labi, bija paaugstināts cukura līmenis (bija 2x veiktas analīzes uz tukšu kuņģi), norma ir no 3.5 - 5.7, man bija 6.02.
Palasot internetā, pagaidām temperatūru izraisa, man liekas:
Vai nu dzelzs trūkums (internetā ir lasīts, ka tas var izraisīt temperatūru un tajā linkā medicine.lv arī viena komentētājām teica, ka ĢĀ esot viņai lietot dzelzi saturošas tabletes)
Vai nu cukura diabēts, bet tā sauktais "LADA", interesants topiks: http://www.doctus.lv/2009/4/latents-autoimuns-diabets-pieaugusajiem

Es atvainojos, ka tik gari izplūdu, bet patīk visu aprakstīt sīku un smalki, lai ir skaidrība.
Un, lūdzu, nevajag tādus ieteikumus, kā: "tu par daudz uztraucies"; "tāda temperatūra ir normāla"; "tu esi ieņēmis to galvā" utt... Vienmēr bija 36.6 un es vēlreiz atkārtoju, ka pats jūtu, ka paliek slikti tāpēc izmēru.

Paldies :)
Tas pats cilvēks, kas rakstīja medicine.lv, izveidoja rakstu arī šeit:
http://www.dr.lv/phorum/read.php?3,374587,374587,quote=1
Šeit arī daži saka, ka uz nervu pamata, bet nu nav man tas uztraukums tik liels.
Re: temperatura 37 vairāk kā pusgadu.
30.03.2016 22:46
Tai tēmā vēlāk sāka jautāt cits cilvēks, nevis tēmas autors. Par citu situāciju. Tāpēc samačkāta.
Kādas bija tās analīzes, kuras bija normālas? Vajag uzrakstīt, ko pārbaudīja. Daudz sīkāk.

Par cukuru, ja 2 reizes analīzēs bijis virs normas, der endokrinologa konsultācija. Pie reizes viņš ne tikai par cukuru, par vairogdziedzeri, virsnierēm u.c zinās. Ja tiešām aizdomas par diabētu, liks taisīt slodzes testu. Pie reizes aukstuma sajūta kājās, rokās var būt pie citām kaitēm, kuras šie speciālisti pārzina.

Tiesa, nav obligāti ka ir tikai viena slimība, var būt vairākas.
Temperatūra var būt daudzu iemeslu dēļ. Te šad tad ir tēmas par paaugstinātu t*, iemesli dažādi.
Re: temperatura 37 vairāk kā pusgadu.
31.03.2016 09:37
Mans domā, ka vajag endokrinologa konsultāciju ar visām iepriekšējām diagnozēm un analīzēm.
Mēdz būt kad pēc pamatīgas saslimšanas ilgstoši saglabājas subfebrilitāte.
Papildus ieteiktu pārbaudīt kuņģi (kobra) .Arī uz disbakteriozi .Padzert biokefīrus un B grupu vitamīnus. Pagaidām atturēties no superslodzēm.
Pasekot diētai, kas atvieglotu aizkuņģa dziedzeri.Samazināt cukuru saturošos produktus.
Lai veselība un dzīves prieks.
Re: temperatura 37 vairāk kā pusgadu.
31.03.2016 13:36
Protams, iemesls ; 2* palielināta glikoze asinīs un sūdzības tam ir pietiekams iemesls = endokrinologa vizītei, komplektā ar visu iepriekšējo izmekl uzrādīšanu ārstam vizītes laikā.

Mums bija tēma par temperaturu
dr.lv/phorum/read.php?3,449253
Bet tur vēlāk aizdomas uz viena, vēlāk diviem vīrusiem.

Tomēr, Note Bene - divreiz paaugstināta glikoze ir iemesls endokrinologa apmeklējumam. Tikai noteikti jāiet + visas iepriekš veiktās analīzes jāparāda Dr. un jāstāsta viss.



Edited 1 time(s). Last edit at 31.03.2016 13:41 by smail.
Liels paldies visiem par atbildēm.
Te būs links ar manām analīzēm, kas tika veiktas (faila nosaukums - cipari - norāda, kurā datumā tika veiktas analīzes).
https://failiem.lv/u/6m9h5teu
Es jau pats ĢĀ teicu, ka man liekas, ka man kaut kas nav kārtībā ar cukuru (mājās mērīju vairākkārt un cukura līmenis bija par augstu. Ir mērāmais aparāts, jo tēvam ir 2. tipa), bija pat neliels strīds ar ĢĀ, jo viņš teica, ka es esmu visu ieņēmis galvā utt. Bet beigu beigās.. pēc 2 analīzēm ar paaugstinātu cukuru, pats teica, ka kaut kas tomēr nav labi.
Dabūju nosūtījumu pie endokrinologa... lai dabūtu valsts apmaksātu - ir jāgaida līdz jūlijam!! Būs vien jāiet uz maksas konsultāciju.
Tagad arī, rakstot šo komentāru, jūtu, ka salst pēdas un pirksti - izmēru - 37... tas jau ir noriebies..
Re: temperatura 37 vairāk kā pusgadu.
31.03.2016 19:22
Tēvam Dg bija jau pirms Jūsu dzimšanas vai pēc?
Analīzītes vēlāk paskatīšu. Katrā ziņā labāk negaidīt vasaru, iet par maksu pie endokrinologa.
Cukura diabēts bija jau kādu laiciņu pēc manas dzimšanas.
Bieži vien to LADA diabētu jauc ar 2. tipa diabētu (ļoti interesants raksts, der izlasīt). Jo es, personīgi, galīgi neatbilstu 2. tipam - ar sportu jau nodarbojos pāri 10 gadiem, nav liekā svara, un esmu labā fiziskā formā.
Rīt aizbraukšu uz E.Gulbja labaratoriju un, ja nebūs jāgaida, nodošu vairākas analīzes (vēlāk iešu pie endo).
Re: temperatura 37 vairāk kā pusgadu.
11.04.2016 15:12
Ieliktajās neko " tādu " neatradu.
Ja 2* bijis paaugstintāts glikozes līmenis, ievērojot to, kas jāievēro pirms analīžu nodošanas, tad endokrinologs un manuprāt visdrīzāk slodzes tests un citas analīzes ko Dr liks.

Par konstitucionālo tipu, ne vienmēr visos gadījumos tas 100% atbilst. Neapšaubāmi lielākajai daļai atbilst,
Raksts jā, labs. Vispār doctus raksti ir ļoti labi.



Edited 1 time(s). Last edit at 11.04.2016 15:12 by smail.
Vakar, piemēram, atkal, atraucot mājās no veikala, kad taisījos iet uz treniņu, jutu, ka plaukstas un pēdas ir aukstas un piere nedaudz karsta. Pēc pieredzes bija jābūt ap 36.9 - 37.1. Atnākot no treniņa (2h pēc pēdējā fiziskā vingrinājuma), izmērot temperatūru, biju ļoti pārsteigts - pēc pašsajūtas domāju, ka ir tie paši 37, bet, NĒ, 37.5!!! Es vispār nezinu, kas pie velna notiek, un bieži naktīs svīstu, neteikšu, ka viss slapjš pilnībā esmu, bet
t-kreklu ir jāpārvelk.
Galvenais, ka treniņi ir aktīvi ap 2-3h (tas ir, skaitot svaru celšanu un 1 - 1.3 h galda tenisa spēlēšanu) un nejūtu kaut kādu īpašu nogurumu. Parasts nogurums kāds man parasti bija pie trenēšanās.
1. aprīlī biju aizgājis uz E.Gulbja labaratorija nodod analīzes, arī šeit glikoze bija paaugstināta, bet šoreiz tikai par 0.04, jāatgādina, ka GLIKOLIZĒTAIS HEMOGLOBĪNS ir normas robežās.
Links uz analīzēm: https://failiem.lv/u/qdrkzb25#/
Drīz pieteikšos pie endokrinologa.
P.S. Varbūt tomēr kaut kas nav kārtībā ar dzelzi vai to ferritīnu? Ferritīns ir ļoti zems, bet pat īsti nezinu, kas tas ferritīns tāds ir.
Re: temperatura 37 vairāk kā pusgadu.
13.04.2016 19:31
Feritīns?
Nu tad iekopē te to analīzi. Nu un ja zems, ar šo jautājumu ĢĀ zinās, kas un kā.

Kas tas tāds?
zalesinfo.lv/?urls=modules/news_result?next=327
Paldies par linku, bet to biju jau atradis, biju domājis vairāk - kādas sekas var būt, ja ferritīna līmenis ir paaugstināts/samazināts.
Analīzes ieliku failiem.lv (visas, kuras nodevu E.Gulbja labaratorijā.)

Ferritīns (analīzes)
rezultāts: 19.9; references intervāls: (20-250) ng/mL

Dzelzs (analīzes)
rezultāts: 9.4; references intervāls: (6.6-28.3) umol/L
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 22 pieskaita 10?
Ziņa: