Spiraale nedzemdeejushai?

Aizsāka Anna 

Anna
Spiraale nedzemdeejushai?
18.10.2004 14:39
Radusies doma izsargaaties ar spiraalesd paliidziibu. It kaa jau valda viedoklis, ka nedzemdeejushai sievietei vajadzeetu izveeleeties citas metodes, bet... Shobriid tad liekas eertaakais veids, tad nu gribeeju uzzinaat juusu viedokljus shajaa jautaajumaa, visus miinusus (un plusus)!
Re: Spiraale nedzemdeejushai?
18.10.2004 18:36
jâ, man arî gribçtos uzzinât kâdu viedokli
mana ârste pateica tâ - ja izvçlçties starp ok un spirali, tad viòa ieteiktu spirali, bet es nezinu...
Re: Spiraale nedzemdeejushai?
18.10.2004 19:24
Ja ir runa par spiraali kas nesatur hormonus tad manupraat labaaka spiraale.
TAnChiks
Re: Spiraale nedzemdeejushai?
19.10.2004 11:31
Anna, :) Es ðodien biju lçmusi to paðu pajautât.
Grasos gan to apspriest ar savi dakterîti, bet ðejienieðu pieredze, viedoklis interesç.

Man ir tâ, ka darba dçï 2 gadus bçbîti nepavisam nedrîkstam atïauties...no prezervatîviem man alerìija, pârtrauktais ir galîgi garâm (aprauj baudu + nav droðs) hormonus (tabletes, plâksterus, riòíus) nedrîkstu, jo ir problçmas ar veselîbu bet no pharmatexiem, c-filmâm ir sçne, jo lietot sanâk bieþi.

Tad nu atliek spirâle vai diafragma, kas Latvijâ ðíiet joprojâm nav pieejama + varçtu bût, ka liela íçpa.

Ja interesç - piektdien varçðu iepostot ko mana Dr bûs teikusi par spirâli nedzemdçjuðai
Molly
Re: Spiraale nedzemdeejushai?
19.10.2004 12:16
To TAnChiks

Jaa, buutu ljoti labi, ja Tu peec viziites pie aartsa padaliitos arii pieredzee ar mums! Domaaju, ka shis jautaajums ir svariigs daudzaam veel nedzemdeejushaam sievieteem, kuras tomeer peec kaada laikaa veeleesies beebi!!!
TAnChiks
Re: Spiraale nedzemdeejushai?
19.10.2004 12:34
To Molly


Sarunâts :)

4dien eju pie dr, 5dien ziòoju kas un kâ :)
Anna
Re: Spiraale nedzemdeejushai?
20.10.2004 10:12
Ja, es arii labpraat gribeetu zinaat, ko tev teica aarsts
,,,
Re: Spiraale nedzemdeejushai?
21.10.2004 10:03
Man arî ðis jautâjums ïoti interesç. Man gan jau viens bçbis ir un ðobrîd gaidu otru, bet tâ kâ otrs pieteicâs 3,5 mçneðus pçc pirmâ piedzimðanas tad jautâjums par kontracepciju ir ïoti aktuâls. Vienu zinu droði - nekad vairs nepaïauðos uz prezi un uz Pharmatexu!!!!!!!!!!!!!!!!!! Par spirâlçm ðajâ forumâ esmu lasîjusi diezgan pretrunîgas atsauksmes. Varat paskatîties meklçtâjâ - ir diezgan daudz info, bet tâ arî pie konkrçta par vai pret neviens nav nonâcis!
niknabite
Re: Spiraale nedzemdeejushai?
21.10.2004 16:27
Kas vainas bija prezim????
droshi vien saplisa... Bet vareja tachu avarijas tabletiti izdzert. Un par to Pharmeatexu - tiesham ljoti nedrosh? Jo es tieshi nesen gribeju tadu papildus droshibai iegadaties. Un vel par spiralem runajot, man tas ari interesee. Mana draudzene liks shomenes spirali(vinja nav dzemdejusi) un it ka saka ka drikstot - daktere atljava. Tachu esmu dzirdejusi ka njemt araa spirali ir ljoti sapigi... manas draudzenes mamma kad iznjema araa vairakas dienas guleja drebulii un bija ari daljeja emocionala trauma.
TAnChiks
Re: Spiraale nedzemdeejushai?
22.10.2004 10:31
Nju, tâ...

Mana dr. nav kategoriski noskaòota pret spirâlçm nedzemdçjuðai sievietei, bet, teica, ka tas jâskatâs ïoti individuâli,pçc sievietes veselîbas stâvokïa, anatomiskajâm îpatnîbâm utt, jo tomçr sveðíermenis + lielâks ginekoloìisko iekaisumu risks.
Man, personîgi, pagaidâm ieteica citu variantu - ja nebûs lâga (ok, bet tâdas, kas varbût varçtu sadzîvot ar manâm citâm kaitçm), tad domâsim par spirâli.
Redzat, es vispâr ersmu ginekoloìiski problemâtiska, un dzemde ir faktiski vienîgâ reproduktîvâs sistçmas sastâvdaïa, kas man ir pilnîgi normâla, vesela, tapçc ar mani Dr. baidâs, ka sabojâsim arî to...
TAnChiks nju un ko tad tev citu ieteica? Tikai nesaki ka tabletes...
TAnChiks
Re: Spiraale nedzemdeejushai?
22.10.2004 16:12
To Gedeona... Iedeva vienas tabletes. L-jâ nav nopçrkamas, bet esot viens no retajiem ok, kas pie manas diagnozes varçtu nebût postoðs...mçnesi padzerðu, ij tad nokontrolçsim. Ja nebûs kârtîbâ - liksim spirâli, kas pie manas veselîbas nimaz nav labâkais variants
Nju skaidrs. Vienkarshi man ari nevar likt spirali, tapec es ta interesejos. Baigi negribas dzert tabletes, klaut gan recepte man jau ir rokaa.
Spirâles ir liktas arî nedzemdçjuðâm pacientçm,ðobrîd tirgû ir pieejamas maza izmçra,tomçr ir rûpîgi jâizskaidro arî iespçjamâs blaknes un riski.
Ja sieviete nevçlas lietot OK,prezervatîvu lietoðana ir apgrûtinâjums,spirâle var bût kâ alternatîva pçc rûpîgas izmeklçðanas.
keta
Re: Spiraale nedzemdeejushai?
30.10.2004 23:27
Dzivoju Vaacijaa, un nesen saaku lietot L-jaa nepieejamu metodi - implanteetu mazu kapsulinju augshdelmaa, kas pakaapeniski izdala hormonus ( liidziigi kaa depoproveras injekcijas, tikai ne tik graujosha metode, kad visu hormonu devu trim meeneshiem ielaizh asiniis uzreiz).
mediíis
Re: Spiraale nedzemdeejushai?
30.10.2004 23:37

Neaizmirstiet , ka spirâle jâizòem arî arâ - kâdreiz ginekologi teica, ka tas ir kaut kas lîdzîgs ab.
Daina
Re: Spiraale nedzemdeejushai?
31.10.2004 12:29
Medikis, tu domaa lidzigs ab tapec ka pats process tads bistams, vai ari sekas var but lidzigas (t.i. neaugliba) ??
Krsitine
Re: Spiraale nedzemdeejushai?
01.11.2004 15:28
Nu forshi... tagad man nav skaidribas kas isti labak tabl., vai spirales.... i tas i tas nav labi..
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 2 pieskaita 1?
Ziņa: