Laima slimība

Aizsāka Ennija 

Laima slimība
08.07.2016 23:22
Sveicināti! Uz kājas apakšstilba parādījās sarkans, mazliet piepampis pleķis, kas neniezēja. Padomāja, ka kāds dundurs iekodis un aizmirsa. Pēc mēneša kautkā ieskatījās, ka sarkanā pleķa vairs nav, bet ir tāds kā gaiši sarkans rinķis neregulārs pa visu apakšstilbu. Uztaisīja asinsanalīzes uz Laima slimību - IGM nav paaugstināts, bet IGG 79. Ģimenes ārste saka, ka tas cipas norādot uz kādreiz bijušu infekciju, tiko saskatāmais pleķis nav Laima pleķis, bet alerģija un stiprās antibiotikas viņa nerakstīšot, jo asinsanalīzēs reimatoīdais faktors u.c. rādītāji normā.
Iesakiet, lūdzu, kur doties tālāk bez ģimeoes ārsta nosūtījuma - dermatologs, infektologs, imunologs?
Re: Laima slimība
09.07.2016 00:27
Nu, pēc mēneša IGM būtu jābūt paaugstinātam. Var pagaidīt un uztaisīt vēlreiz, bet principā izklausās, ka nav Laima slimība šobrīd. Protams, ja ir vēlme var aizdoties pie imunologa.
Re: Laima slimība
09.07.2016 09:12
Roze26
Paldies par atbildi!
Bet vai nevar būt tā, ka IGM periods jau nokavēts un tagad aug tikai IGG? Tas koncentrētais koduma plankums jau jūnija sākumā parādījās.
Re: Laima slimība
09.07.2016 16:28
Teorētiski var, praktiski IgM pēc mēneša vēl būtu jābūt augstam (bet ne tik augstam, kā pirmajās trīs nedēļas). Lai gan tas sarkanais pleķis parādās aptuveni mēnesi pēc ērces koduma, tāpēc var būt visādi, teorētiski var būt jau trešais mēnesis. Bet alerģiskiem kodumi arī var būt līdzīgas izpausmes, ar visu apli u.t.t. Gulbja laboratorijā kādreiz bija Western Blot tests, kas gan ir par maksu. To var uztaisīt un tad pie infektologa runāties. Laima slimība ir viltīga, var slēpties, var neuzrādīsies, ja vēl antibiotikas pa vidu lietas, visādi var būt. Parasti skatās ne tikai asins analīzes, bet kopā ar pārējiem simptomiem un iespējamo kontaktu ar ērci. Un to visu tikai ar infektologu, nevis ģimenes ārstu jārunā.

Te var vēl palasīt: http://www.dr.lv/phorum/read.php?3,413175,413179
Re: Laima slimība
10.07.2016 13:43
Domāju, ka nekas nav jādara. Jo es saprotu, ka uz šo brīdi vienīgā sūdzība ir pleķis. Kad būs izdzertas antibiotikas, tā noteikti vairs nebūs vienīgā sūdzība...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Laima slimība
12.08.2016 23:51
Šis gan izklausās pēc laima slimības.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 8 pieskaita 17?
Ziņa: