USG plaukstu locītāvām

Aizsāka mana 

mana
USG plaukstu locītāvām
19.07.2016 12:56
Vai kādam ir informācija un pieredze, kur – ar šo domāju kādas privātas med. iestādes – var veikt USG plaukstu locītavām, ja ārsts ir nosūtījis ar aizdomām par artrītu.
Runa nav par mani, bet gan par mammas māsu, kundzei 73, ar naudām, protams, švaki, ārsts sūtījis uz Onkocentru, jo tur esot šāds USG aparāts, kas, manuprāt ir marasms, no otras puses – loģiski, tikai tur viņa varētu tikt par pacienta iemaksu. Tomēr es vēlos palīdzēt un ātrāk atrisināt to lietu, lai nav jāgaida, jāmokās un var kaut ko darīt. Par finansiālo pusi nebēdāju – cik vajag, vajag, protams, saprāta robežās.
Vēlams, lai attiecīgajā iestādē būtu pieejami arī zinoši speciālisti tālākai ārstēšanai.
Pateicos jau iepriekš!
Re: USG plaukstu locītāvām
20.07.2016 13:57
Par USG aparātu tehniskām īpatnībām neko nezinu.

"Par valsts naudu" pērn taisīju plaukstas USG Rīgas 2.slimnīcā- bija normāli. Kad līdzīgu izmeklējumu veicu "Možumā", pēc tam citi doki teica, ka tur laikam kāds nemākulis bijis, kas tikai aprakstu bez slēdziena uzrakstījis.

Priekš ticamiem USG rezultātiem ļoti svarīgs ir ārsts, kurš labi pārzina aparāta tehniskās iespējas un māk redzamo bildi pareizi interpretēt. Dr. Ingūna Bridāne specializējas tieši locītavu USG. Taisīju pie viņas USG Teikas klīnikā 2008.gadā. Teikā tieši uz USG izmeklējumiem specializējas- piezvani, pajautā!

Vēl var DIAMEDā painteresēties- tur daudzi doki strādā ar USG.



Edited 1 time(s). Last edit at 20.07.2016 13:58 by kachenite.
Re: USG plaukstu locītāvām
20.07.2016 14:28
Man tikko viens cilvēks (doks) gari un plaši klāstīja par USG atšķirībām. Pašlaik nav aktuāli, tāpēc daudz neklausījos, bet tikai sapratu -- ja vajadzētu, nāktos kārtīgi "iebraukt" tēmā.

Ja maks ļoti nespiež, piezvani uz ORTO klīniku -- viņi noteikti zinās, kur labāki aparāti. ARS arī ir sapircies niknus brīnumus.
mana
Re: USG plaukstu locītāvām
20.07.2016 14:39
Paldies, kachenīt!
Atradu Dr. Ingunu Bridāni – tagad viņa strādā ARSā un dabūju pierakstu izmeklējumam.
Tad pie viena – varbūt variet ieteikt kādu sakarīgu reimatologu, pie ka vērsties, kad šie izmeklējumi būs gatavi? Jeb ir vērts jau tagad pierakstīties? Kā tur ir – vai USG slēdzienu un aprakstu dabū jau uzreiz pēc izmeklējuma, jeb jāgaida?
Re: USG plaukstu locītāvām
20.07.2016 16:41
Parasti USG slēdzienu iedod uzreiz.

Ar reimatologiem Latvijā ir SLIKTI. Viņu Latvijā ir tikai 20 (vēl daži laikam mācās rezidentūrā), bet pacientu- krietni vairāk, nekā visi reimatologi spēj pieņemt.

Par valsts naudu Stradiņos un Gaiļezerā pieraksts jau ir pilns līdz gada beigām. Tak cerība, ka izdosies uz nākošā gada sākumu dabūt pie Gaiļezera reimatologa pierakstu ir līdzīga iespējai vinnēt loterijā. Katru dienu jāzvana ap 10- varbūt paveicas un kāds tikko ir atteicies? Jo slimnīca vienā dienā atver pierakstu dažiem ārstiem uz nākošajiem 3 mēnešiem un tajā pašā dienā reimatologu pieraksts jau ir pilns. Kuru dienu viņi atvērs pierakstu- to pat zvanu operators ne vienmēr zina... Es Gaiļos mazu brīdi strādāju pie pacientu pieraksta- zinu, kā tur ir "no iekšpuses".

Visumā- jāpriecājas, ja dabūsi pie kāda reimatologa pierakstu par pilnu maksu pēc 3mēnešiem.
Par Stradiņiem- grūti tikt, bet ir cerības par 25 eiro dabūt reimatologu pēc 2-3 mēnešiem.
Es pēc Jāniem vc4.lv varēju pierakstītes pie reimatologa uz 26.septembri- par 42 euro :)

Reimatologu saraksts ir šeit: http://www.artrits.lv/lv/pacientiem/specialisti
Mana ģimenes ārste ieteica dr. Buliņu, bet viņa tobrīd vispār nebija sadabūjama, tāpēc es nomēģināju 2 citus reimatologus- pa vienam no Stradiņiem un no Gaiļiem. Dr. Kadiša iepatikās labāk.

Iespējams, ka pēc USG būs vajadzīgs nevis reimatologs,bet gan mikroķirurgs? Tādi Mikroķirurģijas centrā strādā. ar sīkajām plaukstu- pirkstu locītavām. Cik zinu- pieņem tikai par maksu.



Edited 1 time(s). Last edit at 20.07.2016 16:52 by kachenite.
Re: USG plaukstu locītāvām
20.07.2016 16:56
Runcene:
Ai, kā es gribētu tādu "lekciju" par USG aparātiem dzirdēt! Man ik pa laikam kaut kas ir "jāpaskatās".
mana
Re: USG plaukstu locītāvām
20.07.2016 17:30
Paldies vēlreiz, kačenīt!

Par valsts naudu i nesapņoju, pašai savas šoreiz pietiek (tfutfutfu), gribas, lai mammas māsai situācija ātrak tiktu atrisināta un dzīves kvalitāte uzlabotos, tadēļ esmu gatava maksāt, lai tik būtu labs specs un ar rindu ne līdz aiznākamgadam :)
Bet tik tiešām – kā jūs sakāt, laikam gudrāk būtu sagaidīt USG slēdzienu un tad noskaidrot speciālistu, kaut gan, no otras puses, var jau pieteikties un, ja nevajag, atteikt.
Palūkosu tajā lapā un sākšu zvanīties.
Pateicos un – lai Jums veselība!
Re: USG plaukstu locītāvām
20.07.2016 18:22
Bij tāda neveikla situācija, ka arī nebija laika daudz klausīties. Vispār tas ir nopietns jautājums, jo tagad pacientiem viss pašiem jāzina. Neviena nebrīdināts (par to arī pats vainīgs) aiziesi uz nepareizo aparātu, un kaut kādu palielu naudu jau var ierakstīt skurstenī.



Edited 1 time(s). Last edit at 20.07.2016 18:23 by Runcene.
Re: USG plaukstu locītāvām
20.07.2016 19:46
mana:, kas Tev ieteica, ka jāiet pie reimatologa?
Reimatologu vajag meklēt tad, ja pēkšņi sāp ne tikai pirkstu (plaukstu) locītavas, bet komplektā vēl kādas locītavas ne no šā, ne no tā sākušas sāpēt. Ja visu mūžu ir bijis darbs tāds, kur plaukstas/pirksti bijuši pārpūlēti- maz ticams, ka tā ir reimatoloģiska saslimšana. (Pie reimatologa vēlams iet ar jau gatavām asins analīzēm, kuros jau ir reimtoīdā faktora, dažādi iekaisuma rādītāji, u.c. skatīti. Kaut kādiem rentgeniem, USG arī jābūt- tas doks ir tik grūti dabūjams, ka aiziet bez izmeklējumiem ir laika un naudas šķiešana. Ģimenes ārsts zinās, kādus izmeklējumus pirms tam vajag veikt.)

Runcene:
Tā kā es gan "Možumā", gan 2.slimnīcā biju par 4.27, tad īpaši nedusmojos. Vienīgi, "Možumā" man teica, ka esot Ahillejs ieplēsts, doks pat bildi ekrānā parādīja. Pēc mēneša 2.slimnīcā uz manu uzstājīgo jautājumu, kas ar Ahilleju notiek, daktere nekādus plīsumus neatrada. Saauga ahillejs mēneša laikā, neatstājot nekāds pēdas, vai? ;)
"Možumā" plaukstas un pirksta USG doks nemācēja uztaisīt- ne ta uzgalis nepareizais, ne ta, doks pats nepareizais, vai? Kamēr 2.slimnīcā arī ar plauktu normāli tika galā.

Nja, USG ir ļooti subjektīva izmeklēšanas metode...



Edited 1 time(s). Last edit at 20.07.2016 19:47 by kachenite.
mana
Re: USG plaukstu locītāvām
21.07.2016 10:30
Paldies liels Jums, kačenīt!
ĢĀ, kurš izvirzīja aizdomas par to reimatismu, bija teicis, ka uztaisīs to USG un tad gan jau pie reimatologa, taču nosūtījums gan vēl nav. Acīmredzot vispirms atpakaļ pie ĢĀ, tad analīzes un (varbūt) tad reimatologs.
Darbs visu mūžu viņai nav bijis balstīts tik uz plaukstām/pirkstiem vien. Turklāt laikam jāņem vērā arī ģenētiskais faktors – locītavu deformācija, kas viņas dzimtai raksturīga jau vismaz 3 paaudzēs. Bet to doks izsvērs, kas tur īsti notiek...
Re: USG plaukstu locītāvām
14.08.2016 10:51
Reimatisms tas noteikti nav :)
Uztaisiet US plaukstām,Rentgenu plaukstām,asins analīzes.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 6 pieskaita 12?
Ziņa: