Iedzimta divviru aorta svārstulis.

Aizsāka Ananīms 

Bērnam eho konstatēja divviru aorta svārstuli - trīs vārstuļa vietā ir tikkai 2. Kā tas bērnu ietekmēs atlikušo dzīvi, vai izzaugot bērnam var rasties sirds problēmas/
Re: Iedzimta divviru aorta svārstulis.
29.07.2016 12:39
Cilvēk mīļais, bērnu kardioloģija Latvijā ir labi attīstīta, jautā ārstam. Šeit bērnu kardiologi nav manīti. Tik nopietnā jautājumā nevar paļauties uz to, ko kāds domā, šis vairāk ir tautas savstarpējās palīdzības forums ar savā jomā pieredzējušiem pacientiem un pāris izbijušiem mediķiem, kam svaigākā info var nebūt.

Praktizējoši mediķi šeit ir manāmi diezgan reti.
Re: Iedzimta divviru aorta svārstulis.
29.07.2016 14:08
Bikuspidāls aortālais vārstulis. Visticamāk, divas apakšējās vārstuļa lapiņas ir saaugušas kopā. Iesaku pārbaudīt vai nav koronāro asinsvadu abnormalitātes un vai lielais aortas loks nav dilatējošs. Kādēļ griezāties pie kardiologa uz izmeklēšanu? Simptomi?
Pacienti ar bikuspidālu aortālo vārstuli var būt pilnīgi asimptomātiski. Apmēram 30% šīs slimības slimnieku saskaras ar komplikācijām.
Iesaku pārbaudīt vai nav Vilijamsa sindroms (bikuspidāls aortālais vārstulis ar supravalvulāru aortālo stenozi), kā arī iesaku pārbaudīt Ductus arteriosus abnormalitātes un Turnera sindroma iespējamību.
Pie ārsta griezāmies, jo nodarbojās bērns ar futbolu. Bijām uz 7gadnieka poti, un palūdzu nosūtījumu uz Eho, jo bērns no mazotnes svīst, tas ir vienīgais kas bija tas iemesls. Bet parasti ārsti saka, ka tas ir normāli. Skatoties bērnu, ārsts teica, ka mums ir pataloģija. Iedzimta divviru aorta vārstulis. Ka trešā mums nemaz nav. Pierakstījusies pie Arsa 10 augustā. Visa pasaule apgriezusies otrādi.
Re: Iedzimta divviru aorta svārstulis.
13.08.2016 15:02
Nav mirstamā vaina,sastopama diezgan bieži. Teorētiski bērns ātrāk par pārējo populāciju var tikt pie operējamās aortālās sirdskaites.
Labdien!
Esmu 33 gadus vecs un man arī ir iedzimta divviru vārstule. Tāpat arī bērnībā pastiptināti svīdu un vēljoprojām to daru. Līdz šim nekādas komplikācijas nav bijušas un dzīvoju pilnīgu normālu dzīvi bez jebkādiem ierobežojumiem. Ik pa laikam jāveic ehokardiogramma kontrolei.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 20 pieskaita 14?
Ziņa: