Informācija par produktivitātes un koncentrēšanās paaugstināšanu

Aizsāka Jauniņais 

Sveiki, gribēju noskaidrot par zālēm, es īsti neatceros nosaukumu, iespējams Ratalin vai Ritalin, vārdu sakot, bija iespēja darba apmaiņā aizbraukt uz Amēriku, un strādājot ar vietējiem, daudzi no viņiem dzēra tās zāles, viņas ir produktivitātes uzlabošanai, Latvijā es arī biju mēģinājis dzert līdzīga tipa zāles, bet rezultāts nebija ne tuvu kā no tām, tā kā man darbs saistīts ar programmēšanu tās zāles bija ideālas, vēlējos noskaidrot, vai Latvijā ir iespējams aptiekās iegādāties tādas zāles vai arī mūsu aptiekās ir kādas līdzīgas zāles tām?
Tās nav nekādas parastas zāles, neko neārstē - tipisks NDAI (tāpat farmakoloģiski iedarbojas kokaīns), kas paaugstina produktivitāti, kā arī sākumā ir baigā eiforija. Latvijā neviens pieaugušam cilvēkam tādas "zāles" neparakstīs, jo to dod bērniem ar smagu UDHS, kura gadījumā esot problēmas ar dofamīnu smadzenēs, tāpēc arī tādas zāles. Ļoti līdzīgs amfetamīnam. Ilgstoši lietojot citām vajadzībām izveidosies tolerance, efekts zudīs un vari iedzīvoties arī smagās problēmās, depresijā utt., jo dofamīna sistēma smadzenēs (tāpat kā tas notiek ar SSAI) lejupregulēsies jeb pieradīs pie dopinga un bez devas nevarēsi izlīst ārā no gultas. Neiesaku, jo principā tu tādējādi izdedzini savus resursus paātrinātā veidā, par ko ir vēlāk jāmaksā. Cilvēkam ar depresiju vai atkarībām vispār būs ļoti kaitīgi, lai gan ASV stimulantus izmanto arī rezistentu depresiju ārstēšanai.



Edited 3 time(s). Last edit at 10.12.2017 01:01 by crucial333.
Re: Informācija par produktivitātes un koncentrēšanās paaugstināšanu
10.08.2016 19:09
Ko nozīmē "līdzīga tipa zāles"?

Ņem vērā, ka tie visi ir nopietni medikamenti ar blaknēm un sekām!

Ritalīnu ASV grūž iekšā bērniem, kas skolā nemāk nosēdēt, jo ir tikko iznākuši no kaut kādiem krūmiem, kur pilnīgi cits dzīvesveids. Tās viņiem pilnā mēra ir nāves zāles. UDHS dzīvē ir daudz retāk, nekā ASV patīk to diagnosticēt.

Es nezinu, ko Tev teica ASV kolēģi, bet ilgstoši lietojušie bez indikācijas ar laiku kļūst par īstiem psihiatrijas pacientiem -- ja jau gribēji, tad laipni lūdzam.
nē nē, es pats paskatījos netā, sapratu,ka tur galīgi nekas labs ilgtermiņā nav. Bet man tagad ir jautājums vai nav kādas bezrecepšu zāles,kas varētu palīdzēt koncentrēties un uzlabot atmiņu, ja ne zāles tad tējas vai kaut kas tāds? Vai medicīna līdz tam vēl nav nonākusi?
Re: Informācija par produktivitātes un koncentrēšanās paaugstināšanu
11.08.2016 09:41
Ginko preparāti. Varbūt placebo, bet man palīdz.
Man grūti ko ieteikt ja nezini dzimumu,vecumu svaru un augumu. Kā vienmēr.Cienīsim viens otru un nerunāsim caur mūri,kā Ķīnas imperatora sievas.
Re: Informācija par produktivitātes un koncentrēšanās paaugstināšanu
11.08.2016 10:27
Jauniņais Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> nē nē, es pats paskatījos netā, sapratu,ka tur
> galīgi nekas labs ilgtermiņā nav. Bet man tagad
> ir jautājums vai nav kādas bezrecepšu
> zāles,kas varētu palīdzēt koncentrēties un
> uzlabot atmiņu, ja ne zāles tad tējas vai kaut
> kas tāds? Vai medicīna līdz tam vēl nav
> nonākusi?

Kas Tev īsti ir par problēmām, kuras Tevi uztrauc?
Nootropos jālieto.
Re: Informācija par produktivitātes un koncentrēšanās paaugstināšanu
11.08.2016 14:02
Ginko biloba man arī palīdzēja, kad biju pārmācījusies un galvā vairs nekas nelīda. Ģimenes ārste izrakstīja citā sakarā. Arī skatījos skeptiski, bet izdzēru paciņu, ja jau doka tā saka! Un pārsteigta pamanīju, ka vairs nav grūtību iedabūt galvā jaunu informāciju!

Ja ir problēmas ar koncentrēšanos- kā ir ar sportu, ar izkustēšanos, vai atpūtu pie dabas? Vai visu laiku pavadi tikai pie datora? Vai ir arī fiziskas slodzes? Cik bieži darbā taisi pauzes un pārtraukumus, aizejot no datora?

Uzmanībai var būt dažādi fokusi- var koncentrēties uz sevi- uz ķermeniskām sajūtām, var uz to, kas notiek mazliet tālāk- grāmatā, datorā, televizorā. Var būt uzmanības fokuss uz to,kas notiek dažu metru attālumā ap sevi. Visbeidzot, uzmanība var būt vērsta uz "āru"- uz ielas, mežā, pļavā notiekošo.
Lai veiksmīgi strādātu, garīgu darbu, uzmanībai ik pa laikam jāpārtslēdzas. "Iekšā- ārā- iekšā"... Neviens nav spējīgs visu laiku bez pārtraukuma koncentrēties uz datoru vai grāmatām.

Dažreiz sakrājas emocionāli dzīves sarežģījumi. Gadās, ka tāpēc nevar pastrādāt.
Dzimums - vīrietis, vecums - 25, svars +/- 105 kg, augums 190cm
jau cik sevi atceros, man ir grūti apgū jaunu vielu, piemēram skolā, lai turētu līdzi citiem, man skolas laikā bija jāiet uz visām konsultācijām + patstāvīgi mājās jāmācās vielu, ko piemēram, citi apguva uzreiz mācību stundas laikā.Tas pats arīaugstskolas laikā un izmēģinot manis nosaukto preperātu, sapratu,ka ar šo tablešu palīdzību, varu informāciju apgūt daudz ātrāk, tākā šīs zāles nav legālas Latvijā, gribēju noskaidrot vai ir, kādas zāles ,kas varētu palīdzēt mācībās un darbā.
Tā ,kā man darbs ir pie datora, tad vasaras laikā, es 3x nedēļā eju paskriet no 5 - 10 km, atšķirībā kā es jūtos un ziemas periodā, es apmeklēju svaru zāli. Vasaras periodā brīvdienās mājās neatrodos, jo negribu brīvdienas nosēdēt mājās. Darba laikā pauzes taisu apmēram ik pēc stundas vai divām, pie tam , man visu laiku ir logs vaļā , lai nāk svaigais gaiss.
Re: Informācija par produktivitātes un koncentrēšanās paaugstināšanu
17.08.2016 17:10
Pilnīgi visiem legālajiem psihotropiķiem ir blaknes. Varbūt Tev ir kāda psiholoģiska problēma, labāk vispirms aizej pie psihoterapeita.
Tak tas tavs Ritalin ir metilfenidāts. Narkotika.



Edited 1 time(s). Last edit at 10.12.2017 01:01 by crucial333.
Nootropie līdzekļi kā piracetāms un līdzīgie ir ok. Blakņu praktiski nav. Bet uzreiz neko nejutīsi, ilgtermiņā atmiņa būs labāka.
Ieskaties šai diskusijā:
http://www.dr.lv/phorum/read.php?9,451703



Edited 1 time(s). Last edit at 17.08.2016 20:09 by Synapscape.
Lieto Mildronātu :D
Re: Informācija par produktivitātes un koncentrēšanās paaugstināšanu
18.08.2016 14:26
Gaiļezera slimnīcā ir psihologs, kas strādā kopā ar neirologiem. Tur var veikt atmiņas, uzmanības, uztveres īpatnību testus. Pēc 2 nedēļām saņemsi atbildi un Tev izskaidros par Tavām uztveres īpatnībām, kā arī, ko ar to labāk darīt. Paziņai bija grūtības apgūt jauno vielu augstskolā- aizgāja, noskaidroja, kur problēma un ko var labāk darīt. Tas būs maksas pakalpojums.

Ir cilvēki ar normālu IQ, spējīgi mācīties parastā skolā, pat augstskolā, bet viņiem ir kādas koncentrēšanās, uzmanības, vai uztveres īpatnības.
Ir daudz dažādu variantu, kāpēc cilvēkam ir intelektuālas grūtības - visus neizstāstīt.
Psiholoģijas nozare- kognitīvā psiholoģija, pēta, kā cilvēki uztver un apstrādā informāciju. Meklē psihologu, kas strādā ar kognitīvajiem testiem. Varbūt, ka kaut ko var pateikt arī psihofiziologs.
Lipīdi ( svars 105) asinīs arī varētu kaitēt atmiņai.Jānomet svars. Kārtīgi jāizguļas.Tumsā drošībā un galvenais klusumā.
Bez mobilajiem telefoniem 3 metru rādiusā.Tas jūtīgiem cilvēkiem. Jāskatās arī uz elektro līnijām ,augstsprieguma.
ūdens balansu. Te jau teica,katram ir savas smadzeņu darbības īpatnības. Mans paziņa visu skolas un mācīšanās laiku tā arī neiemācījās reizrēķina tabulu.Toties pārzina labi vēsturi,mākslu.Ir ļoti daudz lasījis. Palīdzēt uzrakstīt kādu sūdzību,rakstu,iesniegumu viņam nospļauties.Cilvēki nāk prasa.Nav viņš ģēnijs.Katram savs.
Re: Informācija par produktivitātes un koncentrēšanās paaugstināšanu
19.08.2016 19:06
Reizēm jaunieši sakompleksē, jo grib būt tādi kā visi citi, varbūt gribas apmierināt vecāku cerības. Turklāt bieži tas notiek neapzināti. Varbūt vēl kaut kas, piemēram, pārmērīgs apzinīgums.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 5 pieskaita 6?
Ziņa: