Matu izkriðana

Aizsāka None 

prece
Re: Matu izkriðana
18.06.2005 23:54
TV Shop agrâk pârdevâs tâds galvas masçtâjs un tur tiem cilvçkiem
mati bija atauguði, kad râdîja viòus pçc pus gada!!
Varbût, ka vçl var nopirkt!
Juta
Re: Matu izkriðana
19.06.2005 01:49


Starp cit- man tiesam palidzeja diezgan daudz to nogrieðana. jâ , vare'tu but 2/3. Un tagad tik smuki, biezi atkal aug.Pie tam - daudz âtrâk ka iepriekð.
Re: Matu izkriðana
19.06.2005 15:11
Tieðâm labâk pârbaudiit vairogdziedzeri!es ar paarbaudiiju bet man viss bija kaartiibaa!
Ârsts teica ka cilvçkam dienâ izkrît tik mati cik ir gadu!iznaak ka, ja man ir 18.gadi, tad diena izkrît 18 mati!!!!
Maza
Re: Matu izkriðana
19.06.2005 15:18
mulkjibas - diena ap 100 matu izkritot, izkjemmejas utnl.
KAKTUSS
Re: Matu izkriðana
20.06.2005 18:00
Kartçjâ tumsonîba. Neviens ðampûns nekad nav izârstçjis matu izkriðanu.Var jau droði kritizet ârstus,bet viòi ârstç ar pieejamiem valstî lîdzekïiem, kas ir pârbaudîti praksç. Par dardzîbu- nez vai kadam veikalâ dod kaut ko par brîvuvai arî klubâ ielej tapat vai frizieris apgrieþ tapat par skaistâm acîm... Domaju, ka viss ðai valstî maksâ. Un ne lçti. Var arstçties ârzemçs- esam taèu eiropas savienîbâ. Bûs vel dârgâk. hohoho.
Re: Matu izkriðana
21.06.2005 08:41
Tieshaam izskaneeja loti daudz neprufesionaalu argumentu .Bija arii kaads pareizs domu grauds : Matu izskrisshanaa loti lielu lomu speelee DHT dihidroepiandrostenols - testosterona metaboliits kas sastopams gan viiriesha ,gan sievietes organismaa ,ja shii hormona liimenis paarsn normu ,var saakties matu izskr..stress kas izraisa asins vadu spazmus skalpaaa ,iekaisiigie procesi organismaa ,seeniites utt ,taapeec nav ko gaiusties ,zvaniet profesionaaliem un probleemas buus skaidras ..Nauda tiek teereeta daargiem shampuuniem ,bet prieks konsultaacijas pie profesionaalim nav naudas ...:))
Ilzîte
Re: Matu izkriðana
18.07.2005 17:55
Esmu ilgus gadus strâdâjusi par frizieri un no pieredzes varu teikt,ka mati izkrît katram cik nu lemts.Ja ðíiet,ka paliek plânâki, vajag apgriezt,tas ir pirmais solis,ja turpina kïût plânâki,palîdz tieðâm speciâlie vitamîni. Var darîties arî ,ja ir laika òemties , arî ar tâm dadþu saknçm un tamlîdzîgi,bet es nu nezinu....Tad ko man ir apgalvojuðas sievietes-ka vajag noteikti matus griezt tikai augoðâ mçnesî un tad nekrîtot (bet tas attiecas uz vîrieðiem) Ja vîrietis ievçro un apgrieþ matus tikai noteikti augoðâ mçn. tad viòam nekïûs pliks pauris .tas jâievçro jau tad,kad vçl tas plikais pauris vçl nav. Bet pati es to neapgalvoju.
***
Re: Matu izkriðana
19.07.2005 11:06
Gribçtu oponçt par to tumsonîbu attiecîbâ uz ðampûnu lietoðanu matu izkriðanas novçrðanâ. Tas nevarçtu bût vienîgais lîdzeklis ârstçðanâ, tomçr kâ papildlîdzeklim tam tomçr varçtu bût liela nozîme matu izkriðanas novçrðanas terapijâ.
Lasot internetâ mâjas lapas, kas radîtas matu problçmu risinâðanai - tur zinâtniski raksti par visu ðo matu izkriðanas procesu - pa pilnam.
Tâlâk prastâ valodâ doðu îsu nemediíâ, nespeciâlista rezumç par tâdu matu izkriðanu, kur runa ir par hormonatkarîgo matu izkriðanu (androgçno alopçciju). Runa nebûs par matu izkriðanu, kas saistîta ar stresu, vitamînu trûkumu, sçnîtçm u.c.
Tâtad pçtîjumos ir noskaidrots, ka cilvçkiem, kuriem izkrît mati, tiem (matu saknîtei) ir îpaði paaugstinâta jûtîba pret androgçniem. Un tad, ja tie hormoni (testosterons, androstendions, DHT) organismâ ir paaugstinâts, tad vispâr... Notiek visâdi íîmiskie procesi un rezultâtâ kaut kâda 5-alfa-a-reduktâze (neesmu speciâlists, tâpçc rakstu no atmiòas lasîto - varbût kïûdos nosaukumos, bet speciâlisti atpazîs, par ko tieði ir runa) ir tâ vainîgâ, kas pie matu saknîtes koncentrçjas un "aizmidzina" matu folikulu, visbeidzot ar laiku atrofçjot to vispâr. Un lai to novçrstu, viens no variantiem ir inhibçt jeb uzsûkt jeb neitralizçt ðo 5-alfa-reduktâzi, ko var panâkt ar n-tajiem paòçmieniem, lai gan rezultâti - visai nosacîti (ir paòçmieni, kas nostrâdâ vairâk, ir kas mazâk). Viens no tiem ir androgçno hormonu samazinâðana organismâ, dzerot noteiktus hormonu vai citus preparâtus. Bet kâ viens no paòçmieniem ir visâdu ðíîdumu smçrçðana galvâ, kas neitralizç ðo alfa-reduktâzes darbîbu. Un ir pierâdîts, ka no naturâlajiem produktiem ðâdas spçjas ir nâtrçm, dadþiem, sojas pupiòâm un vçl veselai rindai augu. Lîdz ar to varam izsecinât, ja matu izkriðanas iemesls ir tieði iepriekð minçtais, tad ir tomçr vçrts mçìinât ârîgi lietot preparâtus, kas satur sastâvdaïas, kas neitralizç ðo 5-alfa-a-reduktâzes darbîbu pie mata folikula. Un, ja ðampûns satur noteiktas sastâvdaïas pret matu izkriðanu, tad ir vçrts mçìinât to lietot kâ paralçlu preparâtu tam visam, ko jûs jau tâpat darat matu labâ (ârsta nozîmçtâs zâles, porcedûras (masâþas, lâzeri)). Tikai viens "bet" - jâdomâ, ka ðampûni nesatur ne tik daudz ðîs aktîvâs vielas, ne arî vairs dabîgâ veidâ; tâpçc drîzâk speciâlie "pretmatuizkriðanas" toniki varçtu bût ar lielâku iespçju iedarboties labvçlîgi. Domâju, ka senie latvieði (un ne tikai viòi) nejçdza, kâ tieði nâtres vai dadþi var uzlabot matu augðanu, tomçr pie ðâda novçrojuma viòi ir nonâkuði, un laikam jau tâpçc ne velti senajâs receptçs iesaka to sîpolu, nâtri, dadzi vai smilðçrkðíi. Redziet - zinâma likumsakarîba tajâ ðampûnu, jeb labâk - toniku, losjonu lietoðanâ tomçr ir!
Man personîgi ir paaugstinâts testosterons, androstendions. Kad lietoju hormonpreparâtus, to lîmenis normazlizçjas, un ðíiet, matu izkriðana samazinâs, tomçr, neskatoties uz to, ilglaicîgâ periodâ (7 gadi) tie ir palikuði 6-8 reizes mazâk! Es- sieviete, 28 gadi :)
P.s. man paðai tomer nav pieredzes toniku iedarbîgumâ, jo palietoju augstâkais 1 pudeli, pçc tam pârtraucu un tâ pa lieliem periodiem.
P.p.s. Varbût kâds specs var nokomentçt?

M.B.
Re: Matu izkriðana
19.07.2005 11:33
Kad man galva sâka spîdçt cauri matiem - iepirkos aptiekâ lîdzekli (tie tirgojas ar daþâdiem nosaukumiem, bet galvenâ substance ir viena) , proti :
MINOXIDIL,
konc. 20mg/ml (uz iepakojuma raxtiits, ka der arî sievieðiem).
Ieberþot 2 reizes dienâ 4 mçneðus (raxtîts, ka jâlieto 6 mçneðus), tie mati kïuva biezâki :D
Tiesa, ja plikpaurîba esot jau ilgu laiku, tad ðis ðíidrums vairs nelîdzot.

Tas ir gadîjumâ, ja ir tâda kâ iedzimta tieksme uz matu zaudçðanu.
***
Re: Matu izkriðana
19.07.2005 12:28
Jâ, ir tâda lieta. Viens 2%, otrs - 5%. 5% - tikai vîrieðiem. 2% - abiem der. Saucâs pie mums Regaine, ârzemçs - Rogaine. Vairâk kâ 2 pudeles pçc kârtas nav izdevies íçpâties, tâpçc nemâku teikt, kâdu ietekmi tas atstâjis uz maniem matiem. Bet, ja kâds man apgalvo, ka tie mati ir palikuði kaut drusku biezâki, es noteikti izmçìinâðu. Paldies!
Ko jûs sakiet par Vichy kapsulâm, kas satur amoniksilu vai kaut kâ tml. Un ko Jûs sakiet par Alpicort vai Alpicort F?
KAKTUSS
Re: Matu izkriðana
19.07.2005 15:00
ALPIKORT ir specifisks hormonus saturoðs preparats. Tamvispâr vajaga ârsta recepti.ârstet matu izkriðanu vajag tomer ar ârsta palîdzîbu. Analîzes.... Padomâ cik naudas tiek izmests vçjâ.
Re: Matu izkriðana
19.07.2005 15:09
Viennozîmîgi t.i. minerâlvielu trûkums organismâ.
Ar ðampûniem varçtu bût grûti minerâlvielas dabût atpakaï, to var labâk izdarît ar veselîgu uztur, ogas, dârzeòi utt., daþâdiem minerâlvielu preperâtiem (cinks, bors, utt..)
Nav minerâlvielu, nav no kâ bûvçt matus un tos nostiprinât.
***
Re: Matu izkriðana
19.07.2005 16:01
Nebija jau nekur runa par to, ka ðampûni varçtu dabût atpakaï minerâlvielas. Tik utopisks te neviens nav.
***
Re: Matu izkriðana
19.07.2005 16:11
N-pacmit reiþu analîzes taisîtas. Noskaidrots arî iemesls jeb cçlonis, kurð tieðâ veidâ ârstçðanai nepakïaujas (vienkârði sakot - hormonu disbalanss). Ir iespçjams tikai labot situâciju, bet ne pilnîbâ ârstçt slimîbu un mçìinât visâdus variantus, kas mazina alopçciju.
Tur jau tâ lieta, ka Alpicort F man arî ârsts izrakstîja, bet man nav pârliecîba, ka ir jçga lietot, jo tas ir kârtçjais lîdzeklis, ko ârsts izrakstîjis, bet pie visa iepriekð lietotâ (arî ârsta izrakstîtâ) vienalga mati paliek mazâk un mazâk. Nevis krît ârâ, bet aug atrofiskâki un neaug jaunie vairâk, un rezultâtâ galva spîd matiem cauri :) Ja zinâtu, ka kâdam pie hormonu disbalansa radîtas alopçcijas, piemçram, tas pats Alpicort, palîdzçjis, tad jau uz to lietu nopietnâk skatîtos. A tâ nav spçka vairs lietot visu pçc kârtas un cînîties vçl ar blaknçm.

artesh
Re: Matu izkriðana
23.07.2005 18:37
Kâ te jau bija sacîts, iemesli ir daþâdi.

Bet man besî, ka cilvçki, kuriem ir mati, saka plikpaurainiem cilvçkiem lai ðamie samierinâs, ka mati jau nçsot galvenais, un tml.
Bullshit.
Viòi smejâs, ka mçs tur smçrçjam visâdas eþu olnîcu sekrçtu tinktûras, bet kad paðiem sâksies, tad ne to vien smçrçs, pidari tâdi, bïe.
Re: Matu izkriðana
23.07.2005 22:07
Artesh!
Tâ bija SIKSPÂRÒU olnîcu esence!
:))))
Re: Matu izkriðana
27.09.2005 16:45
Pameeginiet Hair stabil toniku:=)9
Re: Matu izkriðana
19.11.2005 18:26
man ir ta pati problema, matu izkrisana...
cik es jau izlasiju par so, cik naudas iztereju, no sakuma biju pie dermatologa, vina man izrakstija Alpicortu un ieteica apmeklet proceduras, kuras saucas darsenval. Ampekleju proceduras katru dienu, nekada rezultata,
tad biju slavenaja veselibas centra 4 pie dakteres Zemites, vina izrakstija lazera proceduras ar placentu (viena procedura - 6Ls, bet vajag 10 ka minimum) un kaut kadu (no vinu aptiekas) lidzekli pret matu izkrisanas, tur mazak par 8 latiem neviens preparats nemaksa. Bet es jau gatava samaksat tikai palidzetu, bet nekas...
nezinu ko lai darit ar so problemu, visas analizes ir norma (gan hormoni, gan viss parejais), bet mati jopromak sausmigi izkrit ara. :(
alko
Re: Matu izkriðana
19.11.2005 18:35
Uz rudeni gadâs ka stipri krît. Ja nervozç tad ar. Gadâs ka ar laiku ataug.
Irinka
Re: Matu izkriðana
08.01.2006 15:55
Kur var nopirkt Baldones dziedniecisko dûòu ðampûns?
drîzumâ - plikpauris
Re: Matu izkriðana
08.01.2006 20:59
arii bija probleema, saaku visaadas tabletes dzert, tagad toch ataug un daudz. tikai viena probleema, es nezinu, kuri tableshi liidzeeja, kuri nee...
Ilona
Re: Matu izkriðana
08.01.2006 23:25
Man arî ir ðî problçma, ir tâda matu kopðanas sçrija system4, nopçrkama aptiekâ, Marijas 15 (ja pareizi atceros), reklamçja pa tv, tur arî var pârbaudît ar spec. kompi matu un galv. âdas stâvokli. Nevaru dot pagaidâm nekâdas atsauksmes, jo nesen tikai sâku lietot.Man ir sarkanâ sçrija (ðamp., balz., serums), katrs apm. par 7.50
Re: Matu izkriðana
09.01.2006 10:14
Man homeopâtiskajâ aptiekâ iedave dadþu eïïu, ko smçrçt matos 1xned., tad vçl kau tkâdas "konèiòas", ko sûkât un kaut kâdu ðíidrumu, ko ik pârdienas iemasçt galvâ. Vairs nekrît, bet ir sâkuði augt vietâ jauni matiòi. Nezinu, varbût arî bez visas homeopâtijas bûtu pârstâjuði krist, bet varbût nç. Vispâr homeopâtija ir ïoti laba lieta, iesaku!
Re: Matu izkriðana
22.05.2006 09:45
Domâju,ka vispirms ir jâsâk aizdomâties par to,ko çdam ikdienâ,cik tas ir veselîgi!Un izèekojat,kas atrodas mûsu paðu mâjas plauktos,sâkot ar veïas pulveriem,ko lietojam,gaisa atsvaidzinâtâjiem,tîrîðanas lîdzekïiem,smarþâm un kosmçtiku...ar ðîm lietâm mçs jau sevi pakïaujam riskam,kas sâkas ar daþâdâm veselîbas problçmâm.Jâcenðas izvçleties ekoloìiski tîru produkciju!
Pati gan par ðâdâm lietâm vairâk aizdomâjos,kad paliku stâvoklî un bija paaugstinâta jûtîba pret visiem sadzîves íîmiskajiem lîdzekïiem un sâku meklçt risinâjumu.Tagad mâjâs lielâkâ daïa produkcijas ir no firmas AMWAY un WELEDA. Nusûdzos vairs par to,ka mati kristu ârâ,nav vairs problçmas ar sejas âdu!
Domâsim par savu veselîbu jau laicîgi:)None rakstîja:
Klooze
Re: Matu izkriðana
10.02.2010 15:14
prece Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> TV Shop agrâk pârdevâs tâds galvas masçtâjs
> un tur tiem cilvçkiem
> mati bija atauguði, kad râdîja viòus pçc pus
> gada!!
> Varbût, ka vçl var nopirkt!

Man arii ir probleema ar matu izkrishanu .. savos 30 gados .. bet nedomaaju,ka sheit var liidzeet kaadi mistiskie shampuuni.
Lieka naudas teereeshana. Labaak aiziet uz izmekleeshanu ..varbuut organismaa,kas kaish ...
Jaapiebilst,ka arii smeekjeeshana ir viens no faktoriem,kaapeec mati var izkris vairaak nekaa liidz 100 matiem dienaa ..
Esmu bijusi pie Dr. Zemiites ... pirmaa konsultaacijs 23,-ls .. atkaartota 17,-ls + analiizes 3,- ..8,- karoch sanaak dafiga ... un labi ja nebuutu sajuutas,ka Zemiite veelas lai piekaap biezhaak ... ;)
Es saprotu,ka katrs grib pelniit naudu un taa ..bet atvainojiet,dariet to pieticiigaak :D
Ieteiktu iet pie cita aarsta ..
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 14 pieskaita 22?
Ziņa: