Sāp vēdera lejasdaļa un mugura

Aizsāka Natija 

Sieviete 30 g. 165 cm; 50 kg

Varbūt kāds var palīdzēt ar padomu. Ģimenes ārsts atvaļinājumā un nav arī ieinteresēts iedziļināties.

Mani nomoka vēdera lejadsaļas un krustu, sāna sāpes. Durošas, griezīgas. Sāp un ir stīva, savilkta arī muguras krustu daļa. Sāpes izstaro uz dibenu, kāju, kājstarpi. Izteiktāk sāp labā puse, taču arī kreisā, kaut retāk. Kopumā sāp jau 3-šo mēnesi. uz pāris dienām dedaudz pāriet, un tad ir atkal. Vairāk sāp, ja sanāk salocīties, sastaigāties. Ja guļu nekustoties, nesāp. No rīta izteikts stīvums mugurā, tirpstošas sāpes sānos. Periodiski ir sāpes arī locītavās. Asinsanalīzes normā (tilai limfocīti norādot, ka imunitāte zema), CRO, EGA tāpat normā. Urīnanalīzēs minimāls eritrocītu vai leikocītu daudzums ir bijis (vairākkārtīgi nodevu, bet ar minimālām novirzēm, vai bez tām vienmēr). Vēdera un ginekoloģiskā USG normālas. Ķirurgs paspaidīja vēderu - problēmu neredzot. Piebildīšu, ka man ir problēmas ar mandelēm jau gadiem- hroniski iekaisušas, iekapsulējušās strutas, kuras liek skalot, bet nu tas nelīdz tikai atvieglo. Ir palielināti limfmezgli cirkšņos, padusēs, uz kakla. Ginekologs norāda, ka ir sataustāms sabiezējums audos labajā pusē, bet USG taisīja jau 2x- neko sliktu neredz. Temperatūra brīžiem nedaudz paaugstināta 37.3, ko es sajūtu ziņā saistu ar tām mandelēm. Bet šobrīt ir normāla - tikai tik, cik ciklam līdzi staigā. Vēders iziet +/- normāli.
Pirms 4 nedēļām izdzēru Amoksiklav 500 7 dienas, itkā kaklam, jo dūra kaklā un drudža sajūta bija, un, ja nu kas, ginekoloģiski. Vēl 2x pa 5 ām dienām diclofenac 100mg svecītes - arī ginekologs nozīmēja- lielas jēgas nebija. Pāris dienas tā kā mazāk gan sāpēja. Pieminēšu, ka agrīnas grūtniecības saglabāšanas nolūkā pirms šī visa es 6 nedēļas lietoju progesteronu diezgan lielā devā, dexamethason krka 0.5g 1x dienā (ko slimnīcā esot pārtraucu, jo konstatēja missed ab). Laikam pēkšņi dexamethason pārtraukt nedrīkst nemaz, bet es darīju, kā lika. Vēdera un muguras sāpes sakritības vai nejaušības pēc arī sākās grūtniecības laikā.
Grūti emocionāli, jo sāpes un diskomforts praktiski visu laiku, bet diagnoze, āstēšana nav . Kādus izmeklējumus, speciālistus man vēl meklēt. Vai ir analīzes, kas parādītu hronisku iekaisumu, infekciju (ko meklēt)? Magnētisko rezonansi vēderam? Hormoni? Mugura? Pati neesmu mediķis, budžets arī nav bezizmēra. Kā jau rakstīju, ģimenes ārsts nekāds atbalsts nav - līdz šim visas analīzes, izmeklējumus pati pēc savas izpratnes veicu. Viņaprāt, no nerviem viss. Ir jau stress pēdējā laikā. Sāpju dēļ nevaru pilnvērtīgi dzīvot - sportot, strādāt utt. Normāli justies gribas. Nevar taču būt, ka man kāds ginekoloģisks iekaisums netiek pamanīts? Tad jau jābūt asins analīzēs izmaiņām, vai ne? Varbūt kādam ir gudra doma, kā man rīkoties- ko izmeklēt, ārstēt. Būšu pateicīga. Paldies!
Re: Sāp vēdera lejasdaļa un mugura
18.09.2016 23:04
Pie reimatologa.
Re: Sāp vēdera lejasdaļa un mugura
19.09.2016 01:50
Sabzira pareizi teica- pie reimatologa.
Izskatās pēc ankilizējošā spondilīta ( otrs nosaukums- Behtereva slimība).
Vai asins analīzes uz reimatoīdo faktoru un HLA B27 ir taisītas? Ja ir aizdomas par ankilizējošo spondilītu, ĢĀ var nosūtīt uz scintigrāfiju. Tad pie reimatologa iesi jau ar visiem izmeklējumiem- ietaupīsi laiku un naudu..

Sabzira- sūtīt pie reimatologa jau var, bet ātrākajā gadījumā viņa tur tiks par 25 euro- pēc ~2 mēnešiem. Es pēc Jāņiem pieteicos rindā uz oktobri- tas maksās "tikai" 42 euro. Ātrāk tikt nebija iespējams. Ja grib reimatologu par 4.27- tad tiks nākošgad- varbūt, ja paveiksies...

Visu Latvijas reimatologu saraksts šeit:
http://www.artrits.lv/lv/pacientiem/specialisti
Paldies! Nodevu Jūsu minētās analīzes uz RF un HLA B27. Trešdien vēlreiz apmeklēšu LORU, šoreiz citu - lai izsaka viedokli, vai ir labi ar tādu kaklu dzīvot.. Man ir recepte Movalis 7.5 mg pret sāpēm. Rakstīja gan ginekoloģe, bet es saprotu, ka pie locītavu sāpēm, iekaisumiem arī līdz, jo pie reimatologa tiešām ļoti ātri laikam vis netikšu. Vai varētu palietot tās? Pašsajūtas uzlabošanai. Lietošanas instrukcija gan tāda baisa - laikam nekas labs tas nav. Vai labāk ibumetīnu (nedaudz palīdz).
Re: Sāp vēdera lejasdaļa un mugura
19.09.2016 16:54
Jā,Movali var lietot pie sāpēm locītavās.
Re: Sāp vēdera lejasdaļa un mugura
19.09.2016 17:08
Es neesmu ārsts. Esmu reimatologa pacients :) Neprasi man atļauju lietot ārsta izrakstītās zāles :)
Movalis tiešām ir domāts locītavu sāpēm. Esmu lietojusi gandrīz gadu no vietas- vēlāk aizgāju pie reimatologa. Ja ginekoloģe izrakstīja- droši lieto. Ja neizārstēs, vismaz sāpes noņems. Ja pēc ~2 nedēļām locītavu sāpes pāriet- priecājies- Movalis ir palīdzējis un reimatologu nevajadzēs. Kaut gan...

HLA B27 ir ģenētikas analīzes. Ja HLA B27 ir pozitīvs, tas nozīmē, ka Tev ir iedzimts gēns, kas palielina tieksmi uz locītavu iekaisumiem. (Tas HLA B27 ir pozitīvs 8-10% Latvijas iedzīvotāju, tomēr visi viņi neslimo ar locītavu problēmām.) 60-80% reimatologa pacientu HLA B ir pozitīvs. No tā nemirst. Reimatologiem HLA B27 rezultāts ļoti interesē.

Ja RF ir jūtami virs normas- tātad Tu esi 100% reimatologa pacients. Citi ārsti Tev tikai īslaicīgas pretsāpju zāles izrakstīt varēs.

Ja RF norma, bet HLA B27 pozitīvs- skat. googlē "seronegatīva sponilartropātija". Arī- pie reimatologa.

Iespējams, ka vajag rentgenu, vai labāk- rezonansi muguras lajadaļai (ja maks atļauj), bet es tur neesmu specs- nezinu, ko labāk taisīt. RTG lētāk un ātrāk būs. Reimatologam tādi izmeklējumi patiks.



Edited 1 time(s). Last edit at 19.09.2016 17:11 by kachenite.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 1 pieskaita 7?
Ziņa: