Vēders moka

Aizsāka andris89 

Vēders moka
30.09.2016 09:38
Kādu laiku moka vēdera sāpes – liekas, ka sāp kreisajā pusē nabas rajonā (sanāk, ka tā laikam ir resnā zarna). Sāpes ir dažādas – liekas, ka sāp tikai šī viena puse, tad ir tādas kā pulsējošas sāpes/krampjveidīgas vēdera sāpes (kad sāp tā kā viss vēders). Ir piepūšanās sajūta, atraugas vairāk nekā agrāk, burbuļošana un arī gāzes vairāk. Vēders iziet 2-3 dienā.
To visu tā kā papildina nogurums/nespēks, karstuma sajūta (te gan domāju, ka tas vairāk no stresa – temperatūras nav) un sausas lūpas.
Kādu laiku atpakaļ ir taisīta kobra un ultrasonogrāfija vēderam. Kobra parādīja, ka zarnu trakts ir apsārtis un izmeklējuma rezultāts bija šāds - Hiperēmiska gastropātija un duodenopātija. Iespējama kunģa gļotādas ektopija barības vada augšdaļā. Ultrasonogrāfija neko neatrada.
Ārsts izrakstīja dažādas zāles – Linex/Gasec. It kā kādu laiku bija viss kārtībā un tad tas atkal saasinājās – aizgāju vēlreiz pie ārsta un ārsts teica, ka vēlreiz izmeklējumu nav jēgas taisīt, lai dzerot zāles. Pirms divām nedēļām iedzēru divus alus un nākamajā dienā bija ļoti slikti – vēders nenormāli sāpēja, pastiprināta vēdera izeja.
Kopš tā brīža šķiet, ka paliek sliktāk. Šobrīd atkal ir šīs spiedošās sāpes kreisajā pusē/pūšanās/burbuļošana, sausas lūpas un tas īsti nepāriet – šobrīd lietoju Smectu, Lactobex un Gasec.
Kas varētu būt par problēmu? Domāju iet pie kāda gastraloga – vai būtu vērts taisīt arī vēl kādu papildus izmeklējumu – piemēram, magnēstisko rezonansi/datortomogrāfiju, vai tā būtu labāka par kobru un labāk varētu parādīt, kas tur vēderā notiek?

Vecums 27, augums 182, svars 77.
Svars īsti nekrītas – vienu brīdi tas pat nedaudz strauju piegāja klāt. Apetīte it kā ir it kā nav.
Re: Vēders moka
30.09.2016 11:05
Koprogramma, kalprotektīns, FKS-ja tur viss ir kārtībā, tad tie ir funkcionālie traucējumi.Jebkurā gadījumā ar šādām sùdzībām vienreiz būtu prātīgi apmeklēt gastroenterologu.
Re: Vēders moka
30.09.2016 16:32
Kopumā tipiska aina. Kolīts, varbūt arī enterīts... Medicīna domāt, ka te būs bezspēcīga. Vajag stiprināt organismu - vitamīni, it īpaši A, B,C, Kalcijs u.t.t. Asākos brīžos kādu NO-SPA iedzert...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Vēders moka
30.09.2016 16:37
Lai būtu saprotamāk, ja cilvēks izdzer 2 alus (es ceru, ka par 0,5 ir runa) un viņam pēc tam ir ļoti slikti, tad viņam veselība nav pēc būtības. Tieši tā, slimība tur visticamākais vel nav bet veselība ir jau beigusies. Tas varbūt izklausās dīvaini bet starp veselību un slimību ir lielāks vai mazāks starpposms. Bet medicīna ar to nenodarbojas.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Vēders moka
30.09.2016 17:05
Sabzira Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Koprogramma, kalprotektīns, FKS-ja tur viss ir
> kārtībā, tad tie ir funkcionālie
> traucējumi.Jebkurā gadījumā ar šādām
> sùdzībām vienreiz būtu prātīgi apmeklēt
> gastroenterologu.


Paldies par info!

ku! Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Lai būtu saprotamāk, ja cilvēks izdzer 2 alus
> (es ceru, ka par 0,5 ir runa) un viņam pēc tam
> ir ļoti slikti, tad viņam veselība nav pēc
> būtības. Tieši tā, slimība tur visticamākais
> vel nav bet veselība ir jau beigusies. Tas
> varbūt izklausās dīvaini bet starp veselību un
> slimību ir lielāks vai mazāks starpposms. Bet
> medicīna ar to nenodarbojas.

Jā, runa ir par diviem 0,5, bet ar citu alko tā nav - dzerot vīnu/rumu nākamajā dienā nav slikti. Kā sliktu pašsajūtu šajā gadījumā es nedomāju paģiras, bet gan tieši to, ka sāk stipri sāpēt vēders - pastiprināta vēdera izeja, krampjveidīgas sāpes.
Re: Vēders moka
30.09.2016 18:12
Autoram

Kāda tipa cilvēks Tu esi?

Mierīgs? Par sevi pārliecināts? Kā karjera? Privātā dzīve?
Re: Vēders moka
01.10.2016 18:59
Pievienojos Sabzirai. Jāskatās kas tur ir. Disbakterioze, Kolīts, Enterokolīts. Nelietot rūgstošos. Alus, vīns., gāzētos. Izslēgt pagaidām asos ēdienus.Kūpinājumus ,Colas. Parunāt ar dietologu. Lietot kefīrus, biokefīrus,sautētus burkānus.Nepārēsties,
Lietu atrisinās gastroenterologs. Iet pie viņa ar visiem izmeklējumiem,asins analīzēm.
Lai veselība un saprāts.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 3 pieskaita 21?
Ziņa: