Problēmas ar muguru

Aizsāka Raven 

Problēmas ar muguru
19.10.2016 12:07
Sveiki, sabiju uz MRA un ir secinājumi, bet nesaprotu, cik nopietni tas ir...Varbūt ir kāds zinośs cilvēks, kas varētu apgaismot šajā lietā...Paldies :)

MR mugurkaulāja jostas daļai no Th10 apakšmalas līdz S4 līmenim: T2 FR-FSE cor, sag, T1, STIR sag, T2 FR-FSE, T2 ax, T1 ax no L3 līdz S1 līmenim.

Saglabāta mugurkaulāja jostas daļas lordoze. Mugurkaulāja jostas daļas lēzens skoliotisks izliekums pa kreisi. Skriemeļu nelieli priekšēji, sānu spondilofīti, L1-L2 līmenī arī ar tiltiņu veidošanos. Lēzenas nelielas Šmorļa tipa trūces skriemeļu noslēdzošās plātnēs torakolumbālajā daļā.
Starpskriemeļu diski ar iniciālām dehidratācijas pazīmēm, bez patoloģiskas protrūzijas kanālā, ar niecīgu velvējumu L4-L5 un L5-S1 līmenī, mēreni sašaurinātas foraminālās atveres. Hipertrofētākas starpskriemeļu locītavas L4-L5 un L5-S1 - iniciālas artrozes izmaiņas.
Muguras smadzenēs izmeklētajā līmenī līdz conus medullaris patoloģiskus perēkļus neredz.
SECINĀJUMS
Mugurkaulāja jostas daļas spondiloze, spondilartroze L4-L5 un L5-S1, lēzena skolioze pa kreisi. Mēreni foramināli sašaurinājumi L4-L5 un L5-S1 līmeņos.
Re: Problēmas ar muguru
22.10.2016 13:51
Lasiet secinājums. Tur viss pateikts. Nezinot sūdzības,dzimumu,svaru,augumu un vecumu es nesākšu minēt.
L =lumbālie (jostas daļas skriemeļi).Ieliksim goglītē "Lumbālie skriemeļi "un paskatīsimies. Tas to ainu darīs skaidrāku prasītājam.
C cervikālie= kakla skriemeļi. S =sakrālie.Tas jau skar iegurņa sākumu.
Jāsāk domāt,kāpēc bojājas muguras skriemeļi un diski.Jāmēģina process apstādināt. Vai vismaz palēnināt.
Cieņā.
Re: Problēmas ar muguru
22.10.2016 19:26
Kāds dr. Jūs taču sūtīja uz MR, jāiet pie tā paša dr., viņš Jums visu izskaidros.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 8 pieskaita 14?
Ziņa: