Hiatālā (barības vada) trūce - kā droši uzturēt sevi fiziskā formā?

Aizsāka Miksis 

Sveiki.

Es vīrietis, man 36, augums 174, svars 54 (pamazs, bet tā nu tas ir sanācis). Skolas gados bieži no rītiem bija slikta dūša, atviļņi, dedzināšana (gan kā karstuma sajūta kuņģī, gan dedzinošas atraugas) un pāris reizes gadā bija dienas, kad visu dienu vēmu bez apstājas, arī tīru ūdeni, līdz pat žultij. Sākumā ārsti novēla visu vainu uz nerviem, esmu trauksmains un tiešām pie neliela stresa jūtu, ka kuņģis ir saspringts. Taču 2002. gadā man veica nopietnākus USG, rentgena un "kobras izmeklējumus".

Vairumam izmeklējumu ārstu rokraksts ir neatšifrējams (ja kas, varu ieskenēt), bet endoskopija par laimi bija rakstīta datorā, un to arī citēšu:

"Slēdziens:
Hiatala trūce ar refluksa pazīmēm. Hiperemiska gastropatija ar punktveida hemoraģijām. Pilora mazspēja. Duodenogastrals žults reflukss.

Detalizētāka informācija:
Barības vads distāli tūskainu gļotādu. Kardijas līnija 3cm virs diafragmas. Kuņģa tonuss nedaudz paaugstināts. Gļotezers ar žulti. Gļotāda hiperemēta, edematoza, ar retām punktveida hemoraģijām. Krokojums elastīgs. Pilors atvērts. B/duodeni nav deformēts, gļotāda tur un postbulbāri tūskaina. H.pylori ātrais tests neg."


Pēdējos desmit gados stāvoklis ir normalizējies tādā ziņā, ka vairs nav vemšanas lēkmju. Pieturos pie diētas, kuru eksperimentāli sev izveidoju, vienkārši izvēloties ēdienus, no kuriem pēc tam nav sliktu sajūtu. Zinu, ka naktī jāpievērš uzmanība pozai, kādā guļu.

Reizēm tomēr negaidīti gadās dedzināšana, pat ēdot vienu un to pašu katru dienu. Medikamentus nelietoju regulāri, bet tikai ja ir pazīmes, ka tuvojas nepatīkamas sajūtas. Taču vairumā gadījumu palīdz vienkārši iedzert vairāk šķidruma. Un ja vakarā ir mazliet slikti, tad pa nakti kuņģis pats tomēr tiek galā un no rīta ir viss atkal ok.

Šobrīd holesterīns man sāk kāpt uz augšu, tāpēc ir kaut kas jādara, lai sadedzinātu liekos taukus, taču kā to izdarīt, lai netraumētu kuņģi?

Nezinu, kādus darbus un vingrojumus drīkstu veikt - kas var palīdzēt vai kaitēt. Teorētiski zinu, ka nedrīkst celt smagumus, un no prakses zinu, ka arī dārza ravēšana rezultējas ar pamatīgu dedzināšanu, ja esmu ilgi bijis salīcis.

Atradu pat vienu video, kurš apgalvo, ka ir kāds vienkāršs vingrinājums, ar kuru varot dabūt nepareizi ieslīdējušo kuņģa apgabalu atpakaļ pareizajā vietā, bet nezinu, vai tas ir droši, korekti un vai der arī manam gadījumam, vai arī tas vispār ir šarlatānisms :

https://www.youtube.com/watch?v=qu2MQqS2ucY

Ko varat ieteikt? Kā uzturēt fizisko formu, ja ir šāda diagnoze?



Edited 2 time(s). Last edit at 03.11.2016 18:09 by Miksis.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 6 pieskaita 24?
Ziņa: