Mežonīgas krampjveidīgas sāpes labajā rokā/plecā, kas progresē

Aizsāka Gints2 

Labdien,

Varbūt kāds var palīdzēt ar padomu?

Dzīboju Spānijā. Te visiem obligāti ir jāvakcinējas pret stimgumkrampjiem. Tā, ģimenes ārste mani arī nosūtīja vakcinēties (es nezinu, vai kaut kad bērnībā man jau šāda vakcīna bija bijusi).

31. maijā man bija pirmā vakcīna, pēc kuras sacēlās temperatūra līdz 38,5, injekcijas vietā parādījās "bumbulis" un roka/plecs sāpēja. Visi simptomi ar laiku pazuda, bet nelielas sāpes rokā tā arī palika.

6. jūlijā bija 2. vakcīna. Temperatūra uzleca līdz 38, bumbulis bija vēl lielāks un sāpes rokā arī ielākas.
Pēc laika visi simpromi pārgāja, bet sāpes rokā tā arī palika.

Roka/plecs pati ar sevi nesāp. Sāp tikai tad, kad to kustinu. Roku uz augšu vispār nevaru pacelt, kā arī aizlikt aiz muguras. Nesāp, kad spiež, baksta.

Oktobrī šīs sāpes sāka ļoti strauji progresēt pa dienām un kļuva tik spēcīgas, ka aizskrēju uz neatliekamo palīdzību. Tur iztaujāja, izprašņāja, iztaustīja, raustīja plecus un neko sakarīgu nevarēja pateikt. Izrakst;ija pretsāpju zāles, nosūtīja uz pleca renrgenu pilsētas otrā galā un ieteica griezties pie ģimenes ārsta.

Spānijā ārstiem "ļoti sāp" neko neizsaka, un viņi tam nepievērš vairāk uzmanības nekā kad "sāp nedaudz". Iespējams, tāpēc, ka daudzi savu stāvokli pārspīlē.

Ģimenes ārste izlasīja neatliekamajā palīdzībā sarakstītos "penterus", apskatīja rentgenu, kurā nekādu anomāliju nav, raustīja plecus un lika novilkt t-kreklu. Kad to darīju, rokas, protams, bija jāpaceļ un uznāca kārtējā sāpju lēkme, ka gandrīz vai nokritu. Ārstei acis iepletās, viņa atvainojās, la likusi novilkt kreklu, jo nav domājusi, ka sāp tik stipri. Iztaustīja, izspaidīja u.t.t. Nekādu versiju...

Te pastāv "virtuālo konsultāciju" sistēma. Kad ģimenes ārsti datorā ieraksta pacienta simptomus, kurus izlasa specializētajos centros attiecīgi speciālisti un sniedz atbildi, kas ir jādara. Šādu virtuālo konsultāciju "atvēra" arī mana daktere un otrā dienā bija jānāk pēc atbildes. Vakar aizgāju - viņa atvainojās, ka nezināmu iemeslu dēļ atbildes vēl nav un tagad man pie vi;nas jāiet piektdien.

Pa to laiku sāpes ir kļuvušas vēl spēcīgākas. Jau nelīdz vairs pat pretsāpju zāles un es ar šausmām domāju, cik stipri sāpētu, ja zāles nedzertu...

Esmu izmisumā un nezinu ko darīt. Ietu pie maksas speciālista, bet problēma ir tāda, ka nezinu, pie kāda iet.

Vai kādam ir kāda ideja, kas tas var būt un vai vispār sāpes var būt saistītas ar vakcīnu vai tā ir tikai sakritība...? Cik lasu internetā, ja ar injekcijas adatu būtu skarts nervs, sāpes būtu ne tikai tad, kad kustinu roku... Vai tas būtu kapsulīts? Ja tā, atd kāpēc sāka sāpēt tieši pēc vakcīnas...?

Vēlreiz mani simptomi:

Mežonīgi sāp labā roka zem pleca/plecs, kas sāka sāpēt pēc vakcīnas pret stingumkrampjiem (iespējams bija apvienota ar pretdifterijas, to nezinu).
Vairākus mēnešus pēc vakcīnas sāpju līmenis s;aka strauji progresēt.
Roka/plecs pati par sevi nesāp. Sāp tikai tad, kad to kustinu. Sāpes ir krampjveidīgas,spazmveidīgas. Roku uz augšu vispār nevaru pacelt, kā arī aizlikt aiz muguras.
Nesāp, kad spiež, baksta, pieskaras.
Paceļot vai ne tā pagriežot roku, uznāk mežonīgu sāpju lēkme, kas turpinās kādas 10-15 sekundes.
Naktī no sāpēm pamostos nezcik reižu. Dažreiz gadās, ka labā plauksta uz mirkli it kā zaudē spēku un jebkas, kas tai brīdī ir rokā, vienkārši izkrīt.
Sāpju dēļ vairs pat nevaru sevi apkopt - tikt pie matiem, nomazgāties, paēst u.t.t.

Paldies.
P.S. Man 42 gadi.
Domāju, ka sāpes provocēja vakcīna. Jau ir bijis kāds iekaisuma perēklis.Jāakcentē,ka sāpes sākās pēc šīs vakcīnas. Vai nav bijusi pleca locītavas trauma, izmežģījums?
Vai nav bijis kakla skriemeļa saslimšana. Vajag DT vai vismaz rentgenu kakla plecu joslas skriemeļiem.
Savā līmenī ieteiktu tikai ,kā palīglīdzekļus. B grupas vitamīnus. Saudzējošu režīmu pleca locītavai. Fastum gels ārēji. Jo Diklofenaks ļoti sit pa nierēm un zarnu inervāciju..Vēl varētu Midokalma tabletes. Tās noņem muskuļu spazmas. Protams Midokalms jāsaskaņo ar ģimenes ārstu.
Domāju,ka pie vainas var izrādīties kakla skriemeļu pataloģija.
P.S.Pie gadiem vajadzēja pateikt arī svaru un augumu. Acu krāsu arī.Arī dzimumu. Jo dažreiz segvārds pilnīgi melo:)) Tas sāpju sliekšņa noteikšanai.
Lai cerība.
Artroskopiju pleca locītavai! Plecu, kakla daļas skriemeļu problēmu gadījumā sāpes būtu arī miera stāvoklī, ne?
Re: Mežonīgas krampjveidīgas sāpes labajā rokā/plecā, kas progresē
10.11.2016 20:34
mana Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Artroskopiju pleca locītavai!

_____________
Pēc artroskopijas cilvēks būs "sagriezts" un atkopšanās pēc tādas locītavas "paskatīšanās" būs vismaz 3 mēnešus ilga. Trīs mēneši būs kā minimums, ar nosacījumu, ka pēcoperācijas periodā GINTS2 cītīgi izmantos fizioterapeita palīdzību. Esmu izbaudījusi uz savas ādas ceļa "apskatīšanu no iekšpuses"- artroskopiju- zinu, ko runāju. Pirms tam visi doki teica, ka tā taču esot viegla operācija! Viņiem tā tiešām bija viegla (30-40 minūtes uz galda, otrā dienā jau laiž mājās), bet ne man viegli...

Vieglāk, gudrāk un lētāk ir vispirms apciemot traumatologu, neirologu, uztaisīt datortomogrāfiju, ultrasonogrāfiju, vai- labāk-magnētisko rezonansi, nekā uzreiz taisīt artroskopiju. No sākuma vajag noskaidrot, vai tā ir locītavas, vai nervu, vai vakcīnas seku problēma.
Re: Mežonīgas krampjveidīgas sāpes labajā rokā/plecā, kas progresē
12.11.2016 20:21
Nerva iekaisums.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Paldies par atbildēm.

Kā jau rakstīju, pleca rentgenu (radioloģju) man uztaisīja, bet tur nekādas problēmas nav saskatāmas. Nezinu, varbūt it dažādi rentgenu/radioloģiju u.t.t. veidi.. Tas, ko man taisīja, laikam parāda tikai problēmas ar kauliem.

Mazdakteris1, esmu vīrietis, man ir liekais svars, kas radās, kad 1,5 gadus atpakaļ atmetu pīpēšanu. Bet kāds tur sakars ar acu krāsu? :)) Pirms 1,5 gada operēja kreisās kājas vēnu.

Vispār viss beidzās tā, ka ģimenes ārste pateica, ka pie speciālista var tikt tikai 20. novembrī, bet es noprotestēju, ka sāp pārāk stipri, lai tik ilgi gaidītu. Mani nosūtīja uz galveno neatliekamo palīdzību, kur ir dažādi speciālisti.

Tur atkal mani iztaustīja, izbakstīja traumatologs un pateica, ka ir jātaisa ekogrāfija. Es nepārzinu medicīnas terminus, bet "ekogrāfiju" man uztaisīja uz precīzi tāda paša aparāta kā iepriekš radioloģiju, tikai nevvis vienu, bet 3 bildes.

Traumatologs tās apskatīja un pateica, ka nekādu problēmu nav, vienīgi vietā, kur taisīta vakcīna esot tāds kā sabiezējums. Izrakstīja Yurelax un Enantyum zāles, un viss. Es varot iet pie ģimenes ārsta, lai uzsāk rehabilitācijas kursu.

Man nav ne jausmas, kā izpaudīsies rehabilitācijas kurss, bet neciešamās sāpes turpinās un zāles, kas man ir izrakstītas, maz palīdz.

Nezinu, ko darīt. Ja tā ir tikai slikti uztaisītas injekcijas vaina, nesaprotu, kāpēc visu šo laiku sāpes bija tikai nelielas, bet tad oktobrī, pusgadu pēc vakcīnas, tās kļuva neizturamas. :(
Tagad vēl padusē parādījās niezošas pumpas. Sāp aizvien biežāk :(
Re: Mežonīgas krampjveidīgas sāpes labajā rokā/plecā, kas progresē
20.11.2016 19:01
Dīvaina situācija. Varbūt tomēr infekcija? Bet es palieku pie tā, ka galvenā problēma ir ar nervu. Savulaik man arī bija reakcija uz potēm bet man bija vispārīga nevis lokāla. Daudz naudas toreiz veltīgi iztērēju un netiku ne pie skaidrības ne veselības. Laimīgā kārtā ar pašārstēšanos izdevās iegūt laiku līdz process izbeidzās pats no sevis...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Ku, un ja ar nervu - pie kāda speciālista jāgriežas? Acīmredzot iešu par maksu (tikai nezinu, pie kāda ārsta), jo valsts ārsti kategoriski negrib saprast, cik ļoti man sāp. Viņuprāt mana problēma ir kā vieglas galvassāpes. Man sāk stāstīt, ka jāvingrina roka, neskatoties uz sāpēm, bet to, ka sāpes ir tādas, ka pie nejaušas nepareizas kustības es sāku kliegt, viņi negrib saprast. Zāles, ko traumatoloģijā izakstīja, pilnīgi nelīdz un vairs tās nelietoju.
Re: Mežonīgas krampjveidīgas sāpes labajā rokā/plecā, kas progresē
20.11.2016 21:13
Pie neirologa. Vispār ir arī vēl tāds speciālists, algologs. Kas specializējas sāpju jautājumos. Varbūt to ir vērts...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Paldies,mēģināšu kaut ko darīt.

Vakar vēlreiz pāarlasīju kapsulīta simptomus, nu man viss ir mats matā. Ieskaitot slimības attīstības gaitu un pat to, ka aukstumā sāp vairāk u.t.t.. Bet vai tad rentgenā tas kapsulīts nebūtu redzams...?
Re: Mežonīgas krampjveidīgas sāpes labajā rokā/plecā, kas progresē
21.11.2016 12:43
Ja sāpošā vieta nav acīm redzami deformēta tad mīkstajos audos rentgens neko neuzrādīs.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 7 pieskaita 23?
Ziņa: