vēdera izeja

Aizsāka Bēdīgā123 

vēdera izeja
12.11.2016 15:50
Sveiki. Man jau ilgstoši ir problēmas ar vēdera izeju. Jau apmēram pus gadu lietoju caurejas līdzekļus, un ir iestājies pieradums, kad tos nelietoju pēc ēdienreizēm vēders uzpūšas, ir gāzes un aizcietējumi. piepamts arī kājas. (sākumā tik traki nebija, pirms nelietoju caurejas līdzekļus). Ļoti labi saprotu, ka caurejas līdzekļi visu tikai pasliktina, bet ja tos neiedzeru tad mokos ar aizcietējumiem un pārējo ko minēju. Tas jau ir kā pieradums pie tiem. Tikko biju apmeklējusi kolonoskopijas procedūru, jo šķita, ka caurejas līdzekļi, ko lietoju būs nodarījuši kaitējumu zarnām, taču, paldies dievam, tur viss ir kārtībā. taču tas manu problēmu neatrisina. Tālāk, domājams, ka jācīnās ar diētas palīdzību, lai varētu nokārtoties bez caurejas līdzekļu palīdzības. Tāpēc meklēšu palīdzību šeit. Varbūt kādam arī ir bijušas problēmas kā man un vai ir iespēja to visu sakārtot ar diētas palīdzību ? Tam man būtu nepieciešams dietologs, kurš spētu ieteikt diētu nevis tikai svara samazināšanai, bet problēmai, kas skārusi mani. Vai kāds var ieteikt zinošu dietologu ? un varbūt man ir jāapmeklē arī citas pārbaudes, saistībā ar zarnu darbību ?
Re: vēdera izeja
12.11.2016 15:57
Pie gastroenterologa.
vienkaarši uz konsultāciju ? tas būs labāk par dietologa konsultāciju ?
Re: vēdera izeja
12.11.2016 17:49
Ieteiktu caurejas līdzekļus nomainīt pret klizmām. Tas ir daudz nekaitīgāk organismam un efektīvāk. Ja vajag konsultāciju par šo lietu, raksti uz e-pastu. Jo pēdējā laikā forumā esmu reti.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: vēdera izeja
16.11.2016 14:45
Sabirza iesaka. Kāpēc jautājam , ja neuzticamies. Te jāskatās un jāizslēdz disbakterioze. Vēl spazmatiskais kolīts. Diēta ir tikai daļa no risinājuma.
Lai veiksme.
Re: vēdera izeja
16.11.2016 14:49
Nū, disbakterioze vispār ir ar dakšām ūdenī rakstīts apzīmējums. It īpaši šajā gadijumā...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: vēdera izeja
21.11.2016 18:22
Ja man ir kāda no iepriekš minētajām problēmām (slimībām) - disbakterioze vai spazmatiskais kolīts, vai man to palīdzēs atklāt gastroenterologs ?
es no tā neko nesaprotu, tādēļ pārjautāju par gastroenterologu un jautāju kā man rīkoties . Vai doties pie gastroenerologa uz konsultāciju un tur būs vienkārši jāaprunājas ar ārstu vai sekos kāda procedūra lai atklātu slimību ? Jo, ja kolonoskopijā neko neuzrādīja, vai to var atklāt savādāk ?
labais
Re: vēdera izeja
21.11.2016 18:33
Visas Tavas problēmas- attiecībā uz aizcietējumiem- atrisinātu svaigas dārzeņu sulas. Un linsēklas. Un neko vairāk vispār nevajadzētu vēljovairāk tāpēc ka pārējais būtu bezjēdzīgi.
agne
Re: vēdera izeja
21.11.2016 19:11
Kā cilvēks ar 20 gadu pieredzi šai jomā varu ieteikt ceļmallapu sēklu mizas. Nezinu tikai, cik Latvijā viņas viegli/lēti nopērkamas, es pērku Vācijā. Man vislabāk palīdz nemalti apvalki. Maltie vai veselas sēklas - ne tik labi.
Linsēklas man personiski nepalīdz, es gan viņas lietoju tāpat, bet, tikko pārstāju lietot ceļmallapas, tā atsākas problēmas. Varbūt vairāk būtu jālieto, lai būtu efekts.
Agrāk lietoju Ecocolon, kas ir malti ceļmallapu apvalki kopā ar baktērijām, bet tās kaut kā ilgstoši negribas lietot. Katrā ziņā var sākt ar to.
Protams, ārsts ir Nr. 1, bet, ja reiz apmeklēta kolonoskopija, tad, acīmredzot, pie ārsta būts un atzīts, ka viss kārtībā. Man personiski pēc pamatpārbaudēm gastroeneterologs teica, ka papildu pārbaudes būtu veltīga naudas izmešana.
Re: vēdera izeja
22.11.2016 13:48
Kā jau minēju, disbakterioze objektīvi ir grūti diagnosticējama. Tāpēc praktiski pieņem tā, ka ja ir caureja un vēdera pūšanās tad ir disbakterioze. Ja caureja nav, tad disbakterioze var arī nebūt. Spazmatisko kolītu īpaši diagnosticēt nevajag jo tas tāpat ir redzams un jūtams. Ja kakas ir bumbiņās un pārklātas ar gļotām, tad var uzskatīt, ka ir spastiskais kolīts. Atkarībā no smaguma pakāpes var pievienoties sāpes kreisajā sānā lejā un gļotas var būt asiņainas. Ja ir sāpes un asiņainas gļotas, tad protams, ka ārsta vizīte būtu nepieciešama bet citādi es īsti nesaprotu to cīņu par kaut kā atklāšanu. Problēma kā tāda praktiski nav ārstējama (es domāju klasiskā ārstēšanas izpratnē) un viss galu galā tāpat no katra paša ir atkarīgs, ko viņš atrod par labu esam un kā to problēmu risina. Bet ja naudas ir daudz, tad protams var barot medicīnu...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: vēdera izeja
18.12.2016 12:05
Labdien!
Jau kādu otro dienu mokos ar neskaidru vēdera izeju. Vakar biju sataisījusi šokolādes kēksinus ar glazūru. Apēdu 1 un momentā palika slikti. Bija sajūta, ka vemšu, bet nevēmu, vienīgais tā nesaprotami vēders sasāpējās. Visu laiku likās , ka velk uz caureju, bet aizgāju uz toaleti vēdera izeja bija normāla, nodomāju, ka gan jau pāries. Šodien no rīta pamodos, piecēlos no gultas un visa vēdera lejas dalā burbulo (liekas, ka atkal velk uz caureju), brokastīs apēdu atkal to vienu kēksinu, palika sliktāk (vēders sāka nedaudz sāpēt). Zāles nekādas nedzēru. Vai tas ir no tā kēksina, vai dēl tā, ka man ir gastrīts un nevaru ēst saldumus?
Re: vēdera izeja
18.12.2016 12:12
Kas tas par spazmatisko kolītu? Tāda nav :)
labais
Re: vēdera izeja
18.12.2016 12:51
Nez vai tas vairāk tautas valodā vai kaut kā tā, bet spastiskais kolīts tiek pieminēts, varbūt ka nav ļoti ekzakti bet tomēr.
http://www.medicine.lv/raksti/kairinatu-zarnu-sindroms-visbiezak-sastopama-vederkaite
To Jap
Kaut kāds nelabs tas keksiņš liekas.
Re: vēdera izeja
18.12.2016 16:21
Kūttro zarnu sindroms. Spastiskais (spazmatiskais) kolīts. Gastroenterologu lauciņš.
Pie daudzām KZT saslimšanām labākais ir uz 12 st. atturēties no ēšanas. Sevišķi jau no tiem produktiem kas izsaukuši KZT disfunkciju. Tējas diēta līdz vakaram. Izslēgt kādu laiku piena produktus ,saldumus, asas, kūpinātas vielas.
Lai veselība un saprāts.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 1 pieskaita 1?
Ziņa: