Boreliozes (Laima sl.) IgM un IgG interpretācija

Aizsāka Agrita 

Trīs analīzes ar 3 nedēļu intervālu uzrāda. ka Laima boreliozes IgM ir 26-28 (paaugstināts, pozitīvs), bet IgG nav nosakāms (<5, negatīvs). Pirmās divas analīzes bija lētās, bet trešā - dārgais Western blot tests. Ērces piesūkšanos neesmu manījusi, pleķa nav, temperatūras nav, taču oktobrī bija spēcīgas galvassāpes, bet tagad, jau 1 mēnesi visu laiku reibst galva. Diemžēl ne ģimenes ārsts, ne neirologs nevar paskaidrot, kā šādi analīžu rezultāti ir izskaidrojami, un vai var atmest Laima slimības iespējamību.
Re: Boreliozes (Laima sl.) IgM un IgG interpretācija
01.12.2016 22:37
Infektologa konsultācija
Re: Boreliozes (Laima sl.) IgM un IgG interpretācija
02.12.2016 09:34
Te ir bijis daudz sarunu. Ar šādām grūti diagnosticējamām formām ir ļoti sarežģīti, mēs neko jaunu un gudru nepateiksim. Palasi iepr. tēmas, sk. meklētājā.
Re: Boreliozes (Laima sl.) IgM un IgG interpretācija
30.12.2016 19:16
Es esmu inficējusies ar Laimas slimību to nezinot.
Nebija ne pleķa, ne ērces..
Visticamak iekoda un nokrita vai tamlīdzīgi..
atklāja tik kad bija ļoooti liels rādītājs (ilgs laiks pagāja,lai būtu tādi cipari).. un beidzot man sākās sūdzības..
Jo pirms tam vainoju savu hronisko nogurumu uz sportu un lielu sadzīves slodzi... kamēr vien rītu nespēju galvu pacelt..
Sākumā ar analīzēm neticēja... taisīja vairākas... kamēr devos uz slimnīcu (2.ned gulēju), kur noteica šo diognozi..
Tagad pēc šausmīhga antibiotiku kursa man ir saglabājušies mazāki rādītāji.. un daktere teica,ka man ir kā antivielas..kā tādi tie cipari tur būs..vis laiku pēc pārslimošanas



Edited 1 time(s). Last edit at 30.12.2016 19:17 by Karolina92.
Re: Boreliozes (Laima sl.) IgM un IgG interpretācija
31.12.2016 10:35
Vienīgais glābiņš būtu,ja ārsti neskaidru sūdzību gadījumā veiktu analīzes uz slēpto slimību testiem (HIV,sifiliss,Borelioze). Neticas ,ka Borelioze norit ar pilnīgi normālu asins ainu. Leikocitoze, eizinofilija u.c. Arī reģionālie limfmezgli (palielināšanās) noteikti bija.Arī liesas un aknu reakcija.Vakara subfebrilitāte.
Tas pierāda,ka pacients katru reizi ir jāskata uz šiem rādītājiem.Tas ir apskates protokols ,kas būtu jāievēro visiem medicīnas darbiniekiem. Mums katastrofāli trūkst arī tautas izglītošanas programmas skolās.Nevis tikumības bet veselības mācība katrā klasē . Jo ja tiktu lasītas lekcijas par venērisko slimību profilaksi,tad tur ir minētas pazīmes par limfmezgliem un vakara subfebrilitāti. Tas pats attiecas uz HIV profilaksi.
Dr .lv arī vairāk vajadzētu pacelt tēmas par šo slimību profilaksi. STS, Borelioze.
Izdzenot no skolām "Papardes ziedu", mēs esam parakstījuši nāves sodu daudziem Latvijas cilvēkiem.
Te ir jārunā par ļaundabīgo audzēju profilaksi. Par pelējuma sēnīšu lomu alerģisko slimību attīstībā .Arī aknu un KZT audzēju veidošanās iemesliem.
Saskāros ar cilvēku aprobežotību jau cīņa ar suņu patversmi,kura atradās blakus liela cilvēka kolektīvam. Netika pieņemti mēri pat tad,kad daudzi no viņiem (cilvēki) saslima ar suņu cērmēm (Toxocara canis). To oliņas var iekapsulēties smadzenēs un acu ābolos.
Patversmi pārcēla tikai tad ,kad bija iecerēts celt lielu objektu tajā vietā. Likvidēja jaunajā vietā,kad masveidā saslima apkaimes dižciltīgie suņi.
Mēs domājam tikai tad, kad ir jau par vēlu.Tajās nicinātajās Rietumvalstīs tiek piešķirta liela loma Akrilamīdu, pelējumu sēnīšu, Radona radioaktīvo gāzu profilaksei. Arī produktu klāstam. Piemēram grūti bet var atrast sieru ar sāls daudzumu 08 gr. Pie mums maksimums 1,2 var var atrast. Sāls ir kaitīga nieru slimniekiem un hipertoniķiem. Tas pats par derīguma termiņiem un konservantiem.Latvijas biznesam ir izdevīga cilvēku neizglītošana.
Paši viņi šos sūdus neēd.Lūk, ilgdzīvošanas noslēpums Zviedrijā, Somijā un citās Skandināvijas valstīs.



Edited 2 time(s). Last edit at 02.01.2017 15:19 by Mazdakteris1.
Mazdakteri, var jau teoretizēt, bet cilvēkam, kuru ķērusi šitā liga, no ārsta gribas sagaidīt zināšanas un palīdzību... bez tam, cik zinu, nav tādas slimības, kas saucas BERLIOZE, ir borelioze, jo tā draņķa baktērija saucas borrelia burgdorferi.
Agritai

Protams, jums jāmeklē kāds ārsts, kurš spētu un gribētu palīdzēt (ar galvas problēmām, šķiet, neirologs), bet cik man no pieredzes un lasītā zināms, ja paaugstināts IgM rādītājs, tad infekcija ir akūta un jāārstē ar antibiotikām, un arī, laimīgā kārtā, vēl ir ārstējama. Ja paaugstināts IgG, tad vai nu saglabājušās antivielas pēc akūtās stadijas, vai arī slimība tapusi hroniska. Tā jau ir liela problēma.
WB analīzē uzrādās inficēšanās. Neatceros vairs, kurš rādītājs. Elisa tests gan ne vienmēr ir informatīvs. Ļoti slimam analīze ir super, un pavisam veselam var pēkšņi parādīties. Tāpēc ārsti, kuri uzdrošinās ārstēt Laima slimniekus, vispirms novērtē simptomus, pārbauda visu, ko var, un tad izvērtē ārstēšanu. Īsāk sakot, negatīva analīze diemžēl nenozīmē, ka slimības nav.
Vispār slimība ir viltīga, grūti diagnosticējama utt., ārstēšana problemātiska, ja ielaista.
Var mēģināt doties uz Infektoloģijas centru. Kā nu paveiksies...
Var meklēt sakarīgu neirologu.
Var iet pie imunologa, tas varētu būt labs variants.
Var meklēt citas iespējas...
Re: Boreliozes (Laima sl.) IgM un IgG interpretācija
02.01.2017 15:23
Pelei. Paldies par labojumu. Biju nedaudz iekarsis. Un ne jau uz palīdzības meklētājiem. Mums ir slikta mode, steigties noriet kolēģus. Lielus, mazus bet kolēģus.
Latviskās mentalitātes fenomens.
Lai veiksme jaunajā gadā.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 25 pieskaita 6?
Ziņa: