jautājums zinātājiem

Aizsāka lietuslāse 

jautājums zinātājiem
05.12.2016 09:07
ja man vienā darbā bija zilā lapa, bet otrā nebija vai valsts apmaksās to lapu, kas ir tikai vienā darbā???
Re: jautājums zinātājiem
05.12.2016 10:01
Piezvani VSAA.
labais
Re: jautājums zinātājiem
05.12.2016 13:26
Guntars Staune, Valsts darba inspekcija

Nē. Slimības lapu var ņemt vienā darba vietā, bet otrā strādāt, jo bieži vien pastāv situācijas, ka veselības stāvoklis neļauj veikt darbu vienā konkrētā vietā. Darba likumā ir noteikts - lai novērstu jebkādu risku, kas var negatīvi ietekmēt grūtnieces drošību vai veselību, darba devējam pēc ārsta atzinuma saņemšanas ir pienākums nodrošināt grūtniecei tādus darba apstākļus un darba laiku, lai viņas pakļaušana minētajam riskam tiktu novērsta. Ja šādus darba apstākļus vai darba laiku nav iespējams nodrošināt, darba devējam ir pienākums uz laiku pārcelt grūtnieci citā, piemērotā darbā. Darba samaksas apmērs pēc darba līguma noteikumu grozīšanas nedrīkst būt mazāks par sievietes iepriekšējo vidējo izpeļņu. Ja šādu pārcelšanu citā darbā nav iespējams nodrošināt, darba devējam ir pienākums uz laiku piešķirt grūtniecei atvaļinājumu. Šādi piešķirta atvaļinājuma laikā grūtniecei tiek saglabāta iepriekšējā vidējā izpeļņa. Šie noteikumi attiecīgi piemērojami arī sievietei pēcdzemdību periodā līdz vienam gadam, bet, ja sieviete baro bērnu ar krūti, — visā barošanas laikā.

Tas pats arī citos gadījumos- darba nespēja ir atkarīga no darba apstākļiiem. Tātad slimības lapa var attiekties uz vienu darba vietu bet citu nē.
Re: jautājums zinātājiem
05.12.2016 13:34
paldies par izsmeļošo info...
MOljers
Re: jautājums zinātājiem
05.12.2016 17:53
Ja cilvēks slimības laikā, zilā lapa, ir bijis ādā darbā, un par šo laiku ir oficiāli maksāta alga, viņam valsts neko nemaksās !
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 23 pieskaita 7?
Ziņa: