D vitamīns μg

Aizsāka navy 

navy
D vitamīns μg
06.12.2016 22:34
Internetā lasīju ļoti pretrunīgu informāciju, tādeļ jautāju šeit, cik daudz D3 vitamīna dienā būtu jāuzņem μg.
Man D vitamīns asins analīzēs uzrādās pazemināts. Zivju eļļa satur 10 μg D3 vitamīna un multivitamīni satur 7.5 μg. Abos norādīts, ka ieteicamā dienas deva ir jau parsniegta 150% - 200%. Ja lietošu abus vai nepārdozēšu D vitamīnu?
Re: D vitamīns μg
07.12.2016 10:53
Aritmētiski ir skaidrs, ka pārdozēsi.

Mūsu klimatā D vit. daudziem pazemināts, neesi nekas unikāls, jādarbojas saprāta robežās.
navy
Re: D vitamīns μg
07.12.2016 16:53
Bet ir ar arī tādi preperāti, kur D vitamīns norādīts 400% no ieteicamās dienas devas. Un tas pats ar citiem vitamīniem. Kādēļ vispār dienas devā iekļauj vairāk par šiem 100%?

Turpretī multivitamīnos citi rādītāji atkal zem 100%... Piemēram, Magnijs tikai 27%
Kāpēc nevar visus ielikt tieši 100%?
labais
Re: D vitamīns μg
07.12.2016 17:13
Tie 100 % nav nekāds ekzaktais cipars un ir atkarīgs no cilveka- svara, vai nav grūtniece vai sportists, tiem vajag palielinātas devas un 17,5 mikrogrami nu nav nekādi 200%, būtība tas ir vairāk ražotāja triks, 20mkg ir tāda normāli paliela dienas deva. bez tam- uzņemtie 20mkg nevis tie kas tabletē bet tie kas tiek uzņemti un tur ir drusku atšķirība. Visu nevar ielikt 100%, tam ir daudzi iemesli, galvenokārt mijiedarbība jo šīs vielas šķīst un traucē viena otrai, līdzarto nebūs tur 100% pat ja ražotājs tā saliks un vēl- bieži kaut ko vienu vajag stipri vairāk, kā tas mēdz būt ar magniju, tapēc magniju un kalciju mēdz taisīt atseviškās tabletēs vai tikai magniju. Un nav tā ka vajag 100% un nevis 400% jo tā ir normālā dienas deva-100%, daudzos gadījumos kaut ko vajag vairāk un kaut ko mazāk, maksimālās devas var atšķirties no nominālās pat vairāk kā 10 reizes. Savukārt ir citi vitamīni ko dažreiz vajag mazāk, piemēram lielas C vit devas izskalo no organisma b12 vitamīnu, tāpēc abus parasti neliek daudz vienā kapsulā- tas ir bezjēdzīgi, Trūkstot b12 arī vajag atturēties no C vit trieciendevām. Lielas D vit devas var izraisīt dzelzs deficītu, tas ir jāņem vērā bet- to vai nav pa daudz var kontrolēt ar analīzēm,citādi būs grūti jo nelielai D vit pārbagātībai nav izteiktu simptomu.Nu un bez izteiktas vajadzības nevajag vairāk kā 20 mkg dienā lietot.
labais
Re: D vitamīns μg
07.12.2016 17:17
Un vēl- D vitamīnu labāk nodrošināt ar saules gaismu, tāpat tam palīdz darboties E vitamīns. Par saules gaismu vajag palasīt prof.M.F. Holick.
Re: D vitamīns μg
07.12.2016 18:17
Jā, ir svarīgi, ar ko cilvēks nodarbojas, kāds dzimums, parametri (augums, svars).

Nezinu, cik D vit. analīzes maksā, bet varbūt, ja maks atļauj, var nopirkt labus vitamīnus ar mikroelementiem un pēc kāda laika analīzi atkārtot.

Bet es esmu mācījusies klasisko medicīnu, un tur nojēgas par vitamīniem ir maz, izņemot, ja runa par smagām avitaminozēm.

Esmu lasījusi arī dažādu medicīnas entuziastu domas, kas reizēm ir gana dīvainas, bet reizēm varētu būt tuvāk patiesībai nekā dakteru teiktais.

Pati izvēlos vitamīnus atkarībā no garīgās vai fiziskās slodzes. Ja ir bijusi spriedze, tad loģiski, ka nekas normāli neuzsūcas un gremošanas sistēma strādā kā vecs kraķis.
labais
Re: D vitamīns μg
07.12.2016 18:54
Par analīžu cenām es arī nezinu, būtībā var lietot kādus kompleksos vitamīnus kur D vit ir iekšā visu laiku vai ar pārtraukumiem, nekāda lielā pārdozēšana tur nesānāks, es neko tādu neesmu novērojis, ja vien nelieto vēl papildus dažādus un vairākus D vitamīnu saturošus līdzekļus. Entuziastu domas var atšķirties no tā ko māca pat ļoti lielā mērā, arī manējās atšķiras dažos punktos un kādam varētu likties visai neierastas, pat ekstrēmas, bet tas neattiecas uz eļļā šķīstošiem vitamīniem, arī visai maz uz ūdenī šķīstošajiem, vairāk uz mikroelementiem. Eļļā šķistošos vitamīnus būtiski pārdozēt nav ieteicams un nav nekādas vajadzības to darīt, labāk skatīties kas traucē tiem darboties jo šie faktori var būt vairāki, jā- arī slikta uzsūkšanās, ja tā problēma ir visai aktuāla tad der iepazīties ar galvenajiem deficīta simptomiem bet ja godīgi tad tas nav tik vienkārši,D vitamīnam trūkstot asinsspiediens kāpj, pulss palēninās, vēl ir virkne simptomu, bet analīzes tomēr būs drošāk.
Re: D vitamīns μg
08.12.2016 12:50
navy Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Internetā lasīju ļoti pretrunīgu informāciju,
> tādeļ jautāju šeit, cik daudz D3 vitamīna
> dienā būtu jāuzņem μg.
> Man D vitamīns asins analīzēs uzrādās
> pazemināts. Zivju eļļa satur 10 μg D3
> vitamīna un multivitamīni satur 7.5 μg. Abos
> norādīts, ka ieteicamā dienas deva ir jau
> parsniegta 150% - 200%. Ja lietošu abus vai
> nepārdozēšu D vitamīnu?


To ieteicamo devu nevajag pārāk ņemt galvā. Praktiski visiem vitamīniem tā uzreiz ir jāreizina ar 2 ja grib tikt pie kaut kādas veselības. Jau paši vitamīnu ražotāji to dara. Nu un tālāk atkarībā no vitamīna un situācijas vēl var pareizināt pēc vajadzības līdz 10 vai pat vairāk. Es ikdienā (bet tomēr diezgan haotiksi) lietoju ne mazāk kā 20 mkg D3 vitamīnu.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: D vitamīns μg
08.12.2016 12:51
Un jā, es to neuzskatu par lielu devu. Mierīgi var arī dubultot.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 13 pieskaita 25?
Ziņa: