bērnam 10 mēn. stipras kolikas.

Aizsāka Nataļja 

Labvakar,
Palīdziet, lūdzu! Jau nezinam pie kā griezties. Bērnam 10 mēneši. Un jau kopš dzimšanas traki moka vedera sāpes. Naktīs grozas un pamostās ar kliedziniem un raud, un skaļi purkšķi nāk. Un tā katru naktī. Pa 10 mēnešiem negulējis mierīgi nevienu nakti. Līdz 7 mēn. Pa dienu arī bija stipras gazes un nepārtraukti nāca atraugas- un tas viss ar kliegšanu un raudašanu. Ārsts teica, ka pāries.... nu jau 10 mēnesis un nepāriet. Nevaram uzsākt piebārošanu- no visa nenormāli sāp vederiņš un ir jātaisa klizma lai iziet gāzes, tad nomierinas. Espumezani, sab simplex un pārējais nepalīdz. Dzēram kreonu, laktozinu, bio gaia, linex un vēl daudz ko citu- nekas nepalīdz. Taisījam vedera dobuma ultrasonografiju- izmaiņu nav. Bija atrasts stafilokoks aureus, bet teica ka ta normāla mikroflora. Viens ārsts saka ka JĀDOD visi produkti lai veders pierod. Bet pēc visiem produktiem ir stiprās sāpju lekmes un pēc tam 3-4 dienas gandrīz neko neēd. Cits ārsts sāka, ka nedrīkst jo gļotāda ir kairināta. Sākam zaudēt svaru. Ēdam tikai griķu, kukurūzu un rīsu putras, 2 x diena kazas piena maisījums.
Bijam pie gastroenterologa.
Ko darīt? Esam morāli un fiziski nomākti. Šķiet ka mums jau neviens nevar palīdzēt.
Re: bērnam 10 mēn. stipras kolikas.
08.12.2016 12:40
Vai parastā NO-SPA ir mēģināta? Kaut gan tās neskaitās mazu bērnu zāles, viņas ir diezgan "nevainīgas" un varētu pamēģināt pa 1/4 tabletes reizi vai 2 dienā. Vairāk uz to laiku kad nemierīgāks. Arī klizmas labāk taisīt pēc NO-SPA. Tikai nekādā gadijumā nelietojiet gatavās mikroklizmas. Tās ir stipri kairinošas un var pastiprināt spazmas. Tikai nevajag kopā ar kādām citām pretspazmu zālēm.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Paldies par atbildi! Pamēģināsim no-spa. Bet tas tiešām pāries vai var liecināt par kaut kādu slimību? Bērnam taču jāuzņem vitamī i un šķiedrvielas, kas ir augļos un dārzeņos. Vakar iedevu 2 spagetti- un atkal sākas sāpes, atraugas, meteorism un stipri uzputas veders.
Re: bērnam 10 mēn. stipras kolikas.
08.12.2016 16:17
Pirmais bērns?
Bērns pirmais. Otrā grūtniecība.
Re: bērnam 10 mēn. stipras kolikas.
09.12.2016 02:20
Pariet pāries. Bet kad, grūti pateikt. Ap pusotru gadu vai diviem... Nav iemesls domāt, ka būtu kāda specifiska slimība. Ja tā būtu, tad visticamākais to būtu jau atraduši. Tagad vispār daudzi tā mokās... Klasiska metode ir mēģināt visu dot mazām porcijām. Tas protams sagrauj jebkuru barošanas režīmu bet labāk to pieskaņot bērnam ne kā bērnu režīmam.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Paldies par atbildēm un podomiem!
Re: bērnam 10 mēn. stipras kolikas.
09.12.2016 11:11
Nataļja, mēģini neiespringt. katram ir savas metodes, kā to izdarīt. Bērns uzsūc Tavu stresu.

Tagad jau grūti pateikt, kas ir vispirms: stress vai kolikas, bet mammas uztraukumi bērna kolikas uztur. Tā ir ļoti vienkārša psihosomatika, jo šai vecumā viņš vēl ir daļa no Tevis.

Nav svarīgi, ko Tu dari: vai Tu tici Dievam, praktizē jogu vai kā citādi atslābinies, bet mēģini no tā visa mazliet atspringt.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 12 pieskaita 20?
Ziņa: