Spiediena sajūta vēdera lejasdaļā no mugurpuses - pie kāda ārsta vērsties?

Aizsāka marko_nepolo 

Pirms vairākiem mēnešiem radās aizdomas, ka jāiet biežāk urinēt, tāpēc ar urīna un PSA analīzēm devos pie urologa. Urologs secināja tikai, ka prostatas dziedzeris esot mazliet blīvāks (varot būt zemas seksuālās aktivitātes dēļ), bet nekā aizdomīga neesot. Palietoju aspirīnu, cilvēki stāstīja, ka tas palīdzot. Var jau būt arī stresa dēļ, esmu trauksmains, un darbā gadās visādi.

Bet tagad sāku ievērot, ka tajā apvidū, kur varētu būt prostatas dziedzeris vai urīnpūslis, reizēm ir tāda mazliet sāpīgi spiedoša sajūta. Tā nav asa, un bieži pāriet tad, ja tualetē pamasēju vēderu un izlaižu gāzes, bet citreiz turpinās kādas piecas minūtes vai pāriet pati no sevis. Vēl vienu reizi tur bija kaut kas līdzīgs muskuļu spazmu sajūtai, kā tāds viegls krampītis, savilkās, tad atlaidās, bet pēc minūtes bija atkal ok.

Tad vēl pēdējā laikā ģimenē pamanījām, ka pāris reizes mēnesī tualetes podā ūdens ir tāds kā ar mazliet sarkanu piekrāsu. Es gan pēc sevis parasti nolaižu, bet ģimenē ir daži, kas aizmirst, un vienam no viņiem pirms kāda laika esot bijušas problēmas ar hemoroīdiem, kaut gan šobrīd nekādu sūdzību neesot. Pagaidām tā arī neesam piefiksējuši, pēc kura īsti tas sarkanums ir - kad gribas atviegloties, piemirstas pirms tam ieskatīties podā, bet pēc tam jau ir par vēlu. Kad es pēc sevis piefiksēju, ka ūdens izskatās aizdomīgs, tad mēģinu izslaucīt dibenu ar papīru tā labi dziļi, bet neko sarkanu uz papīra neesmu ne reizes pamanījis, tomēr neesmu drošs - ja nu kaut kur dziļāk... Kakāšanas laikā nekādu sāpju nav bijis. Urinēšanas laikā neko sarkanu neesmu redzējis.

Jautājums - pie kāda ārsta tagad labāk būtu pirmkārt vērsties? Atkal pie urologa? Endokrinologa? Proktologa? Kaut kā cita?

Esmu vīrietis, ap 36, kalsnas miesas būves, nesmēķēju, alkoholu gandrīz nelietoju, jau 7 gadus strādāju sēdošu darbu, bet katru dienu pēc darba noeju 10km svaigā gaisā vai uz trenažiera. Iešanas laikā nekādas lielākas sāpes nejūtu - šķiet, ka fiziskās aktivitātes to nekādi neietekmē, biežāk pat tās sāpes atgadās mierīgi sēžot vai guļot.



Edited 3 time(s). Last edit at 06.01.2017 00:17 by marko_nepolo.
Ar aspirīnu joki ir mazi. Izsauc erozijas kuņģa zarnu traktā. Ja ir sūdzības par erekciju un smaguma sajūtu tad pie urologa. Ja ar zarnu traktu tad pie gastroenterologa.
Pirms iešanas konsultēties ar ģimenes ārstu. Tas savilks visu kopā- sūdzības,analīzes,atradi un tad pateiks pie kā.
Vajag konkretizēt sūdzības un objektīvo atradi. Urīns, fekālijas.Jo ja nav atrades, tad nav kam pieķerties.Fekālijas nodot uz asinīm. Bet pirms tam nedrīkst ēst gaļu. Ūdeni var krāsot arī biešu salāti.
Lai veicas.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 22 pieskaita 5?
Ziņa: