Hamstringa tendinopātija

Aizsāka Harijs 

Hamstringa tendinopātija
23.01.2017 19:59
Sveiki!
Man nesen palika 18 gadu.
Tātad man dakteris diagnosticēja problēmu- augšējā hamstringa tendinopātija.Nodarbojos profesionāli ar vieglatlētiku.Esmu sprinteris.

Kad problēmu diagnosticēja,braucu uz triecienviļņu terapiju Rīgā. Tā palīdzēja kādu mēnesi,bet pēc tam atkal sākās sāpes hamstringā.Tad pagāja kāds laiks atkal braucām turpat uz triecienviļņu terapiju un man ārsts iedeva špricēt zāles pret iekaisumu,nepalīdzēja.
Pašlaik es eju uz ultraskaņas terapiju,kura palīdzējusi jau daudz un terapijas vēl nav beigušās,bet vēl ir tādas sāpes sasprindzinot hamstringu,bet varu tagad daudz ko darīt ko nevarēju bez sāpēm.'
Tagad ir pagājušas piecas dienas kopš pēdējas terapijas(vēl 3 terapijas būs),bet kāja nedaudz pulsē,un kad saprindzinu muskuli sāp.Tas ir normāli?
Par to ļoti uztraucos,jo vieglatlētika man ir viss.



Edited 1 time(s). Last edit at 23.01.2017 19:59 by Harijs.
Re: Hamstringa tendinopātija
23.01.2017 20:04
Mēs Tev nebūsim īstie padomdevēji, Tev ir jāmeklē savi ārsti.

Mēs te vairāk par aizcietējumiem, asinsspiedienu un pumpām runājam -- par lietām, kas skar parastus ļaudis.
Re: Hamstringa tendinopātija
24.01.2017 01:01
Vispār jau muskuļu un saišu iekaisumi nesadzīst pa1-2 nedēļām, kā sadzīst virtuvē sagriezts pirksts... Vismaz 1 mēnesi atvieglotā režīmā vajag padzīvot.
Meklē sporta ārstu un / vai sporta fizioterapeitu, kas Tev paskaidros, ko darīt, saplānos vieglākus treniņus uz kādu laiku. Varbūt, ieteiks speciālus vingrojumus sāpošajai vietai?
Iespējams, kāds musītis, saite treniņos ir bijis par daudz pārpūlēts, nav bijis pareizi noslogots- to mēs te nezinām.
Te arī nav tādu speciālistu, kas to zinās "pa vadiem", Tevi neredzot, pateikt.



Edited 1 time(s). Last edit at 24.01.2017 01:03 by kachenite.
Re: Hamstringa tendinopātija
24.01.2017 10:41
Pirmkārt šo tēmu vajadzētu uzsākt vispārējā medicīnas sadaļā. Jo te vairāk grozās anaboliķu fani:)
Otrkārt, vai ir uztaisīta Magneto rezonanse. Jo sāpes ilgstoši parasti dod traumas( saišu plīsums, mikro plīsums vai daļējs plīsums).
Rentgens un ultra sonogrāfija (US) to var arī neuzrādīt. Ja ir plīsums, tad vienīgais pareizais ceļš ir operācija.

Kā jau teicu pārnes uz vispārējo sadaļu,tur vairāk speciālistu.
Lai saprāts un veiksme.
_______________________________________

Pārnesu sevis teikto no sporta sadaļas. Vēl papildināšu,ka vieniem ir dotas panest lielas slodzes,otriem ne. Ir treneri ,kuri meklē no masām savus tīrradņus.Bojājot veselību apmēram 30 % no šīs masas. Tev ir jāizlemj. Turpināt riskēt vai pāriet uz sportu tikai savam priekam.
Jo noteikt vai tavs organisms ir domāts lielām slodzēm vai ne var tikai ļoti pieredzējis ārsts.Jo te vajag asins anlīzes uz kalciju,kaulu blīvumu. Redzēt tavu ķermeņa konstitūciju.Nepateici augumu un svaru. Gaiši mati un zilas acis arī liecinātu par ģenētisko "vājumu." Kaulu un līdz ar to saišu stiprību nosaka arī saņemtā ēdināšana dzīves laikā.Pasaules sporta vēsturē ir piemēri,kuri apstiprina manus vārdus. Tu jau redzi kuras rases ir pasaules ātrākie sprinteri. Olijārs tā arī neieguva lielus apvāršņus. To varēja jau paredzēt.
Cieņā.



Edited 1 time(s). Last edit at 24.01.2017 16:50 by Mazdakteris1.
Re: Hamstringa tendinopātija
24.01.2017 12:33
Brauciet uz Orto klīniku.
Re: Hamstringa tendinopātija
24.01.2017 21:53
Ko visi ar to Orto, Orto, Orto? Varētu domāt, ka Latvijā citu labu traumatologu vairs nav?
labais
Re: Hamstringa tendinopātija
24.01.2017 22:00
Orto klīnikā, cik saprotu taisa kādu izmeklējumu ko citur netaisa,saistītu ar artrītiska tipa sāpēm....varbūt vēl kaut ko taisa tikai tur, pirms pāris mēnešiem Sabzira pieminēja, ja atmiņa mani neviļ.
Re: Hamstringa tendinopātija
25.01.2017 11:40
Mans augums ir 185cm un 75kg
Re: Hamstringa tendinopātija
25.01.2017 11:42
Par Orto ir zināms, ka tā strādā ar profesionāliem sportistiem, kas nevar atļauties ārstēties gadu.
Re: Hamstringa tendinopātija
25.01.2017 13:38
Orto traumatologi ārstē Latvijas Olimpisko vienību, tāpēc ar hamstringiem noteikti tiks galā. Bet atkārtoju-dzīvojam brīvā valstī, visi var ārstēties, kur vien vēlas.
Re: Hamstringa tendinopātija
26.01.2017 21:55
Pirms gadiem 8, kad es tikko biju atradusi šo forumu, es biju aizgājusi uz konsultāciju pie viena Orto "zvaigžņa". Tolaik vēl tāda Orto nebija un iestādījums saucās Olimpiskais sporta... centrs, bija Ķīšezera krastā. Uzrakstīja man dakters nosūtījumu uz ultrasonogrāfiju. Kad rādīju to nosūtījumu USG dakterei (dr. Bridāne), viņa man pajautāja, kas tas tāds par kaktu dakteri, kas neatšķir saites no cīpslām?
Tagad tas doks strādā Orto un, cerams, būs iemācījies atšķirt saites no cīpslām? Man ne pārāk gribas iet pie ārsta- traumatologa, kas nezina, kur ir saites un kur- cīpslas.

Es te jau reiz rakstīju, tāpēc neatkārtošos, bet man ir aizdomas, ka viņi, sajutuši, ka pacients (klients) ir maksātspējīgs, var izvēlēties sarežģītāko un dārgāko ārstēšanas ceļu. Nevis vnk blokādi uztaisīt, bet gan sagriezt, sašūt, tad uztaisīt blokādi un pēcāk pie sava fizioterapeita nosūtīt. Tāpēc es labāk tai iestādei iešu rinķī ar līkumu.

Vēl man ir nepieklājīgs jautājums, uz kuru te atbildes nebūs: Agrāk Orto dakteri visi (izņemot Mihailovu) strādāja "traumās". A kur viņi dabūja pamatkapitālu, lai to Orto atvērtu? Zatleram bija krimināllieta, Auderu notiesāja, pārējie dr. izlikās, ka "neko nezina"...(Uzgāju netā vienu materiālu, kur visi traumu dakteri izmeklētājiem stāstīja, ka "neko nezina").
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 4 pieskaita 6?
Ziņa: