Kad un kā sākt ārstēties pret gripu?

Aizsāka laimonis3 

Kad un kā sākt ārstēties pret gripu?
08.02.2017 21:41
Šodienas sajūtas:
- velk uz apātiju un nekā nedarīšanu, galva nestrādā,
- aukstuma sajūta visā ķermenī un drebuļi, varbūt nedaudz paaugstināta temperatūra (nevaru izmērīt), it kā taisītos uz drudzi,
- nedaudz sāpes kaklā (rijot) (jau vairākas dienas ik pa brīdim ir biezas dzeltenas iesnas vai krēpu kunkulis, citādi deguns tīrs un klepus arī nav)
- tikko jaušamas klejojošas sāpes muskuļos vai kaulos.

Tas ir viss, ko varu pateikt. No savas pieredzes zinu, ka šīs sajūtas liecina par tuvojošos slimību - es ļoti labi protu atšķirt nogurumu no slimības. Bet vai ar to es varu rīt iet pie ārsta, lai viņš man izraksta recepšu zāles? Lasīju, ka gripas gadījumā vajadzīgs iespējami ātri sākt lietot pretvīrusu zāles.

Tādēļ jau tagad no veciem krājumiem paņēmu Amoxiclavu, Paracetamolu, Nurofenu, C vitamīnu, Decatylen. Bet ir so, so, Amoxiclav krājumi tūlīt izsīks. Ko darīt? Vai rīt no rīta iet pie ārsta uz akūto stundu? Ļoti negribas slimot, ir darbi, ir trenažieru zāle, un citi pienākumi. Es nedrīkstu slimot! Bez tam mūsu uzņēmumā slimības lapas vienmēr noraksta kā atvaļinājumus.

Vīrietis, 38g. 185cm 110kg, oktobrī potējies pret gripu, slimojis ļoti reti.
Re: Kad un kā sākt ārstēties pret gripu?
08.02.2017 22:05
Kāda velna pēc Amoxiclav?
Re: Kad un kā sākt ārstēties pret gripu?
08.02.2017 22:11
http://www.visaszales.lv/Slim%C4%ABbas/Gripa/60

Gripas aktīvās vielas:
Vispārējas darbības pretinfekcijas līdzekļi:
Amoxicillinum (Iekšķīgi)
Vispārējas darbības pretinfekcijas līdzekļi:
Amoxicillinum, Acidum clavulanicum (Iekšķīgi)

Nez cik reižu šoziem esmu bijis aptiekās un prasījis kaut ko profilaksei pret gripu un nekad man nav piedāvājuši remantadīnu, lai gan tas esot ļoti labs! Ej nu uzticies ārstiem! Arī Relenza ir bez receptēm, bet nekad nav piedāvāt. Vienmēr tikai kaut kādi Nurofeni vai Paracetamoli, kuriem visiem ir rakstīts, ka tie ir īslaicīgi līdzekļi un ja nedarbojas, tad jāgriežas pie ārsta.
Njā..... daži labprāt indējas paši, nemaz ārstu nevajag:)) Diez ko tas Amoxiclav vīrusam kaitē?.......
Re: Kad un kā sākt ārstēties pret gripu?
09.02.2017 10:00
Antibiotikas pret gripas vīrusu nepalīdz(Amoxicillinum (Iekšķīgi)).
Gripas simptomi ir tik dramatiski,ka tos sajaukt ar parastu "ziemas" vīrusu nevar. Remantadīns caur ģimenes ārstu,ja viņš uzskatīs,ka cirkulē A tipa gripa.
Ķiploku virtene ap kaklu. Samazināt fiziskās slodzes. Neapmeklēt masu pasākumu vietas gripas epidēmijas laikā. Sabiedriskā transportā nēsāt masku. Mazgāt rokas bieži un obligāti pēc sabiedriskā transporta,pēc tualetes un pirms katras ēšanas. Gripa ir kombinētā - gaisa pilienu un kontakt - netīro roku slimība. Nelietot kafejnīcās salātus un produktus,kuri netiek glabāti slēgtās vitrīnās. Arī salātus un produktus, kuri neiziet termisko apstrādi. Nepirkt veikalos maizes izstrādājumus kuri nav iepakojumos.
Mājās ienākot nomazgāt rokas, izšņaukt degunu un izskalot rīkli.
Agrāk bija ziede degunam profilaksei .Virogels viens no tiem. Nezinu, kā tagad. Ja ir pote, tad cerības, ka gripa neskars.
Paracetamolu, Nurofenu, Decatylen.nav ne profilaktiskie ne ārstējošie līdzekļi. Tie ir simptomātiskie, kas palīdz pārciest gripu.Uz vīrusu tie neiedarbojas.
Lai veselība un cerība.
Re: Kad un kā sākt ārstēties pret gripu?
10.02.2017 08:05
Pret šogada gripu ļoti labi palīdz pretgripas zāles Tamiflu 75 mg. Jālieto 2 dienā no pirmajiem gripas simptomiem. Vispār pret vīrusiem, ne tikai gripu, lietojams arī Isoprinosīns.
Abi ir recepšu medikamenti.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 14 pieskaita 12?
Ziņa: