Mugurkauls

Aizsāka onndo 

Mugurkauls
28.02.2017 09:59
Labdien V39.177/70 Man ir Kompjutertomografijas sledziens CT mugurkaula jostas dalai vvL1-S1 limeniem. Taisnota jostas dalas fiziologiska ass.Maz izteikti marginali spondilofiti.Iniciali hipertrofetas stapskriemelu locitavu fasetes. vvL1-L3 diski saglabatu augstumu,ietekmes uz duralo maisu vai nervu saknitem neredz,neiralas atveres brivas.vvL3-L5 diski saplacinati,ar lezenam protruzijam,kas dorsali velvejas lidz 3mm,nedaudz ietekmejot duralo maisu. Neiralas atveres brivas.vL5/s1 limeni redz diska kreisas puses paramediano velvejumu pa 9 mm ar nelielu kaudalo migraciju,ietekmejot S1 sin sakniti.neiralas atveres abpuseji sasaurinatas. Sledziens:Mugurkaula jostas dalas iniciala deformejoisa spondiloze,spondilartroze,vvL3-L5 disku degenerativas izmainas ar protruzijam vL5/s1 kreisas puses paramediano diska truci ar s1 sin saknites kompresiju,neiralo atveru sasaurinajumu vL5/S1 limeni abpuseji.. Vai es ar tadu sledzienu,drikstu veikt jebkadas masazas?
Re: Mugurkauls
28.02.2017 14:36
To var pateikt tikai vetebrologs vai neirologs.Arī ārsts- fizioterapeits. Bet nekādā gadījumā masieris.
Muskuļu korsete ir jānostiprina. Jānēsā ,pie vajadzības korsete- josta. Nūjošana visur. Veikalā tikai iepirkuma ratiņi. Jātiek skaidrībā kāpēc tāda kaulu deģenerācija, tādā vecumā. Kalcija, C, D vitamīnu , Fosfora un saules gaismas deficīts? Citi faktori.
Lai spēks un pacietība.
Re: Mugurkauls
28.02.2017 15:49
Fizioterapeits nav ārsts.
Re: Mugurkauls
01.03.2017 15:53
Cien .Sabirza ,nekasies! Ir fiziopterapeits-māsiņa. Ir fizioterapeits -ārsts (speciālists ar augstāko izglītību).
Riebjas kolēģi ar tieksmi kasīties. Lieli vai mazi. Riebjas! Mācīsimies ētiku,lūdzu.Var derēt,ka LU beigusi(?) Tie visi ir uzpūtīgi līdz sprādzien bīstamam lielumam.
Re: Mugurkauls
01.03.2017 16:06
Tagad viņi saucas "fizikālās terapijas ārsts", "fizikālās terapijas māsa".

Fizioterapeiti ir samērā jauna, atsevišķa mediķu profesija.
Re: Mugurkauls
01.03.2017 19:31
Pirmkārt, mans komentārs nebija ar mērķi kasīties. Fizioterapeits ir funkcionālais speciālists ar augstāko izglītību, ar saviem konkrētiem uzdevumiem, kuram nav ārsta pilnvaru. Par ārstiem runājot, ir ārsts-rehabilitologs un fizikālās medicīnas ārsts. Otrkārt, man žēl, ka Jums, Mazdakter, ir slikta pieredze ir konkrētiem ārstiem, bez Jūsu
Re: Mugurkauls
01.03.2017 19:32
aizvainojošo komentāru es neatbildēšu.
Re: Mugurkauls
02.03.2017 09:47
6.07.2009, NVA, "Medicine.lv", SIA
Labdien, Ilze!
Fizioterapeits ir ārstniecības persona ar specializāciju fizioterapijā (fizioterapijas speciālists, nevis ārsts), kurš pēc 4 gadus ilgām studijām kārto sertifikācijas eksāmenu un pēc tā veiksmīgas nokārtošanas tiek iekļauts ārstniecības personu reģistrā. Pēc iekļaušanas ārstniecības personu reģistrā fizioterapeits ir tiesīgs uzsākt savu privāto darbību kā pašnodarbināta persona. Fizioterapeits var strādāt jebkurā veselības aprūpes, sporta un izglītības iestādē vai uzņēmumā, piemēram, rehabilitācijas centros, slimnīcās, poliklīnikās, sanatorijās, sporta klubos, skolās, pirmsskolas izglītības iestādēs. Savukārt, lai kļūtu par ārstu ir jāstudē ārstniecības fakultātē 6 gadus un jāspecializējas fizioterapijā, turpinot studijas rezidentūrā. Pabeidzot studijas Jūsu kvalifikācija būs fizikālās medicīnas ārsts. Plašāku informāciju par ārstniecības personu sertifikāciju var iegūt -
___________________________________________________________________
....studijas Jūsu kvalifikācija būs fizikālās medicīnas ārsts.
Ja domā fragmentāri, tad vienai pusei ir taisnība. Izraujot teikumu no konteksta.
Ja domā plašāk, tad taisnība ir otrai pusei.
Ir masa fizioterapeits. Ir ārsts fizioterapeits. Ir fizioterapeits-speciālists.
Pacientiem ir šausmīgi vajadzīgi medicīnas speciālistu savstarpējie kasiņi?
Ne jau es to sāku.
Cieņā.
Re: Mugurkauls
02.03.2017 16:27
Ehh...fizioterapeits ir fizioterapeits=funkcionālais speciālists. Māsa ir māsa, fizioterapeits nav māsa un nevar veikt, piemēram, injekcijas. Beeet ir fizikālās medicīnas māsa. Fizioterapeits nav ārsts, ar izņēmumu, kad ārsts pirms med.fakultātes ir studējis fizioterapijas fakultātē un ir saglabājis sertifikātu fiziterapijā (nonsens). Bet, cik saprotu, te ir tikai viens pareizasis viedoklis-Mazdaktera viedoklis:) Atā visiem.
Re: Mugurkauls
05.03.2017 22:12
Žēl! Šoreiz Mazdakteris aizbiedēja dakteri.

Man pašai nav skaidrības, kas īsti ir fizioterapeits- kā lai es atbalstu Mazdakteri vai Sabziru?
Re: Mugurkauls
06.03.2017 19:34
Vai, vai! Cik mēs jūtīgi. Es jau parakājos Google. Taisnība ir pa vidu.To jau augstāk uzrādīju. Ja daktere,tad medicīnas ētiku mums mācīja ļoti. Bez tās medicīnā normāli strādāt ar pacientiem un kolēģiem (lieliem vai maziem) nav iespējams.
Tie ir tādi sīkumi.
Katram gadījumam ļoti atvainojos. Tomēr vainu nejūtu.Jo vienmēr esmu teicis un teikšu , pacientus neinteresē mediķu savstarpējie kasiņi.
Kopā jādomā. Kopā viens otru jāpapildina. Vienam ir zināšanas.Otram ir ilggadīga prakse.Viens strādājis vairāk ar sievietēm,cits ar bērniem.Es vairāk ar vīriešu kārtas pārstāvjiem.
Lai miers un veselība mūsu apmeklētājiem.
Lai gods un slava jebkuram mediķim, kurš par velti mēģina kompensēt mūsu sabrukušās medicīnas traģiskās sekas..
Re: Mugurkauls
06.03.2017 22:01
Fizioterapeits agrāk bija ārsts. Tagad tā ir cita profesija. Ir tomēr labi, ka zinām un lietojam mūsdienu nosaukumus. Sabziras labojums nebija kasīšanās, cilvēkiem tomēr ir jāzina, ko viņiem meklēt. Un diemžēl tagad vairāki pastāvīgie apmeklētāji jūtas ļoti vīlušies, jo mums te ir maz ārstu.

Nu kāda velna pēc atkal... un atkal ap fizioterapiju.

Es patiesībā arī sāku just no tā visa izsīkumu.

Nu nez, trīs, četrus cilvēkus te esmu iepazinusi, un tas laikam būs sausais atlikums.
Re: Mugurkauls
07.03.2017 08:26
Cienījamā Runcene. Ne jau es to sāku.
Man liekas,ka es jau atvainojos.
Lūdzu lasīt augstāk teikto.
Kā sievietēm patīk meklēt kašķi, kur tas nemaz nav.Ārsts nevar būt ārsts, ja viņš nemāk atrast kompromisu. Vienalga ar ko. Pacientu, kolēģi ,sarunu biedru.Sevišķi jau starp vīrieti un sievieti.Jo abu domāšanas veids ir ļoti atšķirīgs.
Taktiskā ( sīkumainā) un stratēģiskā ( mērķtiecīgā) domāšana papildina viens otru. Tas mums ir jāsaprot.
Atkārtoti ielieku skaidrojumu.
_______________________________________________________________________________________________

Labdien, Ilze!
Fizioterapeits ir ārstniecības persona ar specializāciju fizioterapijā (fizioterapijas speciālists, nevis ārsts), kurš pēc 4 gadus ilgām studijām kārto sertifikācijas eksāmenu un pēc tā veiksmīgas nokārtošanas tiek iekļauts ārstniecības personu reģistrā. Pēc iekļaušanas ārstniecības personu reģistrā fizioterapeits ir tiesīgs uzsākt savu privāto darbību kā pašnodarbināta persona. Fizioterapeits var strādāt jebkurā veselības aprūpes, sporta un izglītības iestādē vai uzņēmumā, piemēram, rehabilitācijas centros, slimnīcās, poliklīnikās, sanatorijās, sporta klubos, skolās, pirmsskolas izglītības iestādēs. Savukārt, lai kļūtu par ārstu ir jāstudē ārstniecības fakultātē 6 gadus un jāspecializējas fizioterapijā, turpinot studijas rezidentūrā. Pabeidzot studijas Jūsu kvalifikācija būs fizikālās medicīnas ārsts. Plašāku informāciju par ārstniecības personu sertifikāciju var iegūt -www.likumi.lv/tv_faili.php?doc_id=52959&get_file_id ...



Edited 1 time(s). Last edit at 07.03.2017 08:32 by Mazdakteris1.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 12 pieskaita 14?
Ziņa: