lauzta potīte

Aizsāka sondor 

lauzta potīte
08.03.2017 17:07
Labdien! Pirms 5 nedēļām lauzu potīti rezultāta operācija un skrūves, kā arī pozīcijas skrūve, kas jāņem ārā pēc 2 nedēļām. Pirms nedēļas noņemu ģipsi un sāku magneto terapiju. Uztrauc tas ka kāja pamst ja sēžu vai staigāju ar kruķiem un ja nolieku uz leju paliek tumši zila. Jau pagājusi nedēļa bez ģipša pamst gan mazāk, bet tas ka kāja paliek zila gan nav mazinājies. Vai tas ir kas nopietns? Piebildīšu, ka nekas nesāp, netirps un nekādi savādāks diskomforts nav. Sieviete 24g augums175cm svars 86kg. Traumas precizējums - Kr. fibulas metafīzes lūzums sindemozes līmenī. Sindesmozes bojājums.
Re: lauzta potīte
08.03.2017 17:26
Es neesmu ķirurģijā spēcīgs. Tomēr, cik saprotu ,magneto rezonansi taisīt ķermeņa daļai kurā atrodas dzelzs nedrīkst.Īsti nesaprotu par ko iet runa.
Magnētu terapija?
Kāju turēt vienmēr uz paaugstinājuma (spilvena.). Tas veicina atteci-venozo un limfas.
Kājas apakšējā daļa ir problemātiska pie jebkura ievainojuma. Vingrināt veselo kāju. Tas reflektori iespaido arī slimo.Turēt mērenā siltumā. Nenospiest ar zeķēm. Pie jebkuras traumas ir bojāti sīkie nervi. Tas arī izskaidro grūtības.
Parunāt noteikti ar fizioterapijas speciālistu. Par siltām vanniņām. Vieglām masāžām.
Kaulu dzīšanai vajag:
Kalciju,C vitamīnu,D vitamīnu, fosforu(zivis) un saules gaismu.
Lai veicas.
Re: lauzta potīte
08.03.2017 17:43
Magnētoterapija rakstīts izrakstā drošvien tā pati magnetu terapija saaugšanas veicināšanai un tūskas mazināšanai. Slimnīcā neko par to neteica, ģimenes arste arī nezināja vai var. Fizioterapijas kab. teica ka varot. Domāju ja jau izraksta rakstīts un tante, kas veic procedūru ari teica ka varot ar skrūvēm, tad paļāvos uz to. Paldies, tas viss tiek darīts. Kad kāju turu uz paaugstinājuma kāja ir laba. Bet tiklīdz nolaižu lejā paliek tumši tumši zila. Un salīdzinot ari ar otru kaju kājas virspuse ir brūna ada.
Re: lauzta potīte
09.03.2017 10:17
Biju šodien pie savas ķirurģes, kas operēja kāju viss esot normāli kāja varot vēl pamt un un ari zila palikt, normāla atveseļošanās gaita. Konsultēties ar fizioterapeitu un galvenais kustināt un vingrināt vanniņas ne karstas, bet siltas droši. Kā ari magnetoterapija ir ļoti laba un vajadzīga. Ceru ka kādam šis info noderēs!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 7 pieskaita 21?
Ziņa: