attieksme Linezerâ

Aizsāka arita 

ole
Re: attieksme Linezerâ
22.10.2004 19:24
es gan pati nebiju. Kaut arî mans vîrs mûk pa gabalu, ja runa iet kaut attâli par medicînu un ârsti ir cilvçki, kuri ðo profesiju izvçlçjuðies tikai, lai varçtu paskatîties, ka citiem iet sliktâk kâ paðiem, viòð pie ârsta (iepçjams jums) nebija pie rociòas jâved.

Viòam patika, ka nebija ilgi jâgaida pârpildîtos koridoros, ârsts ieklausîjâs ko viòð saka, vizîtes laikâ "neblenþ griestos", nesteidzas, tika izskaidrots viòa veselîbas stavoklis un dotas atbildes uz jautâjumiem, kuri viòam svarîgi.

Par telpam. Kabinetu iekârtojums mûsdienîgs ( Vâcijâ, ties pirms vairakiem gadiem, esot bijis ne tik labs), sonogrâfs turpat, nevajag skraidît apkârt pa slimnîcu izdarot izmklçjumus.

Diemþel :) neko sliktu neteica.
Ja nepiefantazçju klât, tad ðíiet bija arî atzinîba ârsta vizualajam izskatam ( ne jau degunam vai ausîm, bet gan aroda uzvalciòam).
Re: attieksme Linezerâ
22.10.2004 19:26
paldies:)
ole
Re: attieksme Linezerâ
22.10.2004 19:38
?
Re: attieksme Linezerâ
22.10.2004 21:18
Otto jau nevar iztikt ja viòu neslavç obligâti uzprasâs. Neglîti.
Re: attieksme Linezerâ
22.10.2004 21:47
to?
Labâk palika? Ðaurâ pierîte.
Re: attieksme Linezerâ
22.10.2004 22:43
Autors: ?
Datums: 22-10-2004 21:18

Otto jau nevar iztikt ja viòu neslavç obligâti uzprasâs. Neglîti.

tieði otrâdi, cerçju dzirdçt ko sliktu :(
ole
Re: attieksme Linezerâ
22.10.2004 23:37
Man jau arî gribçjâs kaut ko uzrakstît tam nelaimîgajam ?, bet tad padomâju un kïuva þçl tâ laika ko tçrçðu tâ íçma dçï.
arita
Re: attieksme Linezerâ
23.10.2004 01:53
qvq, daudz tu zini, jo ar ìim. ârsta nosûtîjumu kobra ir 3 lati, bez - 60, saki, maza starpîba? Kâpçc man nav ìim. ârsta, tâ ir mana darîðana, jo diskusija bija par attieksmi, kas nebûtu citâda, ja man bûtu ìim ârsts. Starp citu, ja man ir ìim ârsts, tad esmu neizdevîgs pacients, jo naudiòas mazâkas, tâtad attieksme sûdîgâka. Vai tad pçc daudzu loìikas tâ nesanâk?
Otto, esmu cilvçciòð, kas pelna ïoti lielu naudiòu un arî tâds, kurð zina tâs vçrtîbu un par samaksu mçdz pieprasît adekvâtu pakalpojumu. Diemþçl Latvijâ daudzi pieraduði savâkt lielas summas, bet pretî kaut ko neko, tikai izvçrst garum garâs diskusijas, par to, kâpçc neizdevâs, nevarçja vai negribçja. Un vçl, Latvijas apstâkïos izmest tekstus, pieraduði, ka ar piecîti gana, bet te, lûk, 60 lati, ir vairâk kâ kretîniski, jo daudziem 60 lati ir mçneða iztikas nauda. Un rupja es tajâ telefona sarunâ nekïuvu, bet, ja arî kïûtu, esmu klients. Bet, vai neliekas dîvaini, ka rinda ar ìim. ârsta nosûtîjumiem(3 Ls) un maksas(60 Ls), ir viena? Par ko es maksâju? Mani neinteresç, cik tas maksâ, piem., Amerikâ!
Autorei Nu gan varu teikt tikai vienu - ðâdi teksti - kâds cits ir rindâ un kâdçï tevis dçï un tml, neiztur profesionâlu kritiku. Es neesmu nekas sliktâks par tiem citiem rindâ, es esmu pacients vienskaitlî ar savu vienîgo dzîvi un savu individuâlo sapratni un no personâla, sâkot ar reìistratûru, vçlos ðo attieksmi saòemt. Jo tâs ir manas pilsoòa, cilvçka un nodokïu maksâtâja tiesîbas. Paldies, ka tu vienîgâ spçji izanalizçt, cik slikti, labi vai izcili es jûtos, neaizmirstot detaïas - ierakstu laiku un tml. Vismaz kâds par mani izrâdîja interesi, kaut arî visai savdabîgu... policijai vairâk raksturîgu. Un skaidrîbai - es pie kompja nesçþu, bet atrodos gultâ ar portatîvo datoru, vçl man ir visai zems sâpju slieksnis, spçju daudz izturçt, neapgrûtinu nabadzîgos mediíus ar sîkâm kaitelçm... Par Ðveici, saki, ka par 15 latiem man tur neviens neies klât. Kas par stulbu salîdzinâjumu! Ðveicç mâsiòas, protams, pelna mûsu izpratnç lielu naudu, bet sakarâ ar dârgajâm îrçm, pârtiku, lielajiem nodokïiem, tâs algas nav nekas îpaðs, taèu ATTIEKSME neapçstajos laðos netiek rçíinâta, cilvçks to nejût. Un vçl - Sveicieði aicina darbâ medmâsa, pat nodroðina ar dzîvokli, teica, lai mçs to Latvijâ pavçstot. Tad nu lûdzu, redzçs, ko daþa laba kobra tur pasâktu, bûtu tâda personîbas lauðana.
Paldies visiem par atsaucîbu, bet es vairâk negribçtu saòçmt komentus par to, cik es esmu vai neesmu slima. Lai veicas visiem, kas ir slimi! Lai jums izdodas atrast labus ârstus! Patiesîbâ ârsts ir otrais aiz Dieva, viòa rokâs mçs nododam savu íermeni. Labus ârstus es ïoti cienu, tâ ir profesija, kuru respektçju un paklanos. Bet tie, kas ðo darbu veic ar pretîgumu, ienîstot pacientus, jo kâds smird, nesmuks, maz maksâ, ir nicinâmi un ðî vârda necienîgi. Man tâda pakaïa ir rados, es zinu, ko saku! Veiksmi visiem!
airi
Re: attieksme Linezerâ
23.10.2004 02:56
otto - kas Jûs esat par arstu, ja drîkst jautât, lûdzu? paldies.
?
Re: attieksme Linezerâ
23.10.2004 10:39
Ja nepaglaudîji un komplimentu nepateici diezvai Otto bûs apmierinâts.
Re: attieksme Linezerâ
23.10.2004 11:20
Pçc bûtîbas medicînas iestâdei ir vienalga vai tu nâc ar nosûtîjumu vai bez.
Vienâ gadîjumâ - maksâ tu 60 ls, otrâ slimokase tos paðus 60 ls.
Pieïauju, ka bûtu jâplâno vieta arî akûtiem pacientiem, bet tas nav tik vienkârði - atnâk vakarâ pacients uz "privâtu " iestâdi ar sâpçm un asins vemðanu , ko ar viòu darît ? ja ðî iestâde nav paredzçta akûtai palîzîbai nav deþûrçjoðas op. zâles, íirurga, anesteziologa. Telefoniski pateikt jâ brauciet, palidzçsim bûtu galçji BEZATBILDÎGI.
Apskatîs jûs par 60 ls un sauks âtro palîdzîbu un pârvedîs uz 1. slimnîcu akûtai operâcijai.
Re: attieksme Linezerâ
23.10.2004 11:40
apskaidrojiet mani lûdzu, laikam esmu dumja. ar ko tad viens cilvçks rindâ ir sliktâks par autori un ko cilvçks, kuram ir tik ïoti slikti joprojâm dara mâjâs, bet nav slimnîcâ.
arita
Re: attieksme Linezerâ
23.10.2004 16:16
Nu gan, tevi ko rupji pasûtîst, ja citâdi nesaproti? Teicu gana bazarçt par manu veselîbu! Un no kurienes tu zini, kur es esmu! Dura! Mûsdienâs tehnoloìfijas ir gana labas lai kompis neatrastos tikai uz galda. Un cik nopratu no taviem komentiem kaut kur citâs tçmâs, tu strâdâ medicînâ, nu tad mans subjektîvais viedoklis, nedod Dievs atr tâdu tikties. CILVÇKS NAV DESA! TAS PÇC LABUMA NETIEK VÇRTÇTS! Es esmu laba ar to, ka esmu! Kâ tev ðaurpierei vçl paskaidrot, ka mani neinteresç tie citi rindâ, jo te esmu es! Tikai Dieva dçï, nesaproti ðo teikumu atkal burtiski, ieslçdz filozofisko savas domâðanas pusi, ja ir ko ieslçgt, protams!Un, ja tâ runâ mediíis, tad kur teikts, ka pret tiem citiem rindâ tu izturçsies labâk kâ pret mani? Jo tu jau nezini, kâ ir parereizi, psiholoìija tev ir pilnîgi sveða. Un vçl, vairâk nevçlos, lai tu man kaut ko saki, jo tavas ciniskâs rûpes par manu veselîbu balansç uz bezgaumîbas robeþas. Dzîvç esmu snobiska pret cilvçkiem, kurus uzskatu par dumjiem un ar tâdiem nekontaktçjos! Tâ ka ej dirst! Un nemâci mani dzîvot, pamâcies pati, lai akadçmiskâs zinâðanas tev nav tik sveðas! Cik slikti vai ne tik slikti cilvçks jûtâs, ir ïoti subjektîvi. Par to jau diskutçja, kad tika nolemts, kuros gadîjumos drîkst atïauties saukt âtro palîdzîbu...
Otto, no ðâda aspekta es piekrîtu, bet tas jau atkal, raugoties no nesakârtotîbas valstî, bet no mana - pacienta - aina paveras cita! Jo negribçtu, ka mani ved operçt kaut kur, pie deþûrçjoða íirurga, kura praksç es bûtu pirmâ... Bet nu ðajâ gadîjumâ, Linezerâ operç un ðî slimnîca man patîk , arî ârsti vairums gadîjumos ir ok. Garais storijs jau ir aizgâjis ne pa tçmai, jo viss sâkâs ar nelaipnu reìistratûras darbinieci, kas tâpat kâ sektretâre, ir uzòçmuma seja. Esmu atlaidusi divas biroja vadîtâjas, kuras klientam atbildçja tik nelaipni, ka man, to nejauði dzirdot, likâs, ka viòa runâ ar savu nelietîgo mîïâko. Es neklausîjos viòas attaisnojumos, pçc èetrâm dienâm bija cita, kas godprâtîgi veic savu darbiòu.
Un vçl, nesen Santâ lasîju rakstu par laipnajiem indieðiem, kuri ir tik nabadzîgi, ka savâs mâla bûdâs guï uz grîdas, bet staro acis, laimîgi smaida un izturâs kâ paði pârticîgâkie cilvçciòi. Daudzi saka, jo mazâk pârtikusi valsts, jo laipnâki cilvçki. Pati neesmu bijusi ðâdâs valstîs, tas no lasîtâ un stâstîtâ, bet gan jau, ka patiesîba. Esam gana pârtikuði, bet vienmçr kaut kas trûkst, jo bagâtâks, jo prasîbas lielâkas . Tas jau no pieredzes.
Re: attieksme Linezerâ
23.10.2004 16:29
Otto,
ir gan noziime kas maksaa vai slimokase vai pacients pats, jo no simokases dazhkaart LJOTI ILGI jaagaida taa naudinja..

Mans subjektiivs viedoklis - ja paciente buutu aizbraukusi uz Linezeru un aprunaajusies, vinju pienjemtu.Tur ir ljotij auks med. personaals.Es vispaar balsoju PAR Linezeru, tur strada tiesham labi speci ne tikai gastroenterologijaa..
Man pashai ir bijusi situaacija, kad pa telefonu regjistratore pasaka, ka pieraksts ir pilns, bet kad aizbraucu un parunaajos ar pashu aarstu, vinjsh neatsaka konsultaaciju. Protams, ja tas ir MAKSAS AARSTS. Nu vismaz es tikai pie taadiem eju:))
Re: attieksme Linezerâ
23.10.2004 17:01
arita - jus uzvedaties ka "NOVIJ RUSSKIJ" savulaik. Ko jus meginiet pieradit? Sava biroja jus esiet dievs. Varbut. Medicinas iestade jus esiet nekas. Ja vienigais ar naudu sev celu neatbrivosiet. Un variet savus pirkstus "VEJEROM NERASPUSKATJ". Jegas no ta nebus.

Tada ir sitacija medicina. Driz var sanakt ta, ka noklusiet autoavarija un gaidisiet 30 min., vai pat vairak, atro palidzibu arpus Rigas, jo nav jau tagad kam stradat. Variet ari nesagaidit. Tur jau nauda neko nenozimes. Bet netala nakotne situacija bus vel sliktaka. Un kamer tadi ka jus, vai pareizak sakot daudz ietekmigakie to nespratis, labak nebus. Bet sapratis kad bus rigtigie sudi.

Par lepnibu. Variet klut par sponsoru, pielikt Linezera registraturas darbiniekiem kadus 150 menesi, tad bus jums laba attieksme, jo bus konkurence uz so vietu un cilveki ar divu pirkstu plato pieri tur neaizturesies.

arita
Re: attieksme Linezerâ
23.10.2004 22:11
Dakteri, Raimond, jûs pats esat ârzemçs, ar to arî jûs apsveici. Tas ir prâtîgi darîts, jo ne jau dumjâkie to spçj izdarît. Es galîgi nenosodu. Bet tad nevajag te izplûst baigajâ aizstâvîbas runâ, kâ savulaik amerikas latvieði, kas aizlaidâs, bet augstprâtîgi bazarçja. Un es neuzvedos kâ jaunais krievs, jo tas arî ir stulbs stereotips par tiem, kam ir nauda. Es esmu cilvçks ar savu viedokli, ïoti stiprs cilvçks, kas savos 30 ar kapeikâm daudz izdarîjis un pieredzçjis, cilvçks ar labu izglîtîbu, cilvçks, kurð piedzîvojis ari smagu bankrotu(ïoti smagu), bet nostâjies uz pekâm, tâds, kurð nav izmantojis veèu naudu un citâdi manipulçjis, nav veicis netîros darîjumus, tâdçï paðpârliecinâts un necieðu, ja tâdi kâ Nu gan, man sâk braukt augumâ. Un tagad nesâciet tekstus, ka izglîtoti cilvçki nerunâ rupjîbas, jo man arî ðajâ jautâjumâ ir sava teorija. Un kâ, dakter, jâsaprot, ka slimnîcâ es esmu nekas! Murgs! Es esmu pacients. Un lûdzu ðíirt plâtîðanos, izplestus pirkstiòus(kaut gan es tos arî varu izplest, ja jûtu, ka ir par ko) no personîbas iezîmçm! Jûsu argumenti neiztur kritiku, tie, kuri nemâk bût pieklâjîgi apkalpojoðajâ sfçrâ par 100 latiem, tâdi nebûs par 1000, gan jau kaut kad izlauzîsies patiesâ daba! Kâdam 100 lati var nozîmçt veselu bagâtîbu, bet kâdam 1000 neko. Tad var bût jçga pârskatît kolektîva formçðanas pamatprincipus. Ir bûtiska atðíirîba, vai reìistratûrâ strâdâ, piem., vientuïâ mamma ar èetriem bçrniem, kurai ðie 150 lati ir pilnîgi nekas, jeb arî budþeta studente, kura bûs ar neiedragâtu nervu sistçmu un pietiekami laimîga par ðâdu summiòu. Tas tikai âtrs piemçrs, gan jau var izdomât arî citus variantus.
Man nav jâsponsorç slimnîcas, to neuzskatu par pienâkumu, jo darbinieka algas palielinâðana nemainîs uzvedîbu. 1997. gadâ kâdai darbiniecei tika maksâta alga 550 lati, tiem laikiem milzîga summa, jo likâs, ka ðis cilvçks atbilst laba, profesionâla darbinieka statusam, rezultâtâ uzòçmuma darbs bija pamatîgi paralizçts, jo viòas darbs bija visai svarîgs. Kad dâma tika atðifrçta un atlaista, viòa nekautrçjâs piezvanît un pajautât, vai saòems algu pilnâ apmçrâ! Cilvçki bieþi nenovçrtç savu varçðanu un riskç ielîst amatos, kuros viòi nedrîkstçtu iet pat tuvumâ. Tâdu piemçru man ir visai daudz. REZUMÇ - NAUDA NEATRISINÂS CILVÇKU KOMUNIKÂCIJAS IZPRATNI! Palasiet, ko pats, ârsts bûdams, man esat sarakstîjis!
Es politikâ nestrâdâju, nerisinu ðâdas problçmas, par ko jûs runâjat, bet es godîgi maksâju nodokïus, lîdz vçmienam godîgi, tâdçï neesmu pelnîjusi, ka mani rupji apkalpo, ka neatbrauc âtrâ. Jâ, ðâda ir situâcija valstî, iespçjams, ka bûs vçl sliktâk, kâ jûs sakât, es nezinu, neesmu kompetenta ðajâ jomâ, bet tas nenozîmç, ka ðî situâcija ir normâla, bet mana domâðana nepareiza. Kad man bija bankrots, parâdi, kad visi pieprasîja naudu un likâs, ka labâk nomirt, es nekliedzu bez pamata uz pârdevçjiem, trolejbusâ un tt, tikai par to, ka man nav naudas, ka esmu lûzere. Cita lieta, ka man savu viedokli nav problçmu izteikt un pamatot. Vai tad tas ir normâli, ka Stradiòos mâsiòa mani nomçrî ar niknu skatu pirms vçl es muti atveru, tipa, a nu âtri piecîti, citâdi þurku indi ielieðu sistçmâ...
Tâ, lûk, dakteri Raimond! Teicât, ka jûsu teksti paliekat bez komentâriem, tad nu re, cik gari ''iekomentçts''.
Re: attieksme Linezerâ
23.10.2004 23:54
Arita

Mums abâm ir augsts paðnovçrtçjums, mçs abas, cik saprotu, dzîvç visu esam sasnieguðas paðas, caur smagu darbu, stresu un grûtîbâm.

Bet.

Kâ tas nâk, ka kâdam dzîvç nekad negadâs sliktas , nelaipnas mâsas un neiecietîgi dakteri?! Bet citi nepârtraukti uzduras uz hronisku nelaipnîbu un rupjîbâm?

Laikam jau tas no mums paðiem pacientiem atkarîgs. Ja gribam, varam jebkuru situâciju vçrst par labu. Ja gribam.

To neiecietîbu un cita nenovçrtçðanu vajag pârslimot, un tad paðai vieglâk paliks.

Tas no vienas puses. No otras, runâjot par slimnîcas reìistratûru, protams, administrâcijai bûtu jâseko, kâ strâdâ viòu personâls. Tâ tomçr ir slimnîcas seja.
Re: attieksme Linezerâ
24.10.2004 00:02
Zinaamaa meeraa taas fuurijas (gandriiz visas) var piejauceet un ar paaris fraazeem un pozaam panaakt, ka vinjas kljuust par maigiem jeerinjiem!
Tikai tam ir vajadziiga pieredze un gudriiba!

Arita, varu dereet, ka Tevi pa gabalu var pamaniit deelj graboshas astes!
arita
Re: attieksme Linezerâ
24.10.2004 00:25
Labvakar, Vaiva! Jâ, viss ir tâ, kâ saki! Vienîgais nav jau tâ, ka man viss un visi ir slikti! Galîgi, nç! Es jau teicu, ka savâs problçmâs nevainoju nevainîgos. Bet nu varu piekrist, ka man tieðâm nav tas pakïâvîgâkais raksturiòð. Ir cilvçki, kas it kâ nekad neapvainojas, netaisa traìçdijas, kur to nav un arî kur ir! Tâ visu mierîgi un pârdomâti. Bet, man liekas, ja visi tâdi bûtu pasulç nebûtu attîstîbas, dinamikas. Kaut gan es neticu, ka arî ðie mierîgie, îpaði pozitîvie cilvçki nav saskâruðies ar nepamatotâm negâcijâm no apkalpojoðâs sfçras darbiniekiem. Vienîgi varbût viòi necînâs, bet pieòem kâ faktu. Man, piemçram, ir grûti piemçroties cilvçkiem, kas ir pilnîgi pretstati man it visâ. Diez vai manâ vecumâ ir iespçjams pârslimot neiecietîbu un cita nenovçrtçðanu, kâ tu saki. Es gan novçrtçju cilvçkus, protams, tas ir subjektîvi. Bet, ja man ðis cilvçks liekas gudrs, kaut kâdu iemeslu dçï îpaðs, es viòu cienu, bet, ja nç, mani viòð neinteresç un es izvairos no strîdiem un kontaktiem, ja iespçjams. Nu, jâ tas var bût ir stulbi, bet tâda es esmu. Un man tas nenâkas grûti. Sen esmu sapratusi, ka cilvçks nav radîbas kronis un ka dzîve ir îsa, lai izdabâtu katram. Jo man noklusçt savu viedokli, kaut arî zinu, ka tas izsauks negâcijas, nozîmç, izdabât. Var vienreiz, otrreiz, bet tad tas kïûst par grûtu. Òu, piem., man ir paziòa, kura savam bçrnam ïauj visu, arî ciemos netiek aizrâdîts, ja viòð bizo pa dîvâniem, lien atvilktnçs, rausta mammu un viòa ik reiz pârtrauc sarunu, lai izdebatçtos ar savu bçrnu. Man tas krît uz nerviem, jo mûsu izpratne par bçrnu audzinâðanu ir cita. Varbût mierîgâkie to pieciestu, aprunâtu un tçlotu, ka viss ir ok. Bet es piecietu tieði 5 ciemoðanâs reizes, pçc tâm es jutos iztukðota un nogurusi. Jautâjums, vai dzîve ir priekð tam, lai mçs pârvarçtu sevi, savukârt kâds cits to izmantotu nevietâ? Un tâ visur. Kurð vinnç? Kurð zaudç? Es atklâti pateicu, kas man nepatîk. Un punkts. Redz, teorçtiski skan vienkârði, bûsim iecietîgi, bet dzîvç viss ir savâdâk. Un kâds vienmçr to pamanâs izmantot. Bet vispâr - pçc horoskopa esmu auns:):) Kâ tev izdodas rast risinâjumu lîdzîgâs situâcijâs?
arita
Re: attieksme Linezerâ
24.10.2004 00:28
Dusma! Nç, tieði otrrâdi! Esmu gan ïoti efektîga tumðmate un mani patiesi visi pamana, izskatos visai piemîlîga. Daudzi ir pârsteigti, kad mana graboðâ aste atklâjas...:):):)
Re: attieksme Linezerâ
24.10.2004 00:56
Neiecietîbai, stulbumam , rupjîbai, nekompetencei un visam citam, kas man nepatîk, vienkârði uzgrieþu muguru. Man nav vajadzîgi tukði un neauglîgi strîdi. Man tam vienkârði nav laika. Jâ, tik vienkârði.

Par pozitîvo attieksmi-tur viss ir pavisam vienkârði. Nekad neuzskatu, ka kâdam nepazîstamam cilvim mani ir nez kâ un nez kâpçc jâmîl.

No cilvçkiem gaidu pozitîvu attieksmi, un tâdu arî saòemu.



Ziòojums rediìçts (24-10-2004 01:23)
Re: attieksme Linezerâ
24.10.2004 14:23
to arita
Liekas ka mes itinj labi sapratamies :) )))) ) )) ))) )) )) )

Tad busim pozitivi!!! :-)

Visiem pozitivu dienu ! :)

Re: attieksme Linezerâ
24.10.2004 14:48
arita
piedod, bet no ðiem taviem komentiem man ðíiet, ka es ari tevi labprât pasûtîtu, savas dzîves laikâ esmu pasûtijis d.... 3 pacientus, neskatoties uz naudu, vienam no viòiem kompensçjot naudâ zaudçto dienu.
Neviens no viòiem nesaprata kapçc, bet tas kam samaksâju liekas bija pat ïoti apmierinâts
Re: attieksme Linezerâ
24.10.2004 15:33
to arita & Vaiva

Nu tad mîïâs meitenes, ja jau esat dzîvç sasnieguðas materiâlo labklâjîbu un izpratuðas dzîvi, nâkat un íeraties pie medicînas sakârtoðanas.

Bûs privâtâ medicîna, vçl tikai nepârlieku ilga agonija un tad bûs visas iespçjas pierâdît sevi medicînas biznesâ.

Ne es, ne otto, cits no mediíiem no tâ ne vella nejçdz, mûs mâcija ârstçt un ne jau rçíinât kuru ârstçt, par kâdu naudu ârstçt, cik dârgi ârstçt.
Arî reìistratûrâ varçsiet nodroðinât reìistrâtores, kuras smaidîs kâ Pamela Andersone un smarþos pçc Ðaneles smarþâm.
arita
Re: attieksme Linezerâ
24.10.2004 18:08
otto, kâpçc? Jûs abi ar miegu tâ arî nesapratât neko par to naudu. Es par mâti, jûs par meitu. Tad jau tev, Otto, jâpasûta visi, kas atïaujas domât. Bet par naudu jau jûa visi runâjat, ka izturçties slikti drîkst, jo maz maksâ, es saku, ka nedrîkst gan. Tas ir viss, stipri saîsinot diskusiju.
Re: attieksme Linezerâ
24.10.2004 18:29
to arita
Nu neapðaubâmi, ka es par naudu neko nesaprotu!
Es saprotu kaut ko par cilvçka ârstçðanu, bet bizness man ir abzolûti tumða lieta!!!!
Re: attieksme Linezerâ
24.10.2004 18:34
Arita taa ari neatbildeeja peec kaadiem tad kriteerijiem taa vieta vinjai buutu jaaizbriivee. Gastroenterologjija muuslaikos ir gana pieprasiita specialitaate un bezdarbs tuvaakajaa laikaa aarstiem nedraud, taalab jau rindas pat ja jaamaksaa visai smukas summinjas. Man domaat, zaudeejot vienu shaadu klientu iestaade ar labu vaardu neko nezaudees un mediciinas personaalsietaupiis nervu shuunas, jo nebuus spiests tikties ar tik klaji negatiivisma pilnu cilveecinju. un shaada histeeriska bljaustiishanaas par pahsas saniegumiem un visvareniibu skan, mazaakaa meeraa, dumji un situaacijai neatbilstoshi. Aarstu truukst un esoshajiem darba pietiks arii bez shaadu buutnju iekljaushanas klientu lokaa. neviens nav pasaules naba, arii Juus Arita nee. Un no shiem tekstiem shkjietat ljoti nepatiikama persona, kuraa bez naudas nekaa cita nav.
Re: attieksme Linezerâ
24.10.2004 18:40
bija pacelti divi jautâjumi
- mani nepieòçma uzreiz, kaut gan gribçju maksât, it kâ jau atbildçju nesaprati tavas problçmas
- par laipnîbu - drîz ðeit arî visi tevi skaïi lamâs un tu nesapratîsi kapçc
Re: attieksme Linezerâ
24.10.2004 18:56
pasûtîjis ïoti laipni (mîïi pateicis izvçlieties citu arstu) esmu 3 pacientus 20 gadu laikâ
- 22 gadîgu jaunçkli, kas atnâca ar mâti un bija uzrakstîjis savas slimîbas izklâstu uz 30 lapaspusçm no kurâm 10 aizòçma sajûtas, 10 sudzîbas par citiem ârstiem, 10 jautâjumi, kopâ viòi tur bija kâdi 200. Mîïi palûdzu, lai abi aiziet pie psihiatra un ja tas atzîst par veselu, lai nâk pie mainis.
- jaunu sievieti, kura gulçja man nodaïâ un kad no rîta iegâju vizîtç uz manu labrît, atbildçja - man paðreiz nav laika ar jums runât, viòa runâja pa meb. tel. Izrakstîju meiteni no slimnîcas, viòa tâ arî nesaprata par ko.
- onku poliklînikâ, kas uz mani sâka bïaut, jo biju nokavçjis 30 min, jo bija akûta operâcija. Samaksâju viòam par zaudçto laiku un ceïa izdevumus 25 ls apmçrâ. Arî nâkoðajâ dienâ atteicos viòu pieòemt, kad viòð atkal bija klât, tad tikai pateicu : piedodiet, bet ðodien mums nebija nekas sarunâts, tâ kâ nemaksâðu jums par zaudçto laiku.

Tu ietilpsti otrâ kategorijâ - es maksâju visiem jâbût laipniem, lai arî kâda maita es esmu.
Nav klientam vienmçr taisnîba, nav.
Es ðad tad aizrâdu cilvçkiem veikalos, krogos, frizçtavâs, kad viòi pret personâlu izturas cûcîgi.
arita
Re: attieksme Linezerâ
24.10.2004 21:34
Otto, nekad, nekad, nekad TÂ neesmu izturçjusies, kâ tevis aprakstîtâ sieviete! Es neesmu nekâda maita, kura izaicinoði plâtâs ar naudu un par to kaut ko prasa. Bet es neïauju pret sevi izturçties NEPAMATOTI slikti. Un, ja maksâju, gribu zinât, par ko. Vai nevienam nav gadîjies, ka atnâk flîþu meistars, novçrtç maksâtspçju un pieprasa labu summiòu, bet strâdâ ðausmîgi? Un te lûdzu filtrçt - tâ nav situâcija ''pirkstiòi vçdeklî''. Bet, ja es maksâju un neizturos kâ cûka, pret mani tieðâm jâbût laipniem. Ja jums radies tâds iespaids, esmu pârprasta. Un tavâ nosauktajâ kategorijâ neietilpstu.
Ieshuks - bïaustîties, kâ tu saki, par saviem sasniegumiem nav gan stulbi. Ja es esmu kaut ko sasniegusi, tad nu esmu. Sevi noliegt nevietâ ir pîïu dîía sindroms. Paskaties, kâ amerikâòi Baiïu faktorâ sevi slavç un neviens nesaka, ka vispirms parâdi, tad runâ. Mentalitâte, bet nu esam ES. Laiks liks pârorientçties. Bet es patiesi esmu sasniegusi daudz. Un pati. Tâdçï arî lepojos, bet latvietis jau nepalielîs... Drîzâk skaudîs. Un neesmu gan es negatîviste, drîzâk otrrâdi, tad jau tu pati esi negatîviste, ja tâ saki.
Ja es tâda esmu, tad kâpçc mani mîl draugi, paziòas aicina uz tusiòiem(tur nav izdevîguma), ar mani viòiem ir jautri un inèîgi, jo man ir VIENMÇR idejas un savs viedoklis. Es vienkârði pasauli redzu biðíi citâdi.
Kâpçc man vajadzçja izbrîvçt vietu, tâpçc ka bija(un ir) traki. Bet es jau teicu, ka negribu runât par veselîbu. Tâ meitene man neko nepaskaidroja, nosauca datumu un viss. Es pârjautâju, vai patiesi nevar âtrâk, viòa atcirta, nu jûs pierakstît vai nç, teicu, ka nevar . Saruna ilga 30 sek. Viòa varçja teikt, nç nevaram ,bet, ja jums liekas, ka gaidît nevar, sauciet âtro vai ko tamlîdzîgu. Prièom te mana nauda. Beidziet skaust, pretîgi. Un, ja kas, man ta bez naudas ir gana vçl lietu, jo tâs visas dod nauda:):), kurð tad te par naudu vien runâ, ja ne mediíi, redz, esam nelaipni, jo naudas maz, tad jau jums nekâ vairs cita nav...:) Filozofisks joks.
Es jau varçtu aprakstît kâ Otto ar 1)2)3) kâ vienam cilvçciòam gâja Stradiòos... Paðai reìistratûras darbiniecei... Tâdi piemçri un personiski uzbraucieni nevairo cieòu. Varat turpinât mani apriet, bet, jâ, Otto, toè nesaprotu, par ko.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 18 pieskaita 7?
Ziņa: