attieksme Linezerâ

Aizsāka arita 

Re: attieksme Linezerâ
24.10.2004 22:16
arita
tev vajadzçja izdarît tikai vienu lietu, palûgt pie telefona ârstu.
Re: attieksme Linezerâ
24.10.2004 22:21
Labi. Ludzu beidziet. Vis jau skaidrs. Cik var?

Autore ir - biznes ledija kuras prasbas principa ir pamatotas. Sikumi nav svarigi.

Mums (medikiem) ir sava izprtne par medicinas stavokli un problemas butibu.

Saja saruna atspogulojas musu sabiedribas problema, mes viens otru nesaprotam (mediki - pacienti).

Un vel ir problema - valsts viri Latvija darbojas pec Romas principa ''RAZDELAJ I VLASTVUJ"

Re: attieksme Linezerâ
24.10.2004 22:40
Baigaa Arita, pa priekshu izlielaas ar saviem naudas maisiem un peec tam nevainiigi pajautaa pri chom te nauda!:)))

Uz aarstu fona jau tas izskataas taa neko, bet nu man no mana personiskaa helikoptera, ar kuru es karaajos virs Bahaamaam, gribaas teikt - nerunaa chukstus, nabadziiba nav netikums!;)
Vienmeer buus kaads, kas buus krutaaks par Tevi!

30 sekunzhu saruna, kura tiek apzhljembaata un kultiveeta kaa nezin kaads notikums!
Aritai, kaa biznesa sievietei, gan dereetu zinaat principu, ka ja izmet pa durviim, tad ielien pa logu.
Nu un, ka viena chiiba bija nelaipna, njem telefonu un zvani, liidz kameer sazvani aarstu istabu vai citu regjistrantu!

...
arita
Re: attieksme Linezerâ
24.10.2004 23:21
Paldies, Raimond! Vismaz mçs tieðâm esam sapratuðies! Ar to arî patiesi gribçtos beigt ðîs debates. Vienîgi piebildîðu Dusmai, ka naudu pieminçju tikai tad, kad Otto man augstprâtîgi izmeta, pieraduði te pa piecîti tikt cauri, kâ paprasîja 60, tâ cauri.. Jau aizmirsâs? Tad nu pateicu, ka neesmu nabadze un lieta ir citur. Un aizstâvu es nabadzîgâko kategoriju. Pati esmu pabijusi tâdâ situâcijâ, kad trolejb. biïetei naudas nebija. Vçlreiz palasiet! Bet nu parâdîjâs letiòu daba... Pârmetâties mani ''ârstçt'', pretîgo naudas maisu, kas jums kaut ko nozadzis. A pat, ja nç, vienalga cûka , jo naudu dabujusi un augstprâtîga maita. Un ziniet, vecenes, jums vçl arî visai bîstama! HI! HI! Un zinât jau zinu, kâ jâlien i pa logu, i pa citâm atverçm, tikai atkal stâsts bija par ko citu.
Vçl neaizmirstiet, ka te runâjos tikai ar ârstiem, kâ pieslçgsies apârstçtie.... iz tautas. Ta bûs ko dzirdçt. Starp citu, ârsti mani mîl, it îpaði vîrieði. Esmu pat ïoti lutinâta. Un neviens jau nezina, cik maksâtspçjîga es esmu vai neesmu. Tâ ka nu nepareizs jums priekðstats radies. Bet vienmçr jau dabû pa muti tie, kas neziepçjas. Jâ, un labi ârsti arî man ïoti patîk. Jau rakstîju.
Visas cepures nost zobârstiem, ar sâpçm nav jâgaida, nav jâstreiko, viss ok! Piem., klînika Ark. Malaèi! Un ar dakteri pa telefonu arî drîkst runât, Otto! Jo es nesapratu, vai tâ bija vai nebija ironija!
Lai visiem skauìiem labs prâts! Bet, ja zinâtu, ko prasîja ðâds darbs, man neskaustu pçdçjais bomzis!
Re: attieksme Linezerâ
24.10.2004 23:34
Kopumaa man vislabaak patika shis:

''Tâ tomçr ir misijas profesija!!!!!!!!!!!!!!!!''

Un vispaar ir gana pieraadiits, ka 12pz chuula ir akuraat taa slimiiba, kas no nerviem metaas. Taa kaa nedaudz buus melots par to paarlaimiigo radu/draugu pulku un vispaarejo paarlaimiibu zemes virsuu. Arii norakstiit to visu uz shaushaliigi gruuto un necilveeciigo darba dziivi arii nepavilks. Negatiivisms un uzpuutiiba pa viileem lien laukaa. Tikai manas domas.
Re: attieksme Linezerâ
24.10.2004 23:47
Es savâm mâsâm, reìistratorçm, sekretârçm visu laiku dzenu galvâ jebkurâ aizdomîgâ situâcijâ sauciet uz sarunâm ârstu.
Bet tas ir grûti - vientuïai mâtei ar algu 110 ls mçnesî vispâr ir stipri pie kâjas visas ðîs çtiskâs lietas.
Re: attieksme Linezerâ
24.10.2004 23:49
Nekas Tev otto neatliks, jaapieliek alga :-)
Re: attieksme Linezerâ
24.10.2004 23:52
tas nav atkarîgs tikai no mainis
vispirms master plâns , tad algas
Re: attieksme Linezerâ
24.10.2004 23:56
Kaads veel maasterplaans! Viedai tatas balsij jau sens skaidrs, ka algas nav jaapieliek, bet kjirurgu (plashaak- opereejosho specialitaashu aarstiem) savos Ls20 000 ikmeenesha kukuljos jaadalaas ar paareejiem :-) tajaa skaitaa arii ar regjistratoreem :-)
Re: attieksme Linezerâ
24.10.2004 23:58
ja es dalîðos ar visiem - anesteziologiem, mâsâm, sanitârçm, reìistratorçm, tad man nav vçrts òemt- atbildîba un risks mans, nauda visu :)
Re: attieksme Linezerâ
24.10.2004 23:59
A kam tagad viegli :-)
arita
Re: attieksme Linezerâ
25.10.2004 00:16
Ineðuk ar piemîlîgo vârdiòu, vai taktiski ir apspriest, kas man par slimîbâm un no kâ cçluðâs. Vai tad tas ir profesionâli pa internetu uzstâdît diagnozes? Es to lûdzu? Es tev nepatîku, èau! Neanalizç! Bet èûlu man diagnosticçja tieði 6 gadu vecumâ. Laikam piedzimu ar negatîvismu, uzpûtîbu un privâto biznesu! Èau, Rasma! A kâpçc nevar grûto darbiòu vainot? Vai medicînâ ir jauna nozare demagoìija? A profesija patiesi ir LIELÂ MÇRÂ misijas. Tikai tas nenozîmç burtisku izpratni. Atkal nedaudz filozofijas un medicînas vçstures. Kas tad bija pirmie ârsti? No turienes arî ðis jçdziens.Tâpat kâ skolotâji. Vai nav tie bçrni jâmîl? Gribçtu, ka uèene iedod sîkajam pa acîm, jo viòai viòð jau sen zb., alga taèu maza? Re, tu bûtu skolotâja, es skolniece, es taèu tev nepatîku, kâda vaina man salikt tonnu divnieku, iedot bietç i miers! Po, tur analizçt, kâpçc tâ vai ðitâ. Kâda tur misija!! Profesionalitâte! Es dievinu profesionâïus un gudrus cilvçkus. Tâdiem piedodu ïoti daudz! Starp citu, saka, ka ârzemçs èûla nav îpaði raksturîga, vai tur bûtu visi klonçtâs mâtes Terçzes?
Re: attieksme Linezerâ
25.10.2004 00:18
Miegs

Es neesmu biznesa lçdija.

Neuzskatu, ka visu dzîvç nosaka nauda. Es arî par 100 Ls algu nekïûtu rupja.
Re: attieksme Linezerâ
25.10.2004 00:24
Tam jau shis forums domaats, lai izteiktu mineejumus, nevis noteiktu diagnozes.

Un diagnozi nenoteicu, to jau saakumaa paveestiiji. A etiologjiju der zinaat, profilaksei noder :-)

A profesija NAV MISIJAS (zheel saruugtinaat). Taapat par naudu vien straadaa. Ir interese- zinaatiniska vai kaada cita, varas apzinja (tomeer zinaamaa meeraa var izveeleeties kam dziivot un kam mirt- perversi manupraat, bet ir arii taadi), pashu kompleksi. Bet eksemplaari, kuriem nedod eest, dot kaadam paliidzeet- sorry, bet nav maniiti.
Re: attieksme Linezerâ
25.10.2004 00:51
"Un ziniet, vecenes, jums vçl arî visai bîstama! HI! HI!"

...taa, naudas maisus apspriedaam, tagad apspriediisim vecenju biistamiibu!:)))
Ko ta dariisi - shausi, shljausi, meegjinaasi ar nagiem matos iekjerties vai kaadu bruutgaanu dzzeraju-Koljku meegjinaasi atkanteet ???

Psihiatrijas studentiem tas liktos bezgala interesants izpeetes materiaals!;)
Re: attieksme Linezerâ
25.10.2004 00:59
Lasu,lasu un nevaru neiejaukties.
Protams, ar to naudu autorei gan nevajadzeejaa plaatiities, tas tomeer skan taa provinciaali :)) Bet lai nu paliek..

Bet kas attiecas uz teemas buutiibu, tad:

1)Pilniibaa saprotu autori, un par regjistratuuras darbinieces nelaipniibu nebriinos itin nemaz, pati esmu saskaarusies ne ar to vien, bet es parasti reagjeeju mierigaak. Manii vairs nav taa jauniibas maksimaalisma un esmu sapratusi, ka pasauli nepaarveidosi, un Latvijaa sabiedriiba ir taadaa kaada taa ir,diemzheel. Klusiibaa izdaru secinaajumus par sho cilveeku un aizeju. Aarsts NAV vainiigs, ka regjistratuuraa straadaa taads cilveeks.

2)Ineshuk, ne velna nav pieraadiits, ka 12pzarnas chuula iemetas no nerviem, lasiiju Danilaana rakstus - chuula veidojas no heliobakteerijas.

3)Pilnigi piekriitu Otto, vajadzeeja pie telefona paluugt aarstu un vinjsh buutu pacienti pienjeemis. Noteikti, jo runa iet par akuutu gadiijumu.
Man pashai n- taas reizes bijis taa, ka regjistratuuraa pasaka - nav vietu, bet kad NORMAALI aprunaajos ar aarstu, izskaidrojot situaaciju, man NEKAD nav bijis atteikts.

P.S.Un runaajot par Gastro, atkaartoshos - tur ir tiesham jauks medikju personaals, tur pat "kobru" noriit bija tiirais nieks. Peec izmekleejuma dr. Sosaare , kas veica endoskopiju, visu laipni izskaidroja un atbildeeja uz maniem jautaajumiem.
arita
Re: attieksme Linezerâ
25.10.2004 02:36
Nç, Dusma! Es vienkârði noðauðu! Ko saki, komentçsi? Tev tak paðai no skaudîbas bûs èûla. Izlasi vçl savu komentu. Drîkst zinât, cik tev gadu? Ja lîdz 22, tad ok, ja vairâk pi....tc.
Par naudu jau pateicu, kâpçc sâku. Bet provinciâli vai nç, taèu par to vien visi runâ, savukârt Krievijâ nekâdu biznesu neuzsâksi, ja ieradîsies kâ lubraks. Kas tur darbojas, tas zinâs. Tur ir tâds snobisms un naids pret nabagiem, ka neçrti viòu vietâ. Vienmçr atceros savu bankrotu un aizstâvu otru fronti. Bet tagad, kad mani apdirð un visâdi apsaukâ tie, kam ir sûdîgâk, sametas ðíçrmi no sabiedrîbas, kurâ dzîvojam. Ar kâdâm tiesîbâm? Par ko? Atnâciet un man pasakiet sejâ! Jûs visi, kas labprât òemat ðo paðu smirdîgo naudu, kas dalât pircçjus nabagos un turîgajos ar visâm no tâ izrietoðajâm sekâm, jûs, kas par neiedotu dzeramnaudu râdât ìîmjus. Jûs, kas saoþat potenciâlo naudas maisu un liðíîgi smaidât, tad ar vîru zem flaneïa segas apdirðat veiksmîgâkos un laimîgâkos tâ vietâ, lai kaut ko izdarîtu paði? Piem., aizbrauktu uz ârzemçm? Slabo, valodas nezinâm?Kas ir ko? Pretîgie skauìi. Uzslavçjiet par sasniegumu, varat pârkâpt savam lepnumam? Anonîmie kakâtâji? Paskaidrojiet, par ko man uzbraucat? Ko par mani zinât? Kam esat palîdzçjuði materiâli, garîgi? Kad pçdçjo reizi? Kâda jums dzîvç ir bijusi lielâkâ nelaime? KO JÛS PAR MANI ZINAT? Man nav slaveni vecâki, man vîrs nav slavens biezais, viòam vispâr uz biznesa lietâm nav íçriena. Es pirmo soli biznesâ sâku, ieíîlâjot savu dzîvokli un tâ uz priekðu, man nebija padomdevçju, kïûdîjos un bakstîjos. Cik zinât tâdas, kurâm vîrs vai mîïâkais nav nopircis biznesu vai vietu biznesâ? Kâpçc es nevaru atskatîties ar lepnumu uz savu paveikto? Ârzemçs cilvçki smaida un apkampj,( Ja nav konkurenti, protams) viòu acîs redzama cieòa. Vai mums arî nevajadzçtu kaut ko pozitîvu paòemt no tiem rietumiem nevis tikai burgeru invâziju. Man brîþiem þçl, ka esmu te dzimusi un esmu latviete. Es pieòemu, ka visi ir kârtîgi izíengâjuðies, ðo rakstot pat nobirdinâju asaras un dakteris atòem kompi. Ceru, ka kâds saprata arî mani. Paldies visiem!
Re: attieksme Linezerâ
25.10.2004 09:07
Labrît!
Ilgi domâju rakstît vai nç, tomçr pârlasot Aritas rakstîto (teksti tomçr pagari) nevilðus iedomâjos, ko gan cilvçkam savâ dzîvç nâkâs pârciest, kam iziet cauri, un kâdas tas atstâj sekas uz attieksmi pret sevi un apkârtçjiem.
Re: attieksme Linezerâ
25.10.2004 09:30
Es palieku pie sava, ka it daudzas slimiibas no stresa/emocionaali nesakaartotas dziives un nesakaartotaam attieciibaam.Un chuulas slimiiba te nu buutu pirmajaa trijniekaa. Helikobakteerija shobriid ir ljoti modee. Gan naaks cita mode. (Un aarstiem bez psihologjijas ievirzes dazhaadas psihosomatikas teorijas galiigi nerullee.) Un autorei noteikti ir emocionaalas dabas trauceejumi, kas sho visu veicina. Zheel principaa (to gan vinjai nekaadi nevajag, jo biznesa haizivs tachu, liela un varena, vechus atnjems un pashas noshaus). Bet nedomaaju, ka ar visu naudu vinja buutiibaa ir laimiiga. Nu neshkjiet un viss. Pat bez skaudiibas. Man prieks par veiksmiigiem cilveekiem. Bet, ja tas viss naak shaadi, rodas jautaajums- vai tas ir to veerts. Tev ir nauda, iespeejams ljoti daudz naudas, bet no Cilveeka palicis ljoti maz.
Re: attieksme Linezerâ
25.10.2004 09:33
Es Tevi Arita tomçr nesapratu.
Nu "pasûtîja" Tevi vienâ vietâ 30 sekundçs. Tu patçrç n-tâs stundas, lai diskutçtu par ðo problçmu. Izeju, ja Tev tieðâm palîdzîba bija vajadzîga, varçja atrast. Un ir taisnîba, ka pietiek arî labo, atsaucîgo, profesionâlo cilvçku. Man dzîvç, nez kâpçc, gadâs komunicçties ar tâdiem. Un retâs sliktâsreizes prâtâ nepaliek.
Un vçl es nesaprotu, kâpçc Tev liekas, ka visi skauþ Tavu naudu.
boleks
Re: attieksme Linezerâ
25.10.2004 09:38
ziniet, miiljie medikji, palasot ka jus visi medicinas iestade stradajoshie te tagad uzklupat uz aritu man no jums jums visiem shkjerbi metas...
jau ieprieks ielidu shaja diskusija un ar grutibam nocietos neko nepateicis. un cien. Dr. raimonds kas aizbedzis pec labakas dzives uz arzemem un te tagad gudri spriezh ka ir vai nav Latvijaa un ka iztureties vai neiztureties... tas viss ir pilniigi bezjeedziigi no tavas puses. tu NEESI AARSTS! ar shadu attieksmi. nu neesi un viss. un nebusi nekad.
kads te sakars ar jaunajiem krieviem un paljci veijerom? kads? jus vispar zinat kas ir jaunais krievs? no kurienes tu to esi dzirdejis? no paris anekdotem? tev ir personigi kads jaunais krievs aizskaris?
arita te runa par vienkarshu attieksmi pret klintu. un te nav runa par to vai vinja ir vai nav pirma vai otra persona un noteiceja sava birojaa. taja pat laika shadu attieksmi var gribet un grib sagaidit ari tas cilvecinjsh, kas shos 60 Ls par to kobru vai viziti uz attiecigo iestadi ir krajis tris meneshus, lai vinjs tikai tikstu pie labaka arsta, pie cilvecigas attieksmes, lai pret vinju izturas KA PRET CILVEKU, nevis ka lopu. Un te neiet runa par parejiem shaja rindaa, jo tieshi shaja situacijaa tiek runats par vienu konkretu pacientu. nakamais pacients jums bus pec tam un par to tad ari runasiet pec tam. shim pacientam neinterese cik tur pirms vai aiz vinja vel ir pacientu.
Gluzhi vienkarshi mans uzskats jau tiesham sak nostiprinaties uz to, kaa te jau viens teica, ka par arstiem iet stradat tikai tie kam gribas redzet ka citi dzivo sliktak un ka vinjam ir vara par shiem citiem... zhel....zheel ka cilvekiem ir tik neparvarama tieksme izraadiit savu vareniibu... Jums gluzhi vienkarshi skauzh ka kads pelna vairak, ka vinjam ir labaki darba apstaklji, ka vinjs uzdroshinas jums aizradit, un ka vinjs uzdroshinaas but rasigs pret sevi, par saviem 60 Ls (summa shaja bridi ari vairs nav nozimiga)

Un vel, paldies Otto, kas pagaidam man te liekas sakarigakais tiri cilveciski un izprotot klientu, spej paraudzities uz visu ta no malas ari, no klienta viedoklja.
boleks
Re: attieksme Linezerâ
25.10.2004 09:56
sorry par otto, tik talu vel nebiju ticis... laikam kljudijos...

miegam! nu kadelj aritai un dusmai butu jasakarto tevis vai ne tevis nolaistaa medicina!? kadelj? tadelj ka tu tur strada un gribi sev labakus apstakljus? vinjam ir sava sfera, savs darbs, kas vinjam liekas interesants. ja tevi interese medicina, tad ari kaarto to. bet izskatas ka gan tu gan visiem sheit "mitoshajiem" arstiem, lai ari jus uzsverat ka esat maciti tikai arstet, izskatas tieshi otradi un burtiski, ka maisam ilens, lien lauka jusu neparvaramaa tieksme pec naudas... varbut ari neapzinati, bet vai ka lien...

palasishu talak, laikam bus vel trakak :)
Re: attieksme Linezerâ
25.10.2004 10:13
to bolekam

Paldies par ieteikumu kârtot medicînu, tomçr esmu pârâk paðkritisks un redzu un jûtu kâ 13 gadu garumâ dakteri ar savâm rokâm ir "sakârtojuði" ðîs lietas.

Iespçjams ka lauksaimnieki var sakârtot lauksaimniecîbu, bet dakteri to savu sfçru nevar, nevarçja un esmu pârliecinâts ka nevarçs sakârtot.
Es negribu teikt ka jâmeklç spalvainâ roka, kas izmçzið ðitos Augeja staïïus.
tomçr ir nepiecieðamas vairâkas lieta : politiska griba, ekonomisks skats un materiâla neieinteresçtîba procesâ.

Ja es kïudos, tad lûdzu argumentçjiet un pârlieciniet mani ka esmu aplamâs domâs.
boleks
Re: attieksme Linezerâ
25.10.2004 10:18
Ineshukam.
:)) zini, tu raksti ka tev nav skaudibas, bet to tu nespej noslept, ta vai taa :)))) ja tev nebutu skaudibas, tad pateiktu to ari bez shiem vardiem :)))
Re: attieksme Linezerâ
25.10.2004 10:27
Arita ar lielo karabiini,

Varbuut ir jeega beigt te visus apriet un labaak veltiit energjiju savai veseliibai un piemeeram tantriskaa seksa apguushanai?
boleks
Re: attieksme Linezerâ
25.10.2004 10:43
Miegam.
ne pa temu, bet kamer izlasiju lidz galam, jau paspeju gan stipri noskaisties, ga beigas pasmieties par visu :) nu esmu laikam par daudz emocionals, lai gan mani parasti sadusmot ari nav viegli un esmu pietiekoshi pacietigs.
attieciba par medicinas sakartoshanu. ja, tieshi juus sakartososiet un jus tur tikai varat kaut ko darit. neviens cits neatnaks un jusu vieta neko neizdaris.nevajag ceret uz kadu ministru, kadu politikji, vinjam dzilji viss ir pie kajas, ka tu juties, ta pat ka tev par savu pacientu.
un tas kas shobrid notiek ar to anesteziologu streiku ir jau nokavets par gadiem 10. jau viena diskusija te sanaca asa vardu parmainja ar Dr. Raimodu, par to ka nav ko iidet, ja visu laiku laiku esat pashi ljavushi sev kapt uz galvas. man tikai rods jautajums, kapec jus tik sakapinati uztverat ka kads pacients jums ir "uzkapis uz galvas", bet to ka visi ministri stripaa un visi politikji to jums dara nepatraukti un jau vairak ka 10 gadus. labi, sakuma likas paies gads, divi, tris un bus labak, tachu visi par brivu Latviju bijam. bet velak, kapec klusejat? kapec, ja vienreiz netiek pilditas jusu prasibas, nebljaujat velreiz? jusu tachu ir tik daudz, un sheit diskusijas, cits citu metas aizstavet, kad kadam liekas, ka vinjam uzbruk stipri liels naudas maiss (ak tu nekaunja), turpretim kad jums citu citam ir jaaizstav pret politkjiem, pret ministriem, kas tikai atsezh savu terminju, tad jums tas liekas ka tas nekas. man jau neviens pari nedara, vinjiem vienkarshi nav naudas, vinjs jau tads pats ka es, redz vinjs sola, bet vinjam nesanak, utt. kapec? es atbalstu to ka anesteziologi uzsaka sho streiku, labak velak, neka nekad, bet es ari maku paskatities uz to no otras puses... kapec japrasa palielinat 4 reizes algas, ja visiem ir pilnigi skaidrs ka tas nav iespejams un nebus? ko jus ar to gribat pieradit, ko panakt?
jus esat vainigi ka 10 gadus nekas nenotika, tad pienjemiet savas kljudas, samierinieties un cinieties normali, pakapeniski un gudri. nav laika vairs gaidit? bet kapec jus gaidijat 10 gadus un kapec dazhi gaida vel?
tas tris lieta, ko uzskaitiji tu varesi gaidit vel 10 un 20 gadus, ja neko nedarisi. vinja ta pat ne noka neradisies nevienam, jo nav kadelj rasties. visi tachu itka ar visu ir apmierinati. nu labi pakurn, bet ar to ari viss baidzas.
lauksaimniekiem nav vieglak, pashiem sakartot. esmu kadreiz vismaz no tas puses nacis. tachu atshkjiriba no arstiem kas visi ka viens ir vismaz ar vienu augstako izglitibu (tas protams negarante cilvekam inteligjenci), lauciniekiem lielakai dalaji ir tikai 8,9 klases, un vinjim vairs nav kolhozu... kas ir gudraks un saprot, tas pats kuljas ka mak. izlasa kaut kur kaut ko, padzird kaut kur kaut ko un skaties, viens sak audzet strausus, otrs dzervenes treshais tas pashas cukas, kas vinjam nekadu labumu nedod, bet vinjs vismaz ir pats paedis un nelama citus. vinjs kaut ko dara. bet protams ir laukos ir ari pilns ar tadiem kas neko nedara un kas tapat ka jus gaidat ka kads atnaks un sakartos. nevajag neko gaidit, vajag pasham kaut ko darit.
vâks
Re: attieksme Linezerâ
25.10.2004 12:15
Dusma,

Tavs ieteikums (25-10-2004 10:27) lieti noderçs tev paðai! Aprieðana ir tieði tavs izteiksmes stils!
Re: attieksme Linezerâ
25.10.2004 12:22
To bolekam
Principâ esmu gatavs arî piekrist tavam sacîtajam. Mana iebilde ir sekojoða: cûkas audzçt es varu viens, puíes arî, tur man nav ko îpaði rçíinâties ar citem (konkurentus un tirgu paturot acîs) Medicinâ viens es varu izdarît maz ko (izòçmums varçtu bût psihoterapeits - pelna maizîti ar mçli), ginekologam arî lîdz zinâmam brîdi, bet tad, kad jâskrien uz zâli tad tur viens neko nepadarîsi. terapeits jau arî var viens èubinâties, bet bez konsultâcijâm, laboratorijâm un iespçjâm iedabût savu pacientu stacionârâ tikai tâds ðarlatâns vien sanâks.
Re: attieksme Linezerâ
25.10.2004 12:53
Jaa, man shaushaliigi skauzh, ka kaads ar sevi un paareejiem neapmierinaats cilveeks ticis pie naudas. Visu nakti neguleeju par sho domaajot :-)

Centos izteikties cik necik pieklaajiigi. Citaadi buutu rupji.
boleks
Re: attieksme Linezerâ
25.10.2004 13:32
Miegam
Es piekritu ka viens nevari sava amata neko izdarit (ar iznjemumiem). Bet vel ir ari iespejas veidot savu komandu, sev pienjemamus cilvekus.
Bet ne par to bija runa. (Tas nav viegli arstam sakt kaut kadu neatkarigu praksi) Doma bija, ka ja jus visi esat tik nepamierinati ar situaciju un algam, kapec neorganizejaties kopa un kopa nebljaujat? shaja situacija tak ir kaut kas kopigi vienojoshs. Vai ari ir dalja kas panjem/paprasa kukuli un vinjam itka viss ok un parejie vinjam vairs neinterese. ja sakartos kads kaut ko, tad bus labi, ja ne, man jau ta ir itka labi, normali.
redz anesteziologi neiztureja, jo vinjiem kukuli paprasit ir krietni grutak, jo laikam jau viebiezhak tas pacients nav pie samanjas :)
zini, kaut ka shii vienaldzigaa attieksme (pret kolegjiem, pret sev lidzas notiekosho) jau sak kaitinat un te vinjs ari parvershas, ka vinjam beigas ir po.... ari par pacientu, lai ari vinjs no ta njem naudu. jus jau faktiski butiba cits citu necienat, sava iekshienee, savaa videe un tad automatiski, kur lai rastos cienja pret citiem, pret pacientiem...
te kads ieminejas, kapec vinjam (kjirurgam) ir jadod dalja no sava sanjemta kukulja regjistratorei, masinjai, vel kadam... bet tieshi tapec, ka ari vinjs ir tads pats cilveks un vinjsh ari dara SAVU darbu. vienlaga kads tas darbs ari nebutu. padot tam kjirurgam skalpeli un pareizo un istaja laika, pienjemt to cilveku vispar iestade, sagatavot vinju, apskaidrot vinjam visu un lai vinjs piemeram ari nekliedz uz Otto, kad tas nokavejies pusstundu uz sarunatu tikshanos. Bet logjiski, ka tas cilveks bus neapamierinats, tachu tadelj var izskaidrot kadelj ta sanacis, bridinat.
es neverteju cilvekus pec profesijam vai vinju ienjemtiem amatiem, bet pec vinja personibas, pec vinja attieksmes pret savu darbu. un tieshi pirmkart ir jabut shai attieksmei un tikai tad naudai. tadelj te jums ari Arita neskaitamas dienas to ari megjina ieskaidrot, ka ne jau algas lielums maina cilveku, bet jus ka azhi visi pretim... :)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 2 pieskaita 12?
Ziņa: