attieksme Linezerâ

Aizsāka arita 

Re: attieksme Linezerâ
25.10.2004 13:37
Tikpat arii te Aritai meegjina pateikt kaa dotajaa briidii dotaa situaacija risinaama- saucam AP vai braucam pashi uz kaadas slimniicas uznjemshanas nodalju. A vinja tik par savu naudu un gruuto darbu. Kaa aazis pretii.
Pie kam- algas lielums maina gan cilveeku, ai kaa maina.
Re: attieksme Linezerâ
25.10.2004 13:44
Algas lielums maina cilvçku tâdâ nozîmç, ka dod iekðçju stabilitâtes sajûtu un normâlu paðvçrtçjumu.
Domâju, ka audzinâts cilvçks arî ar mazu algu bûs pieklâjîgs un atbildîgs. Un otrâdi - labâka alga rupekli neizmainîs.
Re: attieksme Linezerâ
25.10.2004 13:48
Lielaaka alga rupekli patiesi nemainiis. Bet, ja cilveeks nomaakts pats ar savaam ruupeem, cita ruupes vinjam tomeer otraa plaanaa. Var jau gudri spriedeleet par nepatiik, nestraadaa, ej citur utt. Bet ne jau taa veiksmiigaakaa sabiedriibas dalja sho darbu dara. Taapec jau ir tur, kur ir, ka citu iespeeju neredz. Un darbs ar cilveekiem regjistratuuraa arii nav medusmaize. Nesaku, ka tas ir pareizi un tam taa jaabuut.
boleks
Re: attieksme Linezerâ
25.10.2004 13:48
Ineshukam
algas lielums nemaina cilveku, algas lielums liek vinjam spelet teatri!
Aritai redz nepatik shada attieksme pret klientu vispar un to vinja megjinaja te pateikt. nu taa vienkarshi. jums tas varbut ir savadak, diendiena to redzat, jutat, bet vinjas cinishanas/neizpratne ir, ka cilveks ar shadu attieksmi pret klientu nedrikst tur stradat.
skaidrs ka vinja njema vera jusu ieteikumus un shobrid ka saprotu ir tur kur jabut :)
Un par savu naudu vai gruto darbu vinja nesudzas, to nu ludzu neparproti. redzi jus to te taa sakat uztvert, saklupat virsu un vinja aizstavas, vai izskadro savu viedokli, pamato to.
airi
Re: attieksme Linezerâ
25.10.2004 13:55
Otto, luudzu - kas juus esat par aarstu? Paldiessssss
Re: attieksme Linezerâ
25.10.2004 13:57
Maza alga un slikti darba apstaaklji arii laipnu cilveeku var sabojaat. Un vienmeer buus kaads nelaipnais vai no dabas riebiigais. Un nav veerts par to shaadu traci celt. Sevis deelj. Ja vien nav konstruktiiva risinaajuma priekshlikums, iznjemot ierastos- nevar straadaat ar cilveekiem, misijas profesija, jaaiet prom un liidziigu bla, bla, bla.
boleks
Re: attieksme Linezerâ
25.10.2004 14:05
Ineshuk
bet vai tad priekshlikums iet stradat citur nav konstruktivs? manuprat pat ljoti. tikai butiba ir cita, ka redzi laikam bus bail, vai neerti, teikt, ka es stradaju par apkopeju, par setnieku, rupnica par kastishu locitaju vei vel kaut ko lidzigu. vai tad med. iestade vinjai maksa vairak ka shajos darbos? vienkarshi redzi laikam krutak skan, esmu masinja, esmu medikis utt.
Re: attieksme Linezerâ
25.10.2004 14:07
Ineshuks

Piekrîtu par 200%. Profesionâlâ lîmenî nevienam neviens nav jâmîl, arî ârstiem pacients nç, kâ to daudzi gribçtu. Visiem mums, sociuma pârstâvjiem, bûtu vçlams atrasties attiecîbu skalas 0 punktâ (vismaz), kur visu nosaka tikai un vienîgi savstarpçjs korektums un profesionslitâte .

Pozitîva atieksme, tie jau ir papildus bonusi, kurus jâizcîna katram paðam ar savu uzvedîbu.
Re: attieksme Linezerâ
25.10.2004 14:09
Bolek, Tev tieshaam shkjiet, ka aiz labas dziives cilveeks kljuust nejauks? Un Tavupraat apkopeeja un setniece driikst buut rupja? Un nav maniits Latvijaa pieprasiijums peec kastiishu lociitaajaam. Un regjistratore mediestaadee visbiezhaak nav maasinja :-)
Re: attieksme Linezerâ
25.10.2004 14:10
to boleks
Turpinot par izeju no sû......... situâcijas kopumâ. Ja, man jâatbild vai es redzu gaismu tuneïa galâ, atbilde viennozîmîgi ir - nç. Komandas ir izveidojuðâs, bet tikai savu materiâlo labumu gûðanai.

Mediíu starpâ valda ïoti izteiktas korporatîvâs saites ( nu kâ tu nepirksi to draòíja aparâtu no sava kursa biedra) un reizç arî izcila nenovîdîba (ak Dievs!, kas jûs arstçja, kâ jûs vçl esat dzîvs!!). Paradokss,bet fakts,kâ cilvçks ir uzrâpies aukstâk pa karjçras kâpnçm, tâ liekas, ka vai nu maiss galvâ, vai veikta lobektomija (par deputâtiem ij vispâr var nerunât, tâpat arî ministrijâ).
mamma
Re: attieksme Linezerâ
25.10.2004 14:11
Ne velti ir teiciens-kaut tu bagaats kljuutu!
Ai,cik daudzus jaukus cilveekus paziistu,kas ,saskaarushies ar lielu naudu kljuust par egoistiem,pashtaisnajiem,nicinaajuma pilniem,aizmirstot,ka ne jau lorda tituls vairaakaas paaudzees devis mantu.Taadi pashi,apmeram bijaam visi ,bet tagad shis leciigums-esmu veiksminieks,taatad paareejie muljkji..Aritai tas pa visiem galiem lien laukaa.Kaut uz dienu apmainiities darbaa ar regjistratori..gribu redzeet laipnu vaigu dienas beigaas.
Tasiniiba jau ir,ka jaabuut cilveekam vienmeer un visur,bet ir reizes,kad ruupes par izdziivoshanu njem parsvaru paar taktu,sirsniibu darba vietaa.
Re: attieksme Linezerâ
25.10.2004 14:17
Man, piemeeram, nekad "neceljaas roka" nosodiit Maximas paardeveejas, par kuraam nelaipnaakus un rupjaakus radiijumus muuzhaa neesmu redzeejusi. Pat nevienaa medestaadee ne :-). Jo nedomaaju, ka aiz labas dziives vinjas taa. Ja man pashai liktu ar visadiem lunjiem dienu nokauties, lai cik es nebuutu jauka un korekta (pat Ja jums neticaas), negalvoju par sevi dienas beigaas.
boleks
Re: attieksme Linezerâ
25.10.2004 14:27
Ineshuks
Man ta neshkjiet, lai gan ari aiz labas dzives cilveks kljust nejauks, un diemzhel vairuma gadijumu. Bet nav runa par to kads kursh kljust, bet kads vinjs ir, sava butiba. apkartejo apstaklu, lietu delj vinjs pamainas uz vienu, otru pusi, bet paliek jau vinjs patiesiba tads pats ka ir. butiski mainas tikai tie, kam ljoti specigas parmainjas, dzives triecieni bijushi, ja vinjs ir domajosh protams.
Nesaku ka par apkopeju vai setnieci jastrada rupjam tantem vai onkaam. es jau teicu, ka manas acis profesijai/amatam nav nozimes. tachu ja vinjs stradojot ar citiem to uztver ka par slogu un boja gan sev gan citiem omu, tad lai iet un strada tur, kur nav jakontaktejas tik biezhi ar citiem. un kastishu locishana ir tikai piemers (neparzinu visus amatus un darbus Latvija), tas pats par masinjas nosauksanu regjistratura stradajoshas vieta... neuztver shos vardus parak burtiski :))
boleks
Re: attieksme Linezerâ
25.10.2004 14:52
Miegs
To es ta ari pienjemu ka jus izeju neredzat.
es ari neesmu revolucionars, bet ja man sanak ar kadu diskutet, vai vel kopa jastrada un esmu atkarigs no kada, tad savu viedokli aizstavu un cinos par kaut kadu taisnibu un normalam savstarpejam attiecibam.
aiziet no si darba jus spejigi, neesat, jo 1. neko jau citu faktiski nemakat, 2. ai ka negribas neko mainit, jo tomer ir ierasts, 3. nav ticibas sev ka kaut ko variet. kaut vai sakt no jauna. ir neerti krist zemak, sakt no nulles.

Par tam savstarpejam korporativajam saitem man gan jocigi liekas. Nu kapec man no tevis japerk kaut kas sliktaks, tikai tapec ka esam kopa macijushies? kapec? es pat no drauga neperku kaut ko tikai tapec ka vinjs ir mans draugs. ja tas man ir izdevigi, tad jaa, tad es domaju.
Un par to nenovidibu ir vel trkak. Manas acis ja aarsts ta atljaujas pateikt, tad pie vinja vairs var neiet... :) Protams ja tam nav reals pamatojums, ja tiesham tas iepriekshejais nav brinumus sastradajis :)
Man ari ir nacies vertet kolegju sniegumu vai to, kaa vinjs kaut kadu lietu dara savadak. pareizak vai nepareizak, ne man par to spriest, ja klientam patik, lai iet pie vinja. es izskaidroju savu nostaju, viedokli un veidu ka es to darishu un kapec :) bet es nekad neteikshu ka tas nu gan dara nepareizi, ko tu pie vinja gaji :) atkal protams ja tas nav pilnigi achgarni.

Ineshuks
:)) man gan maximas pardevejas nekad nav sariebushas, lai gan neemu tur iipashi rets viesis :) ja man ari tur shis tas nepatik, bet tapec es eju uz citu vietu. no ta jau vinjam nekas nemainas, neviens vinjas par to nestroste, algu nesamazina, nepalielina, bet ja citiem ir labi, kas man. es eju kur man ir labi :)
Re: attieksme Linezerâ
25.10.2004 15:05
boleks
- pçdçjo 10 gadu laikâ ârstu skaits valstî samazinâjies apmçram par 30% - kâdi 4000 ârstu atraduði sev citu nodarboðanos.

kapçc lai es ietu prom vai ko mainîtu ?
Mani pilnîgi apmierina paðreizçjâ situâcija - ienâkumi pietiekoði lieli, bizness sakârtots, valsts medicîna kïûst ar vien sliktâka - rindas privâtpraksçs palielinas.
Pie tam bizness stabils, neatkarîgi ne no kâdiem Emða lçmumiem, gadâ Latvijâ jâizdara apmçram 5000 operâciju manâ specialitâtç, jo to darîs mazâk valsts slimnîcâs, jo labâk.
Valsts ir izveidojusi ârstus par - sabiedrîbai nevajadzîgiem , kriminâliem elementiem.
Mediji veido tçlu, ka tur darbojas tikai idioti, dzçrâji, slimi ar lipîgâm slimîbâm specialitâti.
Ârsti tâ arî spiesti dzîvot, noslçgti savâ vidç, faktiski - mafija.
Tkai, kas ir krustçvs nezinu :)
Poga
Re: attieksme Linezerâ
25.10.2004 15:20
Es kaut kur pa vidu palasîjos....
Pârsmçjos no Aritas... :)

P.s. Neatstâj sajûta, ka kâds tçlo savu lielo lomu....
boleks
Re: attieksme Linezerâ
25.10.2004 16:58
Otto
Tad tik strada, bet neiemiedz.. :) Jo ja attapsies pec gadiem 10 ka vel kadas 5 tadas pashas iesades ka tev atverushas un nonjem tev klientus, tad jau bus par velu :))
A tos kas aizgaja, nu malachi. gan jau tagad nesukstas ari par dzivi.
Attieciba par valsti, jaa ziepes taisa joprojam, bet ne jau valsts viena vainiga, kur tad mes pashi kas butiba ta pati valsts vien ir un cilveki kurus ta valsts pataisijusi. nevienu jau nevar par neko pataisit, ja vinjs negrib. ta ka...
Mediji malachi, ja pashi jus nevarat sacelt breku vini to dara. ka tas lai paliek vinju zinja, vinjiem tas ari ir bizness nevis tikai kada glabshana, aizstaveshana, patiesibas mekleshana. Bet man gan ka ierindas pilsonim tads priekstats par arstiem no medijiem nav izveidojies :)
Re: attieksme Linezerâ
25.10.2004 17:35
To Boleks.

A Otto nav iemesla uztraukties, jo no rezidentiem, kas beigushi rezidentuuru, mediciinaa paliek retais. (Da nu vienkaarshaak - peec studijaam retais iet uz rezidentuuru).

Bet par to regjistratuuras daamiiti, kurai taksh nevajagot vairaak maksaat.
Redz, ja alga shamai buutu lielaaka un aiz direktora durviim buutu rinda ar citaam kandidaateem, nelaipno varetu mierigii atlaist un pienjemt vietaa citu - paarlaipnu un paarlaimiigu. Tur ir taa saitiite - alga, motivaacija, laipna attieksme. (Jebshu es neko no businessa nesaprotu... Ir piedaavaajums - ir izveele. Nav piedaavaajuma - nav izveeles.)
xxx
Re: attieksme Linezerâ
25.10.2004 17:42
Tomeer nonaakam pie taa,ka naudai ir vara...
Zinu cilveekus,kas straadaa milziigas konkurences pilnaa atmosfeeraa,pelna labu naudu un nekad neviens neiedomaasies lekt uz eceshaam -sak,taapat jau neatlaidiis.Un kaa veel atlaidiis,kad aiz durviim gribeetaaju rinda..
Es savukaart straadaaju kolektiivaa,kur njudz no cilveeciskaam riebekliibaam,skaudiibas,atklaatas naidoshanaas,teikshanas"tieshi aciis""-jo tas ir mieriigs,mazapmaksaats darbinjsh liidz pensijai...konkurences nekaadas,zinam,ka priekshnieks paluugs-luudzu,tikai neaizej...
Taa ir arii ar sho nelaimiigo regjistratori..vinja juutas zirgaa un neviens vinju neizmaaciis.Tikai,ja alga buus 300 ls un veel,tad smaidiis un centiisies.
boleks
Re: attieksme Linezerâ
25.10.2004 18:54
Baibs.
Par Otto nezinu, ko un ka vins dara. Tikai ceru ka vinjs ari bus atkarigs no klienta izveles. Vismaz ta man likas pec vinja teikta. Ja vinjam ir labi, tad kapec lai kads cits ari nesaredzetu ka shaja vieta ir labi? :)

Par to damiiti, es nesaku, ka vinjai nevajag maksat. tieshi otradi, patiesiibaa es brinos kapec vinjai nemaksa vairak? un ta jau ir manuprat tieshi ieksheja kolektiva vai visas sistemas vaina, jo vinji uzskata - shis amats nav nekas. bet sorry, tad pildiet pashi to amatu apvienoshanas kartiba. un ari prasibas laikam pret vinju nav, ja jau vinja var shad tad atljauties tadu attieksmi pret kadu klientu. bet principaa te bija runa par konkretas iestades personu un ta cik saprotu nav iisti valsts iestade, bet pusprivata vai privata, nezinu. tatad attiecigi maksat var vairak un ari sanjem laikam vairak, bet starpibas nekadas. ja tu sava konkreta iestade nevari nodroshinat labu darbinieku, vienalga kadiem lidzekljiem, tad ari tev jaciesh (shinii gadijumaa arstiem un vaditajam). nevis vienkarshs arguments - pazvani pa tiesho aarstam. kapec tad te tas cilveks ir nolikts? lai vinju nenjemtu pieree un vinjam maksatu kaut kadu naudu kuru var izmantot citadi? :)

xxx
tad kam shads darbs ir vajadzigs? :)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 2 pieskaita 19?
Ziņa: