Pusmuuzha kriize viirietim

Aizsāka Sieviete 

Re: Pusmuuzha kriize viirietim
24.10.2004 22:32
Par ko lai mani linèotu ?
Varu vçl piebilsts, ka tas ka vîrs sievu nekrâpj, tikai palielina risku, ka viòð varçtu aiziet, satiekot savu sapòu meiteni, jo principâ ir pret meliem u.t.t.
Re: Pusmuuzha kriize viirietim
24.10.2004 22:38
Izauguði bçrni un labi pelnoða sieva ir ïoti bûtiskas lietas, lai izðíirtos par aizieðanu.
Sievietes parasti saka - es pelnu , emu nodroðinâta - vîram nepatîk, ka es esmu gudrâka tapçc aizgâja. MUÏÍÎBAS !!!!! Pamest sievu bez ienâkumiem ir daudz grûtâk, sievu, kas pati sevi nodroðina ir daudz vieglâk.
Es runâju par vîrieðiem , kuriem ir saglabâta tâda îpaðîba kâ pienâkums.
Re: Pusmuuzha kriize viirietim
24.10.2004 22:48
Kapeec lai nolinchotu - nu kaut vai tapeec, ka nekur Tavaa saciitajaa nevar izlasiit nosodiijumu vai atbildiibas uznjemshanos, bez tam tas, ko Tu saki nebuut nav tas, ko daamas pirms/ap 40 veelaas dzirdeet!:)

Protams, elemantaari, ja 40 gadu vecumaa ir jau pieaugushi beerni, tas tas noziimee, ka viirietim nav bijusi iespeeja iztrakoties, sievietes meedz ap to vecumu jau buut ieksheeji vecas, bet viirietis, kursh ir savu apziniigo dziivi veltiijis sievai, beerniem, pienaakumiem, beidzot apjeedz, ka dziive ir iisa un to visu vinsh ir atdevis darbam, gjimenei, bet kas tad paliek vinjam pasham?
Un tad es ljoti labi saprotu tos, kuriem atkal tajaa vecumaa matos pliivo briviibas veeji!:)
Re: Pusmuuzha kriize viirietim
24.10.2004 23:26
otto
Nepiekrîtu. Tu var bût esi speèuks, bet pçc loìikas nesanâk. Ja pusei cilvçces ir pârejas posms no vienas vecuma grupas citâ (klimaks), tad otrai arî tâdam jâbût. Diez kâpçc pubertâte ir ir visiem. Vîrieðu puðmûþa krîze ir sagatavoðanâs posms klimaksam. Tieði tâpçc viòi kïûst sentimentâli, meklç radniecîgas dvçseles un netic tam, ka drîz kâds viòus sauks par vectçtiòu. Vîrieða pusmûþa krîze ir vçlçðanâs piemânît savu organismu, spîtçðanâs tâ fizioloìiskâm norisçm.

to Dusma
Ir sievietes, kas iekðçji vecas jau 15 gadu vecumâ. 40 gadu vecumâ vesela sieviete mûsu platuma grâdos nevar bût iekðçji veca pçc definîcijas. 40 gadi ir tas laiks, kad sieviete atbrîvojas no pçdçjiem bçrnîbas kompleksiem un iestâjas iekðçjâs brîvîbas sajûta. Bçrni ir izauguði, ir stâvoklis sabiedrîbâ, ir forði draugi un ir SAVS viedoklis. Tam seko apmçram 10 brîvîbas gadi. Kam vairâk, kam mazâk, jo ap 50 gadiem ir atkal jâpalîdz un jârûpçjâs: mazbçrni un novecojuðie vecâki.
Re: Pusmuuzha kriize viirietim
24.10.2004 23:38
VÎRIEÐIEM NAV KLIMAKSA.
Viòiem nekas nekâdos hormonos nemainâs.
Ir vienkârði vecojosð vîrietis.
Bet 40 gados par to runât nav nopietni, viòð varbût vienîgi apzinâs, ka palikuði kâdi 15-20 gadi lîdz vecumam.
zâlîte
Re: Pusmuuzha kriize viirietim
24.10.2004 23:38
otto ir apskauþama realistiska domâðana.
Re: Pusmuuzha kriize viirietim
24.10.2004 23:47
Man kaa gana jaunam sievishkjim labaak patiikt teorija par to, ka viirietis baidaas/nemaak novecot un kur nu veel labaak sho procesu var redzeet, ka savaa tomeer jau ne pirmaa svaiguma sievaa. Un tad nu jamo nomainam ar /2 modeli i pats var justies jauns un sprauns un saakt visu dziivi it kaa no jauna. Bet buutiibaa, lai kaads arii nebuutu pamatojums, rezultaaats man nepatiik. Baigi jau nu gribeetos- un dziivoja vinji muuzhu laimiigi priekos un beedaas un nomira vienaa dienaa. Kaut kaa taa :-) Bet gan jau dziive ieviesiis savas korekcijas :(
Re: Pusmuuzha kriize viirietim
24.10.2004 23:51
Es taèu nesaku, ka tas ir labi un ka tâ ir jâdara.
Es tikai atspçkoju domu - ka eèiem ir klimaks, pusmûþa krîze vai vçl tur kaut kas tamlîdzîgs.
Vienkârði ja mîlestîbas vairs nav, ja kopîgu intereðu vairs nav, ja draudzîbas vairs nav tad naj jâbrînas , ka vecis meklç kâdu citu sievieti ðajâ vecumâ un tas ir normâli, ka jaunâku.
zâlîte
Re: Pusmuuzha kriize viirietim
25.10.2004 00:13
otto ir reâlists un punkts.
Nav ko piebilst.
Re: Pusmuuzha kriize viirietim
25.10.2004 00:13
Otto

Un kas ir tâ saucamâ andropauze?
Re: Pusmuuzha kriize viirietim
25.10.2004 00:15
Tad ineshukam realitaate nepatiik.
zâlîte
Re: Pusmuuzha kriize viirietim
25.10.2004 00:18
realitâte jau ir tâ lieta no kuras nevar izbçgt - dziedi vai raudi , patîk vai nepatîk.
Re: Pusmuuzha kriize viirietim
25.10.2004 00:34
Plant,

Ljoti skasti, bet tas, ko Tu saki par plaukstoshaam 40.gadiigaam sievieteem muusu platuma graados ir jauka teorija, tikai diemzheel cik tad taadu 40.-gadniechu ir, kas izskataas peec sievieteem...
Paveero taa uzmaniigi cilveekus (sievietes) uz ielas - no 20 40.gadnieceem labi ja viena izskatiisies ok, paareejaas buus netiiros vai uzkriitoshi leetos kankaros ar Annas Kareenjinas pirmsnaaves sejas izteiksmeem sejaas! Taadas vinjas ir no riita auobusaa, pa dienu uz ielas un vakaraa tajaa pashaa autobusaa - skats mainaas no aizpampusha liidz krunkainam!
... un kaa ir laukos?
Re: Pusmuuzha kriize viirietim
25.10.2004 09:58
to Dusma
Ej nu ej. Mana pieredze râda, ka akurât ap 40 tagad daudzas sievietes kâ meitenes izskatâs. Atmetîsim robeþvariantus t.i. pârmçrîgi uz izskatu tendçtâs un tâs, ka dzîvç nav paveicies. Un maz man nâkas redzçt 40-gadnieces kankaros... Bîstamâka ir mana vecuma grupa, kam tagad ap 50, jo pârmaiòu laikos, kas spçja mainîties - izdzîvoja, kas nç - nogrima. Un viòâm tieðâm nav lîdzekïu sevis kopðanai, sporta klubam, kultûrai...vienîgâ vçlme ir izdzîvot.
mjaa
Re: Pusmuuzha kriize viirietim
25.10.2004 10:30

l
to Otto

Gribu tomçr oponçt atiecîbâ uz vîrieða pusmûþa krîzi:

1) Bioloìiski testosterona lîmenis pakâpeniski samazinâs. ( jauniem arî normas robeþa ir savâdâka),pie tam ðajâ vecumâ katabolie procesi sâk òemt pârsvaru pâr anabolajiem - vienkârði miesa sâk novecot.
2) Psiholoìiski vîrietim ap 40 iestâjas vecums, kad it kâ viss ir sasniegts, piedzîvots utt. un iekðçji rodas jautâjums : vai patieðâm tas ir viss? Vai patieðâm vairâk nekâ nebûs? Ja priekðâ vçl aktîvai dzîvei gadi 20 -30 , tad ir neapzinâta vçlçðanâs sagrâbt vçl ko var.
Kâdas ir vislabâkâs zâles pret novecoðanu? Jauna sieviete un sex, pie tam tas ïauj vîrietim justies jaunam. Tas tagad ir bezmaz vai normas variants.
Re: Pusmuuzha kriize viirietim
25.10.2004 10:45
To Dusma
Diskusijâs tu sevi pozicionç kâ interesantu pretçjam dzimumam, erudîtu, gudru, daudzâs jomâs pieredzçjuðu. Kâdas kataklizmas savâ dzîvç tu paredzi, ka pçc pavisam neilga laiciòa "buus netiiros vai uzkriitoshi leetos kankaros ar Annas Kareenjinas pirmsnaaves sejas izteiksmeem sejaas!"?
Gribâs ticçt, ka tavai mâmiòai nenâkas braukt ar sabiedrisko transportu kopâ ar Tevis nonievâtâm sievietçm un ðis uzskats par cilvçku novecoðanu nav saistîts ar savâ ìimenç pieredzçto.
to otto
Ir klimakss, nav klimakss vai nav vienalga. Pienâk laiks, kad abu dzimumu pârstâvji paði sevi nepazîst savâ rîcîbâ. Sauc to kâ gribi, bûtîbu nemaina.
tupais
Re: Pusmuuzha kriize viirietim
25.10.2004 11:33
jâkniebjâs, jâkniebjâ, jâkniepjâs! nodrâz to veci lîdz nâvei un bûs labi. varbût.

Re: Pusmuuzha kriize viirietim
25.10.2004 11:36
Plant,

:))) Nee, mana maaminja braukaa jaukaa meeslu vabolju kraasas mobiiliitii un labu laiku jau shaudaas starp "sheit" un "tur"!

Bez tam, pls, lasi uzmaniigi, es nevienaa briidii nenievaaju sievietes (ja nu vieniigi, ja vinjas ir netiiras un smird, bet tas attiecas arii uz viirieshiem un jebkuru vecuma grupu), es izsaku fakta konstataaciju!
Nezinu pa kaadaam ielaam iet Alstere, jo vinja redz savaadaakas sievietes! Manaa darbaa arii 40.gadnieces (lielaakaa dalja) izskataas satriecoshi labi, bet uz ielas (!!!) tas skats ir mazliet savaadaaks! Var jau arii ietiities daargaa kashmira meetelii, bet ja vinsh buus "asfalta kraasaa" un taadaa pashaa kraasaa buus gjiimis un acis, tad chiks vien sanaaks!

PS Kaadai kataklizmai - nezinu, esmu nelabojama optimiste, bet pienjemu, ka jaanotiek kaut kam iekshaa, jaamainaas domaashanai, bet domaaju, ka sieviete paarstaaj dzivot tad, kad vinja pasaka "ko tad nu es, ko tad nu vairs..." un zaudee veseliigo egoistisko interesi par sevi...
Gadiem nav nekaadas noziimes!!!
Bez tam sorry, man nebuus peec pavisam maziitinja laicinja 40., jo man nav veel 30!;)


Alstere,

Nav jaabuut kaudzei ar naudu, lai izskatiitos satriecoshi! Manaa darbaa visfantastiskaakaa sieviete ir 57.gadus jauna, kura mazgaa seju visu muuzhu ar beernu ziepeem un nekad nav lietojusi nevienu kreemu!
Skaistums ir nevis indiigajaa (kaa izraadaas) Diora krunku kremaa, bet gan energjijaa un dziivespriekaa.
Lai sevi sakoptu un uztureetu formaa vajag pavisam mazu naudinju, toties lielu energjiju, dziivesprieku, pozitiivismu, un speeju buut saskanjaa pasham ar sevi, patikt sev, un protams buut nemitiigaa gariigaa un intelektuaalaa virziibaa uz augshu, un nekad nav par veelu maaciities (vienalga ko savam priekam)!
nlo
Re: Pusmuuzha kriize viirietim
25.10.2004 12:03
Rezumç: kopîga manta, ,bçrni, mazbçrni, intereses, hobiji, aizrauðanâs,vçlme saprast un dot,pielâgoties un piedot. Jovairâk abiem no visa tâ ,jo grûtâk izðíirties. Priecîgu kopâdzîvoðanu, bez jûga sajûtas.
Re: Pusmuuzha kriize viirietim
25.10.2004 12:12
to Dusma
Ir gandrîz neiespçjami bez atbalsta, darba, materiâliem lîdzekïiem, nopietniem veselîbas traucçjumiem, ar nepilngadîgiem bçrniem sakopt un uzturçt sevi formâ. Un vçl, lai actiòas spîdçtu.
Man ir (es vismaz ceru) smadzenes un spçju ðâdâ situâcijâ IZLIKTIES, ka esmu formâ un tçlot, ka actiòas spîd. Tieði tas man palîdzçja izlîst no dziïâkâs krîzes un atkal nostâties uz kâjâm. Tas bija pirms 10 gadiem. Tagad vairs nav jâtçlo.
Tâpçc saprotu arî tâs sievietes, kuras mûsu vçl arvien nenormâlajâ zemç nespçj adaptçties. Lîdz patiesai enerìijai un dzîvespriekam nonâkt nav tik viegli.
Tam, ka nekâdu lielo naudu sevis uzturçðanai formâ nevajag, gan piekrîtu. Nekâdi firmu krçmi un apìçrbi nepalîdzçs, ja nepiedomâs par to, ko un cik çd un un ar fizisku izkustçðanos bûs uz "jûs".
Staigâju pa tâm paðâm ielâm, kur Tu. Tikai varbût mçs skatâmies uz pasauli daþâdi. Es tieðâm bieþi priecâjos, ka arvien vairâk sievieðu tieðâm labi izskatâs.
Varbût tâs, kuras tu uzskati par 40-gadîgâm, jau ir pensijâ :)))
Marta
Re: Pusmuuzha kriize viirietim
25.10.2004 12:25
Interesanti un diezgan agresiivi raksta Dusma.Meiteens malacis,lasiiju,ka zem 30,bet nostaaja kaa 40-gadiigai-labaa noziimee-paarliecinaata un stabila.Taadi cilveeki ir stipri.
Bat,par to sevis savaakshanu..Kad iepazinaamies ar viiru-biju diezgan apaljiiga,mazliet,kaa saka,nolaidusies.Samiileejamies,appreceejaamies.Tad noleemu sevis labaa ko dariit-dieeta,sports,skaistumkopshana,jaa,izskatos savos gados vismaz miinus pieci gadi.Bet viirs saacis purksteet,ka taada apalj,miilja,ar rulliishiem matos,patiku vinajm daudz labaak...Ej nu izproti viirieshus...
nlo
Re: Pusmuuzha kriize viirietim
25.10.2004 12:36
Dusmai ir veselîgs domâðanas veids un daudz kam var piekrist, bet nedaudz bravurîga sava viedokïa pauðana. Bet lîdz 40 .g vçl ilgi jâdzîvo. Tas izredzçtais laikam ir ïoti laimîgs.
Re: Pusmuuzha kriize viirietim
25.10.2004 12:40
Alstere, labu apetiiti!:)

:))) Taa jau es zinaaju, ka man ieknaabs par manu netikumu, kursh saucaas "zem 30" :)))

Protams, ka mees uz pasauli skataamies savaadaak!
Tu viedi teici par taam, kas izliekas, ka spiid un taam, kas tieshaam spiid!
Un vai Tu veeljoprojaam apgalvo, ka ir pilnas ielas ar 40.gadiigaam daamaam, kas spiid?
Nu atmetam visas taas, kas izskataas peec Annaam Kareenjinaam un taam, kas izskataas peec transvestiitiem.... cik palika - vai veeljoprojaam DAUDZ?
Tikai bez liekuljoshanas!!!
mamma
Re: Pusmuuzha kriize viirietim
25.10.2004 12:44
Uz ielaam paskats baigs-galvenais,kas uzkriit-depresiivaas sejas,mutes kaktinji noljukushi,galvas vai nu nodurtas vai agresiivi izslietas.Nav noziimes,cik smukas rudens dreebiites,kkadas augstpapeedenes,bet tie feisi daamaam ap 30-40 ir nepievilciigi ar visu kosmeetiku.
Vavere
Re: Pusmuuzha kriize viirietim
25.10.2004 13:39
:)))), bet mans vîrs krîzes laikâ saprata, ka esmu visèoinâkâ un iemîlçjâs manî vçlreiz...:)))
Visâdi gadâs!
Re: Pusmuuzha kriize viirietim
25.10.2004 13:42
Laikam esmu nelabojama optimiste ;)))
Strâdâju un dzîvoju centrâ. Paziòu un draugu loks daþâda vecuma, bet ar lîdzîgu dzîvesstilu un domâðanu. Ïoti iespçjams, ka pamanu pârsvarâ tâs forðâs sievietes, it seviðíi gados. Man ïoti gribas savu labo formu vçl ilgus gadus saglabât un, ja redzu, ka tas citâm izdodas, tad man tâ labi ap sirdi paliek.
To drûmo pusi redzu agri no rîtiem, kad vedu laukâ suni. Tas tieðâm ir briesmîgi, jo ap to laiku tiek revidçtas miskastes. Un to dara gan vîrieði, gan sievietes, sâkot no tiem 40 gadiem apmçram.
Re: Pusmuuzha kriize viirietim
25.10.2004 13:59
40-50 gadi nav diagnoze. Smaida, spîd vai mirguïo uz ielas, nav tas galvenais. Tâ ir sievieðu paaudze, kas auga un veidojâs citâ pasaulç, kur savas jûtas tik viegli nedemonstrçja. Mâjâs, draugu lokâ, darbâ - jaukas, mîïas un atvçrtas.
A vispâr piekrîtu Alsterei.
mjaa
Re: Pusmuuzha kriize viirietim
25.10.2004 15:04


Varbût tâ ( krîze) ir aktuâla tieði saistîbâ ar feminisma attîstîbu?
Kaut gan liekas, ka pamatâ tam ir bioloìiski mehânismi un vîrietim ðirmis aizveras...
Re: Pusmuuzha kriize viirietim
25.10.2004 15:14
mjaa

piedod bet nesaprotu, kas viòam kurâ vietâ aizveras.
Ja vecis savu veco sievu (ar kuru tik vien ir kopîgs kâ atmiòas) apmaina pret jaunu, tas nozîmç , ka viòam ðirmis aizveras.
kolosâli
Re: Pusmuuzha kriize viirietim
25.10.2004 15:18
Jâ, bet kâpçc tad tâs vecâs sievas, kurâm ar saviem veèiem ir tik vien kâ kopîgas atmiòas, neapmaina viòus pret jaunâkiem?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 9 pieskaita 7?
Ziņa: