Ceļa skrimšļa ārstēšana

Aizsāka Hauptmanis 

Ceļa skrimšļa ārstēšana
01.12.2017 23:00
Sveiki!

Nesen pēc ilgākas (vairāku mēnešu garumā) ceļa 'krakšķēšanas' devos pie ārsta, lai mēģinātu rast problēmai risinājumu. Pirms došanās uztaisīju rentgenu ar cerībām, ka tur kaut ko varēs pateikt.

Rentgenā viss kārtībā, tomēr ir pamatotas aizdomas par plaisu(-ām) skrimslī. Papētīju internetu un pēc pazīmēm atbilst. Galvenā no tām - sajūta, ka beržas kauls pret kaulu.

Šobrīd lietoju zāles - 'Piascledine 300' pa kapsulai dienā (tūlīt sāksies 2. mēnesis), tomēr izlasīju, ka zāles, lai arī ļoti labas, nekādu ārstēšanu neveic - tik noņem sāpes (kuras man nebija! vienkārši krakšķ ceļi un nedaudz nepatīkami).

Tā nu mans jautājums - vai papildus jau esošajām zālēm es drīkstu dzert arī glikozamīnu (skatos uz pulvera paciņām, 1.5g deva dienā), kas teorētiski man varētu palīdzēt to skrimsli atjaunot.

Būšu pateicīgs par jebkādu palīdzību.

H.
Re: Ceļa skrimšļa ārstēšana
02.12.2017 16:22
Visgurdāk iet pie traumatologa -speciālista par ceļiem. Ar artroskopiju noteiks diagnozi un ,ja vajadzēs pie reizes likvidēs atlūzas vai nogludinās malas. Tad varēs runāt par skrimšļa atjaunošanas preparātiem
Jautājot lūdzu miniet vecumu,augumu, svaru un dzimumu. Tad vieglāk un pareizāk dot padomus,
Lai veselība.
Re: Ceļa skrimšļa ārstēšana
11.12.2017 18:28
Mazdakteri!
Vai esi atpalicis un nezini, ka pastāv tāda nesāpīga un nekaitīga diagnostikas metode, kā magnētiskā rezonanse? Tu tiešām domā, ka visu, kas krakšķ, uzreiz jāgriež???

Pēc artroskopijas cilvēks vēl 2-3 mēnešus klibos. Kāja celī nelocīsies līdz galam vēl 6-12 mēnešus. Lai atjaunotos, vajadzēs arī fizioterapeitu un velotrenažieri. Pat profesionāliem sportistiem ātrāk par 6 mēnešiem nesanāk atgriezties ierindā. Un tas viss tikai tāpēc, lai paskatītos un varbūt uzzinātu, ka jāgriež nemaz nebija??
Es tam izgāju cauri. Lasīju internetā arī citu ceļa artroskopijas pacientu stāstus- zinu.

Tev, Mazdakteri, pa nagiem un klaviatūru vajag uzšaut, kad Tu nākošo reizi cilvēkam artroskopiju piedāvāsi. Mediķis skaitās, bet piedāvā to, ko pats nezina! Par magnētisko rezonansi neko nezini? Vispirms rezonanse, tikai tad var lemt, ko tālāk darīt- griezt, dot zāles, vai procedūras, vai...



Edited 4 time(s). Last edit at 11.12.2017 21:02 by kachenite.
Re: Ceļa skrimšļa ārstēšana
11.12.2017 22:45
Vai tad es teicu ,ka uzreiz artroskopiju. Neārdies. Artroskopiju neviens netaisa kamēr nav uztaisīts vismaz rentgens divās projekcijās.
Pārējais vis pareizi.
Lai miers.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 10 pieskaita 15?
Ziņa: