emigraacija...

Aizsāka Marta 

Marta
emigraacija...
24.10.2004 18:05
Ko Juus,cieniijamie forumieshi domaajat par emigreeshanu prom no Latvijas-vai ir kaads,kas pabijis ljoti taalu un atgriezies ar vilshanos?
Un kaa juutas cilveeks,kaa var ietekmeet veseliibu cita klimata zona?
Re: emigraacija...
24.10.2004 18:18
Nezinu.Pats taalu un ilgi prom neesmu bijis bet ar mani ir konsulteejushaas paaris latvieshu jaunietes no aarzemeem sakaraa ar pamatiigiem veedera aizcieteejumiem kas vinjas piemekleejis.
emigrejusi
emigracija...
24.10.2004 20:27
Viss ir atkarigs kapec tiek aizcelots prom ar kadu merki,ja ta ir izklaide,tad piemeklet var tadas problemas,ka aizcietejums,caureja,saaukstesanas. Ja tas ir saistits ar parcelsanos un dzivosanu uz loti ilgu laiku,tad ir jatiek gala ari ar psihologiskam parmainam.Sakuma viss var skists jauki un labi,bet ir brizi,kad nomoka sausmigas ilgas pec majam. Ir jamak sevi nodarbinat un jamak atrast sev nodarbi,lai nepardzivotu. Visam tam pluss ari ieprieksminetais,caureja un aizcietejums un saaukstesanas. Gaisa piesarnojums ari loti svarigs. Es dzivoju loti piesarnota pilseta,jau gadu mokos ar klepu un deguna iekaisumu. Japiesargas no gaisa kondicionieriem.
Re: emigraacija...
24.10.2004 20:41
Vislabâk Tev to varçtu pastâstît dr. asist. Raimonds. Cik noprotu, viòð vçl nav atgriezies.
Mana otrâ pusîte laiku pa laikam gadiem ilgi dzîvo ârzemçs: tâds darbs. Cilvçks komunikabls, asprâtîgs, spçj jauki pavadît laiku savâ sabiedrîbâ, zinâtkârs -apceïo visas interesantâs vietas apkârtnç, labs sava aroda speciâlists. Bet... Bet mâjas ir te. Nav problçmas iekïauties jebkurâ kolektîvâ, nav valodu barjeras. Bet velk uz mâjâm.
Katru reizi aizbraucot, protams, organismam vajag pierast pie jauniem apstâkïiem. Iedzîvoties citâ laika zonâ. Bet tas viss âtri pâriet, sâkas ikdienas rutîna, kad gribâs mâjâs.
Mçs pçc savas domâðanas stila atðíiramies no ârzemniekiem.
Marta
Re: emigraacija...
24.10.2004 20:56
Visvairaak mani uztrauc,kaa sveshaa videe iedziivosies mana pusaugu meita-skola,maciibas sveshaa valodaa,draugu pirmajaa laikaa nebuus..
Ka neuznaak depresija..
Re: emigraacija...
24.10.2004 21:53
Japienem lemums. Un viss.
Ja dazreiz uznak un gribas uz majam, gribas Latvijas alu, gribas Latvijas sieru, gribas redzet dazkart drumos latviesu sejas, gribas pastaigat pa vecrigu, iesplaut Rigas kanala, dazreiz gribas pakratities sabiedriska transporta u.t.t. :)

Bet ir merkis, javirzas uz to. Punkts.

Nak jauni stereotipi, cita domasana, cita attieksme pret cilvekiem un naudu, ka ari jaunas intereses, jauns pazinu loks.

Par jauniesiem. Ja berns ir lidz 12 gadu vecumam tam nebus lielu problemu, ja no 12 lidz kadiem 18 noteikti bus problemas. Kuras vai nu atrisinasies, vai klus par psihotraumu uz visu dzivi (zinu no pazinu pieredzes).

Par veselibu. Vienam otram biezi sakas problemas adaptejoties pie jaunas vides. Partika, udens, gaiss, stress. Loti svarigi iezlasit pec iespejas vairak informacijas par valsts likumiem, tradicijam. Svarigi sagatavoties. Jo biezi no ta atkarigi pat jusu ienakumi pirmaja laika. Uzreiz jamekle kadu biedribu. Arzemes gruti atrast latviesu biedribas, bus jaiztiek ar krievu. Tas noder loti, loti labi, jo sie cilveki apedusi daudz sals, un tiem ir laba un liela pieredze visdazadakos jautajumos.

Velu jums veiksmes.

P.S.
Saglabajiet vienmer vesu pratu, visdazadakas situacijas!

Marta
Re: emigraacija...
24.10.2004 22:24
Ja,mana meita tieshi Juusu aprakstiita vecumaa-vinjai 15.Bet braukt uz ilgu laiku bez beerna nav iespeejams-laikam ta psihotrauma iespeejama abos variantos...:((( Un kas vispar ir psihotrauma un vai es to nevaru apzinaati noveerst?
Re: emigraacija...
24.10.2004 22:32
Depresijai nav laika, jo pirmajaa meenesii ir jaakjer viss ar actinjaam, jaamegjina saorienteeties ielaas, veikalu plauktos, vieteejaas tradiicijaas un arii, kaa ku! saka jaaatguust veedera ieksheejaa pashcienja!
Draugi sarodaas ljoti aatri.
Vinji tur ir pavisam savaadaaki - smaidiigaaki, atveertaaki ar mazaak kompleksiem un liidz ar to pozitiivaaki pret apkaarteejiem!
Zhultainas mimras paarsvaraa ir sheit!:(
Lai beernjuks brauc! Pirmajaa nedeeljaa drusku varbuut paiidees, bet peec tam atveersies kaa lotosa zieds!
Aaahhh... man jau atkal koferu velninsh grabinaas gar sirsninju...:)
Re: emigraacija...
24.10.2004 23:12
"Vinji tur ir pavisam savaadaaki - smaidiigaaki, atveertaaki ar mazaak kompleksiem un liidz ar to pozitiivaaki pret apkaarteejiem!
Zhultainas mimras paarsvaraa ir sheit!:(" - Formâlâki, kompleksainâki, stereotipu nomocîtâki, ar pieklâjîgu smaidu un nevçlçðanos iedziïinâties Jûsu problçmâs. Jo tas ir psihoterapeita lauciòð un par to jâmaksâ nauda. Nepieklâjîgi kâdam darbâ stâstît par savâm problçmâm. Jûs klusîbâ uzskatîs par treðâs valsts pârstâvi, kaut gan centîsies to nelikt manît. Ir liela starpîba aizbraukt ciemos pie radiem, kas visiem spçkiem Jûs izklaidç un aizbraukt dzîvot "tukðâ vietâ" Ne velti Raimonds pieminçja tautieðu biedrîbas.
Daudz kas atkarîgs kâdu darbu Jûs braucar strâdât. Tas nosaka Jûsu potenciâlo darba biedru prâta attîstîbas lîmeni un intereses. Un ir ïoti liela starpîbavai tâs ârzemes ir Eiropâ, Amerikâ vai Âzijâ.
Re: emigraacija...
25.10.2004 00:00
Cik saskaros ar saviem paziòâm, kas aizbraukuði, lielâkai daïai draugu nav, viòu bçrniem ir, bet paðiem - nu tâ labi paziòas.
Re: emigraacija...
25.10.2004 00:03
to Marta
Saja gadijuma.
Atspogulojas kompleksos, uzvedibas traucejumos, velmi palikt vienai, nespeju veidot gimeni, komuniceties ar apkartejiem cilvekiem, fobijas u.t.t. Biezi berni velak pavada pusi muza ar vecakiem, velak izdara visadas mulkibas, jo nav spejig dzivot pasi.
Ja jus brauciet uz pusgadu, gadu tas nekas. Nekas slikts nenotiks, otradi - norudis pusaudzi. Vins ieraudzis ka pasaule ir ari cita, grutaka. Tas ari var sakartot domasanu, berns var jus ari vairak cienit, jo redzes jus lideri kurs zina ko darit. Vai otradi - ja jus nevaresiet pati tikt ar sim problemam gala, jus kritisiet berna acis. Jo vecakiem vienmer jabut par labu piemeru un autoritati. Protams - saja vecuma ir ari savi "ZAJOBI" (es ta tos saucu, rupji, bet 100% pareizi). Un ka uztvers situacijas un vides krasu mainibu jusu berns gruti paredzet.

Lai jums iet labi.

Re: emigraacija...
25.10.2004 00:35
esmu emigrejusi kadus 5 gadus atpakal ar bernu kuram tad bija gandriz 7.
Bija gruti gan vinam gan man.Bet vins tagad seit jutas labak neka es.Par traumam neko nevaru teikt .neko tadu nemanu vina.Vienigais ko es varu teikt ka jastav vienmer klat taja bridi kad tas ir vajadzigs.Tas ir loti gruti it ipasi ja prieks pasiem viss ir jauns un nesaprotams.
Novelu daudz speka.
Re: emigraacija...
25.10.2004 00:44
Plant,

Tautieshu biedriibas ? Daugavas Vaarnas vai? Sirsniigi pateicos!:)))

Pareizi pateici, viss ir atkariigs no taa vai bauc kaa students vai cilveeks, kas izmantos savu akadeemisko izgliitiibu, vai arii brauc kaa nelegaalis un straadaa pie ukrainjiem vai pakiishiem un mazgaa viniem jeelaas galjas paarvadaajamos furgonus!

Ir atshkjiriiba starp proletariaatu un akadeemiskiem cilveekiem kaa sheit, taa arii "tur" un tur tas tas ir par spilgtaak!

PS Es runaaju par savu pieredzi Vakareiropaa!
Re: emigraacija...
25.10.2004 09:49
to Dusma
Tu domâ, ka bez Daugavas vanagiem pasaulç nekâ nav? Ir jau ir. Neformâli tautieðu pulciòi un biedrîbas, vai nav vienalga kâ to sauc.
Ja cilvçks aizbrauc strâdât kâ tu to nosauc "proletârieðu" darbu, tad viòam ir daudz vieglâk. Nav liela atðíirîba, kur ravçt, mazgât, stûrçt. Tikai tur par ðo mazkvalificçto darbu nopelna vairâk. Cita lieta ja brauc ambiciozs cilvçks ar normâlu izglîtîbu un zinâðanâm. Vai viòam izdosies sevi realizçt? Vai izdosies karjera? Pamçìini kaut vai tepat Rîgâ iekârtojies tieðâm labi apmaksâtâ, interesantâ darbâ ar izaugsmes iespçjâm absolût bez sakariem!
No savu radu pieredzes varu teikt, ka tikai viens pâris sasniedza stâvokli sabiedrîbâ atbilstoði savai profesijai. Jâ, jâ tas ir ârsts. Tikai plus pie visu piesauktajiem 10 mâcîbu gadiem viòam klât nâca vçl 10 - 12 jaunajâ dzimtenç.
Marta
Re: emigraacija...
25.10.2004 10:05
to Plants
Taa ir kaa -braucu realizeet savus godkaariigos plaanus-straadaashu universitaatee un ceru,ka guushu gan atziniibu,gan gandariijumu,ko neguustu Latvijaa.Nauda shobriid nav primaarais.Gribas beernu izvilkt no Latvija druumaa haosa un atziishos,gljeevuliigi nogaidiit aarzemees,kaa mums ies ES.
Re: emigraacija...
25.10.2004 11:11
Mana kursa biedrene gadiem ilgi lasîja lekcijas Kanâdâ, ðíiet arî ASV. Tur bija kopâ ar bçrniem. Nav dzirdçts par kâdâm lielâm problçmâm. Ðî pieredze sekmçja arî viòas karjeru ðeit. Man ðíiet, ka darbs universitâtç tas ir drusku savâdâk, kâ vienkârði firmâ vai uzòçmumâ. Tu brauc uz konkrçtu vietu, un tâ kâ tu pasniedz to priekðmetu nepasniegs neviens. Labâk, sliktâk bet ne tâ. Kâ saka "roku darbs" ekskluzîva prece. Bûs labi un var bût pat ïoti.
Re: emigraacija...
25.10.2004 11:45
Plant,

Ko noziimee - vai izdosies sevi realizeet ambiciozam cilveekam?
Uz "turieni" nevajag braukt ar plikaam ambiicijaam "zeltu mekleet"!
Cilveeks nevar izkaapt no lidmashiinas ar 2 koferiem un sagaidiit, ka visi vinju tur gaida vai arii ar domu - ah, gan jau nepazudiishu! Ir jaabuut konkreeti defineetam meerkjim - vietai, kontraktam, uz ko Tu dodies!

Bet ne jau par darbu, bet gan par sociaaliem apstaakljiem mees runaajaam!:)
Tas tak ir elementaari un bez apvainojumiem, jo ja Tu straadaa universitaates pilseetinjaa (piemeeram Oksforda, Jorkaa) un lasi lekcijas, tad vide ir viena (kaut vai kriminogeenaa situaacija), bet ja esi nelegaalis un straadaa (piemeeram Berliinee kaadaa lokaalaa), tad vide un apkaarteejie cilveeki ir savaadaaki!
Marta
Re: emigraacija...
25.10.2004 11:45
Paldies par atbalstu!
Juutos diezgan nedroshi-ne par sevi,bet par meitu-naaksies daudz speeka atdot darbam,vai pietiks uzmaniibas,pacietiibas beernam?Piebildiishu,ka braucam uz Dienvidaustrumiem,uz otru planeetas galu...
Re: emigraacija...
25.10.2004 12:12
Mana otrâ pusîte strâdâja labu laiku Jaunzçlandç, teica, ka tâ ir vieta, kur gribçtu vecumdienas pavadît. Viòu firmai bija kontrakti t.i. darbs Vjetnamâ. Tie kas tur strâdâja, atcerâs ar pozitîvâm emocijâm. Plançtai gala nav, apaïa kâ ne kâ. Bûs labi, nestreso. 15 gados bçrns ir gana pieaudzis, lai censtos ðâdas pârmaiòas dzîvç izmantot racionâli. Bûs labi. Uzòçmîgi cilvçki vienmçr uzvar.
Marta
Re: emigraacija...
25.10.2004 12:19
Urraa! Shobriid lasiitu shaadus uzmundrinaajumus veel un veel.Pagaidaam seezhu uz kofera un lauzu galvu,naktis paiet bez miega.
Paldies,Plant!
Marta
Re: emigraacija...
25.10.2004 14:13
Veel mani interesee jautaajums,kaa klimata mainja,lielais karstums iedarbojas uz veseliibu?Uz asinsspiedienu?
Re: emigraacija...
25.10.2004 15:53
Marta, veelu Tev veiksmi un labu celjaveeju!
Viss buus labi! Nevar paredzeet kaa katrs organisms reagjees uz konkreeto situaaciju! Aklimatizaacija buus jebkuraa gadiijumaa, bet tas viss ir nieks saliidzinot ar to, ko Tu ieguusi celjojot pa pasauli!
Vai Tu esi paintereseejusies par vakciinaam, kas jaaizdara pirms braukshanas!!?
feita
Re: emigraacija...
25.10.2004 17:26
es izlemu palikt Latvija ....
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 16 pieskaita 10?
Ziņa: