muskuïu elektrisko impulsu reìistrçtâjs

Aizsāka Nja 

Kâ sauc to ierîci, kuru pieslçdz pie muskuïa un ar to var kaut kâ piefiksçt uz muskuli nâkoðos elektriskos impulsus, kas liek tam sarauties.

Lieta tâda, ka jâpameklç kur tâdu varçtu nopirkt, tikai nav zinâms kâ to sauc lai meklçtu.

Derçtu gan latviskais, gan angliskais nosaukums.
Re: muskuïu elektrisko impulsu reìistrçtâjs
25.10.2004 09:41
Vai tik tas nav izslavçtais taurenîtis, ko TV-shop uzmâcîgi reklamçja diendienâ:)))
Kâpçc vajag tâdu. Pçc loìikas tâda mâkslîga muskuïu raustîðana diez cik veselîga nevarçtu bût.
Re: muskuïu elektrisko impulsu reìistrçtâjs
25.10.2004 09:45
Elektromiograafs vai tik nebuus. Vismaz proceduraa man domaat domaaata taa, kas electromyography.
Alstere, tas taurenîtis dara pretçjo, t.i., cilveeka vietaa formç impulsus un padod uz muskuli, tâds man nav vajadzîgs, man vajag tâdu aparâtu, kas izmçra un pieraksta, piemçram datorâ, dabiskos elektriskos impulsus.

Vajag papçtît kâ darbojas laikâ daþas muskuïu grupas izpildot sporta vingrinâjumus.

Paldies Ineshuks, vai Latvijâ tâdus par saprâtîgâm cenâm pârdod? Es gan domâju, ja zinâtu, kur pieslçgt elektrodus, un kâdus elektrodus uz íermeòa, tad varçtu izmantot parasto mikrofona ieeju datoram un tâlâk to apstrâdât un pçtît ar kâdu no skaòas apstrâdes programmâm.

Moþ kâds zina kâdi ir ðo miogrâfu elektrodi un kâ tos pieslçdz pie muskuïa. Domâju, ka visdrîzâk tâs ir smalkas adatiòas, kuras iesprauþ muskuïa galos un no ðîm adatiòâm iet vadiòi uz signâla pastiprinoðo ierîci un tâ savukârt uz kaut kâdu oscilogrâfu vai datoru.

iespçjams adatiòu vietâ ir kaut kâdi uzlîmçjamie vai piestiprinâmi elektrodi, kas lîdzîgi tâ paða taurentiòa elektrodiem. Tik ðajâ gadîjumâ varçtu bût daudz vairâk trokðòu un derîgâ signâla izdalîðana varçtu bût apgrûtinâta.
Re: muskuïu elektrisko impulsu reìistrçtâjs
25.10.2004 10:02
to Nja
Atvaino, nesapratu. Laikam vçl pamodusies nebiju :)))
Re: muskuïu elektrisko impulsu reìistrçtâjs
25.10.2004 10:11
Shaada veida ieriices izmanto neirologjijaa, lai diagnosticeetu nervu vai muskulju (iisti nezinu, ko vinji tur meklee) patologjiju. Zinu, ka taadu veic Stradinjos un shkjiet, ka ARSaa arii. Var buut, ka veel kaut kur. Ja profesionaala interese- gan jau ka var piezvaniit un pakonsulteeties. Redzeejusi to aparaatu neesmu, bet zinu, ka elektrodi vinjam kaa adatinjas ko iedur. Darbiibas principu nezinu, neesmu iedziljinaajusies.
Darbîbas principu es jau kâ skolnieks zinâju :)
Paldies, tev atradu ðo to internetâ.

Uzzinâju, ka it kâ tiek lietoti 3 elektrodi nevis 2 kâ es iepriekð iedomâjos. Tagad palicis noskaidrot kur to 3. elektrodu liek. 2 muskuïa galos, 3. kaut kur, laikam tiek izmantots kâ massa, jeb nulles punkts, taèu varu arî kïûdîties.

Vajadzçs aiziet pakonsultçties. Nepiecieðams uztaisît tâdu miogrâfu, kas bûtu pçc izmçriem mazs, lai var lietot lauka apstâkïos. Slimnîcas lielie aparâti neder.

Domâju, ka nepiecieðams uztaisît elektrodus ar pastiprinâtâju, kura izeju var pieslçgt vai nu pie plaukstdatora reìistrçðanai atmiòâ, vai arî pie skaïruòa, lai pats sportists varçtu kontrolçt kâ darbojas viòa muskulis (problçma ir tâda, ka muskulis pârtrauc darboties apmçram 20 - 50 milisekundes âtrâk nekâ teorçtiski vajadzçtu bût).
Vai jûs zinât , varbût ðî ierîce ir domâta no noteikta vecuma?
Vai jûs zinât , varbût ðî ierîce ir domâta no noteikta vecuma?

Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 16 pieskaita 22?
Ziņa: