hormonalaa kontracepcija

Aizsāka Kristine 

Kristine
hormonalaa kontracepcija
29.10.2004 20:11
Sveiki.. man te taga sirds salecaas.. par to ka pec tableshu lietoshanas partraukshanas - izlasiju ka stavoklii nevar palikt utt.. apaaac!!!!
Mani Ginekologje nebridinaja :( vinja teica ka tas ir labakais veids ka izsargaties un sakartot meneshreizes.. jaizvelas tikai piemerotas tabletes, kur mazak hormonu utt.. un kad tas partrauc, tad viss ok, i stavokli var palikt i viss atgriezhas ka bija pirms tam..
es uz mutes.
Pastastiet meitenes, vai jums sanaca palikt stavoklii atmetot tabletes? Un cik ilgi bija jagaida?
Interesejos tapec, ka pec kada laika velos bernu..

Re: hormonalaa kontracepcija
29.10.2004 21:54
A tas kaa kurai.Vienaam veicas citaam nee.
Kakaduuu
Re: hormonalaa kontracepcija
30.10.2004 12:56
mana vienaa paziistamaa paartauca taas lietot un peec meenesha jau zaljitela...
es jau divus gadus nevaru tikt pie bçrna pçc tbl lietoðanas... nav jau teikts, ka tas tieði no tâ, visâdas analîzes veiktas, esmu vesela, draugam arî viss kârtîbâ, bet stâríis joprojâm nelido... Katrâ ziòâ par tabletçm vairs dzirdçt negribu.
Krsitine
Re: hormonalaa kontracepcija
01.11.2004 15:00
Euuuu... man paliekaas bail...
vai to var kautkaa paredzeet? kontroleet, kamer lieto?

Vai ir kads aarsts kas var nokomenteet? Gribas atbalstiit Latvijas demografijas stavokli... un taga jasak uztraukties! :(
Draugs bus shokaa... mes ljoti gribam vairakus bebukus.... :(
Re: hormonalaa kontracepcija
01.11.2004 15:09
Un citas piedevaam paliek resnas, tâ ka pçc tam nevar nodzît tos kg, un citâm izaug riktîgas spalvas - liekais apmatojums, bet citâm nekas, jo katra tablete uz konkrçtu indivîdu iedarbojas pa savam.
Re: hormonalaa kontracepcija
01.11.2004 15:14
neesmu ginekologs, bet-
paredzeet shkjiet nevar, kontroleet arii ne. Ljoti pielajauju, ka daljai vareetu rasties probleems OK deelj (nevienas zaales nav bez blakusefektiem), daljai iespeejams buutu bijushas OK arii nekad nelietojot. man joprojaam taa shkjiet laba kontracepcijas metode. ja nu neskaita veel vecos, labos prezervatiivus, pret kuriem paarsteidzoshi lielai daljai ir aizspriedumi.

A beernus- sliktaakaa gadiijumaa var adopteet. varbuut lajuni bet taa nu tas ir.
re
Re: hormonalaa kontracepcija
01.11.2004 15:17
par to palikðanu stâvoklî man ðkiet ir individuâli, es paliku stâvoklî bez problçmâm, kaut arî tâpat kâ tu biju salasîjusies visâdus briesmu stâstus un bez tam biju lietojusi OK jau apm. 3 gadus. Taèu pati gan ar vairâk tabletes lietot netaisos, jo laikam esmu iedzîvojusies citâs blakusparâdîbâs :(
Krsitine
Re: hormonalaa kontracepcija
01.11.2004 15:20
Es jau pusotru gadu dzeru tabletes, resna nepalieku, par spalvam neko pateikt nevaru, jo tieku no taam valjaa nesagaidot kamer ataugs ;)

Mjaaa.. atliek tikai cereet ka bus labi. Man rodas tada parlieciba, ka aprecoties (driz ta kaa taisos), un tiekot pie pirmaa berninja es toch parieshu uz jebkadam tur spiraleem vai ko tur, ka tik naiestajas neaugliba :(

bet garastavoklis nu man ir beigts.. man vairs nav droshibas ka varu palikt stavoklii.... :(
jo pec citiem parametriem ginekologje teica ka man vis ir taa kaa vajag, un butu ta kaa laiks tikt pie bebuka..
nesleepiet nu kas taas par blakus paraadiibaam no zaaleem. Par to apmatojumu un liekajiem kg ir skaidrs, ka legjendas, bet reaali, kaadas ir blakusparaadiibas???
re: pastaasti savu pieredzi, jo aarsti jau neko nestaasta.
Re: hormonalaa kontracepcija
01.11.2004 16:14
Man personiigi bijai tikai un vieniigi pozitiivi efekti. masai arii. beernu veel nav nevienai. ja arii nebuus, neviens nepieraadiis, ka tas OK lietoshanas deelj.
Re: hormonalaa kontracepcija
01.11.2004 16:27
Cik zinu nevajadzetu oralai kontracepcijai tik radikali iespaidot sievietes reproduktivo funkciju pec to lietosanas partrauksanas. Protams ka organizmam vajadzes kadu laiku lai atkal adopteties, ta pat ka uzsakot peroralas kontracepcijas lietosanu. Cik ilgi? Varbut dazi menesi.
Ja rodas tada veida problemas, tad vairak vajadzetu meklet citas problemas, nevis uzskatit ka neauglibu, vai ilgsoso nespeju palikt saja stavokli izsauca tiesi oralas kontracepcijas medikamenti.

Pats ne visai milu sas kontracepcijas metodi, nu bet nevajadzetu jau ari so uz viniem uzgrust.

Re: hormonalaa kontracepcija
01.11.2004 16:29
to es.

Blakusparadibas un nevelamie efekti un bridinajumi raksiti katra preparata anotacija. Pie tam diezgan izsmelosi un siki.

Urma
Re: hormonalaa kontracepcija
02.11.2004 01:29
Ðtrunsts par tiem bçrniem, tâpçc jau tâs tabletes dzer, lai ðito laimi uz kakla nedabûtu, bet bçdas. ka libido pagalam un celulîts klât.
solima
Re: hormonalaa kontracepcija
02.11.2004 09:42
nu taa dailjavas.....bija reiz smuks meiteens ar apaljiem vaigiem, bet pieteikami formiigs un neljumiigs lai nesauktu sevi par resnu. nu jau 2 meeneshus nedzeru OK esmu pienjeemusies svaraa par apaljiem 10 kilogramiem.man neder taas dreebes ko ieprieksh valkaaju, man ir pazudis viduklis ka agraak bija ljoti izteikts (gjitaaras tipa augums). kad piefikseeju pirmos 5 kg spariigi ieveeroju dieetu, nepaliidz, svars tikai kaapj.
Pirms daudziem gadiem es bija paartaukusi dzert tabletes, svars no 62 uzkaapa uz 86. man likaas ka es taa eeshanaa esmu palaidusies, un nesapratu kaads maniem kg sakars ar OK bet shoreiz es kontroleeju to ko lielu mutee, bet rezultaats taads pats.
es vareetu nogalinaat to aarsti kas pirms 10 gadiem man pacmitgadiigai meitenei izrakstiija pirmaas hormonu tabletes.
Re: hormonalaa kontracepcija
02.11.2004 09:53
joprojaam pastaavu uz to, ka no tiira gaisa svars nepieaug. no apeestaa vien.
Sirsna
Re: hormonalaa kontracepcija
02.11.2004 09:54
Arii man svars saaka pieaugt tiesi peec OK partrauksanas. OK lietosanas laikaa katru otro meenesi mociijos ar piena seniiti, bet peec paartraukasanas, vairs nezinu ko noziimee piena seeniite. Arii staavoklii meeginu palikt jau gadu, bet nekaa :((( Par hormunaalajaam tableteem negribu neko dzirdeet
solima
Re: hormonalaa kontracepcija
02.11.2004 10:08
Ineshuk, kaadreiz lasiiju ka sievietes sudzaas par OK blakusparaadiibaam - svaru, nogurumu, miegainiibu utt....es par vinjam smeejos un teicu - no ko tik baabiets neizdomaa - slinkums pakalju kustinaat ta uzreiz ok vainiigs tjipa nogurums, par svaru arii - domaaju ka pashas rij shokolaades un ta briinaas ka pakalja par resnu bet visu uz ok nogruuzh. Taga kaads cits teishi taapat var pasmieties par mani. Paliekam katra pie sava viedoklja
Re: hormonalaa kontracepcija
02.11.2004 10:11
es nebuut nesmejos. katraam zaaleem savas blakusparaadiibas, bet uzreiz noshaut... var izlasiit anotaaciju un tad prieksh sevis izlemt. OK ir arii sava pozitiivaas iipashiibas.
pienene
Re: hormonalaa kontracepcija
02.11.2004 10:28
par stavokli paliksanu pec tablesu lietosanas....mums problemu nebija.ka partraucu lietot ,paliku stavokli.katra zina,tik atri mes rezultatu negaidijam,bet bijam laimigi...tagad mums ir burviga 1,5gadnieks:)))
solima
Re: hormonalaa kontracepcija
02.11.2004 10:33
kaa tev shkjiet ja ginokologs skaidraa textaa pateiktu - miiljaa labaa tu bez shaubaam vari dzert hormonus bet reekjinies - pieaugs svars, jutisies taa un taa toties buus 100% garantija ka staavoklii nepalixi. kaa tev shkjiet ja shaadi ginekologs runaatu ar pacienti - jamaa pie skaidra sapraata buudama aarstei atbildees - ko juus? ar mani tachu taa nenotiks, rakstiet droshi.
Kameer dzeeru shaibas es savai ginekologjei tiku vaicaajusi kaa tas naakas ka tik daudz sievietes suudzaas bet man no hormoniem ne silts ne aucx? Vinja atbildeeja - sievietes paarspiilee, sho to piemelo vienkaarshi lai buutu par ko parunaaties
aleluja!
pienene
Re: hormonalaa kontracepcija
02.11.2004 10:36
man no hormonalam tabletem samazinajas svars un seja ari bija tiraka.
li
Re: hormonalaa kontracepcija
02.11.2004 10:41
Nu bet izlasiet taèu anotâcijas, nevis tikai rijat visu ko izraksta.
Es pat aktîvâs ogles anotâciju izlasîju!
Re: hormonalaa kontracepcija
02.11.2004 10:49
Tomeer lielaakajai daljai sievieshu shaadas OK ietekmes nav. Manaa pazinju lokaa lielaakaa dalja lieto OK un nekaadas probleemas- sejas tiiraakas, menzes nesaapiigaakas un nav jaataisa regulaarie farmateksa beerninju aborti.

Citaadi pirms katras antibiotiku lietoshanas vispirms jaanobiedee pacients par iespeejamo naavi anafilakses (smagas alergjijas) rezultaataa, kaa shkjiet- dzers?
re
Re: hormonalaa kontracepcija
02.11.2004 15:26
Da ne viss vienmçr anotâcijâs pieminçts!!! Es personîgi anotâciju izlasîju gan, bet ko tas lîdz, ja griezos pie ârsta, bet viòa sâkumâ manas sûdzîbas îpaði vçrâ neòçma! Tik nomainîja uz citâm. Manas blakusparâdîbas: matu izkriðana ( par ðo daktere neticçja, ka varçtu bût, bet pirmo tableðu instrukcijâ kâ iespçjamâ blakusp. tâda bija minçta, pçc 2 gadu lietoðanas viòa man atzinâs, ka vçl viena paciente esot par ðo paðu sûdzçjusies), celulîts, libido trûkums. Labi vismaz, ka bija arî kas pozitîvs, dçï kâ negribçjâs tomçr pârtraukt lietot: sejas âdas uzlaboðanâs (mazâk pumpas), paredzams cikls (varçja vismaz svarîgas lietas izplânot bez problçmâm), samazinâjâs MR sâpes. Taèu protams tâ ir katra paða izvçle - lietot vai nç, jo uz katru jau arî iedarbîba ir savâdâka un aprobeþoti ir teikt - izlasiet instrukciju, jo daþa laba blakne parâdâs tikai pçc ilgâkas lietoðanas. Lûk tâ!
Lai veicas.
Krsitine
Re: hormonalaa kontracepcija
09.11.2004 17:18
Jus visi esiet baigi jauki cilvecinji :) man palikaas vieglaak..
Jo resnaka es nepaliku (pagaidaam) jo vingroju. Seja arii tiiraaka :)

Vienigais kas satrauc- augliiba. Jo fiziologiski man viss kartibaa..

Ja ir vel kadas jaunkundzes/kundzes kas var padaliities pieredzee par staavoklii palikshanu pec OK .. dodat zinju.

Liels liels paldies..
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 5 pieskaita 2?
Ziņa: