barosana ar kruti

Aizsāka mamina 

mamina
barosana ar kruti
03.11.2004 14:10
Labdien. Manam mazulim divas nedelas,es te uzklausu dazadus viedoklus,bet nezinu ka isti ir pareizi. Vai mazuli jabaro tikai ar kruti,vai ari vajag tomer mates pienu mazulim barot ari no pudelites. Varbut kada pieredzejusaka mamina varetu padalities pieredze. Ka vispar ir pareizi ar to barosanu,cik biezi jabaro,cik ilgi.Liels,liels paldies.
essa
Re: barosana ar kruti
03.11.2004 14:13
Ja dos no pudeliites, negribees kruuti njemt. jaabaro tik, cik beerns grib. kaut pa pusstundai saakumaa.
Re: barosana ar kruti
03.11.2004 14:25
Protams, ka jaabaro tikai ar kruuti, nekaadaa gadiijumaa no pudeliites!!!
Maizajam no pudeliites izziist ir daudz vienkaarshaak, un var gadiities pat, ka peec vienas pameeìinaaðanas bçebis var no kruuts ateikties pavisam.
Un liidz ar to tev visu laiku buus pashai jaaslauc, jaalej pudeliitee, jaasterelizee pudeliites un knupiishus utt visaadu lieku probleemu un darbu, kas veel vairaak tevi nogurdinaas.
Mazuli tikai ar kruuti var barot ilgi pat liidz 6 meeneshu vecumam. Nedriikst arii dot dzert uudentinju no pudeliites, labaak ar karotiiti. Un ja baro ar kruuti, tad dzert klaat uudeni vispaar nevajag dot. Mazulis lieliski iztiek ar maates pienu, gan padzeras, gan paeed!
Un ziidot maates kruuti mazais sanjem arii miilestiibu un juut maates siltumu. Tas ir fantastisks beerna un maates kontakts. To nevajag atnjemt nevienam mazulim. Lai Tev veicas! Un aizmirsti par pudeliiteem! Taas tikai razho, lai pelniitu naudu.
pienene
Re: barosana ar kruti
03.11.2004 14:58
es baroju bernu ar kruti lidz 7 menesiem,protams,ka vins no 5.menesiem sanema ari papilduzturu,bet tapat pamata palika kruts.pudeliti vajg dot,kad vins sak lietot papildus skidrumu.
ole
Re: barosana ar kruti
03.11.2004 16:42
iepriekðçjâs raksîtâjas ir jau visu pareizi saraksîjuðas.

Gribu piebilst, ka labâk nemeklç padomus pie pieredzçjuðâm mâmmiòâm, jo reizçm viòâs var tev tâdas muïíîbas sastâstît un turklât ïoti pârliecinâti. Ar teicieniem - es tâ darîju un man bija viss labi- nenozîmç, ka tas ir patieðâm labi. Vari uzklausît, bet kritiski. Labâk jautât pediatram vai ìim.ârstam, kaut gan man nav pârliecîbas, ka tie kuri ir tapuði no terapeitiem ir gana kompetenti.

Pudelçm- NÇ.

Baroðanas bieþums 2ned. vecam bçbim ir atkarîgs no tâ cik bieþi viòð grib çst. Kad prasa, tad arî dod. Ar laiku bçrniòð pats izveidos reþîmu un bûs vieglâk.

Baroðanas ilgums - viens izçd vajadzîgo daudzumu âtri, cits èammâjas diezgan ilgi. Cik ilgi mazulis çd, tik ari baro. Nepaçduðam pupu no mutes ârâ nerauj tikai tâpçc, ka viòð çd 5minûtes ilgâk nekâ kaimiòu Pçcis.

Lai jums jauka pupoðânâs.
adadas
Re: barosana ar kruti
03.11.2004 18:57
Tas sievietes,kuras siko baro ar kruti,parasti iemanto milzigas kaites un pec tam ir nelaimigas,sekas var but nokarajusas krutis,mati krit ara,atminas zudumi nak virsu,dzemdes noslidejumi,daudzas fiziskas kaites.Kas te salasijusas visas slinkaas mates,kas nemak putras izvarit sikajam?
Re: barosana ar kruti
03.11.2004 19:18
to adadas

Nepiekriitu!
Kaadas gan milziigas kaites taas maates iemanto?! Vai nepastaastiisi?!
adadas
Re: barosana ar kruti
03.11.2004 19:22
Te jau saradusas nezcik mates,kuram mati krit ara,atminjas zudumi nak virsu,pumpas sitas ara,zinu ari dzive,ka sievietes pec tam sudzas,ka krutis izmainas pec barosanas ar kruti.Ja sieviete grib saglabat savu veselibu,tad vajag varit putrinas sikajam bebim,un tas nav nemaz sliktak ka ar kruti barot.Tikai vinas visas ir parak slinkas,lai caur sietu berztu ara putraimus un varitu putras sikajam.Kas ta par nolaidibu,dot sazalotus arbuzus mazam berninam??? Vajadzeja izvarit kadu putrinju-butu gan veseligi, gan dabiski.Vai tik gruti izstudet kadu gramatu,kadi produkti ir veseligi un kadi ne?
ole
Re: barosana ar kruti
03.11.2004 19:44
to adadas
tas nav smieklîgi, jo, ja gadîsies kâds/a tikpat dumja kâ tu, vçl òems un tev noticçs.
adadas
Re: barosana ar kruti
03.11.2004 19:46
Mani padomi ir janjem vera.Labak ,ka tadas nezinites te sez,kas bernu gandriz noindeeja ar sazaljotu arbuuzu??? Vismaz butu to arbuzu pabazusi zem udens krana un ar ziepem kartigi nomazgajusi.Jadoma tacu ar galvu,bet nakas ciest tam mazajam bebim.
pienene
Re: barosana ar kruti
03.11.2004 19:49
tu jau laikam esi 5 bernus izaudzinajis,ka tik gudrs
Re: barosana ar kruti
04.11.2004 09:20
izbanojiet reiz to adadasu, vinjsh(a) tak neko nejeedz, barojot nevis iedziivojas kaitees, bet no taam izvairaas, un galvenais beerns sanjem vajadziigo imunitaati pa tiesho no maates, jo vinjam jaadziivo tak buus turpat kur maatei, plusus pat neuzskaitiit........ Un neko tur iipashi nevajag mazgaat, jo beerns nevar normaali attiistiities pilniiig sterilos apstaakljos, peec tam ir tikai probzas.........
2 puiku mamma
Re: barosana ar kruti
04.11.2004 10:32
adadas laikam 2nedçïu vecam bçrnam putras jau dod... Savus puiðus baroju tikai ar krûti lîdz 6mçn. - neslimoja viòi un nebija nekâdu alerìiju. Man arî nebija nekâdas veselîbas problçmas, loìiski, ka paðai arî jâpiedomâ pie sava uztura, lai tas ir pilnvçrtîgs un nav gar zemi jâgâþas.
Re: barosana ar kruti
04.11.2004 14:53
to adadas
Soreiz tu esi noshaavis galiigi garaam,laikam jau tev beernu nav bijis, vai arii izaugushi padomju laikos, kad shaadi steriotipi domineeja sabiedriibaa. Viss mainaas atopies!
Re: barosana ar kruti
04.11.2004 15:20
Vai nu adadas ir stulbs viirietis vai veel izcili stulbaaka sieviete.
Logiski, katram beernam ir jaadod vislabaakais, ko var dot. Es savu baroju veel paari gadam. Bet taa kaa ar laiku piens vairs nav tik pilveertiigs kaa pashaa saakumaa, tad paartraucu.
Un to sasodiito arbuuzu, ko adadas vajadzeja pieminet arii sheit, es nomazgaaju! Vienkarshi nav jaapiedalaas sarunaas, ja neko nesaprot.
nee, nu ir jau taadi briinumi dzirdeeti, ka jaunaa maaminja nebaro savu beernu ar kruuti tik tapeec, lai vareetu piipeet. taadas shiet pienemamas ir adadas.
katra normaala maaminja savam berninjam grib vislabaako un vislabaakais ir mammas pups.
mans bebis saakumaa bija sshausmiigi slinks eedaajs - eeda stundu vai pusotru. paeed un peec stundas jau pienaakusi atkal naakoshaa reize. Tas bija forshs laiks. BUUT DIVATAA ar beernu.
marfa
Re: barosana ar kruti
07.11.2004 05:26
Es bçrnu baroju ar krûti lîdz 1,3 mçn. un jutos ïoti labi, pat labâk, kad vairs nebaroju. Un pupi, Adadas, man arî vietâ un tie pat ir smukâki kâ pirms baroðanas ar krûti, bet Tu jau esi tas apdalîtais tips/tipene, kas ar pirkstu taisît, mçìenç audzis un caur klizmu ar putru barots.
þçl Tevis nabadziòa, man bija tik daudz piena, ka arî Tev bûtu pieticis, ja bûtu riktîgâ vecumâ.
Irçna
Re: barosana ar kruti
09.11.2004 20:46
Man ir trîs bçrni, esmu visus barojusi ar krûti - lîdz 6mçn. neko citu nedevu, pçc tam pamazâm sâku dot arî citu çdienu un ûdeni. Ja piena ir pietiekoði un nav ïoti karsts laiks (bçrns nesvîst pastiprinâti) vai liela temperatûra paðam bçrnam, ûdens nav jâdod. Ja dod, tad ar karotîti, nevis ar pudeli. Ûdeni sâku dot, kad piebaroju, no 6 mçn. Pçc tam, pieradinot pie citas pârtikas, turpinâju barot ar krûti lîdz drusku pâri gadam. Jâatzîst, ka no pudelîtes mani bçrni vispâr nekad nav dzçruði, jo pusgada vecumâ ðíidrumu sâku dot no "snîpîðkrûzîtes", ïoti parocîgi. Tas gan, protams, nozîmç, ka, ja tâ padomâ, neesmu izlaidusi nevienu çdienreizi, atstâjot bçrnu pabarot kâdam citam no pudelîtes. Vispâr, laikam pareizi ir tomçr iemâcît çst arî no pudelîtes ðâdiem gadîjumiem, jo ar pirmo reizi tas nemaz var neizdoties (esmu vienreiz mçìinâjusi, bet neveiksmîgi).

Nevaru apstrîdçt, ka tas nebûtu atstâjis nekâdu iespaidu uz manu veselîbu (trîs bçrni 5 gadu laikâ), taèu nevaru apgalvot arî pretçjo. Par krûðu formu - krûðu forma jau tiek "sabojâta" uzreiz pçc dzemdîbâm, kad tajâs strauji uzkrâjas piens, un krûtis îsâ laikâ palielinâs no A lîdz D izmçram, vienalga, baro bçrnu vai nç. Pçc savas pieredzes varu teikt, ka nekad vçlâk krûtîs nav tik milzîgs daudzums piena kâ apmçram treðajâ dienâ pçc dzemdîbâm. Tieði tad viòas arî izstaipâs, un, manuprât, tas nav vairs atkarîgs no turpmâkâ baroðanas ilguma - tas notiek pilnîgi visâm mammâm, arî, ja nebaro bçrnu vispâr ar krûti (protams, varbût tas nenotiek tâm sievietçm, kam kaut kâdu iemeslu dçï piens vispâr nerodas). Tagad jaunâkajam bçrnam ir gads un 5 mçneði, nebaroju ar krûti 5 mçneðus un tâs ir atguvuðas savu iepriekðçjo lielumu, taèu ir drusku izstaipîtas. Nu bet - kaut kur lasîju ìeniâlu frâzi - nevar reizç ziedçt un nest augïus. Toties man ir veselîgi bçrni.
sandra
Re: barosana ar kruti
10.11.2004 08:53
Man krûtis nepalielinâjâs ne grûtniecîbas laikâ, ne arî pçc dzemdîbâm. Piena man ne cik nebija, ne ar vienu bçrnu. Man tie ir trîs. Darîju visu, ko man ârsti ieteica, lai piens rastos, bet rezultâtâ, treðais mazulis 20 dienâ pçc dzimðanas svarâ bija nokrities par vairâk kâ 1 kg no dzimðanas svara. Esmu guvusi pârliecîbu, ja piens nav radies 5 dienu laikâ no dzemdîbâm, tad nav ko mocît bçrnu un sevi un jâdomâ par mâkslîgo barîbu.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 20 pieskaita 24?
Ziņa: