Veseliibas reforma

Aizsāka Ac 

Veseliibas reforma
04.11.2004 00:07
Es nezinu iisti, kaa sho situaaciju ir domaats risinaat, bet vai nav praatiigi, piemeeram, ieviest, lai visas firmas un valsts iestaades apdroshina savus darbiniekus par taadu summu, lai apmaksaatu operaacijas un tajaa pashaa laikaa beigt gaazt tur valdiibas naudu, lai apdroshinaashanas sabiedriibas ar to njemaas? Taapat valdiibas naudas nepietiks visiem... Valdiiba vareetu piedaliities ar kaut kaadiem 10-25% liidzmaksaajumiem, paareejo lai sedz apdroshinaashana? Kaadas domas par sho jaut.?
Re: Veseliibas reforma
04.11.2004 00:18
Hmm? Taas apdroshinaashanas sabiedriibas jau arii riktiigi grib uzvaariities.Taa kaa beigaas cilveekiem buus par daudz jaamaksaa un dakteriem naudas nepietiks.Situaacija jau tagad noveerojama gan ar slimokases gan citu sabiedriibu poliseem.Bezgaliigi ierobezhojumi.Manupraat labaak ka pa taisno maksaa tikai vajadzeetu buut mehaanismam kas nodroshina peeksnju un daargu saslimshanu gadijumaa (apmeeram kaa liizings) nu un protams valsts atbalsts darbaspeeju zaudeeshanas gadiijumaa.
Re: Veseliibas reforma
04.11.2004 00:28
Man nekas nav pretii pret to, ka apdroshinaashanas sabiedriibas uzvaaraas, ja tikai tas kaut kaa atrisina esosho situaaciju. Man liekas, ka valdiibas pienaakums nav meegjinaat noteikt aarstnieciibas darbinieku algas, ka to vajadzeetu noteikt tirgum, taadeelj man ljoti nepatiik ka taa atbildiiba ir uz valdiibas pleciem (taa nekad neiedos pietiekami). Pie tam man liekas, ka ja visi Latvijas iedziivotaaji obligaati aprdoshinaatu veseliibu (vai caur firmaam vai pashi), apdroshinaashanas kompaanijaam buutu pietiekami naudas, lai apmaksaatu aarstus. Protams, tam mehaanismam ir jaabuut nedaudz sarezhgjiitaakam, kad par taadaam operaacijaam tik, par taadaam tik utt. Savukaart valdiiba vareetu sniegt atbalstu maznodroshinaatiem polishu iegaadee, sekot, lai firmas apdroshina darbiniekus utt.
Kaut vai analogjija ar atuo obligaato apdroshinaashanu. Tie kas grib sanjemt minimaalo pakalpojumu klaastu, apdroshina obligaato (kas buutu analogjiski veseliibai), tie kas grib lai ietver arii daargaas operaacijas un negrib riskeet apdroshina KASKO.
Re: Veseliibas reforma
04.11.2004 02:03
to Ac

Neliela problema. Latvija dzivo apmeram 2,35 mlj. iedzivotaju. Medicinas budzets merams simtos miljonos LS. Ka tev ar matematiku? a? :)

Tas situaciju var pavisam nedaudz, varbut varetu izmantot ka daleju soli problemas risinasana, atvieglot situaciju, nevis risinat. Medicinas budzetam jabut ap 5 % procentiem no iekszemes kopprodukta vismaz. Un nauda ir. Vienigais ka nav humanas valsts iekartas un valstiskas domasanas valdosiem cilvekiem. Tu raidijumus pa TV skaties? Ko politiki dara? Vini plesas viens ar atru. Bet par valsti doma, valstiski doma?

Re: Veseliibas reforma
04.11.2004 11:40
No normâlas firmas un arî valsts iestâdes savus darbiniekus apdroðina jau tagad. Un tieðâm tâ ir tâda droðîbas sajûta, kad zini, ka ðîs medicînas problçmas mani neskar. Bet maznodroðinâtiem toties kïûst arvien trakâk. Kad padomâju, kïûst baigi. Un vçl Emsis paska "visi mirstîgi esam"...
>>>
Re: Veseliibas reforma
04.11.2004 11:50
medikjus darba vietas neapdroshina. Dabuu pa taasi un pats maksaa par remontu. Jaa, arii koleegjiem nekas nav par velti, ja vien nav "ljoti tuvi" koleegji.
Re: Veseliibas reforma
04.11.2004 12:16
paðreizçjo apdroðinâðanu - neviena aproðinâðanas firma nepiedâvâ samaksât arî ârstam
ja slimnîcâ nonâk pacients ar vislabâko, platîna polisi - ârstam , mâsai, sanitâram no tâ nav nekâda labuma
Re: Veseliibas reforma
04.11.2004 12:42
to Otto
Bet es varu iet, piemçram, uz Tavu privâtpraksi (un tâ arî rîkojos) un un mana apdroðinâðana to apmaksâ.
Re: Veseliibas reforma
04.11.2004 12:46
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 16 pieskaita 6?
Ziņa: