zâïu kombinâcija un blakusparâdîbas

Aizsāka p-a 

Jautâjums speèukiem:

Kâ ir ar ðo te zâïu kombinâciju:

1. opemrazols (lietoju jau 6 ned. pa 2 kapsulâm dienâ)
2. motiliums
3.venorutons forte (vçnu varikozei)
4. ketonal (supozitoriji, akûtai hemororodiâlo mezglu ârstçðanai).

Neatceros tieði kurâ brîdî, bet tas varçtu bût, uzsâkot lietot ''ketonal'', parâdîjâs sâkumâ minimâli, pçc tam izteiktâk zemacu rajona pietûkumi.

katrâ ziòâ no kosmçtikas, nepareiza spilvena, pârâk daudz ðíidruma vakarâ tas nevarçtu bût, jo tad ðim pietûkumam dienas laikâ vajadzçtu mazinâties, taèu tas ir konstants, kâ no rîta pamostos aizpampusi, tâda vakarâ eju gulçt :(

Ketonalu pirms 2 dienâm pârtraucu lietot, bet vismaz pagaidâm nekas nav mainîjies, vai varçtu bût kâda citu zâïu nesaderîba?

Lîdz ðim nekas tâds nav atgadîjies, ar nierçm viss ir kârtîbâ, nesen pârbaudîjos, ar deguna blakusdobumiem tâpat, ar limfatisko atteci arî visam vajadzçtu bût daudz maz ok, jo pie tam tiek lietots venorutons. Mani jau tas sâk uztraukt, jo paskats baiss, gluþi kâ nedçïu plostojusi :(

Ìimenes ârsts nezin, mans gastroenterologs ir seminârâ ârzemçs, sazvanît nevaru, ko darît? Ìim. ârsts izrakstîja pretalerìijas zâles 7 dienas Xyzan. Izdzçru tâs, kaut gan tas bija ârprâts - no tâm paliku galîga miegaina un nekoordinçta, taèu pampums tâ arî nenogâja :(
Zâïu anotâcijâ nav rakstîts ar kâdiem medikamentiem nedrîkst tos kombinçt?
Rakstîts ir, vismaz teorçtiski nevajadzçtu bût, bet ar to ketonal tur ir kâ ir, nevar gudrs tikt :(
antizâle
zâles
08.11.2004 13:18
Ja vien cilvçki zinâtu, kâdas îsti un cik ir blaknes vinju iemîïotajâm zâlçm, diezvai vispâr uz aptiekaam ietu:) Protams, tajâ anotâcijâ, kas pieejama pacientam, nav uzrâdîta pat ne 10 daïa.......
anotaacijaas ir uzraadiits daudz vairaak, nekaa reaali ir. un daudz shausmiigaak.
Atkal viens farmâcijas aizstâvis. Patiesîbâ tauta jau ir tik tâlu nozâïota, ka vairs pat nespçj ðíirot - labs, slikts, palîdz vai indç. Ðausmîgâk kâ ir, nemaz bût nevar.
Re: zâïu kombinâcija un blakusparâdîbas
08.11.2004 13:57
Loìika ir ïoti vienkârða.
Ja slimîba nodara lielâku kaitçjumu kâ zâles, tad tâs jâlieto.
patiesiiba ir taada, ka muusu tautai ai kaa patiik zaales lietot, ka tik pasham nekas nav jaadara. bet kopumaa- Alsterei taisniiba. nelietojot zaales pa galam buutu daudz vairaak tautas, nekaa ja taas lieto, kad tas nepiecieshams. slavenajos zaalju teejinju laikos dziives ilgums shkjiet bija 30 gadi?
antizâle
.........
08.11.2004 14:09
..... tavuprât dzîves ilgums sakarâ ar farmâcijas bumu palielinâs?
lielaa zinjaa jaa. neskaitot tos gadiijumus, kad medikamentus lieto lajunpraatiigi un nevajadziigi :) man neticaas, ka bez zaaleem veezha, AIDS, hipertensijas, infarkta un insulta slimnieki dziivotu ilgaak un kvalitatiivaak. un sievites ar hormonaaliem trauceejumiem paliktu bez beerniem ( un ne vienmeer shos trauceejumus rada OK, taadus noveero arii sieviteem, kuras OK "blakus nav staaveejushas" ) :). neesmu zaalju fane, bet noliegt visu ar nav gudri. un labums no manis mineetajaam zaaleem viennoziimiigi ir lielaaks par skaadi :)
Re: zâïu kombinâcija un blakusparâdîbas
08.11.2004 14:19
Mans tçvs ar nopietnâm sirds un asinsvadu problçmâm (nezinu, kuras diagnozes viòam nav) kopð 50 gadu vecuma nu jau 32 gadus pie dzîvîbas turas tikai pateicoties zâlçm, kuras labs dakteris piemeklçjis ïoti profesionâli. Pie tam jâlieto ar regularitâti ik pa 8 stundâm. Par cik prâts viòam absolûti skaidrs un viòð vçl arvien veic zinâtniskos pçtîjumus t.i. dzîvo pilnvçrtîgu dzîvi, tad jâjautâ;
- vai ðâdâ gadîjumâ zâles ir "sliktâs";
- ko ïaunu zâles var nodarît, ja citâdi spîd tikai kaps;
- vai katra nodzîvota diena nav dâvana.
Nav vçrts bendçt sevi ar zâlçm, kad tikpat labi palîdz diçta, sports, veselîgs dzîvesveids...
Piekrîtu, ka daudzi dzer zâles slinkuma dçï. Bet kad vajag tad vajag.
antizâle
......
08.11.2004 14:26
Tâda lieta kâ profilakse mûsu valstî laikam ir pavisam aizmirsts jçdziens. It kâ jau normâli bûtu, ja ârsti palîdzçtu ïaudîm tikt skaidrîbâ par to, bet laikam jau nav ne ieinteresçtîbas ne vçlçðanâs. Un pçdçjos gados no ârstiem ïoti reti dzirdu vârdus - veselîgs dzîvesveids, parasti ir receptes, receptes, aptieka un pçc tam slimnîca.
zini, kad tu vienam un tam pasham pacientam desmito reizi skaidroju par veseliigu dziivesveidu (pie kam katru reizi apgalvo, ka ieprieksh to NEVIENS neesot teicis), a tas viss kaa pret sienu, tad... pacienti grib zaales, vari man ticeet :) a sapraatiigaakie, kam interesee profilakse gana daudz informaacijas var guut pashi- zhurnaali, internets...
Re: zâïu kombinâcija un blakusparâdîbas
08.11.2004 14:34
Es uzskatu, ka katrs inteliìents cilvçks zina, ko nozîmç veselîgs dzîvesveids, smçíçðanas kaitîgums, sporta nozîme. ja nezina un nepieòem, ârsta vâvuïoðana bûs garâm un velti zaudçts laiks. Cita lieta, ka ârsts (vismaz es tâ pieòemu), sniegs konsultâciju par pieïaujamo slodzi un ko nedrîkst darît, piemçram, mugurkaula problçmu gadîjumos.
antizâle
>>>
08.11.2004 14:35
>>> acîmredzot jâbût pacietîgâkiem un pârliecinoðâkiem skaidrojot ïaudîm ðîs lietas. Varbût izstâstot par sekâm, ko var nodarît zâïu lietoðana nevietâ, arî attieksme mainîtos, jo nezinu nevienu, kurð bûtu gatavs speciâli indçties:)
Diemþçl man neviens dakteris nekad nav stâstîjis par to, kâ paðam vajadzçtu iemâcities sevi aizsargât lai nenonâktu slimnîcâ.
15 minuutes uz katru pacientu, ieskaitot papiiru sarakstiishanu. zin, kaut kaa patiesi nav laika pacietiigaakiem un paarliecinoshaakiem skaidrojumiem. un arii pieredze liecina, ka atdeve maza no taa un uzzinaas:)

Kaadu gan Tu lekciju gribi no daktera sagaidiit? Atkal paarliekam atbildiibu prom no sevis- sak, dakters nepateica, ka nevajag alkoholu lietot litriem, dakters nepateica, ka smeekjeet kaitiigi. Nonaakam Amerikaa- McDonalds vainiigs, ka es apeedot 3 kg frii un 15 burgerus+kolu pienjeemos svaraa liidz 350kg :-)

Zin, es meegjinaaju tantiiti, pat ne baidiit ( nu labi, daljeeji baidiit, jo citi argumenti nedereeja) par 18 tableshu citramona dienaa kaitiigo ietekmi uz niereem. Pacietiigi, ieintereseeti un ilgstoshi. beigaas padevos. katram ir tiesiibas dariit, kaa tiik.
Re: zâïu kombinâcija un blakusparâdîbas
08.11.2004 14:55
to antizâle
Zinâtu, kur kritîðu, spilventiòu paliktu;)))
Un, ja lâsteka uz galvas uzkrît? Gaidîsi no ârsta profilaktisku ieteikumu, kâ âtru reakciju trençt?
antizâle
>>>
08.11.2004 14:57
...... bet kâdam ir jâsâk, jo þçl taèu skatîties kâ cilvçki bendçjas - arî tad, ja valsts lîmenî ðî problçma netiek risinâta un nerisinâs jau arî, jo skarbâ realitâte ir tâda, ka farmâcijas bizness ir viens no ietekmîgâkajiem pasaulç. Un valdîba lobç ðîs industrijas darboòus.
>>>
Re: antizaalei
08.11.2004 15:03
kam Tu piedaavaa saakt? Man? Es paseeju... nervi par shvaku.

bet farmaacijas bizness (pati esmu tur straadaajusi) no tiesas ir nezheeliigs. Un maz tam briizheim sakara ar veseliibu. kaut gan ir arii labas lietas un pashiem vien jaamaacaas kritiski to izveerteet.

P.S. praksee ljoti reti esmu saskaarusies ar reaalu, zaalju nodariitu katiigu ietekmi. biezhaak ar zaalju nelietoshanas sekaam.
Re: zâïu kombinâcija un blakusparâdîbas
08.11.2004 15:05
to antizâle
Pilnîgi pieïauju, ka par laimi, man sanâk kontakti ar NORMÂLIEM daþâda vecuma cilvçkiem. No tâ sprieþu, ka labais tonis pârsvarâ ir veselîgs dzîvesveids (bet ne askçtisks), sabalansçta pârtika, sports (obligâti), atpûta ir darbîbas maiòa t.i. mums, kas dienu spiesti sçdçt pie datora, arî atvaïinâjumu labâk aktîvu izvçlçties.
Vai neesi novçrojis, ka sporta klubi aug, kâ sçnes pçc lietus, un ir labi apmeklçti. Padomju laikos (40 gadi manas dzîves), labi, ka bija "veselîbas grupas" ar slodzi kâ smagi slimiem;)))
Tikai, lai neviens nesaka, ka nevar (kaut uz zâïu rçíina) atlicinât Ls 20 sporta klubam. Man gan tas polisç iekïauts:)))
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 5 pieskaita 4?
Ziņa: