Iesakiet labu, bet tomçr nedârgu dakteri

Aizsāka Mâmiòa 

Labdien!

Jau kopð bçrnîbas man ir bijuðas daþâdas traumas. Pusaudþu gados vienu vasaru bija riktîgs dzîves panîkums, kuru "izârstçju" aizbraucot uz siltajâm zemçm.Arî ìimenes dzîve man PAGÂTNE (tagad vairs nç) ir bijuðas daþâdas dziïas traumas. Tagad arvien vairâk jûtu, ka man ir kârtîga depresija. Pçdçjâ laikâ ir pat tâdas lçkmes, kurâs sevi nekontrolçju (tiesa tâs ir ïoti îsas - paldies Dievam), kâ arî arvien bieþâk nâk virsû domas par to, ka nav jçgas dzîvot. Vienu reizi pat paòçmu jau nazi rokâs...
Aizmirsu piebilst - mana mâte 10 gadus pçc manas piedzimðanas saslima ar nerviem.
Man ir 2,5 gadîgs dçliòð. Es nevçlos viòam ðâdu bçrnîbu. Mani visu laiku moka vainas apziòa, ka neesmu tâda mâte, kâda viòam vajadzîga, bet pati nespçju ar sevi tikt galâ.
Es saprotu, ka man nepiecieðama profesionâïu palîdzîba. Pie psihiatra man ir bail iet, jo - varbût mît, nezinu - tad es tomçr uzrâdîðos psihiski slimo cilvçku sarakstos. Uzzinot informâciju, noskaidroju, ka psihoterapeits ir ïoti dârgs prieks, kuru es nu nekâdîgi nevaru atïauties.

Iesakiet, lûdzu, man kâdu, pie kâ griezties.

Paldies!

Re: Iesakiet labu, bet tomçr nedârgu dakteri
06.11.2004 16:41
Te forumaa nesen bija laba teema par pashnaaviibaam.Varbuut uzmundrinaas.
ku!

Jau esmu izlasîjuis ;)

Es zinu, ka nedrîkst, es zinu, ka jâcînâs, jâbû stiprai, bet tâ kâ esmu cînîjusies jau tik ilgu laiku un redzu, ka mana mazâ bçrnîba paiet kopâ ar mâti, kura tikai tçlo, ka viòa smaida.....

Es patieðâm bûtu pateicîga, ja man kâds ieteiktu kâdu Patieðâm Labu Dakteri! Tieði tâ - ar visiem trim lielajiem burtiem...
Sveiki! No konsultaacijas neviens sarakstos neuzraadaas. Ir arii privaati praktizeejoshi psihiatri.
Re: Iesakiet labu, bet tomçr nedârgu dakteri
06.11.2004 17:01
Zini parasti cilvji peec tam kad vinjiem iesaka palasiit par pashnaaviibaam vai nu saak trakot vai arii kaut kur nozuud (laikam kaarties).Bet tu esi iipashs gadiijums jo mieriigi saki ka jau izlasiji.
Tgad sasprinti domaaju ko tas vareetu noziimeet:)
ku!

Tas nozîmç, ka mani uztrauc mana dzîve, ka es interesçjos par to, kâ tikt laukâ no ðîs situâcijas, kad NEVARU sevi kontrolçt.....


Andis

Varbût Tu vari ietikt kâdu privâti praktizçjoðu LABU un GUDRU psihiatru vai vismaz kâdu norâdi, kur meklçt tâdu?
A kas ir nedaargs?
Andis

Nu nezinu...piem., 2-3 reizes nedçïâ iet uz seansiem par 10-15 Ls nevaru atïauties....
Ja nezini, tad gruuti ieteikt. Bet var jau arii 1 reizi. Un pa 10 Ls, piemeeram. ... Nu kaa tas ir - nezini??
Andis

Nu tâ - 10 LVL apm. 1-2 x mçnesî ir OK.
Varu ieteikt. Dr Daci Jansoni 9226405
Andis

Paldies! :)
Andis

Paskatîjos - viòa ir Psihiatrijas centra daktere....hmm...viòai ir arî privâtprakse - nezini?
Psihoterapeits, cita starpâ, derçs labâk. Îsa gan piebilde - labi speciâlisti strâdâ par normâlu samaksu.
Bernadeta rakstîja:

> Psihoterapeits, cita starpâ, derçs labâk. Îsa gan piebilde -
> labi speciâlisti strâdâ par normâlu samaksu.


Zinu...bet vai tomçr tâs summas nav mazliet par lielu - nu kurð var atïauties mçnesî apmçram 200-250 Ls? Tur jau tikai miljonâru sievas var vai firmu direktori...:(

Tik nepârprotiet - nenosodu, tikai paliek skumîgi, ka parasts cilvçks nemaz nevar normâli izârstçties, turklât arî pârçjos dara slimus - kâ es savâ gadîjumâ ar savu dçlu - zinu, ciik smagi ir redzçt ko tâdu, kas viòam nâkas redzçt...
Jaa, dr. Jansonei ir privaatprakse.
Re: Iesakiet labu, bet tomçr nedârgu dakteri
06.11.2004 19:17
Patiesiibaa tie psihoterapeiti jau prieksh bagaatiem arii ir domaati kas izteelojas visaadus gara vaajumus un domaa ka prieksh tam vajag kaada paliidziibu.Nu un "paliidzeetaaji" lai nekristu ar seju dubljos ir sertificeeti lai vareetu atbilstoshi noprasiit.Bet vienkaarshi ljaudis saprot ka taadaas situaacijaas vajag vienkaarshi izrunaaties ar uzticamu cilveeku.
Re: Iesakiet labu, bet tomçr nedârgu dakteri
06.11.2004 19:29
nu es vienreiz pilnîbâ piekrîtu ku!
var jau arî pats ar sevi parunât, tikai laiku tam vajag atrast, sçþam jûras krastâ un runâjam, sakârtojam domas un galvu
agrâk jau arî bija ar ko parunât - mâcîtâjs
ja ir reâla problçma, labâk tomçr runât ar psihiatru, vai vismaz ar psihoterapeitu, kas savâ dzîvç ir mâcîjies vai pat strâdâjis par psihiatru.
par noþçlu jâsaka, ka Latvijâ ðî profesija ir nekontrolçta.
pasaulç psihoterapeitiem paðiem regulâri jâiet pie psihiatra, jo bieþi tur nonâk cilvçki, kas mçìina atrisinât savas problçmas
Ku! un otto - nu nevajag nu:)
sertificçts psihoterapeits arî Latvijâ ir ârsts, beidzis iestâdîjumu Dzirciema ielâ 16 + papildus mâcîjies.
Un nesakiet, ka no psihoterapeites Guntas Ancânes, piemçram, nebûtu nçkâdas sakarîgas jçgas... vai Panca vai Ceravas... Neticu!

Aber tas, ka vesels lçvenis tâdu puskoka lçcçju, kuri sauc sevi par psihoterapeitiem, reklamçjas kudî bieþâk par augstâk minçtajiem sertificçtajiem psihoterapeitiem, tas ir fakts. Un tas diskreditç ðo profesiju.
Re: Iesakiet labu, bet tomçr nedârgu dakteri
06.11.2004 19:49
es neteicu, ka nav jçga
droði vien ir cilvçki, kam viòð ir vitâli nepiecieðams
Re: Iesakiet labu, bet tomçr nedârgu dakteri
06.11.2004 21:19
Piekriitu Ku! un Otto!
Man visa taa psihologu buushana liekas taada, nu taada aiz matiem pievilkta!
Man augstskolaa bija pasniedzeejs psihologs, seedosha sunja lielumaa - nu ziniet, vinjam uz pieres bija rakstiits iesit man un panjirgaajies par mani!
Tagad otru, ko es redzu ir Poisha pa TV3, nu pa manam vinja shkjobaas un taisa tik teatraalas grimmases, ka manii tas izraisa jautriibu, bet varbuut tas tieshaam ir speciaali treneets un apguuts prieksh biezo sieveleem, kam tas patiik!
Dusma, man aizvien vairâk sâk nepatikt tavi komentâri.
Tie rakstîti lecîgâ un paðpârliecinâtâ formâ, pie kam daudzos jautâjumos tev nav nekâdas diþâs sapratnes par konkrçto tçmu un - nav dzves pieredzes ( tas protams ir neliels attaisnojums tavâ adresç) :(
Nezini ka ir starpîba starp : psihologu - psihoterapeitu - psihiatru!
Re: Iesakiet labu, bet tomçr nedârgu dakteri
06.11.2004 21:54
Zinaamais autor, varbuut, ka savu nepatiku pret mani vari izteikt vismaz ar savu niku, savaadaak taada kljauza vien sanaak!;)
Bez tam, neba Tu buusi mani eksamineejis, ka orienteejies manaas zinaashanaas!

Starpcitu, par pieredzi - mana druadzene Vaacijaa (ar turienes universitaates magjistra graadu sociaalajaas zinaatnees) nedabuuja darbu 'sociaalais darbinieks, kas apkalpo izvarotas' sievietes, tikai tapeec, ka vinjai nebija attieciigas personiigaas pieredzes!
Velc paraleeles!!!
Starp ko vilkt paralçles??? Ko tu piesauc draudzeni, viòas izglîtîbu un pieredzi?
Runa jau iet par to, ka tev nav dzîves pieredzes - esi zem 30 )
Re: Iesakiet labu, bet tomçr nedârgu dakteri
06.11.2004 22:32
ir vajadzîgi gan psihologi, gan psihoterapeiti un bez ðaubâm arî psihiatri, bet man nepatîk, ka cilvçki bez psihiatra zinâðanâm, bez attiecîgas kontroles pâr savu psihisko veselîbu ârstç dvçseli cietiem.
Psihoterapeitam nav jaârstç psihiskas slimîbas, bet ja viòð nav ar psihiatra praksi viòð nemaz viòas nepazîst. Pçc personîgas pieredzes - viòi ðad tad risina savas psihiskâs problçmas.
Re: Iesakiet labu, bet tomçr nedârgu dakteri
06.11.2004 22:36
Njaa, neattapi taas paraleeles, nu nekas traks!:)

Kopsh kura laika ar "30" apziimee pieredzi???

1. Pieredzi gan nosaka dziives intensitate nevis vecums!
2. Ne visa pieredze ir veertiiga!

Tev vienkaarshi nepatiik pashpaarliecinaati cilveeki zem 30, tie, kam pieder pasaule un tas jau velk uz ...
Mâmiòa! Man arî ir sîcis,kurð reizçm sakrît uz nerviem. Gribas riktîgi pietempties un atlûzt, kâ kâdreiz jaukajos jaunîbas laikos,bet pienâk bebis, sâk kaut ko dudinât un viss pâriet.
es arî vienu brîdi domâju,ka esmu neriktîga, jo sencis nojûdzâs un loìiski es to projecçju arî uz sevi.Patiesîbâ Tev ir sava dzîve un Tavai mâtei bija sava dzîve un Tev nevajag atkârtot viòas dzîvi
Re: Iesakiet labu, bet tomçr nedârgu dakteri
08.11.2004 09:20
Nu mani no bedres izvilka psihoterapeits. Gribçju gan cînîties, nevis paðnâvîbu taisît. Ar smagu depresiju cînîjos vairâk kâ 20 gadus, ar psihoterapeitu dabûju strâdât ap 10. Mançjais ir ar psihiatra pamatizglîtîbu. Kad naudas tieðâm nebija, vizîte bija par brîvu (centos to gan izmantot ïoti reti). Te ir tas paradokss, ka bez ðîs ârstçðanâs (kas izârstç, nevis uz laiku simptomus noòem) maksâja gan naudu, bet ðî pati ârstçðana palîdzçja atrast labu darbu, izveidot karjeru...un es varçju atïauties turpinât ârstçðanos. Tagad pa reizei "aizeju ciemos" vienkârði parunâties.
Par bçrniem un depresîvu mâti runâjot, jâsaka, ka ïoti centos, lai bçrni neciestu un tas izdevâs. Kad lielâki, var droði viòu lîmenim atbilstoði izstâstît, kâpçc nesmaidi kâ saulîte, kâpçc nejûties labi. Sliktâk ir, ja mamma katru dienu pârmet, ka bçrnu dçï nevar pat no dzîves aiziet, lamâjas, bïauj, sit, terorizç...tâ man bija.
kur maaminja daabuuja summas 250 lati meenesii? Cik zinu, standartaa viziite ir reizi nedeeljaa, summa no ls 5-15. var protams, samekleet arii daargaak. Var iet reizi divaas nedeeljaas. taa kaa nav tik traki ;)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 1 pieskaita 17?
Ziņa: