izkaisiitaa skleroze

Aizsāka inesse 

inesse
izkaisiitaa skleroze
08.11.2004 13:18
attaalai radiniecei, 25 gv, tikko uzstaadiita shaada diagnoze. saakaas peec dzemdiibaam ar vienas rokas muskulju vaajumu, diezgan strauji pregreseeja, nu jau pa pusei paralizeeta. Beernam tagad ap pusgadu. Neko daudz jau tur liidzeet nevarees, bet vatbuut kaadam ir personiiga/sev tuvu cilveeku pieredze?
lasîtâja
Re: izkaisiitaa skleroze
08.11.2004 14:04
Neesmu speciòð, bet manos rados viena ar ðâdu diagnozi dzîvoja vçl apm.30 gadu.Slimîba sâkâs (jeb pazîmes) ap 60 gadu vecumu.
Bet, diemþçl, ir redzçtas arî ðîs slimîbas âtrâs formas...Man ðíiet, ir arî organizâcija ðîs slimîbas pacientiem, kurâ varbût varçsi saòemt vairâk atbilþu.
Re: izkaisiitaa skleroze
08.11.2004 14:23
Ar zâlçm procesu var bremzçt, bet apturçt vai izârstçt. Pamazâm kïûst aizvien sliktâk. Mana skolas biedrene ir dzîva jau 30 gadus. Tikai pçdçjos gadus gan var pârvietoties tikai pa dzîvokli. Vispâr drausmîgi - ïoti gudra un èakla. Arî tagad galva strâdâ perfekti. Tikai nezinu, vai labâk nebûtu neapzinâties savu neârstçjamo slimîbu. Zâles gan viòai padomju laikos gâdâja no VFR, citâdi jau bûtu tai saulç.
Re: izkaisiitaa skleroze
08.11.2004 19:54
http://www.rehab.lv/lmpb/index.htm
Saulite
Re: izkaisiitaa skleroze
09.11.2004 17:24
Manam viiram bija aizdomas par sho kaiti...
Paldies Dievam neapstiprinaajaas.
www.lmsa.lv
Tur daudz kas ir aprakstiits.
Zuzii
Re: izkaisiitaa skleroze
09.11.2004 21:04
Iesaku no visas sirds aatri doties pie dr. Meetras - Vecmiilgraavja slimniicaa ir Multiplaas sklerozes (izkaisiitaas sklerozes) vieniigais centrs Latvijaa - tur brauc cilveeki no visas Latvijas un aarsti tur ik dienas saskaras tieshi ar sho slimiibu. Iesaku taadeelj, ka slimiiba ir loti smaga un tomeer nepiecieshams paarliecinaaties vai diagnoze uzstaadiita pareizi. Manai mammai kaadus 5 gadus shaubiijaas ir vai nav, un tad uzstaadiija diagnozi, ka tomeer ir, un diemzheel mamma nodziivoja veel tikai 2 gadus (kopaa 6 gadus)peec slimiibas saakuma. Taa kaa iesaku tomeer noskaidrot visu pamatiigi. Nez kaapeec, kad cilveeki uzzin, ka vinjiem ir veezis vai HIV, visi shausmiigi nobiistas, bet izkaisiitaa skleroze arii ir tikpat nopietna kaite.
Nu katraa zinjaa lai veicas!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 6 pieskaita 24?
Ziņa: