vidusauss iekausums un sekas

Aizsāka dina 

dina
vidusauss iekausums un sekas
07.01.2005 21:39
Man pirms 3 nedelam bija vidusauss iekaisums. Arsts ta teica. Nekadas antibiotikas gan neizrakstija, jo virusam nepalidzot bija atbilde (nekomentesu so izteikumu!!!). Pret sapem ausi dzeru pretsapju lidzeklus... sapes it ka pargaja, bet tad iestajas periods, kad peksni ar vienu ausi saku nedzirdet tik labi, tad ari otra aizkrita... pec 2 ned. aizgaju velreiz pie arsta - ausi esot spiediens vai kaut kas tml parak liels (dzivoju arzemes un tie visi termini bija svesvaloda protams, tadel isti parliecinata neesmu ka kas saucas)....izrakstija zales, lai asinsvadi sarautos (burtiski tulkojot zalu pamacibu ta sanak)....
Tagad nedelu ka biju darba un ta ka stradaju bernu darza, tad ar berniem ik dienu jaiet ara 2-3 st...salstu...nu un labak nav kluvis ne par matu!!!! Nu jau tiesam sliktak dzirdu un skiet, ka sapes nak atpakal...

Atceros berniba vienmer deva antibiotikas ausu iekaisumiem... vai tad tiesam bez tiem var izrastet iekaisumu???
ieva26
Re: vidusauss iekausums un sekas
07.01.2005 22:20
ja, viirusam nepaliidz antibiotikas, bet vidusauss iekaisumu nevar izaarsteet bez antibiotikaam!!! tur jau vairs nav viiruss, taas ir viirusa sekas, komplikaacijas!!! tev noteikti vajag antibiotikas! nav normaali, ka tev naakas dzert pretsaapju tabletes ausu saapeem!! tu nedriiksti taa riskeet ar savu dzirdi! izklausaas, ka tas tieshaam ir nopietns vidusauss iekaisums!! ej veelreiz un prasi antibiotikas!!!
Re: vidusauss iekausums un sekas
07.01.2005 22:41
Nu jau, nu jau, meitenes!:)
Man ir bijushi 3 vidusaus iekaisumi un man pat praataa nav naacis dzert antibiotikas!
Organisms tak pats tiek ar taadiem siikumiem galaa!
Bez tam komplikaacijas jau nu neaarstee ar antibiotikaam gan!
Pirms ko taadu saki, palasi vismaz vienu antibiotiku lietoshanas pamaaciibu!:)
Mani arî ðokç daþu cilvçku antibiotiku mânija- trenc iekðâ pat pie iesnâm. Bet ðajâ gadîjumâ - nu, nezinu, nezinu. Vidusauss iekaisumu jau nu par sîkumu gan nedrîkst saukt. Cik zinu, no vidusauss iekaisuma var rasties nopietnas un pat nâvçjoðas komplikâcijas- smadzeòu infekcija, sejas nerva paralîze, lîdzsvara orgânu bojâjumi. Dabiski, ka tas notiek reti, bet notiek. Nezinu kâ Dinas gadîjumâ ar antibiotiku lietoðanu, bet ïoti slikti, ka ar visu iekaisumu nâkas iet darbâ, pie kam vçl salt laukâ. Vai tad veselîbas apdroðinâðana nav, slimîbas lapu nevar dabût? Cik zinu no pieredzes, ârzemçs ârsti bieþi vien pirmajâ reizç "laiþ cauri" ïoti viegli- paskatâs uz tevi pa gabalu, neko îpaði nepârbauda, nekâdas analîzes, izraksta augstâkais kâdas vieglas zâlîtes. Un tas ir labi, jo parasti jau tâs slimîbas pâriet paðas no sevis un nav vajadzîbas cilvçku piedzît ar zâlçm. Bet te cilvçki ir ïoti apzinîgi pret savu veselîbu- ja reiz jûti, ka slimîba nepâriet kâ vajadzçtu, tad ar steigu atpakaï pie ârsta. Un Dinai jau nu noteikti ar steigu tas jâdara - protams, ka to iekaisumu nevar izârstçt ejot uz darbu un stundâm salstot ârâ.
ieva26
Re: vidusauss iekausums un sekas
07.01.2005 23:59
Dusma, es neesmu antibiotiku piekriteeja, nemaz, un i.- man nav antibiotiku maanija, ne tuvu, es bernam vairaakas reizes esmu izaarsteejusi otiitus bez antibiotikaam, bet tagad dzirdes centraa dabuuju par to 'truukties' , jo tas var paariet hroniskaa formaa un var neatgriezeniski ciest dzirde, un vispaar visur esmu salasiijusies, ka vid.auss iekaisumu nevar izaarsteet bez antibiotikam diemzheel.. Pati es droshvien nedzertu antibiotikas pret otiitu, bet autorei to ieteicu taapeec, ka cilveeks jau saak slikti dzirdeet un visu laiku saap, dzer pretsaapju tabletes...! Siikums tas nav nemaz, bet, kas attiecas uz komplikaaciju aarsteeshanu ar antibiotikaam - tas bija domaats taa, ka viirusam neder antibiotikas, bet autores gadiijuma tas otiits jau ir komplikaacijas kaadam viirusam vai saauksteeshanaas (ta parasti saka muusu LOR), tur jau ir infekcija, vajag antibiotikas.
ieva26
Re: vidusauss iekausums un sekas
08.01.2005 00:06
P.S. Dusma, visu cienju Tev, man patiik Tavi comenti, bet aarstee gan komplikaacijas ar antibiotikam. un es esmu lasiijusi antibiotiku anotacijas. :)
Jaa, taadas slimiibas kaa 'komplikaacija' nav, kuru aarstee ar antibiotikaam, ar antibiotikaam aarstee infekcijas un bakteeriaalus iekaisumus, bet kas tad ir taas komplikaacijas- infekcija vidusausii shajaa gadiijumaa!
Re: vidusauss iekausums un sekas
08.01.2005 09:51
:))) Miers virs zemes un ausis zem cepureem!
Var, protams, eest antibiotikas, bet ja cilveeks, (es tikai shauju uz dullo - dziivo Miglainajaa Albionaa un nav pieradis pie turienes veejiem, lietiem un mitruma), tad dragaat pa lauku ar vidusauss iekaisumu ir pashnaaviiba, un taa buus tikai antibiotiku kjeeziishana!
Shajaa gadiijumaa cilveekam ir jaaseezh maajaas ar kampara ellju uz rinkji un milzu vilnas lakatu uz galvas un jaadzer vitamiini + daudz shkjidrums. I ja grib var pasildiit to ausi.
Es visas reizes taa arii dariiju un saapes man bija max 2.5 dienas. Es gan profilaksei seedeeju ar lakatos ietiita un sakamparota visu nedeelju, bet rezultaats bija 100%.
ieva26
Re: vidusauss iekausums un sekas
08.01.2005 13:31
666inurheart
Re: vidusauss iekausums un sekas
05.07.2009 18:28
to Dusma

Tad jau tev nekas dižš tur nebija-tagad sēžu mājās ar vidusauss iekaisumu un, ja nebūtu zāļu, tad vai nu rautu sev matus ārā vai arī pa logu lektu ārā no sāpēm.
jankelissts
Re: vidusauss iekausums un sekas
27.02.2018 18:53
sveiki esmu 17 g vecs 74 kg 1,75cm sapeja auss aizgaju pie gimenes arsta pateica vidussaus iekaisums , ielika zales taka pargaja pilniba , vienu dienu ar draudzeni sedeju gulta un vina apkera man galvu un uzpieda uz ausi sajutu diezgan lielas sapes , ieliku pirkstu sajutu asinis nak , nedaudz panaca asinis , pargaja , vairak nesap vienigais karsti ausij , del vidussauss iekaisumu varetu but tur pušums vai kas tads? ludzu atbildiet paldies!
domaju,ka īsti labi nav ,ka asinis nāk pa ausi...varbūt uzzvani ātrajiem un uzjautā kā rikoties un ko darīt?
mamma nelauj , rit iesu 9:00 pie gimenes arsta prasit kas un ka , brt maniprat man ir augonis jo mamma apskatijas ar gaismu taka asins receklis un ari strutas nedaudz . iespejams parspiedu to augoni un izgaja viss , jo parstaja sapet? ir iespejams?
viskautkas ir iespējams...bet muterīte tev ir labā,pasaki ,ka forumā lūdza pasveicināt....!
Re: vidusauss iekausums un sekas
28.02.2018 09:58
jankelissts

Lūgums nerakstīt visās tēmās savu stāstu.

Tev ir jāiet pie ārsta, te neviens nezīlēs, kas Tev tur ir.
Runcene,nerunā par visiem!neesmu zīlnieks,bet ja maksā ,varu pazīlēt...
zīlniece
Re: vidusauss iekausums un sekas
28.02.2018 10:56
Pie manis pirmā reize pa velti tādiem jaunuļiem:D
un ja iepatīkas un gribas seansu atkārtot,sakiet,cik maksā otrā reize?
zīlniece
Re: vidusauss iekausums un sekas
28.02.2018 11:22
Atkarīgs kam iepatīkas,man vai Tev:D
man jau patīk!
zīlniece
Re: vidusauss iekausums un sekas
28.02.2018 11:48
Tev jau patīk?:D Ātri gan :D
dzīve ir īsa...nav ko visu stiept garumā...tāpēc visu daru ātri...ātri patīk,ātri apnīk...
jankelissts
Re: vidusauss iekausums un sekas
28.02.2018 12:20
biju pie gimenes arsta , ar aparatinu paskatijas lidz bungadinai viss kartiba , teica , vidu ausij kads skatpejuens vai pusums ja jau nesap vina pilniba
paldies,ka atrakstijies!vismaz zinam ,ka viss kārtībā...
kautgan,negribu lielīties,bet es jau iepriekš to zināju,jo apskatijos orākulā!!zilniece,kā ir ar tevi?tu arī ziņaji,ka puikam viss būs kārtībā?
zīlniece
Re: vidusauss iekausums un sekas
28.02.2018 13:49
Es visu vienmēr zinu bet ne vienmēr saku:D A par to garumā stiepšanu- par ko tu runāji?:D
Jūtos pārsteigs,pat nedaudz vīlies...kā zīlniece var uzdot tādu jautājumu...zīlniecēm nav pieņemts jautāt,jo atbildi viņa jau zin!!!
zīlniece
Re: vidusauss iekausums un sekas
28.02.2018 14:14
ne ne draudziņ, to ko tu domā to es nezinu:D
tagad saprotu,kāpēc pirmais seans ir bezmaksas..
zīlniece
Re: vidusauss iekausums un sekas
28.02.2018 14:24
Kāds tu gudrs:D
jankelists
Re: vidusauss iekausums un sekas
09.03.2018 21:55
sveiki te es manuprat ir augonis ausi varetu ieteikt ko majas apstaklos sobrid caretu izdarit , izlasiju ka sals komprese palidzetu , ko sakat? ir jums kadi ieteikumi? paldies
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 13 pieskaita 6?
Ziņa: