Smadzeòu satricinâjums....

Aizsāka kripskis 

Sveiks!
Gribçju jautât, vai kâds nezina, kâdas ir smaga smadzeòu satricinâjuma pazîmes, kuras pats slimnieks izjût? Tur, piemçram, galvas reiboòi u.t.t.

Un, kâdas ir sekas neârstçtam smadzeòu satricinâjumam?

Lûdzu paskaidrojiet populârâ valodâ bez gudriem sveðvârdiem!

Paldies!

Kârlis
Re: Smadzeòu satricinâjums....
12.01.2005 13:38
Slikta dûða, galvas reibonis, vemðana...
Var seku nebût,var bût arî ïoti smagas. Parasti iedzîvojas galvassâpçs. Ne velti neirologs pârbauda acu zîlîtes, reakcijas (ar âmuriòu), lîdzsvaru, koordinâciju. pats to neizdarîsi.
Re: Smadzeòu satricinâjums....
12.01.2005 13:41
Es esmu pie tiem, kuriem laikam ir paveicies - es neaarsteeju toreiz, nu ir pagaajushi 11 gadi peec nelaimes gadiijuma, bet to jau nevar zinaat - varbuut veel sekas ir iespeejamas.
Ziniet, man vajadzçt tâs pazîmes vairâk tâdâ populârâ veidâ un, Alstere, ja iespçjams, tieði kâdas ir tâs smagâs sekas! Vai var bût atmiòas traucçjumi? Nekontrolçta uzvedîba, kas lîdzinâs jau kaut kâdâm psihiskiem traucçjumiem. Piemçram, bezmçríîgâm, periodiskâm maldîbâm pa telpu... vâjprâta lçkmes u.t.t. Un, ja iespçjams, kâ ðîs smagâs sekas varçtu izpausties, ja ðâds cilvçks lietotu alkoholu...

Lûdzu pastâstiet!

Kârlis
Re: Smadzeòu satricinâjums....
12.01.2005 15:43
Lejot shnjabi uz traumeetaam smadzeneem ir lielaaks risks iedziivoties kritamajaa kaitee (ja taa tautiski).
Dr. Igors Kudrjavcevs
Re: Smadzeòu satricinâjums....
12.01.2005 16:20
Galvassâpes, depresija, atmiòas traucçjumi, bezmiegs vai miega traucçjumi, epilepsija. Tas ir galvçnas...
kiki
Re: Smadzeòu satricinâjums....
12.01.2005 16:33
Esmu to piedzîvojusi....galvassâpes man bija drausmîgas - ne tu vari stâvçt, ne sçdçt, ne gulçt. Pçc tam bija ïoti ilgs un grûts ârstçðanâs process. Tagad ir slikta atmiòa, bet vai tas saistâms ar pagâtni, nezinu.
Sweiki!!
Gribeju uzdot jautajumu par sadu situaciju-viens puisis cieta auto avarija!!Vinam ir loti smags galvas sasitums!!Vins daudz ko neatceras un ja pasaka vinam kaut ko vins reizem to pec laicinja aizmirst!!Tatad-vai tas ir normali??
Moljers
Re: Smadzeòu satricinâjums....
09.02.2008 19:54
Izlasi pati vçlreiz , ko uzrakstîji !!!!
Ko nozîmç, vai tas ir normâli.
Ja cilvçkam ir smags galvas smadzeòu sasitums, tad tâ var bût.
Galva nav domâta dauzîðanai.
Re: Smadzeòu satricinâjums....
09.02.2008 21:19
..daþiem tikai dauzisanai...
Sveiki.!
Vçlçjos pajautât kâ tad man îsti ir.!
Mana situâcija- katru dienu tâ stipri sasitu galvu [ netîðâm protams] galvenokârt kâds man sasita.
Iemeta ar penâli pa galvu mçtâjot to pa klasi, ar voleibola bumbu tâ pamatîgi un tad vçl pret sienu atspieda un sasitu atkal galvu.ïoti bieþi gadijies.Reizçm ir slikta dûðu,reiboòa, daudzreiz kaut ko neatceros un viena acs zîlîte ir lielâka , nekâ otra.!

kâda îsti ir mana situâcija.?
palîdziet lûdzu.!
Vix
Re: Smadzeòu satricinâjums....
01.03.2008 17:49
mazie satracinajumi ir tikpat bistami un nevesaligi ka viens liels, ja ir kadas pasham sajutamas izmainjas, tad noteikti ir jagriezhas pie dakteriem. skolas vecuma berniem iztekti simptomi pec satracinajumiem ir pie fiziskas slodzes. izteiktas galvas sapes, vislielaka beda parasti ir tada, ka netiek izgulets smadzenju satracinajums. protams biezhi gadas, ka vecaki nogreko un neved bernu pie daktera, jo nelikas, ka tas butu svarigi. citreiz ari gimenes arsts nolaizh lazhu un nekdus merus nepienjem.
vel svarigs moments ir veseligs un regulars uzturs ar ko biezhi vien jaunieshi greko. ari alko un cigaretes nebutu labais veids, ka sevi apliecinat "tusinjos".
galvassapes, reiboni, samanas zudums, ja ilgaks par 5 min OBLIGATI jasauc atra palidziba, kustibu koardinacijas traucejumi, runas traucejumi, apzinas problemas, neadekvata uzvediba, var but nelabums un pat vemsana. Obligati jagriezas pie arsta ja ir aizdomas kautvai par sadu vieglu smadznju satricinajumu ar tadiem vai mazak izteiktiem simptomiem, jo var but asinosana galvas smadzenes kas var izraisit insultu, paralizi, vai komu, protams var sakties ari smadzenu apvalka konvuzija!

amagakos gadijumos ir vis tas pats tikai izteiktak un protams ari bezsamana ar naksanu pie samanas uz neilgu laiku vai bez tas !
Re: Smadzeòu satricinâjums....
04.03.2008 10:08
Es domaju gan ka sekas vienmer paliek-mans vîrs arîi pçc smadzeòu satricinâjuma negaja pie ârstiem,sapçja galva-itka viss pargâja bet sekas tagad parâdâs-kad iedzer kïûst neadekvâts,agresîvs-tâpçrc aizgâju no viòa.Sûtiju viòu pie ârstiem viòð negrib-kaut gan es nezinu vai jau varçs ko izârstçt?moð jûs zinat kur un pie kâ?palîdziet,a????
vix
Re: Smadzeòu satricinâjums....
04.03.2008 10:30
viss atkarîgs no viòa. kâda uzvedîba bija pirms traumas.
kautko arstet jau noteikti var, bet vinjam pasham tas ir jagrib. vel variants ir vispar atteikties no alko.
pret galvas sapem,lai pamegina dzert kafiju. man ari ir shi pati problema.labak iedzeru kafiju neka dzeru kautkaadas ripas.
Es stradaju ar tiem cilvekiem, kuri ir piedzivojusi smagakas galvas traumas un lidz ar to ari smadzenu bojajumus. Karïa pieminetas pazimes ir tipiskas gadijuma, ja smadzenes ir bojatas. sekas var paradities neilgi pec traumas, bet saglabajas gadiem un pat visu muzu. protams, ir svarigi, kads cilveks ir bijis PIRM nelaimes, bet lielakas vai mazakas izmainas personiba notiek: emociju kontroles problemas, staruja garastavokla maiòa bez redzama iemesla, apatija, pagurums, gruti izdarit izveli, spriestspeja trauceta. var jau but, ka nekas katastrofals, tomer tuvinieki to jut - it ka tas pats cilveks, bet tomer cits. smadzeòu traumas latvijas medicinaa ir sveða problema, un tai nepiecieðama pilnigi specifiska arsteðana. ja patieðam tas interese, pameklejiet þurnalaa "Psiholoìija Mums" ði gada sakuma numurâ Ingas Raðkovas rakstu.Tur atradisiet vairak informacijas.
kripskis Wrote:
-------------------------------------------------------
> Sveiks!
> Gribçju jautât, vai kâds nezina, kâdas ir smaga
> smadzeòu satricinâjuma pazîmes, kuras pats
> slimnieks izjût? Tur, piemçram, galvas reiboòi
> u.t.t.
>
> Un, kâdas ir sekas neârstçtam smadzeòu
> satricinâjumam?
>
> Lûdzu paskaidrojiet populârâ valodâ bez gudriem
> sveðvârdiem!
>
> Paldies!
>
> Kârlis


Vai smadzenu satriicinajumu ir iespeejams dabût tikai atsitot galvu?? Es nodarbojos ar dejâm un vienâ trenniòâ man bija ïoti strauji jagrieþ galva un pçc tam vairs nejutos labi! kad lecu ar lecamauklu pçc trenniòa bija drausmîgâs galvas sâpes ! tagad pieceïoties no rît uzreiz sâp galva,spieþ uz acîm,problçmas ar miegu!
Re: Smadzeòu satricinâjums....
05.11.2008 20:18
Domâju, ka var, ja trâpa `îtajâ` vietâ
Manam dēlam ( 10 g.v.) Shodien draugs spēlējoties nejaushi iesita ar ceļgalu pa pieri. Viņam kļuva slikti un tos 1,5km ejot līdz mājām viņðh piecas reizes gūlās uz zemes, jo nevarēja paiet. Slimnīcā konstatēja smadzeņu satricinājumu. Vai tieðhām mūsu galvas ir tik vārgas, ka no tik niecīga trieciena rodas smadzeņu satricinājums? Basketbola nodarbībās viņam biezhi trāpa ar bumbu pa galvu. Tas taču droshi vien arī nav labi?
Re: Smadzeòu satricinâjums....
10.11.2008 01:29
Ar celjgalu pa pieri? :D Es domaaju tas ir normaals trieciens :D
Es pat itkaa iedunkaajot dzheku noliku uz meenesi gultaa, jo vinjsh palika balts peec 10min un veema gandriiz visu laiku - diagnoze: smags smadzenju satricinaajums.

Man pasham ar pudeli iedeva pa bieti, pec tam cik nu paspeeja 6 purni vel paklapeeja. Galvu sashuva, guleeju apm 10dienas peec tam. Vel pusgadu bija atminjas trauceejumi.

Tai pat laikaa ir man viens pazinja kursh K-1 ciinaas. Regulaari nokauti gadas utm... tam viss pie kaajas. Ne slikti paliek nekaa.

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Sveiki...

Skolâ regulâri spçlçjam basketbolu tagad pçdçjâs 4 dienas katru dienu basketbola stipri dabonu ar bumbu pa galvu itkâ slikti nav, mazliet galva saap.

Vai var bût tâ ka tas var atstaat sekas uz mâcîbâm, veselîbu .u.t.t ?

Palîdziet lûdzu!
Re: Smadzeòu satricinâjums....
22.11.2008 11:37
Ja bua\si dabujis smadzenu satricinajumu, nearstesi(galvenais seit ir mierigs dzivesveids, velams gultas rezims), tad tas var atstat sekas uz tavu turpmako veselibu.vienam nekas,citam problemas, tapec jabut verigam un uzmanigam.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 10 pieskaita 18?
Ziņa: