Par arodarstiem

Aizsāka Apjukusi 

Par arodarstiem
22.09.2003 16:54
Esmu pilniga apjukuma. Sajos arstu registros neatrodu faktiski nevienu no tiem arodslimibu arstiem, kuri ir izdevusi apstiprinatas obligato veselibas parbauzhu lapas, parakstot taas kaa arodslimibu arsti ar visiem zimogiem!!!! Paarbaudot shos aarstus, vini izraadaas vai nu gimenes aarsti, interni vai kas tamliidziigs.
KO DARIIT???? KUR IR PATIESIIBA???
maasa
Re: Par arodarstiem
22.09.2003 17:09
A kur ir problçma? Kâpçc ìimenes ârsts nevar bût reizç arî sertificçts arodârsts? Es, piemçram, pavisam nesen pie viena tâda biju. Un viss ok :)
Re: Par arodarstiem
23.09.2003 08:31

A tur, ka mums kaa darba deveejiem (firmai) apmaaciibaas par darba aizsardziibu silti ieteica suutiit tikai pie tiem arodslimiibu aarstiem, kas ir noraadiiti sarakstos. Un no taa izriet, ka ja sarakstaa vins nav arodaarsts tad vina atzinums neder, vai taa? Kaut gan neapsaubu vina kvalifikaaciju, vienkaarsi nesaprotu ko dariit - klausiit peec burta vai redzot ziimogu likties mieraa?!
Baibs
Re: Par arodarstiem
23.09.2003 08:45
Ir pilniigi normaali, ka vienam aarstam var buut arii 2 un vairaak sertifikaatu, piem. i internista, i arodaarsta.
Nezinu iisti par konkreeto vajadziibu tieshi peec arodaarsta, bet arii internists, gjimenes aarsts un vispaar - teoretiski jebkuram aarstam (jo arodveseliibu maaca visiem aarstiem med. akadeemijaa vienaadi) ir jaamaak diagnosticeet arodslimiibas.
Cita lieta, vai shii diagnoze der, lai sanjemtu naudinjas, ja shii slimiiba ir radusies darba kaitiigaas ietekmes deelj. Pilniigi iespeejams, ka tad nepeicieshams arodaaraarsta apstiprinaajums un ziegjelis.
maasa
Re: Par arodarstiem
23.09.2003 09:03
Kaut ko tu tur pârspîlç. Ir sertificçtu arodârstu saraksts. Saprotu, ka tev viòð ir. Un visi ârsti, kas tajâ ir norâdîti, arî ir arodârsti. Tâtad var iet pie jebkura no tiem - vai nu viòð strâdâ ikdienâ kâ ìimenes ârsts vai kâ internists, vai infektologs, vai nodaïas vadîtâjs (tâdi, atceros, arî bija).
Tu taèu pati raksti, ka ieteica "suutiit tikai pie tiem arodslimiibu aarstiem, kas ir noraadiiti sarakstos" nevis pie teim, kuri ir "sarakstos norâdîti kâ arodârsti".
Tici man, viss bûs ok. Bet, ja vçlies, varu iedot mûsu darba aizsardzîbas speciâlista telefona numuru - piezvani un pakonsultçjies. Mûsu organizâcijâ tieði nesen pirmo reizi tika organizçta obligâtâ veselîbas pârbaude. :)
Re: Par arodarstiem
23.09.2003 10:16
Laikam jau es lietas bûtîbu skaidroju tâ, ka bûtîba tâ arî paliek neskaidra.
OVP rezultâtus apstiprinât tâ, lai tâs bûtu derîgas, drîkst tikai arodslimîbu ârsts. To jûs jau arî zinat, ja organizçjât OVP. Atziòas par veselîbu, pârbaudes ietvaros, sniedz arî ìimenes ârsts. Tik tâlu viss ir skaidrs. Apstiprina arodârsts. Arî skaidrs.
Saraksts, kurâ ir norâdîti arodârsti ir ðajâ paðâ lapâ zem nosaukuma Latvijas ârstu reìistrs (vai kâ lîdzîgi). Tajâ ir neliels daudzums arodslimîbu ârstu norâdîts. Tik tâlu ir skaidrs. Pirms darba lîguma slçgðanas mçs sûtam darbinieku uz OVP. Viòð to iziet lielâkajâ daïâ gadîjumu savâ dzîvesvietâ, jo tur viòam pieejams ir viòa ìimenes ârsts. Tas arî ir labi. Viòð atnes man OVP rezultâtus , kurus aptiprina ârsts "Jânis Bçrziòs" ar zîmogu arodslimîbu ârsts. Labi. Ieeju ðajâ lapâ, ievadu vârsu "Bçrziòð" un man ir atbilde ka viòð ir tikai interns. Un viss. Ne vârda par arodârstu. Un tas nav skaidrs. Es tikai gribçtu precizçt, vai kâdam nav saskare ar ðîm lietâm un vai ir iespçja pârliecinâties par ðî "Bçrziòa" arodârsta apliecîbu. Un viss. Vai man nebaudît neko, jo "Bçrziòð" ir uzlicis zîmogu - arodslimîbu ârsts. Tas arî bija mans jautâjums.
FUUU, tik gari izrakstîjos, ka mute sausa. Bet paldies par piedâvâto DAspec.telefonu. Varbût kâdreiz izmantoðu. Par bûtiskiem jautâjumiem. Bet vienalga - paldies. Par atsaucîbu.
maasa
Re: Par arodarstiem
23.09.2003 11:00
Ak, tad redz, kâda tâ lieta! :)) Es tâ îsti nesapratu, kas tas par ârstu sarakstu, par ko tu runâ :)) Automâtiksi uztvçru, ka tavâ rîcîbâ ir oficiâls arodârstu sarasts. :)
Cik zinu, tad ðajâ mâjas lapâ (dr.lv) esoðais ârstu saraksts ir neoficiâls (tajâ ir tikai tie ârsti, kas paði tur piereìistrçjuðies) un, kâ redzi pati, diezgan nepilnîgs.
Manuprât, lai pârliecinâtos, ka minçtais ârsts ir tieðâm arodârsts, tev ir jâdabû apstiprinâjums no kut kâdas oficiâlas organizâcijas. Es tikai nezinu, kas veic to arodârstu sertifikâciju. :) Ja gribi, varu nosûtît tev pa e-pastu arodârstu sarakstu, kâds tika izplatîts mûsu organizâcijâ. Domâju, ka tas ir iegûts no oficiâliem avotiem. :)
Re: Par arodarstiem
23.09.2003 11:09
Aleluja, esmu beidzot izlikusi visu tâ, lai arî citi mani saprot!!!!!
Milzîgs paldies, es tieðâm labprât saòemtu to sarakstu, kuru izmanto jûsu organizâcija. Tur jau tâ sâls, ka man nav îstas skaidrîbas, kas viòus sertificç un kur to dabût. Varçtu meklçt zvanoties uz Veselîbas ministriju man ðíiet, bet domâju ka kâdam varbût jau ir bijusi darîðana. Bet nu laikam tas nav tas vienkârðâkais ceïð.
Mana e-adrese : giva_dina@bkc.lv. Bûðu pateicîga.
Re: Par arodarstiem
05.12.2010 00:13
paldies par kaadaam zinaam,ari es esmu nesaprashanaa par to arodarstu,prieksh kam tas viss tagad,lai saaktu darbinu jaunu izdomaa jauninaajumu,nestradaaju pie galas, tad viss buutu skaidrs,kad vajag mediciinisko bet tagad ej un pleesies,tu jau pat nezini vai tajaa darbaa vispaar pienems,un cena tai izzinai no 16-20 latiem!
Sēpija
Re: Par arodarstiem
05.12.2010 12:34
Aizgāju uz MFD Arodveselibas dienestu un esmu droša, ka viss ir ok, turklāt darbs laiks bija pretīm nākošs.
Re: Par arodarstiem
06.12.2010 06:01
Arodarsta izdotie dokumenti der,ja vinam ir sertifikats.
Diemzel interneta es draugu arstu atradu pec vecas darba vietas- iestade,kur vins no 2004 gada vairs nestradaja bija noradita ka vina darba vieta, kaut gan vinam no 2005 ir prakse citur,Skatijos 2007.gadaa.Tada mums ta datorizacija.

Arodslimibu gadijuma darbanespejas nosaka Stradinos, ir tur specials Arodslimibu un radiacijas medicinas centrs, tur ipasa VDEAK .Ari jamaksa par to kasee.Naudinas maksa nevis darba devejs,bet no Valsts Kases,jo dalu Darba deveja un Darbinieka soc apdr iemaksu naudinu,ko atvelk no algas novirza arodslimibu gadijumiem.Dalu pensijai,dalu bezdarbam,vel ir riska nodeva/papildus soc nod/.Ta,ka no DD nekadu izmaksu nav.
Cita lieta,ja ir nelaimes gadijums darba vai smagi parkapumi darba drosiba- tad tisas vainojamas darbibas vai bezdarbibas del radusos izdevumus var uzlikt segt DD.
Pasas arodslimibas veidojas ilgu gadu laikaa, visbiezak ari tad,ja DD ievero visus likumus un normativus,tapec to neuzskata par DD vainu pret darbinieku. Piemeram, 30 gadus strada par kraveju,galdnieku, rodas radikulopatija, vai masinrakstitajai ar 15 gadu stazu PSRS laikaa ir karpala kanala sindroms un elkonu saslimsanas.
Arodslimibas naudinu var dabut ari tad,ja Jus stradajat citur un jauna darba neesat pie arodslim apstakliem.Piemeram, bija galdnieks 15 gadus, tagad stradajat ofisaa.Tad nem VSAei algu par periodu.Jabut veiktam iemaksam socos.
Ar atzinumu,ka esat arodslimnieks var teret cik tur arstesanai, tos dok atnes uz sociem un vini atmaksa, tikai jabut maksatam INN un SOC nodoklim par periodu.
Arodslim naudu aprekina par 36men periodu pedejo piecu gadu laikaa, periods pec kartas, bet var nemt no jebkura gala sim 5 gadu periodam.Laikam 3 gadu stazam jabut,lai iegutu to pensiju,ti maksatiem nodokliem kaut kadiem.
Pie nelaimes gad darba ir savadak, var dabut ari ja strada pirmo dienu, tikai tur visadi noteikumi.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 20 pieskaita 17?
Ziņa: