Adisona slimiba

Aizsāka Vija 

Vija
Adisona slimiba
13.04.2005 20:12
Jusu domas ? Man bail .... Sodien tikko no slimnicas ....
elita_vel
Re: Adisona slimiba
13.04.2005 20:25
A ko Tev tur dariija?
Vija
Re: Adisona slimiba
13.04.2005 20:28
Visas analizes , trukst hormonu -virsnieres. Teorija saprotama , bet prakse .... Slimnica jutos drosa , bet tagad majas ....
elita_vel
Re: Adisona slimiba
13.04.2005 20:29
Cik ilgi ta notureeja?
Vija
Re: Adisona slimiba
13.04.2005 20:31
Slimnica jau maz 10. dienas.
Re: Adisona slimiba
16.11.2006 13:18
Laikam jau nepalasîs vairs neviens, jo rakstu pârâk vçlu.

Es ar ðo diagnozi dzîvoju jau kopð 2000. gada.
Diagnoze nav nekâda labâ.. Aizstâjçjhormoni- hidrokortizons (kortinefs+prednizolons)jâlieto bûs visu dzîvi, jo manâ gadîjumâ virsnieres neraþo vairs necik un neko. Ar to ir vienkârði jâsamierinâs, jo darît neko citu nevar. Tâds brînums kâ virsnieru pârstâdîðana vçl pasaulç nav izdomâts...diemþçl...
Ja hormonu izstrâdâ, bet mazâkâ apjomâ, princips tas pats, bet devas mazâkas un kas to zin, varbût kâdreiz dzîvç atsâk tâs savu darbîbu...
Es zinu vienu sievieti arî ar ðo kaiti, viòai virsnires izstrâdâ samazinâtu hormonu daudzumu.
Manâ gadîjumâ ir stipri pamazinâts asinspiediens, imûnsistçma ir vâja- uzòemu jebkuru slimîbu kas gadâs ceïâ. Çstgriba ir ïoti laba, bet gribas ïoti pikantus un sâïus çdienus- uz saldumiem paskatîties nevaru... tai paðâ laikâ dilstu ar katru gadu... no maniem 68 kg palikuði tikai 52kg. Lîdz ar to arî spçka nekâda liel nav, parasti ar prâtu spçju paveikt vairâk kâ ar spçku-diemþçl. Zemâ asinspiediena dçï ðausmîgi nâk miegs.
Tâ sieviete ko pazîstu, pilnîgi pretçji man, briezt arvien vairâk un kilogrami viòai iet tik klât..
Tagad esot arî kaut kâda cita veida medikamenti ko lietot.
Ja lieto kortinefu,kas nepiecieðams hormona aizvietotâjs, vçl papildus jâdzer prednizolons, jo tas palîdz izdalîties organismâ pamatzâlçm. Bet tai paðâ laikâ prednizolons lçnâm grauj kaulu sistçmu.
Ja lieto prednizolonu visu laiku nepiecieðams kontrolçt kalcija lîmeni asinîs, (bûtu labi, ja var izdarît kaulu blîvuma mçrîjumus, bet tas diemþçl ir maksas pakalpojums).
Un visumâ nepiecieðana Kâlija, Nâtija analîze-kontrolei. Jo ðâs slimîbas specifika ir, ka Kâlijs ir par daudz, bet Nâtrijs vienmçr uz robeþas- tas arî iemesls kâdçï prasâs sâïus çdienus.
Ar lielu augïu (îpaðu íirðu) çðanu navar aizrauties, jo íirði satur daudz kâlija un tâ rezultâtâ zûd nâtrija (sâls) daudzums organismâ, kâ rezultâtâ var viedoties acetonija- izpauþas ar acetona smaku degunâ, tad mans ieteikums ir- çst kaut ko sâïu vai ieçst sâli.
Tâ iet ar ðo slimîbu...
Ðîs slimîbas specifika ir tâda, ka iespçjams ar laiku var veidoties cukura diabçts- jâkontrolç cukura lîmenis asinîs.
Mans ieteikums ir apmeklçt dr. A. Heldu- endokrinologu Linezera slimnîcâ (poliklînikâ) maksa tagad varçtu bût ap 10 ls, bet bez èeka :(
Ìimenes ârsti parasti uz to nepievçrð uzmanîbu, bet vajag prasît nosûtîjumu uz DEÂK- darba ekspertîzes ârstu komisiju- lai pieðíir invaliditâtes grupu.
Un visumâ vçlu veiksmi!!
Vija
Re: Adisona slimiba
18.12.2006 18:31
Nç izlasîju gan! Paldies ! Es turos ! Zales dzeru tiesi tadas pasas , vel esmu atradusis ( pateicoties dakteritei) ka tagad saka biologiskas piedevas no neways ar kuram loti labi sadzivoju. Es klat dzeru kauliem - Glucosamine Plus, vairogdziedzerim - Kelp, imunsistemai - VMM . Vel nemu vitaminus, 2 reizes gada nododu uz Gulbja labaratoriju analizes - hormonu , ir uzlabojumi.
Vija
Re: Adisona slimiba
01.01.2007 14:34
Vai kâds zin , vai drîkst iedzert ðampânieti , ïoti gribâs , bet bail par sekâm.
Re: Adisona slimiba
01.02.2008 14:29
Çs pa gadu izdzeru kâdas 4 ðampa glâzes. (Katru reizi pa glâzei) Nekas kritisks nenotiek, bet îstenîbâ nâkamajâ dienâ jûtos nedzudz sliktâk... Varbût paìiras, jo tik maz dzeru..
Vienmçr svinîbâs òemu lîdzi bçrnu ðampanieti "Meþezers", tîri labs! :) Un nav jâpaliek neçrtajâ situâcija bçz glâzes..
Man ir Adisona slimiba jau pusgadu dzeru visu ko kad gribu un cik gribu un nekad nekas nav noticis, man arste to pati atlava.
zaine
Re: Adisona slimiba
11.04.2010 09:27
vai ar adisona slimibu ir iespejams ienjemt bernus? kads ir risks?
Re: Adisona slimiba
12.04.2010 09:08
zaine Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> vai ar adisona slimibu ir iespejams ienjemt
> bernus? kads ir risks?

ieņemt iespējams, bet nav ieteicams, var būt nopietnas problēmas grūtniecības laikā.
Re: Adisona slimiba
03.09.2012 17:14
Augusta mēnesī man konstatēja Adisona slimību. Lietoju hidrokortizolu un kortineff. Ļoti vēlētos uzzināt visu par šo slimību, tās izraisītajām blakus parādībām, par iespējām nokārtot invaliditātes grupu. Gaidu e-pastu lk777@inbox.lv
Re: Adisona slimiba
20.05.2013 11:05
kā Jums tagad klājas ar so kaiti ? Es esmu palikusi ļoti apaļīga uz seju un arī kermenis mainās , zāles dzeru regulāri
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 14 pieskaita 23?
Ziņa: