nepietiekams svars 7.ned.vecam bçrniòam

Aizsāka Ive 

Mazajam 7.nedçïas, pirmajâ mçnesî svara pieaugums 860gr, it kâ o.k., bet tad sâka likties ka mazais visu laiku ir izsalcis, ka slikti òemas svarâ, aizgâjâm nosvçrties-pieòçmies ikai 180gr. Tas taèu ir ârprâts, daktere saka, galvenais tikai zîdiet, nedodied maisîjumu, bet es skatos uz to bçrniòu un ja viòð piedzima ar lieliem vaigiem, tad tagad tie izskatâs ir pazuduði.Ârâ ir tik skaists laiks, bet nekur nevaram aiziet,jo praktiski visa diena paiet barojot,bet tâpat nav paçdis.Esmu izmisumâ, pilnîgi raudiens nâk, jo nesaprotu, kapçc tâ notiekKrûtis arî sâp kâ sagraizîtas, bez silikona uzmaviòâm vispâr nav iespçjams pabarot. Kas varçtu bût par vainu?????:(
Tomçr pamçìinâjâm iedod drusku maisîjumum, izçda 60gr., pçc tam kad bija çdis no abâm krûtîm. Ko man iesâkt?
Ja viòð slikti pieòemas svarâ, iespçjams Tavâ pienâ viòam kaut kas nepietiek... Vai Tu pati lieto pilnvçrtîgu uzturu? Protam, ideâli ir, ja zîdainim pietiek tikai ar mâtes pienu, bet nav nekâ slikta, ja bçrnu piebaro..., bet arî krûts piens lai paliek, jo tas nostiprina bçrna imûno sistçmu. Es savu bçrnu biju spiesta sâkt piebarot vçl agrâk... Nu gan jau te kâds/a gudrâk uzrakstîs ;)))
Pamçìini atslaukt pienu un tad arî redzçsi,cik Tev uz baroðanas reizi sanak piens.Ja bûs par maz,tad jauzsâk piebarot ar maisîjumu.Protams,ka mâtes piens ir vislabâkais bçrnam,bet,ja piena nepietiek,nevar taèu bçrnu badinât!
Neíer kreòíi...dari,kâ dacçns saka.Izslauc pienu no abâm krûtîm un novçrtç to daudzumu un krâsu.Izskatâs,ka mazulim ir par maz un piens par ðvaku.Paðai jâçd dûðigi,bet jâvçro arî bçrna reakcija uz to,ko pati apçd.
Teikðu,ka manam mazdçliòam jau slimnîcâ esot pietrûkâs mâtes piens-nebija tâds daudzums,kaads bija vajadzîgs....un tagad tiek barots ar piena maisîjumu,kaut gan ìimenes ârste teica,lai tik baro ar krûti,gan jau parâdîsies pieniòð vairâk.Jâòem vçrâ arî iedzimtîba un hormoni paðai mâmiòai.Skumji,bet ne katrai ir dots bût par dabîgo "piena kombinâtu".Pieòem un sadzîvo kâ ir un nebadini bçrnu.Arî piena maisîjumos ir daudz laba,kas bçbim vajadzîgs augðanas procesam.Protams,arî paralçli dodot savu krûti.
Veiksmîgi audzinât mazuli un abiem labu veselîbu!!!!
Paldies, Ome, par uzmundrinâjumiem! Laikam jau tieðâm es pati ïoti daudz ko neçdu, lai mazajam puncis nesâpçtu, bet tagad sâku dûðîgi çst, lai pieniòð bûtu treknâks. Varbût ka tad, kas mainîsies uz labo pusi! :)
pa kâdu laiku bija ðis svara pieaugums 180g? Ja tâs ir 2 ned, tad tas ir mazâk kâ bûtu vçlams, bet nav arî ârprâts. Svara dinamika ir pozitîva. Nenotiks nekas traks, ja svara pieaugums vienu mçnesi bûs ne tik straujð, svarîgâk nesâkt pudeïu baroðanu, bet gan neatlaidîgi turpinât krûtaa baroðanu.

Ap ðo laiku patieðam varçtu bût tada kâ piena trûkuma krîze, bet tas ir pârejoði, ja klausîsi ko teica tava daktere. Jo bieþak liksi bçrnu pie krûts, jo vairâk radîsies krûtîð piena. Pats bçrnoiòs ir gudrs parasa bieþâk zîst,var taèu arî iet pastaigâs un pabarot mazuli laukâ. Ïoti svarîgi ðajâ laikâ ir nepadoties panikai , ka piena pietrûkst.

Un nav jâklausa tantçm, ka sgrib iegalvot, ka iedzimtîba vai hormoni tev var traucçt bût par vienîgo piena avotu mazulim. Ja tev ir krûtis, tad arî ja rîkosies pareizi , varçsi barot mazo kaut vai lidz 2 gadu vecumam.

Lai krûtis nesâpçtu pasmçrç ar Bepanten +, seko lai baroðanas starplaikos krûðu gali bûtu sausi, labi bûtu staigât bez krûðtura, lai pavçdinâs. Ieteiktu parâdît kâ mazais saòem krûti kâdam krûts baroðanas speciâlistam(mediíim, ne tantukiem). Loti svarîgi lai mazais òemtu krûti tehniski pareizi, nestaipîtu tikai paðu krûts galu , tad arî baroðanas procesam nevajadzçtu bût sâpîgam. Galu galâ var pamçklçt attçlu kâdâ grâmatâ.

Lai veicas.
Ole!
Tie 180grami bija pa divarpus nedçïâm, tas patieðâm ir ïoti maz. Liekas ka liela problçma ir tajâ, ka mazais çdot tûlît aizmieg, un ne pakam viòu nevar uzcelt, tikai atòemot krûti, tad atkal drusku pasûc un ir aizmidzis. Nu traks var palikt. Es viòu laikam varçtu piesiet pie tâ pupa un tâ visu dienu staigât, tad bûtu mierîgs. it kâ jau tas pieniòð laikam ir, tikai mazais viòu neizçd, man viòð tik strauji netek, un viòam paliek slinkums zîst, labâk paguï, bet tik pie pupa. Vîramâte stâstîja, ka mans vîrs esot bijis tieði tâds pats, un viòa nav izturçjusi ilgâk par trim mçneðiem, laikam tçvâ atsities. Bet es gan gribçtu mazuli pati barot, tikai nezinu ko man darît, lai viòð normâli çstu, nevis gulðòâtu.
Tâ kâ strâdâju ar jaundzimuðiem bçrniem,tad nakas saskarties arî ar ðâdâm problçmâm.Mâte liek bçrnu pie krûts,sâkumâ viss ok,bçrns sâk òemties svarâ,bet tad kaut kâdu apstâkïu dçï piens samazinâs.Jaunâ mâmiòa to nevar nokontrolçt un,protams,turpina barot ar krûti.Bçrnam sâkt trûkt barîbas vielas utt.,sâkumâ viòð ir nemierîgs,raud,jo paliek neçdis vai pusçdis.Tam turpinoties,bçrns paliek jau parlieku mierîgs un miegains,jo vairs jau nav spçka paraudât!Finâlâ viòð nonâk vai var nonâkt slimnîcâ,kur viòam uzsâkt intravenozu terapiju.Bieþi vien ir arî tâ,ka nonâkot slimnîcâ,bçrnam vairs nav spçka arî paðam çst,kâ rezultâtâ tiek ielikta zonde,pa kuru viòu baro.To visu nesaku biedçðanai,bet zinâðanai.Ja piena nav,tad jâuzsâkt piebarot,nepârtraucot arî krûts baroðanu.
Esi prâtîga! Ja mazais tik slikti òemas svarâ,Tev vienkârði nepietiek piena.Arî man bija lîdzîgi,piena bija maz ,tapçc abus mazos sâku piebarot jau nedçlas vecumâ,pçc divâm nedçlâm jau pilnîbâ pârgâju uz mâkslîgo baroðanu.Imunitâte maniem bçrniem tapçc nav zemâka un viòi vienmçr bija labi paçduði.No sirds iesaku atslâbt un pâriet uz pilnigu mâkslîgo baroðanu,nav ko spîdzinât bçrniòu.Pabaro normâli savu mazuli un izejiet visi ðajâ skaistajâ laikâ pastaigâties.Òem vçrâ Ilzeee rakstîto,tâ ir visa patiesîba,manai draudzenei tieði tâ izgâja,viòa mâtes ietekmçta par katru cenu turçjâs pie krûts baroðanas.Rezultâts-mazajam sâkâs neiroze jo regulâri bija badâ,beigas jau viòam vairs nebija spçka zîst un vinð nonâca Vienîbas gatvç,kur viòam uzsâka intravçnozo terapiju.Bçrns lîdz gada vecumam bija uzskaitç pie neirologa.Tu taèu to negribi vai ne?
Man pa menesi pienemas 200 gr, tas gan bija tikai vienu menesi, netaisiju nekadu paniku, saku pati vairak est, un turpinaju barot ar kruti
Ilzee un Estella
Vakar pçc tam, kad mazais bija diezgan intensîvi çdis 40 minûtes, nu cik nu tas intensîvi bija iespçjams, visu laiku viòu mçìinot modinât, pçc tam vçl izdevâs atslaikt 50ml, tâ kâ pieniòð tomçr ir, tikai mazais viòu neizzîþ. Liekas ka tâ ir tâ problçma. Tas gan neatrisina lietas bûtîbu. Izslaukt jau es arî nevarçðu tik daudz, lai viòam pietiktu katrai çdienreizei, ja nuy vienîìi mçìinâtu ar kâdu elektrisko pumpi.
Mçìinâju iedit arî maisîjumu, sâkumâ gan çda tâ negribîgi, bet tad izçda kâdus 40ml, tâtad secinu, ka viòð paçd tikai apmçram pusi no tâ daudzuma, kas viòam bûtu jâpaçd. Mçìinâju dot tikai maisîjumu, izçda 120ml un gulçja.
NU nezinu ko darît, saprotu, ka mazais ir jâpiebaro, et kâ to darît, lai maksimâli daudz viòð tomçr saòemtu manu pieniòu????

Anu
Kurâ mçnesî Jums mazajam bija tâds svars? Un ko teica ârsts? Kâds svars bija nâkoðajâ mçnesî?
Re: nepietiekams svars 7.ned.vecam bçrniòam
30.05.2005 13:51
Vispirms nomieinies, jo bçrns jût, ka Tu streso. No sirds iesaku Tev griezties kâdâ no krûts çdinâðanas kabineties (Tagad gandrîz visâs pilsçtâs tâds ir) un Tev sniegs palîdzîbu. Man bija tâpat kâ Tev. Bçrnu ârste teica, ka labâk lai bçrns kâdu nedçïu çd mazâk, nekâ uzreiz pâriet uz maisîjumu. 7 nedçïas ir ïoti mazs bçrns. Pagaidi 3 dienas un ja nekas neuzlabojas, tad ej pie ârsta un viòð pateiks ko darît. Ja sâksi dot maisîjumu, tad savu pupu varçsi zîst pati, jo bçbis to vairs negribçs (Mançjâ meitaiòa 2 nedçïu laikâ kopð sâku piebarot no krûts atteicâs pavisam). Slaukt gan neslauc, jo bçrns jebkurâ gadîjumâ izzîþ vairâk, nekâ Tu vari izslaukt. Vienîgi vari mçìinât pçc katras çdienreizes krûtis iztukðot, lai piens bûtu vairâk. Principâ parasti piena krîzes esot 3 dienas. Vçl mana bçrnu ârste teica, ka nekâdâ gadîjumâ neturçt pie krûts ilgâk kâ 15 minûtes, labâk kâdas 10 min. pie katras krûts tad pârtraukums un ja mazais prasa, tad pçc stundas var dot atkal, bet ne âtrâk, jo krûtîm jâatpûðas. Obligâti dod abas krûtis katrâ çdienreizç, jo arî tas palielina piena daudzumu. Un ja bçrns zîþ 40 minûtes no vietas, tad viòð ïoti nogurst un tâpçc krûti tikai ïurkâ, bet kârtîgi neçd. Vçl varçtu bût, ka Tev grûti izdalâs piens, lai to uzlabotu var pasûkât tabletes Apilak. Kopumâ òemot visam vajadzçtu bût kârtîbâ, jo kâ Tu pati raksti, pirmajâ mçnesî Jums viss bija lieliski!!! Turies!
Ive, manam sicim tas bija otraja menesi. Pirmaja pinemas 800gr, bet otraja 200gr. Tresaja atkal 800gr. Tas bija krietni sen, un arsts domaja, ka man pietrukst piena, vai piens nav pietiekami barojoss. man ari pasai nebija apetites, un gandriz neko needu. Tad sanemos saku est, un ari ar pienu bija ok. Un ipasi nestresoju. Arsts tikai nozimeja masinu,kas tresaja menesa vidu (2,5 men) atnaca uz majam mazo nosvert. Ta ka vins atkal nemas svara, tad neko neieteica. Bet bija domajusi,ka jasak piebarot.
Ive

Varbuut pirms baroshanas nedaudz atslauc pieninju. Saakumaa tek liesais pieninjsh ar ko bebis padzeras, bet peec tam treknais ar ko vinjsh paeed.
Ieklausies mammucis padomâ! Tu rakstîji, ka bçrns nedaudz pazîþ un tad iemieg. Tad ïoti ticams, ka lîdz treknajam pienam bçrniòð nemaz netiek, tikai padzeras lieso.
Mazajam 7.nedçïu vecumâ vajadzçtu izçst vienâ reizç apmçram 150ml.Ieteikti Tev rîkoties ðâdi,neliec mazo pie krûts,bet pati sev noslauc pieniòu,skaties cik Tev sanâk,to cik Tev pietrûkst lîdz 150ml.sagatavo kâ mâkslîgo maisîjumu un izbaro pçc tam kad viòð no pudelîtes bûs izçdis Tavu atslaukto pieniòu.Atceros mançjie otrajâ mçnesî pieòçmâs par 800gr.Galvenais nestreso un atceries,kâ teica Amerikâòu pediatrs B.Spoks"Arî vecâki ir cilvçki!"
Re: nepietiekams svars 7.ned.vecam bçrniòam
31.05.2005 14:00
Nedari kâ Estella saka - neatslauc, jo Tev jebkurð ârsts pateiks, ka izslaukt Tu nekad nevarçsi tik daudz kâ mazais izzîdîs, jo kad bçrns zîþ krûti, tiek stimulçts hormons smadzençs, kas atbild par piena raþanu. Slaucot krûti tâ nekad nebûs. Un ja vçl kâ pati saki, krûtis sâp, tad slaucot bûs vçl trakâk. Arî daudzums ko bçrns izçd nav viennozîmîgs, jo ir vçrts to òemt vçrâ, ja Tu sver pirms un pçc katras çðanas un tad skaties dienas bilanci. Mans bçbis, piemçram no rîta izçda 150g, tad mazâk, kad ilgâk pagulçja, tad atkal vairâk... Un vispâr ieteiktu Tev pilnîgi nomierinâties, vienu nedçïu barot bçbi tik bieþi, cik prasa un tad nosvçrt un ja svara pieaugums ir 150-200 grami, tad viss ir pilnîgâ kârtîbâ. Ðos padomus nedodu no zila gaisa, jo pati esmu ðitam visam izgâjusi cauri.
vçl viena mamma
Re: nepietiekams svars 7.ned.vecam bçrniòam
31.05.2005 15:45
negribu ieteikt barot ar noslauktu pienu, bet gribu tikai teikt, ka atslaukðana nav nekas tik ðausmîgs. Savu bçrniòu baroju tikai ar savu atslauktu pienu lîdz 6 mçn. vecumam, un turpinâju vçl lîdz 10 mçnesiem kopâ ar piebarojumiem.
Slaucu tikai ar rokâm, piens raþojâs labi, krûtis nesâpçja.
Es savam puikam pienu atslaucu- jo tieshi taapat kaa tev- man vinjsh miga ciet! Atslaucu visu ko var;eju ar rokas pumpîti un devu dzert no pudel';ites ar knupîti, kuram caurumiòu nedaudz palielinâju. Un tad viss gâja kaa pa sviestu.
Ja bçrns sagurst zîþot- vai tâpçc viòð jâmoka? Nee- paliidzi vinjam- atvieglo darbinju. Un piens tev ar nepazudiis. Ir jau èakareeshanaas ar atslaukshanu, bet tas ir labaak kaa 40 minuutes barot....
doks (arî bijuðais pediatrs)
Re: nepietiekams svars 7.ned.vecam bçrniòam
03.06.2005 12:38
Kâda ir vçderizeja (krasa, forma), cik reizu dienâ. Es te velku uz disbakteriozi vai kâdu infekciju, ko vajadzçtu izslçgt.
Ja ir elektroniskie svari mâjâs tad var parbaudît cik apçd nosverot pirms un uzreiz pçc çðanas (nepârtinot vai nemainot pamperus). Ja dn normas nav tad jadod klât.
Domâju, ka var nozîmçt (Jûsu pediatrs) dabîgo - bifido un lakto baktçriju preparâtus. Tie nâks par labu.
Doks!
Vçders iziet mums reti.Pirmo mçnesi izgâja pçc katras çdienreizes. bet tad nebija nedçïu, tagad apmçram katru treðo, ceturto dienu. Mûsu daktere to izskaidroja ar to, ka mazais pilnîbâ pârstrâdâ pilnîgi visu pieniòu, lai par to nesatraucoties. Kâdas divas reizes tâ kâka bija tâda vairâk brûnîgâka, viendabîga, bet tagad pçdçjâs reizes tâda pati kâ visu laiku, tâda dzeltenbrûna, graudaina.
Daktere mums lika palietot Lactrase kapsuliòas. Nu nekâdas îpaðâs izmaiòas nav. Pçc pâris dienâm iesim atkal pie daktera, svçrsimies, nu tad jau redzçs, kâ bûs tagad nâcis klât tas svars.
Jâpiebilst, ka daþas reizes toçr mçginâjâm iedot maisîjumu, pçc tam, kad bija izçdis tukðas abas krûtis, ar gardu muti izçda pudelîti un bija mierîgs, pçc kâdas pusstundas vçl çda krûti un aizmiga, jo mazais vispâr pârsvarâ tikai pie krûts aizmieg.
Es jau ïoti gribçtu pirms un pçc çðanas tâ pasvçrt, bet nevaru sadomât, kur tos svariòus varçtu izîrçt vai aizòemties uz kâdu laiciòu, tad nu vismaz bûtu skaidrs, cik tad patieðâm tas mans pieniòð viòam tiek.
doks (arî bijuðais pediatrs)
Re: nepietiekams svars 7.ned.vecam bçrniòam
03.06.2005 14:22
Nav riktîgi! NORMâLI NAV, KA BEBIM 7 NED. VECUMÂ Vçders iziet 1 reizi 3-4 dienâs! Tâ nevar pârstradât, ka nekas nepaliek pâri! Normâli ðai vecuma iziet vçders vairâkas reizes dienâ. Iesaku aizbraukt uz pieòemðanu kons. pol-kâ Bçrnu klîniskâ sl-câ pie pediatra vai íirurga. Negribu biedçt, bet tâ var bût resnâs zarnas pataloìija. Kaut gan bebim vajadzçja bût nemierîgam, bet viòð pamatâ guï, kâ tam arî vajadzçtu bût viòa vecumâ (jaunumâ). Ja tomçr vçders neiet katru dienu, tad vajag speciâlista pârbaudi.
Doks!
Godîgi sakot Jûs mani nepajokam sabiedçjat, jo mazais nav mierîgs, ir pat ïoti nemierîgs, bet kad irpaçdis tad ir mierîgs, un visâdi citâdi ïoti jauks smaidîgs bçrniòð. kas tad ir tâ resnâs zarnas pataloìija? Vai tad tieðâm mûsu daktere varçtu bût tik nezinoða, jo es tieði jautâju vai nevarçtu bût tâ, ka kaut kas nav ar puncîti kârtîbâ. Vai tad tas varçja parâdîties tikai pçc mçneða?
Re: nepietiekams svars 7.ned.vecam bçrniòam
03.06.2005 15:14
Doks, nu izbeidz!!! Tu laikam neesi îsts doks, ja ðitâdas lietas murgo. Ar krûti barotam bçnam vçderam ir jâiziet vismaz reizi 7 dienâs, bet iespçjams pçc katras çdienreizes. To nu Tev jebkurð pediatrs pateiks. Ja baro mâkslîgi, tad kakai jâbût katru dienu. Ive ieej portâlâ www.calis.lv sadaïâ konferences un pajautâ - tur ir daudz mammas, kas padalîsies pieredzç. Manai meitiòai kamçr baroju ar krûti, kaka bija katrâ 4-turtajâ dienâ un viss bija kârtîbâ. Svarîga ir kakas konsistence, lai nav caureja vai aizcietçjums.
doks
labâk nebûtu rakstîjis, ka esi bijuðais pediatrs, tad jau jâprasa kâ pediatrs var bût tik nekompetents.

Ive
kaut arî doks grib pretendçt uz speciâlista- pediatra viedokli, viòð vismaz ðajâ jomâ izrâda dziïu nezinâðanu. Neòem viòa rakstîtâs aplamîbas vçrâ.
Tas nu ir pilnîgi skaidrs, ka tavs pediatrs ir daudzkârt zinoðâks.
Re: nepietiekams svars 7.ned.vecam bçrniòam
03.06.2005 16:34
Vai cik viegli Jûs uzstâdat diagnozes!! Cik ta Jums katrai bçrnu ir? Pieci? Desmit? Visus izaudzinâjât? jeb forumus pârlasîjâties? Cik varu spriest, tieði ar tâdiem pediatru uzskatiem Jûs dârgâs uzaugât. I neko, re cik apíçrîgas sanâcât. To ko Jums saka doks, darîja Jûsu mâmiòas. Kad bûsiet vecmâmiòas, tik pat gudri sprçgâs Jûsu septiòas dienas nekakâjuðie bçrni. Tâda nu ir dzîve. Kur normâls cilvçks var bût tik kategorisks? Jeb tomçr nav normâls?
Re: nepietiekams svars 7.ned.vecam bçrniòam
03.06.2005 16:44
Nu man ir 2 bçrni. Pati ðitai kakâðanai, nekakâðanai esmu izgajusi cauri, runâjusi ar ârstiem, lasîjusi grâmatas, publikâcijas, skatîjusies raidîjumus tv. Nu nav ar krûti barotam zîdainim jâkakâ katru dienu. Nu tad jau abi mani bçrni jau sen bûtu gar zemi, bet nu ar visu nekakâðanu veseli ir izauguði. Un mûsu pediatrs arî nav nekâds zaïknâbis, bet ârsts ar kâdu 45 gadu darba stâþu.
Re: nepietiekams svars 7.ned.vecam bçrniòam
03.06.2005 16:49
Tâ, kâ man paðai vçl nav bçrni, tas es, protams, neko nejçdzu, bet vai ta nav tâ, ka lîdzko bçrnam ir diskomforts jebkurâ íermeòa stûrîtî, tâ viòð tâ taurç, ka jumts mâjai ceïâs gaisâ? So, man ðíiet, ka ja bçrns nekakâ, bet izrâda laimes un bezrûpîbas pazîmes, tad ir uzskatâms par veselu?

Pieejiet tai lietai drusku vienkârðâk, ne?
Re: nepietiekams svars 7.ned.vecam bçrniòam
03.06.2005 17:06
Mana vecmâmiòa manu tçti tina tâdâ garâ garâ autâ, lai viòð bûtu taisnâm kâjiòâm un gulçtu mierîgs. Kad auga mans bçrns, bija strikti noteikts, ka jâpietin gan rociòas, gan kâjiòas, lai neapzinâti tâs nevicinâtu un sevi nemodinâtu. Tagad bçrniòi ðíiet autiòos vispâr netiek vîstîti. Kurð variants ir pareizais? mainâs laiki, mainâs uzskati. Bçrniòam vairâkas dienas neiziet vçders? - nekas liels! Ja manam bçrnam neizietu vçders un vecâki tam nepievçrstu uzmanîbu, pediatrs mûs noraktu. Ja mçs iedomâtos cauru dienu pie pirmâs prasîbas zîdaini barot uz mums skatîtos kâ uz garâ vâjiem. Jo pastâvçja uzskats, ka mâtes piens zîdainim pamatbarîba un ir jâbût strikti nodalîtâm çdienreizçm. Lai kuòìîtis paspçj barîbu pârstrâdât un iztukðoties. Ir jâbût arî atpûtas fâzei, lai tas sagatavojas jaunas barîbas uzòemðanai. Starp çdienreizçm tikai ûdens, naktî tikai ûdens. Jo tas ir dzçriens nevis çdiens. Atseviðías çdienreizes pirmajos mçneðos pasargâja arî mâmiòas krûtsgalus no traumâm, kam varçja sekot inficçðanâs un mastîti. Bija uzskats, ja krûti neiztukðot regulâri un lîdz galam, piena daudzums samazinâs. Un tâdas savâdâkas pieejas var uzskaitît bez gala. Kur garantija, ka pçc desmit gadiem neradîsies jaunas vçsmas un gan mûsu, gan Jûsu pieredze netiks uzskatîta par absurdu. Starp citu, vai Jûs neievçrojât, ka te neizsakâs mâmiòas, kuru bçrniem tagad pâri 20 gadiem?? Domâjat nav ko teikt?
Re: nepietiekams svars 7.ned.vecam bçrniòam
03.06.2005 17:19
Zini, Tev ir taisnîba, jo ir jâskatâs no loìikas viedokïa un mammas paðas izjûtas. Jâ, tagad nav pieòemts, ka bçrnus tin autiòâ, bet es savçjos tinu katru nakti lîdz kâdam 1/2 gadam (mançjie vçl mazi - 6 mçn un 1,6g), jo uzskatu, ka tâdâ veidâ bçrns izaug mierîgâks, jo pats sevi nesatrauc ar haotiskajâ rociòu, kâjiòu kustîbâm. Tagad pastâv uzskats, ka bçrnam nedrîkst dot govs pienu lîdz gada vecumam, bet es savçjos jau no 4,5 mçneðu vecuma piebaroju ar auzu, mieþu, griíu putriòâm, kas vârîtas ar govs pienu, no 6 mçneðiem dodu rûguðpienu, jo uzskatu, ka mçs paði esam dikten labi izauguði ðitâ çdot un labâk vâru pati, nekâ dodu veikala gatavâs putras, kur h... viò zin kas ir iekðâ. Visos ðajos jautâjumos uzticos savai ârstei un pati vados pçc izjûtâm. Bet nu ja man konkrçti pasaka: es esmu izbijis pediatrs un krûts bçrnam jâkakâ katru dienu, un ja es zinu, ka nu toè var nekakât katru dienu, nu vai tad es to nedrîkstu pateikt? Nu vo - panesâs uz íaðíi! Bet nu vispâr jau mçs visi esam baigi forðie, un rît brîvdiena, tâ kâ ejam uz veièi pçc aliòa un atslâbstam...
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 9 pieskaita 9?
Ziņa: