kukaiòu kodumi

Aizsāka satrauktâ 

satrauktâ
kukaiòu kodumi
03.06.2005 22:36
Lieta tâda, ka bçrnam ir alerìiska reakcija uz kukaiòu kodumiem. tikko parâdîjies pirmais ods, tâ uzreiz liela pumpa, kuru viòð pamanîjies sakasît un nu ir sarkans. Arî agrâk tâ ir bijis. Daktere neko citu neieteica kâ smçri. Lietojam psilo balzamu un fenistil (ne jau reizç, bet to, kurð attiecîgajâ brîdî ir mâjâs). Pçc iesmçrçðanas protams izskatâs labâk un neniez arî. Bet gribçju pajautât, vai kâdam nav pieredze, kâ atvairît tos pretekïus no bçrna. Visâdi pûðamie diemþçl neko nelîdz. Viòð mûsu ìimenç ir "visgarðîgâkais". Koþ visiem, bet nevienam nav tâda reakcija. Paldies jau iepriekð.
zâlîte
Re: kukaiòu kodumi
03.06.2005 22:56
Pasaulç ir ienâcis jauns cilvçks...
kâpçc domâjat, ka viòam bûs citi dzîves apstâkïi, jeb viòð dzîvos kaut kâdâ iedomâtâ izjûtu , sajûtu, pârdzîvojumu vakumâ ?
Atïauðos ieteikt - pasçdiet un padomâjiet, kas ir ODS un tâ KODIENS!?
Odiem visi cilvçki ðíiet garðîgi :)
gribat izaudzinât kârtçjo memmes dçliòu/meitiòu kuram pat oda kodums radîs dzîves traìçdiju ?
kâda
Re: kukaiòu kodumi
05.06.2005 23:13
Nu gan nikna! Kâds te sakars memmes dçliòam? Bçrnam visas kâjas sarkanas un acs aizpampst, bet viòai te memmes dçliòð. Tâ nav vis nekâda traìçdija, bet pamatîga problçma. Esi laimîga, ja ne tev paðai, ne kâdam tev tuvam cilvçkam tâ nav.
Re: kukaiòu kodumi
06.06.2005 02:25
Tiesam ir cilveki ar pastiprinatu reakciju pret odu kodumiem.
Ko lai dara. Azejiet pie gimenes arsta ar lugumu izrakstit antihistamins. Samazinas gan niezi gan to reakciju. Uz nakti parasti dod ja sakosts vairak ir, vai ja kasas nenormali.
Bet pirmais protams bus atrast to efektivako spreju vai smeri pret odiem. Sapirkt visadas ierices lai izvietotu dzivokli, obligati sietunus uz "fortackam" ))) Nelaut iet uz ielas vakara stundas.
Vissliktakais ir ne no tas reakcijas (parasti) bet no ta ka (ipasi) berni medz sakasit sevi un ievazat infekciju. Pec tam uzrodas visadas diagnozes par strutainam adas slimibam....
Ta vairak PARASTI ir sadziviska problema tomer. To ari jarisina pasiem spekiem vairak. Jamegina noverst.
Protams nevajag ari parspilet. Jo tiesam viena otra mamina ir nu parak hm-hm paruzbudinata.... ))))) jamekle to isto robezu - starp problemu un neko ipasu (Nav domats autoram - bet zalitei)
Ar cienu. Raimonds.
vai
Re: kukaiòu kodumi
06.06.2005 11:57
Maniem bçrniem arî tas pats, kâ iekozj, ta pamatîgi uzpamst koduma vieta un niez. Mçs smçrçjam Fenistil, palîdz. Bet es arî gribçtu zinât par kaut kâdiem lîdzekïiem kas odus atbaida, lai bçrnus nemoka, pûshamiem vai ko tamlîdzigu. Neïaut vakarâ iet ârâ....mçs dzîvojam privâtmâjâ un man bçrnus pierunât labâ laikâ iet iekðâ jau 18 ir ïoti grûti.
Vispâr mani ïoti satrauc visi ðitie odi, kniðïi un taml. Nu neatceros, ka manâ bçrnîbâ tâdas reakcijas no ðiem kodçjiem bûtu bijuðas.Jâ bija odi un visâdi riebîgi un uzmâcîgi kukaiòi, bet nu pçc kodumiem nekas nepampa un govis arî nenobeidzâs. Vai tieðâm visi ðitie kukaiòi nav kïuvuði indîgi? Vai kâds to pçta? Vai sâks nopietni pçtît kad bûs pirmie cilvçku upuri, kâ to mûsu valstî mçdz darît?!!???!!
zâlîte
Re: kukaiòu kodumi
06.06.2005 12:26
Dzîvot ir kaitîgi - visapkârt visâdi odi, kniðïi, bites....
ievuciic
Re: kukaiòu kodumi
06.06.2005 12:40
Man arî ir lîdzigi, un es jau sen vairs neesmu bçrns.... bet tikko iekoþ ods (da jebkâds kukainis - dundurs, lapsene), tâ reakcija ir neþçlîga. Milzîgs bubulis un, ja sakasa, tad vispâr.... un tâ jau no bçrnîbas, kâ vasara tâ visi stilbi sarkanos un zilos pletjos...

un zâlîte, priecâjies, ka tev viss kâ sunim sadzîst... jo ir tâdi kâ es (un kâ redzams arî citi), kas ir ïoti jûtîgi un alerìiski...

Un par to, ka vieniem koþ vairâk citiem mazâk, tas jau sen ir zinâms un noskaidrots, ka tas ir atkarîgs gan no íermeòa aromâta, gan âdas biezuma.
vai
Re: kukaiòu kodumi
06.06.2005 21:40
zâlîtei

Nu nez vai Tu tik vienaldzîgi izturçtos, ja Tavam bçrnam iekostu ods pierç un piere uzpamtu 2 reizes, vai piem.kaklâ, rokâ,kâjâ. Mani tas tieðâm satrauc un dzen izmisumâ un es gribu savs mazuïus no tâ visa pasargât.
zâlîte
Re: kukaiòu kodumi
06.06.2005 21:53
Tad mainiet dzîves vietu, brauciet tur, kur kukaiòu nav. Tikai domâju, ka tâdu vietu pasaulç nav.
Ja to nevar izdarît, tad turiet savus bçrnus skafandrâs, nelaiþat ârâ, un ik pa brîdim no viòiem notrauðiet putekïus un aizbaidiet moskîtus.
Ko citu jums var ieteikt ?
zumm
Re: kukaiòu kodumi
07.06.2005 07:13
Zaaliiti laikam beerniibaa kaads nikns dundurs sakodis...
?
Re: kukaiòu kodumi
07.06.2005 13:23
fuj zaaliite, likies agraak taadaa jauka, ko lecies tagad??? baigi sherpaa palikusi!
zâlîte
Re: kukaiòu kodumi
07.06.2005 13:25
Arî tagad esmu jauka :) un bçrnîbâ man tikai mîïi dunduri ir koduði :)
kâda
Re: kukaiòu kodumi
07.06.2005 19:26
Ar zâlîti nav labi!!! Neviens netaisâs bçrnus ne skafandros likt, ne uz citu dzîvesvietu pârcelt. Vai tieðâm viòa vçl nav sapratusi, ka mçs interesçjamies par vienkârðiem lîdzekïiem kniðïu atbaidîðanai. Piedâvâ lîdzekli "Odiòð". Vai kâds viòu ir pamçìinâjis? Bçrnu tieðâm ir grûti noturçt istabâ, ja laukâ ir skaists laiks. Dzîvojot pie radiem, es nevaru viòiem pieprasît nodroðinât visu lielo mâju, lai tik odi neiekïûtu iekðâ. Kâ jau laukos, durvis bieþi ir vaïâ utt. Pilsçtâ gan centîsimies kaut ko darît. Nez kâdi ir tie "elektriskie" lîdzekïi? Es gan bûtu ar mieru izmantot arî kâdu smarþvielu, tikai nezinu kâdu. Paldies dr. asist. Raimondam par ieteikumiem. Pilnîgi piekrîtu, ka pats kodums varbût arî nebûtu tik traks, ja bçrns nekasîtu niezoðo vietu. Fenistil un psilo balsam smçres tieðâm palîdz. Mûsu ìimenes ârste neko citu arî neieteica.
Kur zâlîte ir satikusi "mîïus" dundurus?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 5 pieskaita 6?
Ziņa: