smakshana

Aizsāka abba 

abba
smakshana
07.06.2005 13:42
Nezinu, ko îsti gribu pajautât, bet mçìinâðu izstâstît.

No rîta pieceïos - viss normâli, Kad eju uz darbu, sâkas tâda kâ smakðanas sajûta, kas darbâ dienas laikâ pastiprinâs. Ðíiet, ka nevaru normâli ievilkt elpu, bet citreiz, kad ievelku, liekas, ka pçkðòi neelpoju un nevaru vairs gaisu izpûst. Tajâ brîdî parasti íeros ar roku pie krûtîm it kâ sitot (pat tâ kâ neapzinâti). Lai varçtu ieelpot, bieþi cenðos izraisît þâvas. Ir spiedoða sajûta pa vidu uzreiz zem kruutiim...nu, nezinu, ar ko salîdzinât. Parasti arî âtrâk sâk sisties sirds, pati esmu sarkana (pçc idejas, ja man reâli trûktu gaisa it kâ man vajadzçtu bût bâlai...hmm...). Aizvelkos mâjâs, paguïu, pieceïos - un viss normâli...atkal lîdz nâkoðajai dienai.

2004.gada novembrî taisîju plauðu rtg un pârbaudîju izelpu...toreiz par 101%. Piebildîðu, ka ilgi mocîjos ar neizskaidrojamu lçkajoðu t (5 min. laikâ no 37.8 uz 36.4 un atpakalj), pârgâja t, sâkâs sirdsklauves un pârsitieni (tas arî tagad reizçm ir).

Domâju, ka varbût man tâ spiedoðâ sajûta un smakðana ar tjipa "uz nervu pamata"? Vai tur tomçr var bût kas cits? Lieki piebilst, ka visi aarstu apmekleejumi man taa ir apnikuði, jo ar to jau nodarbojos, kad mekleeju iemeslu temperatuurai!

Varbût kâdam ir kâds komentârs/ieteikums attiecîbâ uz manis uzrakstîto...man tâ ir apnicis nomocîties...ja nav viens, tad ir otrs, ja nav otrs, ir treðais (tjip kaite).

Darbs man sçdoðs...varbût saspiezju, nez, diafragmu vai? hmm...?
Â, pieminçðu vçl, ka man pirms pusotra gada bija spontâns pneimotorakss.
arisa
Re: smakshana
07.06.2005 14:32
Man ir kaut kas lîdzîgs - vienkârði sajûta, ka mazliet trûkst gaisa un tâ kâ grûti elpot. Mana diagnoze - veìetatîvâ distonija. Esmu iepriekð par to prieku rakstîjusi. Tas viss man no nerviem. "Priex"

a tâ pçc stâstîtâ grûti teikt. Ja ârsti neko nav atraduði, èâpo vien pie neirologa ;)) Pçc tam rîsi xanaxus utt un tâ ilgi un dikti.

p.s. johaidî, tâs zâles paliek jau pa dârgu. Pat vecais labais xanax jau gandrîz 3 ls
...
Re: smakshana
07.06.2005 14:37
njem alprazolamu- taa pati aktivaa viela, bet leetaak
þults
Re: smakshana
07.06.2005 14:40
Ir dzirdçts, ka pie sirdskaitçm trûkst gaisa. Jâprasa mediíiem!
Lilina
Re: smakshana
07.06.2005 15:06
þults, serde man paarbaudiita un viss ok :)

arisa, man jau arii ir teikts par to veì.dist, bet es negribu...hmm...pieïaut un ïauties shaadam vâjumam, ja taa varçtu izteikties. un negribu dzert neko taadu. Iepriekð mçìinâju izlîdzçties ar antistress, persen, Herba stress, novapasit.. veel jo vairaak tapeec, ka man driiz kaazas un mees domaajam tad arii plaanot beebi :)
Re: smakshana
07.06.2005 15:27
to Lilina
Jo vairâk Tu centies "neïauties vâjumam", jo grûtâk no tâ vaïâ tikt. Loìiskais prâts neko nemainîs. Atïauj sev bût vâjai. Tai pat laikâ dari ko savâ labâ. Ir vasara, tûlît bûs zemeòu laiks (prognozç labu raþu), gan jau bûs arî mazliet saules un jûrâ ûdens silts... Piestrâdâ pie ðîm lietâm. Jogas vigrojumi sakârto gan nervus, gan íermeni. Ja pçc laika labâk nekïûst, tad nevajag tomçr gaidît, kamçr vçl sliktâk kïûs, bet jâïaujas kâdai terapijai (zâles, psihoterapeits).
arisa
Re: smakshana
08.06.2005 09:15
es ar negribeju pieòemt domu par to diagnozi attiecîbâ uz sevi, bet sapratu, ka tâ nav mirstama kaite, tâpçc minimâlâs devâs tomçrdzeru tâs zâles un sameklçju sev psihoterapeitu un strâdâðu ar sevi ;) bûs lab!

p.s. stulbie ârsti jau raksta konkrçti Xanax un citu tâpçc aptiekâ nedod, lai gan raþo gan Grindex, gan citi un tie ir par latu vismaz lçtâki ;(
li
Re: smakshana
08.06.2005 09:43
Man bija tâ - sirdsklauves, vakaros salðana, nespçks, kâ paçdu - palika grûti elpot, reiba galva, slikti, vakaros sajûta, ka þòaudz kaklu ciet, raudulîgums. Sâkuma gâju pie kardiologa, jo domâju ka sirds kaite, bet kardiologs nosûtîja un vairogdziedzera hormona analîzçm un tad arî atklâjâs, ka pie kardiologa man nav ko darît, bet pçc iespçjas âtrâk jâdodas pie endokrinologa. Endokrinologs izrakstîja zâles, kuras 50 tabletes maksâ Ls 1,03 (dienâ man jâidzer 1/2 tabletes). Tagad viss normâli.

Iesaku aiziet pie endokrinologa, jo vairogdziedzera problçmu gadîjumâ var bût simptomi, kas it kâ liecina par sirds, elpoðanas orgânu u.c. slimîbâm.

Elementârâs pârbaudes vairogdziedzerim - asinsanalîzes TSH (vairogdziedzera homona) lîmeòa noteikðanai un sonogrâfija paðam vairogdziedzerim.

Pirms íerties pie antidepresantiem un psihoterapijas iesaku pârbaudît vairogdziedzeri.
abba
Re: smakshana
08.06.2005 09:58
li, tas ir paarbaudiits!
kazina
Re: smakshana
08.06.2005 11:07
Man ar tas pats.
Re: smakshana
08.06.2005 11:47
Sveikas, miiljaas!
Kaadas tik kaites muusdienaas neizdomaaa.... :)))
Ja man vakaros shausmiigi salst kaajas (pamazaam vien pilniigi ledainas paliek), liidz ar to gruutiibas ar iemigshanu - vai man arii vegetatiivaa distonija? vai vairogdziedzeru probleemas?

P.S. Peedeejo reiz, kad biju pie ginekologa, vins man nonjeema analiizes no kruuts dziedzeriem un analiizes uzraadiija dishormonas izmainjas....
li
Re: smakshana
08.06.2005 12:04
Ja salst kâjas - iespçjams ir asinsrites traucçjumi un pret to îpaðu zâïu nav. Ðâdâ gadîjumâ ieska sportu un kontrastduðas - lai uzlabotu asinsriti.
Re: smakshana
08.06.2005 19:30
Kâ lai mçs cînamies pret to , tikai bez antidepresantiem, psihalogiem un t.t. lûdzu padomu cilvçkam, kurð tam ir ticis pâri, un dzîvo pilnvçrtîgu dzîvi?
Re: smakshana
09.06.2005 07:44
to kazina
Reti "tam" var tikt paari ar saviem speekiem. Taa ir taada pati kaite, kaa citas.
Es tiku galaa un dziivoju pilnveertiigu dziivi. Paliidzzeeja psihoterapeits un zaales. Tagad nevajag ne vienu, ne otru.
li
Re: smakshana
09.06.2005 09:18
Es gan iztieku bez psihoterapeita, bet brîþos, kad sâku sev meklçt kaites un no ðîm iedomâm tieðâm jûtos slikti - nodarbojos ar paðiedvesmu un pie sevis atkârtoju "es esmu vesela" - lîdz t.s. simptomi pâriet. Visâdi izmeklçjumi ir veikti un nekâdas tâdas kaites man nav, tâpçc jâmçìina sevi noskaòot uz pozitîvâm domâm un vienkârði iestâstît sev, ka man taèu nav nekâdu slimîbu kuras es mçìinu sev piedçvçt.
Viegli nav, bet tabletes ðajâ gadîjumâ arî negribu dzert (visâdus trankvilizatorus un antidepresantus).


Ja cilvçks pats saviem spçkiem netiek galâ, tad tomçr jâiet pie psihoterapeita.
kazina
Re: smakshana
09.06.2005 11:35
Nu jâmçìina cînîties!
danee
Re: smakshana
09.06.2005 12:38
Bet vai tâ smakðana nav saistîta ar astmu?

Ir pârbaudîts????
abba
Re: smakshana
09.06.2005 14:37
paarbaudiits!
Re: smakshana
28.11.2005 18:50
Izklausas pec alergijas,kas var buut saistiita ar stresu. V.b. darba probleemas liidz ar to tani briidi kad jaaiet uz darbu paraadas smokosha sajuuta. Gljotadai tuuska. Vai briivdienas ari tas pats un atvaljinaajuma laikaa?Vajadzeetu gan gimenes aarstam visu izstastiit. Jaasavac anamneezi, lai vareetu spriest par probleemu. Nevajadzeetu ulgi gaidit, jo ta var ari astmu sakert.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 24 pieskaita 23?
Ziņa: