Nolâpîtais holesterîns

Aizsāka irçna 

Cîòa ar paaugstinâtu holesterînu ir tîrais murgs - it kâ jau saprotams, ko nedrîkst çst, bet, kad ieej veikalâ, nav skaidrs - ko DRÎKST pirkt? Kâ vienreizçju akciju var nopirkt kaut kâdu vienu lietu, kas ðíiet piemçrota, bet ja jâpârkârto visa çdniekarte uz ilgstoðu laiku - nolaiþas rokas. Svara vçrotâjiem labi - viòiem piedâvâ jau gatavas programmas ar çdienkartçm, uzskaitîti produkti, kas ieteicami- tad vismaz var reâli rîkoties, nevis staigât pa pârtikas veikalu kâ izziòas kartotçku, cîtîgi mçìinot salasît visus tos sîkos burtiòus uz produktu iesaiòojuma. Vai ðitiem holesterîniíiem nav kaut kâdas savas brâlîbas un gudro padomu stûrîða? Kaut kâdu lapiòu ar:"vajag-mazliet drîkst-nedrîkst" man gan iedeva, bet ko dod info: margarîns ar hidrogenizçtu (vai homogenizçtu, vairs neatceros) sastâvu? Bûtu uzrakstîjuði konkrçtu ðíirni - zinâtu, kas jâpçrk. Un tâ tâlâk... Bet gribas taèu çst un neraustîties - tagad atkal apçdu holesterînu... Murgs
Re: Nolâpîtais holesterîns
16.06.2005 11:49
Tu sareþìî vienkârðas lietas!
1. omega-3 taukskâbes palîdz samazinât holesterîna lîmeni.
2. nedrîkst neko ceptu, treknu, taukainu, nekâdas baltmaizes, bulciòas, nekâdus indîgos margarînus, sviests ir labâks (tur ir D vitamîns labâ kombinâcijâ), lai gan es nelietoju ne to, ne ðito, desas, utt.
3. drîkst un ir garðîgi: zivis (netreknâs), vistas zupas, tomâtu zupas, liellopu zupas, vârîtu gaïu, mazprocentu sierus, griíus, rîsus, ananâsu mçrces, papriku, visus dârzeòus, ogas, augïus.
4.kustçties, kustçties un vçlreiz kustçties!!!
Jauniòâ
Re: Nolâpîtais holesterîns
16.06.2005 11:55
to Dusma
bet krçjums (20%), saldumi nesatur holesterînu?
varde
Re: Nolâpîtais holesterîns
16.06.2005 11:59
Nu bet elementâri, viss, kas ir ar samazinâtu tauku saturu. Liesie pieni (vâjpiens lîdz 2% piens), kefîri, vâjpiena biezpieni, sieri, jogurti utt. (sk. kur vismazâkais tauku %, tas parasti atzîmçts ar lieliem, pamanâmiem cipariem, piemçram Valmieras kefîrs 0,5%), tumðâs maizes ("Lâèu" rudzu maize, "Saules" veselîbas graudu maize, ir daudzas citas), dârzeòi, augïi cik uziet visos veidos (labâk jau svaigi), liesâs zivis, vistas fileja.

Nekâdas eïïas (ja nu vienîgi virgin/extra virgin olîveïïas) vai eïïâ ceptu çdienu, bekona u.c. treknas gaïas, desas, cîsiòus, balmaizes, krçjumu, mazâk olas dzeltenuma un saldumus (kûkas, cepumi utt.), èipsus utt utjp.
Re: Nolâpîtais holesterîns
16.06.2005 11:59
Krçjums domâjams, ka mçrenâs devâs ir ok!

Nu saldumi, ja grib dabût holesterînu uz leju bûtu jâizslçdz no barîbas íçdes!:) Nekâdus cepumiòus, cukurgraudiòus, ðokolâdîtes. Ja gribâs saldu var çst ziedputekðòus!
Re: Nolâpîtais holesterîns
16.06.2005 12:01
Nu tie procenti ir relatîvi - svarîgs ir apçstais daudzums, pagatavoðanas tehnoloìija un tas vai apçstais ties "izsportots" no miesas laukâ!
Re: Nolâpîtais holesterîns
16.06.2005 12:03
kapçc viòu vajag samazînât ?
Lai par 1 % samazinâtu iespçju saslimt ar aterosklerozi ?
Jauniòâ
Re: Nolâpîtais holesterîns
16.06.2005 12:04
Omega-3 ir zivju eïïâ, lasî?
Re: Nolâpîtais holesterîns
16.06.2005 12:14
Ðitajos laðos jau sen vairs nekas prâtîgs nav!
Es domâju par to, kas ir aptiekâ pudelîtç - ârstçðanai, un tâm, kas ir kâ pârtikas piedeva piem.: jogurtâ - profilaksei.

Otto - holesterîns, atkarîba no tâ daudzuma asinîs ir vai nu jâsamazina vai jâaizmirst par viòa eksistenci!
Ja augsts holesterîns ir jaunam cilvçkam, tad tas signalizç par kâdâm organisma ïaunprâtîbâm tagad vai nâkotnç. Par veselîgâm vecumdienâm ir jârûpçjâs. Bez tam holesterîna samazinâðana (vai samazinâðanas darbîbas) uzlabo kâ objektîvi, tâ arî subjektîvi paðsajûtu!
Bet nu neba tagad ola mâcîs vistu dçt!:)
Re: Nolâpîtais holesterîns
16.06.2005 12:24
Man gan liekas , ka ieguvums nav ieliktâs darbîbas vçrts, bet katrs dara kâ viòam labâk patîk.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 4 pieskaita 7?
Ziņa: