Kâ kopt vecu un slimu

Aizsāka cilvçku? 

cilvçku?
Kâ kopt vecu un slimu
16.06.2005 16:30
Sakiet lûdzu, vai ir kâdas grâmatas par veca un slima(t.s.k. psihiski) cilvçka kopðanu, varbût ar psiholoìisku piesitienu? Paldies visiem par atbildçm!
?,m
Re: Kâ kopt vecu un slimu
16.06.2005 16:48
Varbut labak nodot viòu speciâlistu aprûpç?
Speciaalistu apruupe;((( Vai Tev maz ir priekshstats, cik tas izmaksaa?
?,m
Re: Kâ kopt vecu un slimu
16.06.2005 16:55
Nu cik apmeram? Menesî taèu nav virss 500??
Cik muusu sabiedriibaa cilveeku var atljauties izdot apruupei tos "nieka" ap 500?
?,m
Re: Kâ kopt vecu un slimu
16.06.2005 16:58
Bet varbût mazâk tomçr.
þults
Re: Kâ kopt vecu un slimu
16.06.2005 16:58
Ap 6,5 Ls dienâ pansionâtâ. Mazâk gan nç. Un ðitas arî bija pirms gada Meþciemâ.
Lukreecija
Re: Kâ kopt vecu un slimu
17.06.2005 13:32
Lai ievietotu pansionâtâ ir jâstâjas rindâ sava rajona sociâlajâ dienestâ. Rinda vispârçjâ tipa pansionâtâ pienâk apmeram pçc gada, speciâlâ - pçc trijiem. Tad ir par valsts noteikto maksu. To sedz vecâ cilvçka pensija - 15% kabatas naudai. Starpîbu lîdz valsts noteiktajai maksai sedz veca cilvçka bçrns, ja viòa ienâkumi uz ìimenes locekli pârsniedz valstî noteikto minimumu, ja nepârsniedz, sedz valsts. Ja vçlas veco cilvçku ievietot tûliò, jâmaksâ pansionâta noteiktâ maksa. Visu to sîkâk un arî cenas izstâstîs sociâlajâ dienestâ.

Vecajam cilvçkam pirms tam jânokârto izziòa no ìimenes ârsta un psiheatriskâs ekspertîzes. Pieprasîjumu ðîm izziòâm iedod sociâlajâ dienestâ. Jâpârliecina veco cilvçku neizrâdîties pie psiheatra, nestâstît par savâm paðnâvîbas domâm, mânijâm - vienvârdsakot neko tâdu lai psiheatram neienâktu prâtâ ierakstît ka vajadzîgs speciâlais pansionâts, jo tas jâgaida ilgâk un ja bçrnam lieli ienâkumi jâpiemaksâ vairâk.

Vecajam cilvçkam iesniegums uz pansionâtu jâuzraksta labprâtîgi, ja viòð to nevçlas, socialais dienests ar varu pansionâtâ neievieto un pansionâts arî. Ja vecais cilvçks tomer grib turpinat terorizçt ìimeni, jâierosina tiesâ lieta par rîcîbas spçjas atòemðanu. Ir 3 tiesas - 1. Ierosinât lietu par rîcîbas spçjas atòemðanu, 2. noteikt rîcîbas nespçju un 3. - bâreòtiesa, kur nosaka bçrnu par aizbildni. Noteikt valsts aizbildni neieteiktu, jo viòð varçtu nesteigties un necensties kârtot pansionâtu. Ejot caur tiesâm var gadîties ka veco cilvçku ne tikai atzîst par rîcîbas nespçjîgu, bet arî par nederîgu vispârçjâ tipa pansionatam. Tâtad jâgaida uz speciâlo, kur jâpiemaksâ vairâk vai ja grib uzreiz diena maksâ vairâk nekâ vispârçjâ. Toties radinieks bûs aiz slçgtâm durvîm un miers mâjâs - beidzot atliks laiks sava mitekïa sakârtoðanai un savas un veselo ìimenes locekïu garîgâs veselîbas atgûðanai.
Es paðlaik kârtoju 2 tâdas meitenes - mammu un pusmâsu. Visiem kas mani nosodîs izmçìinâjumam varu viòas aizvest paciemoties uz weekendu.
Re: Kâ kopt vecu un slimu
17.06.2005 16:37
Muïíîgi ir kâdu par ko tâdu nosodît!
Mums ðeit iz no pasakâm, ka veèus ved ar ragavâm uz meþu, ir raduðies aizspriedumu, bet citâs valstîs, kur esmu pabijusi, tâ ir normâla parâdîba, ka veciem cilvçkiem tiek nodroðinâta profesionâla kopðana un aprûpe 24h diennaktî tad, kad viòi paði vairs nav to spçjîgi darît.
Jautâjums laikam ir par to - kâ to labâk un komfîgâk priekð viòiem izdarît!

+ Bçrni nav savu vecâku gûstekòi lîdz viòu nâves stundai - neviens nav neviena îpaðums!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 23 pieskaita 20?
Ziņa: