reiboni

Aizsāka Marina 

reiboni
29.06.2005 12:34
Man ir tada smaga situacija...es nezinu ko vel var izdarit...varbut kads no jums man palidzes?! Es jutos slikti jau 5 gadus! Tagad man ir 21. Viss sakas pavasari, kad es macos skola. Pus gadu manas acis biezi bija asaroinas (nezinu ka bus pareizi latviski - слезиться).Pec tam rudeni, man sak reibst galva (1-2min diena), bet pec dazam dienam galva reibsta gandriz visu dienu! (tas ir sajuta, ka tu esi piedzeries,bet staigaju taisni...gruti koncentreties taja laika). Vel acu prieksa man ir baltas mazas mushas (пелена), a\s ir 95\60, vajums, biezi ir smags pakausis, gruti koncentreties (nevaru ilgi lasit vai darit kaut-kadu darbu), dzirdu troksnis kreisaja ausi kad griezos pa kreisi!!! Man ir visi izmeklejumi, analizi... Viss ir kartiba!!! Bet man ir loti slikti... Arsti tikai atroda to, ka mana kreisa mugurarterija ir mazak neka laba 2 reizes, un galva vini nesaplust! Pateikt drosi vai ta ir vaina vai ne vini nevar! Dazadi usskata, ka ta nevar but!!! Es nezinu ko man darit, kur iet... Neirologi teica ka no vinas puses viss ir kartiba...labu psihoterapeite ir gruti atrast... jo tikai runasana man nepalidz... Psihiatri ari neko nezina... ta staigajot no viena arsta piec otra 5 gadus es neko neuzzinaju...Neviens neko nezin...jo diagnoz vegetativa disfunkcija...ar hipotoniju....ta ir murgi!!! Es neticu ka cilveks var ciest 5 gadu, ka vins nevar maciteies un stradat tikai tapec, ka vinam ir VSD! Arprats!!! Milie cilveki, ludzu, pastastiet, palidziet man grutaja bridi!!!!! Ko man darit? Kuru arstu vel apmeklet?????? Es butu pateiciga jums par jebkuru informaciju!!!
Ar ceribu, Marina. mvr@apollo.lv

Ilzy
Re: reiboni
29.06.2005 13:59
ja jau esi tik daudz ârstus apmeklçjusi un nekâda veina nava - tad pie ârstiem vairâk nav ko iet...
varbût tu netici pârdabiskiem spçkiem - bet es domâju, ka vajag pie dziednieces aiziet - parasti ja visi ârsti ir izieti tad jâiet pie dziednieka... 'visu mûþu tev taèu nav tâdas sajûtas - padomâ, kas mainijâs tavâ dzîvç tajos 15 gados - varbût tevu paðsajûtu ietekmç kâds clivçks, vai notikums...
Uldizzz
Re: reiboni
29.06.2005 14:19
Varbut traucejumi , kas radusies vaju kakla muskulu del ? Muskulu vajums var rasties gulot uz nepiemerota spilvena (piemeram uz parak augsta). Es ieteiktu regulari veikt kakla muskulus stiprinosus vingrinajumus, ka piemeram gulot uz gridas celt augsa galvu, aplot galvu (stavot vai sezot), noliekt galvu uz visam pusem ar roku radot pretestibu utt., ka ari palidzet varetu masazas. Tad paverot vai kas mainas.
Man bija lidzigi un vingrinajumi palidzeja.
Re: reiboni
29.06.2005 14:21
Sveika Ilzy! Tu zini...es biju ari pie dziedniecem...vini ari neko nevar izdarit! Agrak man sapeja vel kakls...To vini "izarsteja"... bet ar maniem reiboniem neviens nevar neko izdarit... Protams, ja tu zinu kaut kadu labu dziedniece, ludzu dot man vinu numuru! Jamedina viss ko ir iespejams!!!
Es jutos labak tikai tad, kad ir daudz positivas emocijas! Bet diemzel...musu dzive nevar but tikai labi notikumi... es patiesam nezinu ko darit!:( Gribu apmeklet dr.Tarandas ARSa (daudz labu izlasiju seit par vinu), iesu sestdienaa! Varbur vina kaut ko pateiks..
Re: reiboni
29.06.2005 14:27
Sveiks Uldizzz! Nevarbut ka tev bija tadi simptomi! Patiesam?:) Un baltas musas arii??? Es dariju massazu kakla dalaj 2 reizes, bet effekta nebija! Bet es noteikti darisu vingrinajumus! Cik ilgi tas jadara? Varbut tev ir kaut kads kompleks???
laimiite
Re: reiboni
29.06.2005 14:30
Marina!
Paarbaudi luudzu ari vairogdzierdzeri!!!
Lilina
Re: reiboni
29.06.2005 14:42
laimiite, ja Marinai ir viss paarbaudiits, kaa vinja saka, tad domaaju, ka vairogdziedzeris bija viens no pirmajiem,ko paarbaudiija!!! Taa vismaz parasti ir.

Marina, ja esi apmeklçjusi tik daudz ârstus un esi izmeklçjusies kârtîgi, tad Tev patieðâm nevar bût visdrîzâk nekâda îpaðâ vaina, jo, ja tâ bûtu bijis, tad domâjams, ka pa 5 gadiem tu buutu jau nomirusi. Skarbi, bet fakts.
Tâpçc tas patieshaam arii izklausaas peec veì.nervu sisteemas un jaaa - tu saki 5 gadi, bet dziemzjeel ir cilveeki, kas taa dziivo 15 gadus un vairaak.

Tu saki, ka, ja ir ljoti daudz pozitiivi emociju, tad Tu juuties labi...man skjiet, ka taa arii ir atbilde uz Tavu jautaajumu. Vienkaarshi pashai Tev ir gruuti atguuties, jo Tu slimo jau 5 gadus un esi no taa nogurusi.

Vajadzeetu tomeer samekleet labu psihoterapeitu un uzsaakt aarsteeshanos, jo fiziski visdriizaak Tu patieshaam esi vesela.
Uldizzz
Re: reiboni
29.06.2005 15:05
Musinas acis man nebija, bet bija nepatikami reiboni, lidzsvara un miega traucejumi. Vingrinajumu kompleksu izdomaju pats. Vingrinaju kaklu apmeram 5 - 10 min. diena. Uzlabojums bija jau pec 3-4 ned. Ari tagad vingrinu 1-2 reizes ned. Galvenais - vadies pec passajutas, varbut sakuma nevingro katru dienu. Galvenais "neparforse" un nesamoci savu kaklu. Par vingrinajumiem vari apskatities www.alsnetwork.com/managing.htm vai citas lidzigas lapas.
Meginaju ari kakla dalas masazas, bet tas man ari nepalidzeja. Likas pat ka paliek sliktak.
Protams tas par kaklu ir tikai mans minejums. Varbut tev ir cita problema. Bet vingrinajumi par sliktu nenaks.
hi
Re: reiboni
29.06.2005 17:14
nunu...man domaat ka pilniigi iespeejams ka jaunkundze dara slimu pati sevi...kaa tev meitene ar alkoholu>? cigareteeem? nerviem>>?? izskataas peec pashiedvesmotas kaites...nu nevar tachu arii taa buut ka visi dakteri ir stulbi-(sorry)...zinu..ka cilveeks var daudz ko sev iestaastiit- gan to ka ir slims gan to ka ir vesels...un jebkuraa gadiijumaa vislabaakais aarts jebkuram ciulveekam buus vinjsh pats..visu pirms...un tiaki tad aarsts no malas.Lai veicas
Re: reiboni
29.06.2005 18:19
laimiite, paldies tev, bet vairogdziedzeris man ir parbaudits un tur viss ir ok.

Lilina, paldies, es tev pilnigi piekritu!!! Jo ari uzskatu ka ja kaut kas bistams bûtu bijis, tad man butu sliktak...bet man stavoklis ir ta pasa limeni ka 3-4 gadus atpakal! Bet vienigais kas ir loti divains...kapec es nevaru izarset so veget. disfunkciju???!!! No visas nomierinosas lidzeklus man ir sliktak, jo krit a\s, toniki - slikti, jo esmu loti nervoza.... Skiet, ka paliek tikai labs psihoterapeits...bet atkal es nevaru Riga vinu atrast!!! Man vajag tads specialist, kuram ir ipasa metodika, ar specialiem vingrinojumiem...bet visi arste tikai ar vardiem! Es gaju pus gadu, runaju ar vinu, bet labak man nepalika!!!:(

Varbut jus var ieteikt man labu psihoterapeite, kurs strada netikai ar runasanu!???!!!

Uldizzz, paldies tev, es atradu loti labu kompleksu un rit saksu medinat! Ja ir interesanti www.pozvonok.ru\pozv\page_8_1.html

hi!!! Es zinu, ka mans stasts skan nejedzigi...bet ta ir taisniba! Es nemeloju un loti gribu but vesela!!! Es nedomaju, ka esmu viena tada...ar reiboniem...kurai arsti nevar palidzet... Es censos darit visu, ko speju...tikai man nav tik daudz speku un optimismu ka agrak...jo esmu loti nogurusi...loti...

Paldies visiem par jusu padomus!!! Liels paldies!!!
Evulis
Re: reiboni
29.06.2005 22:35
VBai esi bijusi pie homeopaata? Arsa straadaa daktere Demidova.Tikai rindas gan ir garas. Arii es mocos ar reiboniem ,un vina man tagad paliidz tikt uz pekaam.Varbuut vari pameeginaat!
Santa
Re: reiboni
29.06.2005 22:43
Ir zâles Betaserc -uz receptçm. Pret reiboòiem palîdz arî pie distonijâm.
Mani dara uzmanîgu tas tavs teikums par kakla mugurçjo artçriju. Ja tev smadzençm nepieplûst asinis, tâtad trûkst skâbekïa un var bût reiboòi.
Re: reiboni
30.06.2005 01:41
Labvakar, Santa! Es jau meginaju Betaserc...ari nebija effekta... divaini... Es ari loti baidos, ka mana mugurarterija ir vainiga... bet kurs var to konkreti pateikt???? Arsti saka ja ta ir vaina...vini neko nevar izdarit, jo operacija nav iespejama... Ko man darit??? Un ka to uzzinat?

Labvakar, Evulis! Es biju pie Demidivas, vina man nepatik...loti neuzmaniga... Kadi tev ir reibini???
Evulis
Re: reiboni
30.06.2005 09:28
Man ir taada ka nestabilitaates sajuuta un suuposanaas izjuuta. Esmu pat izmekleejusies diena stacionaaraa Gailezeraa. Veelreiz iesu pie neorologa Arsa.
piipene
Re: reiboni
30.06.2005 10:10
Neesmu gan mediíis, taèu Marina raksta, ka viòai asinsspiediens ir 95/60 - manuprât tas ir pat ïoti pazeminâts. Agrâk arî man bieþi pazeminâjâs asinsspiediens, esmu izbaudîjusi arî 90/60, tad arî ir ðî sajûtas - reibst galva, spieþ pakausi, acu priekðâ "muðiòas lido"... Bez vîra palîdzîbas nebiju spçjîga trîs soïus lîdz ârsta kabinetam paspert! Vai tieðâm tâ var bût, ka neviens ârsts Marinai neko nav ieteicis darît asinsspiediena paaugstinâðanai?
Re: reiboni
30.06.2005 10:14
Evulis, vislabakie neirologi ir Gailezeraa! Man loti patik dr. Paegle - vina ir gudra, uzmaniga! Vai tev ir izdarita encefologrammma??? Nestabilitates sajuta loti biezi saista ar vestibulara traucejumiem!
Re: reiboni
30.06.2005 10:22
Labrit, piipene! Arsti saka, ka ta nevar but viena hipotonija! Jo galva reibst gandriz visu dienu! Un kad man ir 120\60...galva ari reibst... Paaugstinat a\s es jau meginaju... mazliet ir labak - ir speki ...bet sistema es nevaru neko lietot, jo tad loti liels nemiers...
Evulis
Re: reiboni
30.06.2005 10:33
Marina! Paldies par ieteikumu! Gailezera taisiija encefalogrammu, magneetisko rezonansi, doplerograafiju, analiizes. Encefalogramma uzraadiija nelielas izmainas, tadeel iesu aprunaaties pie prof.Vitola, kurs pienem ARSa, bet pamatdarbs ir Gailezeraa.
Re: reiboni
30.06.2005 10:49
Evulis! Nav par ko!:) prof. Vitols zina visu par epilepsiju!!! Ta ir vinu specialitate! Vinam var ticet, ja vins saka ka ir, tad ir! Ja ne tad ne!!! Lai tev veicas!!!:) Viss bus labi!
Lilina
Re: reiboni
30.06.2005 10:51
Marina, piedod, bet man ðíiet, jo Tu vairâk òemies, jo slimâka esi! Nu beidz taèu te visus izpraðòât un beidz èîkstçt. Zinu, ka tas ir grûti, zinu, ka esi nogurusi...bet Tev ir kaut kas jaamaina.

Zinu, ko runâju, pati taa dzîvoju kâdu laiku...arî tagad reizçm uznâk....reizeem arii katru dienu pa kaadam briitinjam. Un zini, ko es daru???? Es cenðos neòemt galvâ. Ja man saak sisties sirds vai saakaas tjip smakðanas leekme..es speciaali saaku skriet, ja esmu aaraa un domaas izsmeju sevi: "nu, pasities veel aatraak, ko tu man vari izdariit". Ja tas notiek maajaas, tad varu, piemeeram, skalji dziedaat. Smiekliigi, bet tas paliidz! Paliidz domu novirziishana un fiziskaas aktivitaates, paliidz sekss :)
Re: reiboni
30.06.2005 12:23
Lilina! Es visu saprotu... tev kadreiz reibsta galva visu dienu??? Es censos... bet tas nav viegli! Ja iesu pastajgaties katru dienu...tad veselu nedelu man ir slaktak...un tu runa par simulaciju! Izbeidz! Ludzu... Piedod ja biju rupja... Kas jadara kad reibst galva? Speciali staidat? Es varu pamedinat velreiz... es jau meginaju...daudz reizes...bet palika vel sliktak... vairak ka nedela - es nevaru normali dzivot... nevaru...diemzel...
Re: reiboni
30.06.2005 12:33
to Marina
Mani reiboòi (+ "slikti ar sirdi" + depresija) mocîja 22 gadus. Tajos laikos to nevarçja izârstçt. Nekas, izdzîvoju;))) Tâ, ka pârâk neþçlo sevi un sapurinies.
Mani uz kâjâm dabûja psihoterapeits un tieði ar runâðanu. Bet zâles ir tikai kruíis, kas neârstç.
Re: reiboni
30.06.2005 12:56
Rekomendçju 1xned. dçli uz kakla pie galvas pamatnes vai aiz auss + ârstniecisko vingroðanu!
Tas iesâkumam!
Alsterei par to kruíi ir taisnîba!
arisa
Re: reiboni
30.06.2005 13:22
marina

man ir 23 gadi un lîdzîgas problçmas, par ko ðeit iepriekð esmu rakstîjusi. Perfekti zinu, kâ ir, kad reibst galva utt. Man ðî ðûpojoðâ sajûta ir visu laiku jau pus gadu. Fiziski esmu izmeklçta neskaitâmas reizes un viss ir kârtîbâ (tas jau arî ir labi ;)) Vairogdziedzeris ir nedaudz pa lielu, bet strâdâ labi. Man ir veì.distonija (tâ rakstîts), bet..... tas ir jâpieòem un nedrîkst par to domât kâ par fizisku slimîbu vai par kâdu kaiti vispâ. Jâdzîvo mierîgi, jâdomâ pozitîvi, jâsmaida, jâiet cilvçkos utt. Sâku iet pie psihoterapeita. Tas tikai liekas, ka runâðana neko nepalîdz. Palîdz un pat ïoti un to saprot tava zemapziòa tâpat kâ viòa bez tavas apziòas ziòas strâdâ ðitâdus jokus ar veselîbu. Ar prâtu taèu tev liekas, ka visam jâbût kârtîbâ, vai ne? Psihoterapija ir dârgs un ilgstoðs process un es ticu, ka man palîdzçs. tici arî tu. Pagaidâm gan dzeru mazliet zâles (xanax un cipramil), bet tas tieðâm ir tikai kruíis. Lai veicas!
reibonis
Re: reiboni
30.06.2005 15:19
ehh, man tâda pati problçma. turklât ne kâ marinai 5 gadus, bet visus 10. tiesa, problçmas nav pastâvîgas, bet ik pa laikam uznâk un saasinâs. piem., ðodien piecçlos un - karuseï, karuseï. aizgâju lîdz vannas istabai stutçjoties pie sienâm + gandrîz no tâ reiboòa izvçmos... cik nav iets pie ârstiem, cik nav veikti izmeklçjumi - visur OK vai minimâlas izmaiòas, no kurâm nevajadzçtu bût nekâdâm sekâm. tiesa, pie visâdiem psihoterapetiem neesmu gâjis, jo esmu nabags.
bail domât, cik ðûdîgi jutîðos pçc gadiem 20 (ja tik ilgi novilkðu). lai gan jâatzîst, ka jau tagad savos 22 gados jûtos kâ kroplis un invalîds.
Re: reiboni
30.06.2005 15:26
to reibonis
Vot, vot...krîti tik pesimismâ un neaizmirsti sevi paþçlot tâ kârtîgi.
Kâ redzi, es vçl esmu dzîva ar visu sûdîgo juðanos 1/2 mûþa. Un bûdama nabaga, atradu iespçju apmeklçt psihoterapeitu, lai tiktu uz pekâm. Iztçrçtâ nauda man atïâva kïût ja ne bagâtai, tad vismaz normâli strâdât un pelnît.
Es vienkârði PATIEÐÂM vçlçjos bût nevis þçlojama nabadzîte, bet izveseïoties.
Re: reiboni
30.06.2005 15:28
Labdien jums meitenes!:) (Alstere, Arisa un Dusma!)
Es apsolu darit visu: domat pozitivi, staigat vairak, apmeklet draugus un t.t
Varbut patiesam man vairs nemekle nekadas zales bet pamedinat velreiz iet pie psihoterapeiti?:) Palidziet man ludzu atrast labu specialistu!!!
Alstere, Arisa, kurs dakteris jums palidzeja?
Re: reiboni
30.06.2005 15:35
Reibonis! Loti divaini, ka tev arsti neka neatrod...jo tev ir "karusel"...skiet ka isti reiboni...neka man vegetativ. reiboni... Tu zini, pamedini darit specialu vingrosanu lai nostiprinatu vestibilar. apparatu www.vertigo.ru (ja tu proti lasit krieviski)... Vai encefalogramma un MR ir kartiba???
Re: reiboni
30.06.2005 15:48
to Marina
Psihoterapeits jâmeklç katram savs. Pat ïoti labs der vienam, bet ir garâm otram. Tâ tâda smalka bûðana. Man derçja ceturtais;))) Pirmkârt jau Tev jâjût paðai,vai vçlies strâdât ar vîrieti vai sievieti.
Bet ar zâïu meðanu nost nesteidzies. Tas kruíis noder, lai strâdâtu/mâcîtos/dzîvotu galu galâ. Pamazâm vajadzîba pçc zâlçm pati izbeidzas un arî ar dakteri jâkonsultçjas. Nav tâ, ka uzreiz stabili kïûst veselelâks un veselâks. Pa vidu ir krîzes un periodi, kad atkal zâlïu palîdzîba nepiecieðama. Un nav tas âtri.
Pozitîvai domâðanai jâbût "in general", bet sliktajos periodos tas ne visai palîdz. Bet prâts un apziòa tomçr cînâs un nepadodas. Kad spçj, labâkâs zâles ir sports. Es nepârspîlçju, tâ ir tâda viegli relaksçjoða narkotika:)))
arisa
Re: reiboni
30.06.2005 16:37
nezinu, kâ var pateikt, vai psihoterapeits ir labs vai nç. Esmu bijusi tikai 4 reizes. Ðíiet ok. Tas process ir ilgs, jo finansiâlu apsvçrumu dçï varu iet 1 reizi nedçïâ.

Laikam jâizvçlas pçc kaut kâdas iekðçjâs sajûtas. Tâ darîju es.

Tas "labs" vai "slikts" laikam ir tâ - ja tu jûti, ka vari ar to cilvçku brîvi un par visu runât, tad vajadzçtu bût ok.

Bet man arî bûtu jautâjums - visdrîzâk Alsterei - kâ var tâ îsti saprast, ka eju pie laba vai slikta terapeita?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 1 pieskaita 14?
Ziņa: