smoku

Aizsāka arine 

arine
smoku
01.07.2005 20:36
... lieta taada, ka nu jau kaadas 2 ned. sajuuta, it kaa kakls zhnjaudzas ciet, it kaa buutu atstaata shaura spraudzinja, pa kuru elpot, truukst gaisa un nevar dzilji ieviklt elpu arii. Agraak bija tikai taa, ka elpu it kaa nevaru liidz galam ievilkt, bet tagad saak tieshaam trauceet shii smakshaans sajuuta. Nav man nekaadu smakshanas fobiju utt. Visu laiku nepieveersu nopietnu uzmaniibu, gaidiiju, kad paaries, jo norakstiiju to uz saviem nerviem... bet nupat man draudzene piesvieda domu, ka taa varot buut pie vairogdziedzera probl.......

pliiz dodiet kaadu padomu- vai tas var buut no Somatoformas vegetativas distonijas vai tas ir kas cits nopietnaks???
paldies
Re: smoku
01.07.2005 20:44
hehe... labs...
/me njirdz....

cilveeks smok, bet pie aarsta neiet :D MOINS!!! Es ieteiktu iet pie aarsta... un nevis peec nedeeljas, bet gan vakar!
arine
Re: smoku
01.07.2005 20:49
nu nav jau taa visu laiku. un nav jau TIK traki. laikam man par spiiti sachakareetajem nerviem un visaam distonijaam nav tik traki, ka slimiibas sev piemekleeju regulaari... es joprojaam domaaju, ka tas no nerviem varbuut... gaidu, kad kaads distoniju/ trauksmi/ utml paziistoshais padaliisies pieredzee, vai taa nav juties..
Re: smoku
01.07.2005 22:41
var bût alerìija, parafaringeâlais abscess... tâs lietas gan parasti notiek straujâk, bet visâdi brînumi mçdz notikt...
arine
Re: smoku
01.07.2005 22:59
nee, alergjijas sev neesmu noveerojusi... riikle ari it kaa nav iekaisusi... stress gan daudz un regulaars, bet nu..tas tiek paleenaam risinats..psihoterapeits un taa...

gribeeju vaicaat- ja nu man akuraat jaapaarbauda tas vairogdziedzeris ( jo, protams, ka te man nevar uzstaadiit diagnozi, tikai ieteikt..)..tad uz ko?? kaadi ir tie... TSH, kas veel? varbuut varu pati uztaisiit taas analiizes un tad pie aarsta...

un vispaar kaa ir ar to vairogdziedzeri - vai taas probl. var sekmiigi ar zaaleem izarsteet, vai nedraud..es nezinu..resnums?

un joprojaam ljoti gaidu juusu pieredzi...varbuut TIKAI no distoniajs taa ir?
Re: smoku
01.07.2005 23:00
Ja katru dienu cita slimîba, tad tâ ir veselîbas pazîme. Man kâdreiz teica, ka vairogdziedzeris "no iekðas" netraucç. Laikam tomçr nervi. Bet priekð kam minçt? Uzprasi dakterim!
Re: smoku
01.07.2005 23:05
sveiks plant :)
Re: smoku
01.07.2005 23:06
Sveikiòi!
zâlîte
Re: smoku
01.07.2005 23:12
ja vairogdziedzeris ir palielinâts, tas reizçm var radît smakðanas/þòaugðanas sajûtu.
Ieteiktu aizstaigât pie endokrinologa un nemocîties ar minçðanu.
arine
Re: smoku
01.07.2005 23:13
paldies, plant:)
tad jau laikam nervi ;) tikai man nav katru dienu citas slimiibas ;)) man viena un taa pati distonija jau ilgi. tikai agraak nebija shitaadas sajuutas, kas tik ljoti trauce, taapeec jautaaju, varbuut kaadam zinaams, ka taa var buut tikai distonijas deelj..
Re: smoku
01.07.2005 23:17
Es aizietu pie endokrinologa. Tâ distonija tomçr var bût pietiekami viltîga un izjaukt lîdzsvaru organismâ. Bûs jauki, kad pçc vizîtes iesi mâjâs un aizmirsîsi vienâ brîdî, kâ tas ir kad þòaudz.
arine
Re: smoku
01.07.2005 23:24
nja. skaidrs. paldies veelreiz. ehh, negribaas jau.. bet nu.. tikai tad neirologu vai endokrinologu vai terapeitu vispirms? uii .. ;/

bet plant, pasaki man LUUDZU.. no vairogdziedzera probleemaam nevar palikt resns? sorry, ja stulbi skan.. kaut kaa ienaaca praataa...
Re: smoku
01.07.2005 23:46
Neesmu ârsts. Cik atceros, tad var bût daþâdas vairogdziedzeru saslimðanas, un sekas arî ir daþâdas. Var palikt apaïâks, var palikt ïoti tievs. Nezinot cilvçku grûti pateikt: esi mierîga, nekas Tev nekaið. Padoms par dakteri parasti tiek dots, lai cilvçks ir droðs, ka viss ir kârtîba, nevis atrod iemeslu nekur neiet un var bût "ielaist" savu kaiti. Man ir bijis tâ ka þòaudz, likâs, ka dþemperis ar augsto krâgu noþòaugs, pasûdzçjos mammai (ârste). Viòa paskatîjâs un pateica, lai liekos mierâ, ka tâs ir fantâzijas. Ïoti âtri viss pârgâja. Tâds nu ir iedomu spçks un autoritâtes vara. Un tomçr ârsts mani redzçja! Nesatraucies!
arine
Re: smoku
01.07.2005 23:58
plant, paldies.... aizieshu .......

bet izaarstet tad var taaas vairogdziedzera probl??

ja kaadam veel kas sakaams- ljoti gaidu...
Re: smoku
02.07.2005 09:42
Lai v.dz. sâktu jûtami spiest no iekðpuses, viòam ir jâbût nepârprotami milzîgam! Tâ, kâ labâk nabadziòu nevainot tur, kur ðamais ir nevainîgs kâ jaundzimis jçrs.
Vçl ðito smakðanu un kamolu kaklâ var dot osteohondroze un tad tâs pazîmes ir tâdas, ka þòaudz apguïoties vai vakaros, no rîtiem mazâk vai nemaz - kad mugura ir samocîta, tad þòaudz, kad atpûtusies, tad viss ok.
arine
Re: smoku
02.07.2005 11:44
;)) Dusmai paldies ;) es ari ceru, ka tas nabaga jeers dziedzeris buus njeprichom;))
Santa
Re: smoku
02.07.2005 13:05
Var bût:
1. pie distonijas (no pers. pieredzes). Un jo vairâk tam pievçrð uzmanîbu, jo vairâk jût.
2. no vairogdziedzera - nodod asinsanalîzes uz hormonu normâm.
3. osteohondrozes, deformçtiem kakla skriemeïiem (manai mammai).
4. no alerìijas - ar laiku pastiprinâs, parâdâs uz âdas izsitumi.
5. no traumas - iesita pa kakla priekðpusi
6. moð vçl kaut kas?
Neesmu ârste. Bet ir bijusi tâda sajûta.
arine
Re: smoku
02.07.2005 13:59
paldies..
laikam uztaisiishu hormonu anal.. TSH, kas veel?? kaads var pateikt? :) paldies
lolioòa
Re: smoku
02.07.2005 20:31
Arine es lasîju tavu rakstiòu un domâju ka raksti par mani , man ir tieði tâ pat!
lora
Re: smoku
03.07.2005 11:12
Tas ir vairogdziedzeris.Man ar ik pa brîþiem ir smakðanas sajûtas.It seviðíi parâdîjies pçc vairogdz.operâcijas.Izrâdâs,ka dziedzrîtim patîkas augt pa jaunam.Lai Tu bûtu droða kas ir kas,aizstaigâ uz sonogrâfiju un tad jau matîs IR vai NAV pie vainas vairogdziedzeris.Tas taèu tik vienkârði izdarâms.
Un nebûs jâgaida kâds nervu stresiòð,lai izbaudîtu vçl un vçl to nepatîkamo sajûtu,vai ne?!
Veselîbu novçlot Tev
Lora
lorai
Re: smoku
03.07.2005 11:35
Es tik strikti nenjemtos apgalvot. Tas var buut un var nebuut vairogdziedzeris. Tas, ka Tev bija, nenoziimee, ka visai paareejai pasaule ir taapat.
avene
Re: smoku
03.07.2005 15:36
es arî gribçtu uzzinât, vai dçï vairogdziedzera problçmâm stingri cieð svars? kâda ir jûsu pieredze?
Re: smoku
03.07.2005 23:38
"1. pie distonijas (no pers. pieredzes). Un jo vairâk tam pievçrð uzmanîbu, jo vairâk jût." Nevajag nemaz nekaadu distoniju, lai pieveershot kautkam uzmaniibu tas turpinaatos pastiprinaati. Ja nemaldos ir pat mediciinaa apzinaati gadijumi, ka cilveeks speej pats sev izsaukt sirdsleekmi.

Man par V-distoniju ir sava versija: uz to noraksta da jebko ko nevar izskaidrot. Man arii taada diagnoze ir manaa "slimiibas" veesturee... nu i... tos suuda antidepresantus pat mutee nenjeemu (lai gan aarsts teica, ka tas noteikti paliidzes). Viss ko es dariiju-dziivoju sev un turpinu to dariit arii tagad. Neesmu smacis vai kaa citaadi, bet uzskatu, ka pie juutamaam veseliibas probleemaam pie aarsta ir jaaiet NEKAVEEJOTIES! Lai neattaisnotos teiciens, ka "naak tikai tad, kad jau par veelu..."
arine
Re: smoku
04.07.2005 00:33
paldies jums par atbildeem..
es te vairaakaas veitaas lasiiju, ka, ja vairaak pieveersh uzmaniibu, vairaak liekas... patiesiibaa es tam tieshi censhos nepieveert uzmaniibu..un ieprieksh nedomaaju par to galiigi, jo nelikaas kaut kas nopietns, bet trauceja vienaadi.. domajau, ka sheit nav iedomas..
ceru gan arii, ka nav vairogdziedzeris.. man pirms shitaas 'smakshanas sajuutas ' epopejas bija pamatiigs ilgs stress, varbuut taapeec? kaut gan arii agraak kriizes bijushas, bet shitaa nebija..
nu redzees..riit, pariit aizieshu uztaisiit analiizes..

bet pagaidaam varbuut man kaads arii vareetu pateikt, vai tad, ja tas tomeer ir vairogdziedzeris- vai taas probleemas var izaarsteet pilniibaa jeb tas visu muuzhu velkas liidz?? un kaa iisti ir ar to svaru...no juusu pieredzes, kam bijushas / ir shaadas probl.- vai daudz var pienjemties svaraa?? ;/
maix
Re: smoku
04.07.2005 13:08
Kad izstaigaasi dakterus, atraksti sheit kas un kaa, jo man tada pat probleema, jau no beerniibas smoku...
lora
Re: smoku
04.07.2005 18:56
lorai,kura nav Lora
ja nenjemies neko apgalvot,tad ko te lieni?Ja man tâ ir tad arî tâ saku un neredzu problçmas,lai to nepateiktu,ja cilvçciòð prasa.
Un iemâcies saprast uzrakstîto....
lorai
Re: smoku
04.07.2005 19:18
Iemaacies rakstiit. Tas VAR BUUT vairogdziedzeris, nevis IR. Tev IR, visiem paareejiem tikai VAR BUUT.
arine
Re: smoku
05.07.2005 13:10
jaa, apsolos nozinjot, kas man tas bija / ir.. veel neesmu tikusi iidz aarstam, darba daudz . riit/pariit ieskrieshu gulbja laborat, tad jau redzees...

ja tas buus vairogdziedzeris, tas es saakshu visiem distonikjiem ieteikt uzmaniities tieshaam ( kaa teica plants), jo citu vesel probl. man nav un gjimenee nevienam ar vairogdziedzeriem nav problemeu, un man ir tikai shitaa distonija, tiesa, jau ilgi...
Saiva
Re: smoku
05.07.2005 17:57
Man ari ta ir pie stresa situacijam. Jau esmu pieradusi. Vairogdziedzeri parbaudiju - viss ok.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 3 pieskaita 24?
Ziņa: